Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fiuson

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Például azzal, ha meg merjük említeni neki, hogy a busz nem a kijelölt helyére állt be a pályaudvaron, amit nem mondtak be, így lemaradtunk a járatról. Sztorink közben megismerkedhetnek a székesfehérvári buszpályaudvar félelmetesen hatékony kommunikációs rendszerével: a…..
fiuson 2009.12.15 10:30:53
5 éve naponta ingázom Bp.-Fehérvár viszonylatban, pont ebben az idősávban. 7:40-kor dupla járat Balatonfüredről, 7:45-kor egy másik Veszprémből. Kis csúszással akár 3 busz áll bent egyszerre elvileg egy helyen, ami mind gyorsjárat, ráadásul maximálisan kihasználtak => várakozó tömegek, nem könnyű átlátni a dolgokat. Ja, a 7:35-ös Sukoró-kápolnásnyék-Budapest járat ezen felül áll be, ha késik. Csupán annyit is megtehetne a konzervbemondóval felszerelt Alba Volán (Zrt!), hogy nem köti mindet a 8-as kocsiálláshoz. De nem, erre nem képesek. Bp irányába "NYÓC, oszt slussz". Ha szabad a szomszédos állás, 2 busz esetén még látható is a rögtönzés, de a fent vázolt összecsúszás esetén tényleg kell egy kis helyi rutin.
Szinte heti rendszerességgel kering egy-egy-két pórul járt madár még 7:55 körül is, aki a 7:35-öst várja egyre kétségbeesettebben, csak nem látta... Ja, hogy a buszsofőr leszól? Igen, az ajtó közelében hallható is. A többi meg süket, megérdemli, kiírást, bemondást nem kap. Ha meg nem látta a másik kocsitól, haha, vakegér! Mehet a váróperon közepén nyílt játékterembe(!)a következő buszig... A helyi információs néni meg megérne egy külön cikket :-)

Ritkábban kellemetlen, de jelzi a profizmust az is, hogy... a kiírt indulási időpont után 2 perccel a kijelző azonnal a következő járatot mutatja. Az, hogy vmi késik? Ugyan már, minek bemondani, vagy kiírni, az utas ugyis rájön... Na de... Volt már, aki leszállt a 15 percet késő buszról, mert a kijelző szerint lett volna negyed órája egy kávéra :-)

Igen, ez Mo., és igen, kaffkai... Kéretik őszintén nevetni, mert a másik lehetőség a gyógyszeres kezelés bódult mosolya!
fiuson 2009.12.15 11:05:38
@gepard5: Nem ismered a helyieket. Én igen. Sajnos teljesen érthető a posztoló traumája...