Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bűnös

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran előfordul, hogy a szülő a pedagógusra mutogat, a tanár pedig a szülőt hibáztatja a gyermek viselkedéséért. Kinek nagyobb a szerepe a gyereknevelésben? Szokásos az első reakció, hogy egyértelműen a család feladata a nevelés. Akkor az iskolában tényleg "csak" oktatás történik? Sok szülő…..
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
Bűnös 2019.07.23 20:24:36
Na akkor konkrétum:
Feleségem tanítónő, 83 óta van a pályán, azaz lenyomott 33 évet (3 év gyes). Osztályfőnöki pótlékkal, némi utazási költségtérítéssel (benzinpénz, mert nem kér bérletet) 247 körül szokott kézhez kapni. Túlórapénz, kafetéria, ruhapénz semmi. Prémium, jutalom? Erre már csak az idősek emlékeznek, hogy a múlt évezredben még ilyen is volt. Pl. Pedagógus napra. Sok? Mivel a hivatását szerető, lelkiismeretes pedagógus, rendszeresen viszi az osztályát színházba, kirándulni, nyáron táborozni. Ezeket mind grátisz, de persze minden alkalommal kockáztatva, hogy ha valami történik, akkor megfeszítik. Sok? Rengeteg álláshely van, lehet jelentkezni.
Más: valaki írta, hogy sokan jelentkeznek tanár szakokra. Nem számít, az számít, hogy ebből mennyiből lesz tényleg tanár. Ma 6 év a tanárképzés, s utána még 3 évig “csicska”, akit újra kell minősíteni. Vagyis jó esetben 27 évesen kap először igazi tanári fizetést. Ami nagyon karcsú. Ha 18 évesen elmegy a Lidlbe, s talpraesett, ügyes, akkor ennyi idős korára már legalább boltvezető helyettes lehet többszörös pénzért.
Megint más: Szarok a tanárok? Lehet, hogy az emelés nem oldja meg rögtön a problémát, de ha vonzó lesz a pálya, akkor lehet válogatni a jelentkezők közül, s el lehet küldeni a lustákat, az alkalmatlanokat. Most örül a diri, ha be tud valakit küldeni órára.
Színvonal, minőség: ez nem csak a tanáron múlik. Eszközök, tankönyvek, szabadság, és főleg erkölcsi támogatás kell hozzá. Mindegyikben szarul állunk. Egy gyerek tönkre tud tenni egy közösséget, de nem lehet elküldeni, mert jogai vannak! És a másik 30 jogaival mi van? És miért 30+ gyerek van egy első osztályban?
Soroljam még? A női pedagógusok zöme vágja a centit, hogy mikor lesz meg a 40 éve. Szenvednek, és sokan vannak. 5 éven belül tömegesen fognak nyugdíjba menni, nagy lesz a szar. S hiába hívják vissza, még pénzzel se tudják csábítani, mert ugye közalkalmazott, s akkor meg a nyugdíját nem kapja.
Tudnám még sorolni, de már így is sokat írtam.
Industrial, industrial metal, Neue Deutsche Härte, hard rock - legyen akármi a stílusuk, a Rammstein mostanra az egyik legsikeresebb zenekarrá nőtte ki magát '94-es megalakulásuk óta több milliós lemezeladásokkal. Telt házas arénakoncerteket adnak, olyan színpadi és pirotechnikai elemekkel, hogy nem…..
  Iskola, diákok, tanár. Minek ül a gót ribancra sminkelt barna csaj sapkával a fejében a tanteremben? Ki hord farmermellény 2018-ban, és miért hiszi magáról a budapesti tinilány, hogy J-Lo örököse? Megannyi kérdés A tanár nyitójelenetében, és akkor Nagy Ervin zsámolyméretű fejéről (amit a kócosra…..
Bűnös 2018.04.01 17:16:18
@Anna Kiraly: De, nagyon szar volt. Izzadságszagú. Az eredeti (német) nemrég ment az M2-n, s százszor nézhetőbb, szórakoztatóbb volt. A sorozatbaráton megnézhető, hogy legyen összehasonlítási alap.
Az e-könyv a jelen. Nem valamiféle speciális amerikai jelenség, nem az esetleges jövő ígérete, hanem olyan tényező, ami itt és most, Európában – és azon belül Magyarországon is – meghatározza az olvasói és vásárlói szokásokat. Csupán a választék szűkös voltát…..
Varánusz Kussország? 2011.07.01 05:56:00
Nagy napra virradtunk drága Feleim! Imhol a pillanat, mikor elválik búza az ocsútól, szar a májtól, meg úgy egyáltalán kiderül, mit is kell a gyakorlatban médiatörvény alatt érteni. Az EU elnökségünk lejárt, mától hatályos a médiatörvény büntető szakasza.Számtalan…..
Bűnös 2011.07.01 15:19:20
@maxwell murder: Nem az a kérdés milyen távol vagyunk, hanem, hogy milyen irányban haladunk.
Bűnös 2011.07.01 16:26:25
@Attilajukkaja:

Én sem vagyok nyelvész, de ha már benne vagyunk, akkor ban, ha csak most akarnék indulni, akkor ba. Szerintem, de mint mondtam én sem vagyok nyelvész, így akár igazad is lehet. Azért kíváncsiságból rákerestem, mert igyekszem, ha lehet helyesen írni, s ezt találtam:

www.e-nyelv.hu/2009-10-06/iranyba-iranyban/
zoli voltam Nyári iskola, igen 2011.06.13 13:17:00
Elsőre elég hoffmannrózsásnak fog tűnni, amit mondok: ma túl hosszú és értelmetlen az iskolai nyári szünet. Mindenkinek jobb lenne, ha kurtítanánk rajta, és fontos, értelmes programok lennének a lecsípett rész helyén.A legutóbbi Napló kapcsán gondolkodtam el rajta, hogy igen,…..
  Tegnap este a Fidesz frakció megszavazta immáron harmadszorra a 98%-os különadót. Így immáron harmadszorra várhatjuk az Alkotmánybíróság döntését, ennek megsemmisítéséről. Mint emlékezhetünk a különadó első megsemmisítésekor vonta meg az Alkotmánybíróság…..
Az alábbi levél legfontosabb kérdése: hamis az a meglátás, hogyha a jogsértővel szemben ugyanolyan jogsértő módszerekkel lépünk fel, akkor olyanokká válunk, mint ő? Ha Eichman esetében be merték vállalni az izreeliek, Bin Laden esetében nem ez lett volna a helyes megoldás?Szia…..
A nyugat-európai emberekben – és különösen a tengerentúlon – olykor meglehetős értetlenséget vált ki a kézcsók. A magyar, és általában a kelet-európai kultúrákban mélyen gyökerező hagyomány egykoron a magasabb méltóság iránti behódolás jeléül szolgált. A kézcsók…..
Bűnös 2011.04.14 15:07:39
@Austin.:

Azért az magáért beszél, hogy engedi, hogy egy idős ember kezet csókoljon neki.

A fotók elkészültek. Nem fotoshop, nincs belemagyarázás, az látszik rajtuk, ami történt.
Bűnös 2011.04.14 15:52:43
@Austin.:

Komám, ennek rendesen alászaladtál. Pont ezt akartam hallani.

"Kiragadott fotót mindenről lehet csinálni. Az összefüggéseiből kiragadva egy állókép vagy egy mondat igen manipulatív lehet, és az egyszerű emberek (mint ti is) egyből bekajálják."

Kivéve Orbánt és pajtásait? Ja, ha Gyurcsány van a képen, akkor szabad? Szóval van nemzeti kézcsók, meg komcsi kézcsók?

Én inkább maradok a habcsóknál!
Véleményvezér Bajnai is back 2011.04.13 07:37:00
Bajnaiból könnyen lehet még egyszer miniszterelnök. Ahhoz viszont, hogy ez a következő ciklusban történjék, a Fidesz hathatós segítségére lenne szükség. (Fotó: Kovács Tamás/MTI)Bajnai Gordon volt miniszterelnök tegnap felszólalt a Bertelsmann Stiftung budapesti rendezvényén.…..
GyorshírA tavasszal, még egyszer utoljára 386 fővel újraválasztott parlament ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítását, miszerint ez év szeptember 1-jétől a parlamenti képviselők tiszteletdíja nem tartozik a…..
Bűnös 2011.04.06 13:30:36
@indapass2009:

Nézd meg a fizetési szalagjukat, de még mennyire, hogy fizetnek adót. Nem is keveset, mert náluk nincs olyan, hogy bejelentett bér + a többi okosba.
Az más kérdés, hogy az így befizetett pénz az államkasszába folyik vissza, csak másik költségvetési fejezetbe.

Ne keverd össze az állam bevételeit az adóbevételekkel.
Az internetes tárhelyek, felhasználói tartalmat közlő portálok felhasználási feltételei nem feltétlenül vannak összhangban a szerzői jogi szabályozással. De még szomorúbb, hogy az internetre vonatkozó alapvető jogszabályokkal, az E-kereskedelmi törvénnyel sem.Tisztelt…..
Kétpercesben az ötvenhatos Wittner Mária (...) lehóhérozta Horn Gyulát, majd helytelenítette, hogy „a mi adónkból” finanszírozzák a volt miniszterelnök kórházi kezelését, aki „nem képes meghalni”. Hát ezek mennek a magyar Parlamentben az új alkotmányról szóló "emelkedett" vita keretein belül a…..
Bűnös 2011.03.24 18:57:30
Pécs, útlevél nélkül Amikor csütörtökön este Budapestről Pécsre autóztam, nem lehettem bizonyos abban, hogy útlevél nélkül, vagy legalábbis pécsiségem hitelt érdemlő bizonyítása nélkül beléphetek majd Pécs területére.Nem vicc ez, aznap az Index rendesen "leszólta" az Európa Kulturális Fővárosa…..
Bűnös 2011.02.27 12:25:21
@himpellér:
"Ilyen tahó, bunkó gondolkodásra csak mi magyarok vagyunk képesek."

Látod, írásoddal rögtön szemléltetted is.

Miért kell vaktában fröcsögni szegény budapestiekre? Mit tehetnek ők arról, hogy nem épül Pécs-Szeged autópálya? Mit tehetnek ők arról, hogy budapesten több a munkahely, magasabbak az átlagbérek? Megjegyzem a megélhetési költségek is. Miért kell állandóan gyűlölködni? Ha nem a párt hovatartozása, akkor a lakhelye miatt?
Te is csak a gyűlöletet, az ellentétet szítod.
Kumin szerint Mi volt a terv? 2011.02.09 22:34:00
Olvasom a moszkvai kereskedelmi kirendeltségről szóló hírt, látom a képeket is a híradóban. Nem csupán a hétmilliárdos összegen rökönyödöm meg, amelyet a vádak szerint bukhattunk az ügyleten, hanem az érintettek nevének hallatán is. Annak idején a Köztársasági Elnöki…..
Bűnös 2011.02.10 15:05:26
@medve2: A Viktorozásnak egyetlen oka van: Ő maga. A megszállott "sittre vágom Gyurcsányt, mert megígértem" hajtóvadászat helyett inkább a jövővel kéne foglalkozni. De az ráér, a februárra bejelentett Viktor csomag már csak márciusra készül el. Nesze neked hiteles kormányzati kommunikáció.
Vagy akkor se, mert akkor az alkotmány barkácsolás lesz a legfontosabb. Pedig ennél vannak fontosabb ígéretek, és még fontosabb, sürgősebb teendők.
Például a sokat emlegetett jó erkölcs bemutatása a gyakorlatban. Először azzal tessék példát statuálni.
Mert mondjuk nálam ebbe ütközik a Vitézkedés, a Lázárkodás, a Lex Járai és még sorolhatnám. Mitől erkölcsös az, ha munkavállalók ezreit az azonnali és indoklás nélküli kirúgás rémével tartjuk rettegésben?
Milyen igényes szakmai munka várható el ezektől az emberektől? Ki mer majd rámutatni a hibákra?
Forradalom mi? Vissza a feudalizmusba, hűbéri rendszer. Mondjuk a Fideszben már régóta ez a szervezeti séma.
Bűnös 2011.02.10 15:28:38
@igényes: Például ez. No ennek pont az ellenkezőjét ígérték. Nem az 1 milliót kérem számon, mert az nettó baromság volt.
Az az igazság, hogy a nagy szájkarate ellenére eddig semmit nem csinálnak jobban, mint az előző kormány(ok). Pedig azt a teljesítményt nem lenne nehéz túlszárnyalni.
Nagy a lendület, a kurucos lelkesedés, de egyelőre csak a fakarddal hadonásznak, s ütnek, vágnak ahol érnek. Nem számít, hogy gaz, vagy gyomnövény, pusztuljon, mert nem a mi (nemzeti) magunkból kelt ki. Csak kérdés, hogy lesz-e így jövőre termés, lesz-e mit ennünk?
törökgáborelemez 317. Záróra 2011.01.26 09:09:00
Tegnap este az MTV Záróra című műsorának vendége voltam. Veiszer Alinda, aki az egyik legfelkészültebb magyar újságíró, sok olyan dolgot megkérdezett (a politikai elemzésről, az elemzői szerepfelfogásokról, a tanácsadásról, a politikus létről és egyebekről), amikről már…..
w Lesznek egy testté 2011.01.20 08:45:00
Nem volt Waterloo a tegnapi EP-ülés, Orbán nem égett porig, de nem is győzhetett. A médiatörvény ügyében ugyanis letette a fegyvert. A szuverenitás hangoztatásából, a nemzeti dacból mára oda jutott, hogy az Európai Bizottság fog nekünk törvényt írni. Ami nekik nem tetszik, azt…..
Bűnös 2011.01.20 16:38:15
@gomorra:

Mondjuk kezdhetné azzal, hogy megtartja a saját öszödi beszédét.
 Csekély publicitást kap a honi sajtóban és a blogközösség vitafórumain is, de az Orbán-kormány tevékenységét közel sem övezi akkora idegenkedés, mint amennyire azt egyesek itthon láttatni szeretnék. Időről időre találkozhatunk ugyanis méltató, elismerő véleményekkel…..
Bűnös 2011.01.06 11:48:34
"Brutális rendőri túlkapások a Gyurcsány-kormány idején"

Amit az MTV ostroma, és az utcai vandálkodások provokáltak ki.

Kettőn áll a vásár. A rendőrségünk nem volt felkészülve az ilyen jellegű cselekmények megfékezésére. Tegyük hozzá, hogy hál' istennek gyakorlat és tapasztalat hiányában.
Ezért aztán nekik támadt a sajtó, ellenzék egyaránt. Másnapra átestek a ló túloldalára. Igaz, aki törvénytisztelő polgárként hazament a szóbeli tömegoszlatásra, ahelyett, hogy ottmaradt volna dobálózni, kukát borogatni, annak nem jutott a gumilövedékből, kardlapból se. És ne védekezzen senki azzal, hogy ő nem vett részt, ha ott volt. Ha egy rosszarcú egyed az utcán fenyeget, hogy add át a pénztárcádat, akkor lehet, hogy pofánvágod és kész. Ha csak csendben, de ott állnak még mögötte hárman, akkor mit teszel?

Orbánnak és a Fidesznek nem heccelni kellett volna a tömeget, hanem hazaküldeni, mondván demokrataként az MTV székház felgyújtásához, fosztogatásokhoz, szélsőséges elemek vandálkodásához nem statisztálunk.

Nem ezt tették.

"Keller László-féle démonüldözés pedig a Medgyesy-érára volt jellemző."

Most ugyanezt csinálják Orbánék is. Ugyanolyan idióták. Közben tudjuk, hogy megy a nagy szájkarate, de az igazi nagyhalak és az igazi nagy bulik elő se fognak kerülni. Azt hiszem mindkét oldalon ismerik a híres kabaré jelenetet: "Ha én egyszer kinyitom a számat..."
A jórészt katonák, tűzoltók és titkosszolgák képzését folytató Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóit sarcolta meg a Penny Market. A probléma gyökere onnan ered, hogy Budapest X. kerületében a Hős utca, Zách utca és Hungária körút által határolt , 10 hektáros…..
Újabb torrentrazzia volt, 2 szervert foglalt le a rendőrség a ProArt feljelentése nyomán. A ProArt többek között Ákos új albumára hivatkozott, aminek torrentfájlja elérhető volt a szerveren. A magyar torrentszervereken a magyar zene és/vagy Ákos tiltólistára került. Tegyük…..
B+ blog Ébresztő Magyarország! 2010.10.25 12:07:00
Szép napokat él az ország: a svájci frank mindjárt 200 alatt, nagy ívű kormányzati tervek és akciók, miközben természetesen mit csinál a magyar véleményvezér: panaszkodik és károg: úristen, mi lesz akkor ha ránk  hárítják a nagy multik az Orbán-féle…..