Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drogosmacska

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biffy Clyro - Opposites(Warner/Magneoton) Dupla konceptlemezt kiadni nem egy kimondottan szerény gesztus: annak a deklarálása, hogy egy csapatnak rengeteg érvényes zenei ötlete volt egy adott időszakban, amiket még a felesleg kirostálásával sem lehetne egy albumba sűríteni. Ezért…..
Azért választották Atlantic Cityt az Orion Music & More fesztivál helyszínéül, mert az mindenhez közel van, így akár a európaiak is át tudnak ruccanni a kétnapos bulira. Ezt mondta Lars Ulrich, a Metallica dobosa azon az online sajtótájékoztatón, amin kiderült, hogy egy…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz zavarják haza a kolumbiai…..
A Dell marketingvezetője, Andy Lark megköszönte Steve Jobsnak a munkát, amit a tabletpiac létrehozásában végzett, majd szépen eltemette az iPadet. A haldoklás jeleit mostanában igencsak jól leplező tablet Lark szerint csak akkor jó, ha "rengeteg pénzed van és egy szigeten…..
Pontosabban az MR2 hallgatói szerint, az elmúlt 10 évből. Szóval tegnap délután az MR2 rádió egymás után leadta a szavazatok szerint összeállt listát, mely igen erős magyar hegemóniát mutat. Már nem találom az alaplistát, de kb. 1000 dalból lehetett választani, ráadásul egy…..
drogosmacska 2011.03.27 19:06:23
@Interstellar Overdrive: nem az elhasználódás itt a probléma, hanem hogy itt kurva kevés olyan dolog van, ami erre az évtizedre releváns. Igazából egyedül a Coldplay védhető. És ezt úgy mondom, hogy engem aztán tényleg rohadtul idegesít Chris Martin nyavajgása. Sőt, relevancia szempontjából még az általad említett Ákos és Madonna sem lógott volna ki lefelé.

Arra viszont mindenképpen magyarázatot ad a lista, hogy miért nincsenek nálunk normális klubkoncertek meg igazán jó zenekarok. Egyszerűen nincs kereslet. Mellesleg ennek az igénynek a kialakításában az MR2 nyakig sáros, mivel ezt nagyrészt ők teremtették.Ezért sem látom azt, hogy valaha jobb lett volna a rádió, max frissebb.

A zenészek listája egyértelműen jobb, ott látszik, hogy az ő ujjuk nem kilóméterekre van a világ zenei vérkeringésétől, a műsorvezetőké meg halál. Road trippin, meg az utóbbi 10 év, mi?
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
drogosmacska 2011.03.25 07:59:20
@Dr Keynes: ebben nem vagyok biztos. ha Gabi tökös lett volna, és beáll Kata mögé, akkor pl Korleone rögtönn átáll Niki mögé, és ezzel marad. szóval pont az dől meg, hogy ő a védettségével bárkit kizavarhat
drogosmacska 2011.03.25 08:07:13
@Dr Keynes: persze, annak is meg van a szépsége. szerintem mondjuk még simán eljátszhatják ezt is egyszer, annyira nincsenek lefektetve itt a szabályok, hogy bármi lehet - hozzáteszem nagyon helyesen :)
drogosmacska 2011.03.25 13:00:52
@_Molly: nekem nem úgy tűnik, hogy lenne itt bármilyen kőbe vésett szabály, de nekem ez bejön :)
Az új gumiszállító hat színnel jelöli különböző keménységű abroncsait. A szárazak közül a szuperlágy a piros, a lágy a sárga, a közepes a fehér, a kemény az ezüst. Az esőgumik közül a a narancs a teljes vizes gumi, a kék az intermediate, vagyis az átmeneti. A Pirelli…..
Az elmúlt két hét során lehetőségem volt egy HTC Desire HD telefont tesztelnem a @Telenor_HUN jóvoltából. Az első kérdés persze ilyenkor az, hogy mit is írhatnék róla még, hiszen ez nem egy új telefon, már régóta kapható, sok helyen tesztelték már (magyarul és angolul). Nem…..
drogosmacska 2011.03.07 17:53:50
@Asszem: hú, azt hiszem talán kicsit félreérthető voltam a prémiumtermék dologgal. nem akartam én azt mondani, hogy a szűk elit játékszere lesz (márcsak azért sem, mert magamat sem sorolnám ide :)), egyszerűen csak azt, hogy ez egy magas árréssel operáló termék, ami emiatt drága is. Ha nagyon leegyszerűsíteném, azt is mondhatnám, hogy a kb. 100e Ft fölötti telefonoké. Vagy mondjuk mondhatnám, hogy Androidból a Desire, SGS, x10 szint, meg a HD7, a Nokia majdani drága WP7es cuccai, és a nagyon majdani HP Pre3. Mert szerintem ha kiszórjuk a statisztikákból a középkategóriás Android cuccokat, akkor fent szerintem még mindig az iPhone vezet, és az Apple-nek ez a fontos. Ezzel együtt lehet, hogy lesz olcsó(bb) telefon, de akkor az tuti valami nagyon más lesz, valami iPod shuffle módra már, hogy a nagy árrés maradhasson. Így gondolom én a prémium cuccot - bármi, amire egy rendes fórumon lehet fröcsögni, hogy miért ad valaki ennyi pénzt ezért a szarért, amikor a tizedéből gyártják :)

a tablet vonal árazása szerintem egy kicsit más, és két okból van ott ahol. egyrészt a motorola balfasz módon magasra árazta a Xoomot, pedig nekik piacot kellene szerezni. az ő problémájuk persze az, hogy fogalmuk sincs, hogy valójában mekkora eladásokat várhatnak, így nehéz biztonságos megtérülést számolni (lásd iPad vs Galaxy Tab számok). A másik, hogy az Apple kb tényleg reálisan lőtte be az iPad árát, de ebben nem kis szerepe van annak, hogy az Air ára marhára lement a második generáció megjelenésével (és persze az SSDk áresésével): $999 az alapmodell. Az iPadet (beleértve a legdrágább modellt) ez alá kellett lőni, mert az nagyon rosszul nézne ki, hogy a jópofa majdnem laptop drágább, mint a kurva ütős szubnoti, nem kell, hogy ezek egymástól vegyék el a piacot, és az sem, hogy a Pad pont azzá váljon, mint az első Air - rohadt gazdag emberek fancy kis játékszerévé. Most csak a Mini annyira olcsó, mint egy Pad, azok nagyon különböző állatok.

a használt cuccokat szerintem ne keverjük ide, az másodlagos piac, bevétele a gyártónak már csak áttételesen van. Három generáció nem lesz egymás mellett - az Pad esetében az elsőt már futtatja ki az Apple, az iPhone-nál 3GS egyelőre belépőmodell, de amint kijön az 5, tuti eltűnik a hivatalos csatornákból. Már most is nagyon sok minden van, ami az aktuális iOS verzióban nem megy 3GSen (aktuálisan a wifi hotspot sem fog), ráadásul ha már 3 generáció, a 4.3 már 3G iPhone-okra fel sem megy.
drogosmacska 2011.03.07 17:56:37
@Asszem: ja, és még annyit, hogy a Xoomban nem nagyon hiszek, a Motorola a V3 óta nem tudott terméket világszinten befuttatni, így nálam kicsit lent van az ázsiójuk. És ahogy te is mondtad, túl is van árazva. A Samsung ugye már gondolkodok a nagyobb Tab leárazásán, és majd a HTC cucca is - ők általában jól tudják ezt belőni, szerintem belőlük tuti több megy majd el Európában.
drogosmacska 2011.03.13 15:16:28
@Asszem: a cuccok előállítása között technikailag nem lehet nagy különség, és nincs is - a XOOM BOMja ~$360 (http://www.isuppli.com/Teardowns/News/Pages/XOOMBOM-Totals-$359-92-IHS-iSuppli-Teardown-Reveals.aspx), az elsp iPad meg 320 körül mozog, ami alig több mint 10% különség. Ezekben ha jól látom nincs gyártási költség, de az egy iPhone esetében kb. $7, és mindenkinek kb ennyi, elvégre a jó kínai munkás mindig egy tál rizsért szerel össze, és a darabra vetített szállítási költség sem lehet ennél nagyon több, sőt. Innen már az árrés jön, ami egy normális harvergyártónál meg kell hogy haladja az 50%-ot, és ez a számok szerint itt sincs másként.

Ez azt is jelenti, hogy technikailag lehetne a cuccot nyugodtan az iPad alá árazni, de a Motorola nem tette, amire én két magyarázatot látok. Az egyik, hogy a Motorola súlyosan veszteséges, a másik, hogy súlyosan optimisták a terméket illetően, így mindkét okból eredően nagyot akarnak kaszálni.

Szerintem ennek megint rossz vége lesz, a Motorola mostanra már súlyosan elvesztette a kapcsolatot a valósággal, így most szépen megismétlik a Droiddal már eljátszott hülyeséget, hogy elsőként jelennek meg a termékkel a piacon, de szarul árazzák és marketingelik (megint frontálisan nekimennek az Apple-nek filozófia / feature oldalon, miközben az a piacvezető készülék), és ezzel a második esélyüket cseszik el arra, valami nagyot dobjanak. Ezért is gondolom, hogy a Samsung, HTC és társai majd jobbak lesznek: ők már a telefonjaikat is tudták pozíciónálni, és arról sem felejtkeztek meg, hogy Amerikán kívül is létezik piac.
swikileaks Nyugi van, gyerekek 2011.01.09 12:39:33
Hihetetlen nyugalom van itten – ez azért meglepő, mert viszonylag közel lakunk a belvároshoz, a főutca (Bahnhofstrasse) 15 perc villamossal (kb., mintha a Duna Plázánál laknánk, és felugranánk a kék metróra a Deák térig). Tegnap Sonjával elmentünk sétálni, és a szombat este…..
Tegnap Zürichbe utaztam, reggel mentem, este jöttem, szóval egy laptopon, néhány hitelkártyán és egy fényképezőgépen kívül nem volt velem semmi. Ilyenkor többnyire zökkenőmentes a becsekkolás: legrosszabb esetben kapcsolatot kell teremtenem egy élő emberrel, aki pult mögül…..
drogosmacska 2010.10.27 09:46:15
@movhu: akkor kérsz ott egy beszállókártyát, akár kint az automatáknál / pultnál, akár bent a boardingnál. Ez már több mint egy éve megy, gond nélkül. Már csak a Malévnak kellene mindenhol bevezetni.
A mozifilmek átszinkronizálása nem magyar találmány, amikor egy-egy keményebb alkotás a tévé képernyőjére kerül, hacsak nem fizetős kábeladóról van szó, az amcsik is megnyirbálják a nyersanyagot, kivágják a szemkitolós jeleneteket, és a mádörfakkörözés sem maradhat a…..
B-oldal Hit, Remény, Zsűlölet 2010.10.06 07:09:00
Dzsefi érzett rá a múlt héten, amikor a Tiloson egy lírai szám helyett véletlenül betett pinás számot említettem, hogy a Hit, Remény, Zsűlöletről meg kell emlékezni. Mikrofonnál Paavo Miki és Párizsi Miki. Még egy Punxnotdead Miki belefért volna ennyi Miklósba, de így is…..
MedIQ McHotDog és KiwiBurger 2010.08.17 09:30:57
Ez itt nem a reklám helye, de érdemes megnézni, a világ más tájain milyen menüket, ételeket volt kénytelen bevezetni a McDonald's. A Power of Data Visualization blog mutatta be az alábbi képet, melyről csak néhány példát emeltem ki:McHotDog: reggeli ÁzsiábanMcSpaghetti: vacsorára…..
drogosmacska 2010.08.17 21:49:32
@PerverzBabi: ez nyugat-európa nagy részén is így van, nekem úgy tűnik, hogy az a különleges, hogy nálunk kell fizetni a szószokért
B-oldal TOP5 Muse-dal EVÖR 2010.08.15 07:50:00
Ki ne tudná, hogy ma este a Muse fogja markába venni a Sziget Nagyszínpad közönségét?! És azt ki tudta, hogy 2 éve a Muse nagyon lukacsos koncertet adott a Sportarénában, hiszen egyes források szerint csak 3000 embert érdekelt akkor a zenekar...Mennyit változott a…..
Legutóbb a TOP50 rock-metál dobost idéztük meg nektek, most pedig közösen nyálazzuk át a brit Rhythm magazin online szavazásának eredményét az utóbbi 25 év legjobb dobosával kapcsolatban. Szokás szerint vannak érdekességek, de egy biztos: a 18 karikás…..
drogosmacska 2010.08.14 10:21:41
drogosmacska 2010.08.14 10:57:22
@spamdog: ma már igen, de azért ne felejtsük el, hogy miatta is lett olyan a modern metál dobolás amilyen (és erről joey jordison is tudna mesélni, nem véletlenül ugrott be helyette pár éve egy metallica koncertre dobolni). öregszenek az emberek, na, van aki jobban, van aki kevésbé, Lars sajnos jobban.
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
drogosmacska 2010.08.13 22:55:18
@gibson: az egy dolog, de drenthe és albiol is a lövők között? :)
drogosmacska 2010.08.13 23:01:13
@drogosmacska: ezek szerint csak ott ette őket a fene a kezdőkörben.

elég unalmas egy előszezoni meccs volt, sok mindent nem lehet belőle levonni azon kívül, hogy Casillas továbbra is kurva jó, de ez meg nem nagy újdonság
drogosmacska 2010.08.13 23:02:26
@gibson: ezt mondjuk a nem túl jó minőségű streamen nem nagyon láttam, de azért mindig is elég sűrű srác volt
- prokee - Szilánkok 2010.06.23 11:05:00
- XY Kft, Prokop Gábor, jó napot kívánok.- Jó napot, én a XY Kft-t keresem.- Parancsoljon, jó helyen jár.- Biztos?- Jó napot kívánok. Láttam a neten 74Ah akkumulátort, 12.000 Ft-ért, ez igaz?- Igaz.- Mert nagyon olcsó.- Ha ez zavarja, akkor tudjuk adni ugyanezt 19.000-ért is.- De az…..
drogosmacska 2010.06.23 11:44:43
drogosmacska 2010.06.23 11:53:48
@prokee: köszi! mondjuk így másodikra kicsit túl olcsónak tűnik ;)
Azt mondtam az anyukámnak, hogy 3 hónapra elmegyek turnérzni. Aztán úgy alakult, hogy két és fél évig nem mentem haza...
drogosmacska 2010.05.21 07:34:42
A réz kémiai vegyjele Cu, rendszáma 29, de ez senkit sem érdekel, hiszen nyilván az aranyra hajt mindenki. Különösen igaz ez a május 29-én feldübörgő NST-kupára, melynek sikerült méltó helyszínt találnunk. Így most felszabadult egy kis időnk, melyben rendületlenül tovább…..
drogosmacska 2010.05.11 09:24:54
A Barcelonát két alaptulajdonság jellemzi: a labdabirtoklás, és a letámadás. Ez a kettő persze szorosan összefügg. Labda nélkül borzalmas csapat vagyunk, tulajdonképpen katasztrofális. Éppen ezért, nekünk mindig szükségünk van a labdára – mondta Guardiola a BL-döntő…..
drogosmacska 2010.04.15 14:19:51
@horas: igen, pont egy Seedorf hiányzik ebből a Madridból, de szerintem Xabi soha nem lesz az a poszt, mert azért annyira fent ő a Poolban sem játszott. Granero ügyes, de nem hinném, hogy valaha eljutna arra a szintre, a többiek meg tényleg kevesek előre játékba, max Lassnak vannak néha villanásai. Viszont a sokat emlegetett Ribery / Silva kettős bármelyik tagja már közelebb járhat a megfejtéshez.
drogosmacska 2010.04.16 10:09:41
@horas: látod, nekem is pont a karácsonyfa ugrott be a classico után, mint lehetőség. az egyetlen komoly probléma amit látok, az (az említett hiányposzton kívül), hogy ki fogja a higuain-benzema kettőst padoztatni.

az említett nevekkel egyébként nagyjából egyetértek, Mata szerintem azért ehhez (még) kevés lenne, a legjobb meg talán Cesc, de őt elhozni alighanem esélytelen. Sneijder is jó lett volna, sajnáltam is, mikor eladtuk, nagy kedvence volt, annak ellenére is, hogy igazán soha nem jött ki belőle minden Madridban.
drogosmacska 2010.04.16 10:15:03
@horas: mondjuk a Silva / Ribery kettős egyike meg szinte tuti, hogy jön (én személy szerint Silvát preferálnám), de tényleg ott látom megint a problémát, hogy túl sok lesz a nagy név (vagy a Higuain :D) elől, és majd Perez megint be akar nyomni mindenkit a kezdőbe, mikor egy ilyen felálláshoz pont hogy tér kell elöl.
Nem volt igazán jó meccs az El Clasico, ha valaki gólparádéra, látványos támadásokra számított. Bebizonyosodott azonban, hogy játékerőben, egyéni kvalitásokban és csapatmunkában is sokkal előrébb tart a Barcelona, mint a Real Madrid. A bajnokság folytatódik egy hétközi…..
drogosmacska 2010.04.15 13:55:43
@Keelhaul: azért gondolom előb-utóbb csak meggyógyul - vagy gondolod hogy ő lesz a fordított Redondo? :)

a viccet félretéve, ha végre egyszer felépül, és a rémhírek ellenére még a sebességéből is marad valami, akkor ott lesz, És én sokakkal ellentétben nem is akarnék megszabadulni tőle, akármennyit is idegesített a szezonban - ő legalább tudja, hogy milyen komoly meccset nyerni, sőt, eldönteni.
drogosmacska 2010.04.15 14:41:28
@Keelhaul: azért én ennyire nem látom egysíkúnak Kakát, és szerintem Ronaldo sem ennyire egyszerű, de igazából nem is ez a lényeg, ahogy te is írod, egysíkú emberekeből is lehet jó csapat, csak össze kell rendesen rakni.

Egy dologban semmiképpen nem értek egyet - hogy az 5-3-2 egyet jelent az unalmas 1-0ás meccsekkel - nézd csak meg az 1999/2000es Madridot, akik többé-kevésbé ezt játszották, és senki nem ásítozott.

Mondhatjuk azt is, hogy a Barca középpályásai sokoldalúbbak, de azért nálunk sem annyira fekete-fehér a helyzet. Xabi egyértelműen tud támadni, M Diarra szintén valamivel feljebb játszik a válogatottban, Gago meg elméletileg tud szervezni és védekezni, vagy mi.

Igazából én már annak is örülnék, ha legalább valamit mást próbálna játszani a csapat, mert Pellegrini taktikája nálam megbukott. A bajnoki második helynél lejjeb egy ilyen kerettel nem lehet végezni, a kupából és a BLból sikerült az első adandó alkalommal kizúgni. Az a hátralévő néhány bajnoki, akármennyire fogadkoznak a játékosok, tét nélküli, nyugodtan lehetne kísérletezni.

Persze nagy kérdés, hogy honnan fogja bárki is észrevenni, ha egy újabb taktika jobban működik, ha a nem működő eredeti is elég a bajnokságban.
Nagyobbik lányom kedvenc száma egy kínai éneklő szamárnak köszönhetően Barry Mann 1961-es Who Put The Bomp című dala. A dal egy vicces önreflexió a bugyuta Doo-Wop dalokról, (ami ő maga is), hogyaszongya ki írta ezt a hülyeséget, hogy bam-ba-bam-ba-bam meg remeleme dingdong,…..
Egy internetes kampány jegyében, a Rage Against the Machine Killing in the name című dalával próbálja megtörni az X Factor brit tehetségkutató győztesének karácsonyi hegemóniáját, azaz cél a brit No. 1 helyezés megszerzése.Ennek érdekében ezek a kedves, joviális urak a BBC…..
Összeszorított farpofákkal figyeljük az eseményeket, az UEFA főhadiszállásán délben húzzák a Bajnokok Ligája nyerőszámait. Azonos nemzetiségű csapatok, és korábbi csoportellenfelek nem kerülhetnek egymással szembe, a csoportok első helyezettjei másodiknak befutott gárdákat…..
drogosmacska 2009.12.18 12:20:42
drogosmacska 2009.12.18 12:22:18
Rangadó rangadót követ a spanyol bajnokság hétvégi, 14. fordulójában. Lesz városi derbi, dobogósok közötti párharc, alsóházi-kiesőhelyről elmozduló célzatú és olyan is, amely két többre hivatott csapat között zajlik, akik a táblázat első harmadába igyekeznek. Szóval…..
drogosmacska 2009.12.14 12:02:54
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: igen, ilyenkor mindig eszembe jut, hogy vajon mit mondtak akkor, amikor az EB-n éppen az olaszok 11-eseit fogta. Ettől függetlenül ettől még nem kell bénázni, aligha most történt vele először ilyen karrierje során, tudni kell ezt kezelni
drogosmacska 2009.12.15 16:06:57
@páduaiszentantal84: ha minden igaz Garay a beugró, ha ő vagy Albiol nem tud játszani, akkor megy be középre Ramos, Arbeloa jobb szél, Marcelo bal szél. Metzelderrel nagyon nem számol Pellegrini, de ezek után gondolom nem akarják majd annyira eladni a télen.