Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P75

0 bejegyzést írt és 815 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időm semmi, úgyhogy nem kerítek nagy feneket neki, de van itt két bréking ebből az Index-cikkből, ami Deutsch Tamás végtelenül kulturált véleményéről tudósít egy Thomas Melia nevű úrral kapcsolatban, aki... De ki is ő valójában? Luca a kormányzatban betöltött funkcióját…..
P75 2011.07.28 11:51:29
en.wikipedia.org/wiki/Thomas_O._Melia#Professional_career

"He has held senior positions at Freedom House, the National Democratic Institute, and the Free Trade Union Institute of the AFL-CIO (now the Solidarity Center) and is currently an Adjunct Professor at Georgetown University and Johns Hopkins University’s School of Advanced International Studies."
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Nem vádolok senkit és…..
Praxis Vért hányt a férjem 2011.07.27 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
P75 2011.07.27 11:22:20
@Mária: a mentőnek akkor is gondolnia kell a legrosszabbra is és nem szabad feltételezésekbe bocsátkoznia, főleg nem a diszpécsernek. A vérhányás súlyos belső vérzésre is utalhat, még a helyszínre érkező mentős is csak a vérnyomásból és pulzusból következtethet a beteg állapotára, de aki vért hány, annak kórházban a helye.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt olvasók!  …..
P75 2011.07.25 16:37:31
@adamantium: teljesen igazad van, ez már tényleg undorító :-( Sajnálom :-(
P75 2011.07.25 18:12:53
@Dr.laikus PhD: amire szerintem Adamantium gondol - és nem valóságtól elrugaszkodott gondolat -, hogy az adott oldal üzemeltetői közül valaki küldözgeti ide a történeteket, ingyenes orvosi véleményt és igen, tippeket remélve, és azokat az eseteket, amiket itt nem ugatnak le kórusban, elvállalja az ügyvéd úr, a többit pedig nem.
Hangsúlyozom, ez csak egy feltételezés, hogy esetleg mit gondolhat valaki... ;-)
P75 2011.07.25 18:27:00
@Dr.laikus PhD: nem gondolom, csak felteszem, mint lehetőséget :-) És igen, ahogy @Irkutszk: is írta, másrészt pedig több szem többet lát, ugye...
A tegnap este igencsak fordulatosan alakult Ferihegyen, előbb a Wizz Air londoni járata fordult vissza műszaki hiba miatt, majd a vihar mintegy húsz percre leplombálta a repülőteret, s a hírek szerint két gépnek is más repülőtéren kellett leszállnia. Az első hír különösen…..
Ilyen, amikor megindul az egymásra mutogatás. Bendegúz meg el kell döntse, fizet vagy nem fizet büntetést, hisz pillanatokon belül megnő a bírság összege, ha túl sokat agyal rajta. Tudja-e bizonyítani vajon, hogy jóhiszeműen járt el és ha tudja is, ér ez valamit egyáltalán vagy…..
Zoli egy különös jelenségre lett figyelmes székesfehérvári lottózásai során. Még akkor is sikerült azonos szelvényszámot elcsípnie, ha nem a postán adta fel: Küldök két érdekes képet az egyik 3 lottó másik 2 luxor szelvény melyikeken játékonként azonosak a JOKER számok.…..
Kevés emberrel találkozott a Homár, aki azon akadt ki, hogy nem engedik részt venni egy 50 ezer forintos termékbemutatón. Marianna mondjuk először csak a wellness részét hallotta az ajánlatnak, aztán viszont meglepődött, hogy a szervezők szerint túl fiatalok ahhoz, hogy bedőlnének…..
Gyakran tapasztalom - főleg lakott területen kívül - hogy a megengedett 90 km/óra sem elérhető, sokan messze nem annyival mennek. És az is tipikus, hogy több sáv esetén a belsőben ragadnak a sebességtől félő autósok. Holott lakott területen kívül már tényleg szabálytalan.…..
P75 2011.07.21 13:41:00
@vice: @qwertzu: igen, ez egysávos útra vonatkozik, mégha nincs is explicit odaírva (csak az, hogy többsávos úton a másik melletti elhaladás nem minősül előzésnek). A célja ugyanaz, mint az előzés előtti villantásnak; jelzed az előtted haladónak, hogy veszélyes manőverre készülsz.

A nagy elmét pedig nem erre értettem. Nemcsak a Jazz mér túl, hanem minden autó, és ha százzal mész, akkor gyorshajtasz, akárhonnan is nézed, plusz ha leelőzöd, de utolér a következő lámpánál, akkor az egész dolog hiábavaló volt. És ha már bevállaltad ezt és a konfliktust vele, akkor legalább felvilágosíthattad volna, hogy mennyivel szabad menni lakott területen kívül, mert így most azt gondolja, hogy leelőzted, beintettél neki, aztán azt sem tudtad megmondani, hogy mit ír elő a KRESZ. Remélhetőleg nem jelentett fel.
Tévedni emberi dolog, előfordulhat, hogy valaki figyelmetlenségből nem fizet autópályadíjat. Még a fatia-negra által megírt helyzet sem ritka, láttam már példát rá, hogy valaki rosszul tudta, van-e érvényes matrica az autón, amit használ. Mi van, ha valaki egyszer téved, de…..
P75 2011.07.20 15:06:52
@nopánick: céges flottánál, legalábbis a miénknél úgy van, hogy a büntetéseket a lízing cég kapja meg és ő továbbítja a cégnek. Ennek pedig van átfutása. Egyszer volt egy gyorshajtásom a céges autóval és 3 hónappal később kaptam meg az értesítést.
P75 2011.07.20 16:40:03
@nopánick: bocs, tartós bérlet.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis…..
P75 2011.07.19 12:53:50
@adamantium: "írja a Blikk"... Itt van a kutya elásva.
P75 2011.07.19 13:00:15
@Dr.laikus PhD: @Mária: a higanyos és a digitális között van átmenet, méghozzá az alkoholos, itt a higanyszál helyett alkohol van, de ez is analóg amúgy. Szóval korántsem igaz, hogy mindenhol digitális van, az viszont igaz, h már sehol sincs higanyos :-)
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!  …..
P75 2011.07.18 12:25:44
@Mária: objektív igazság soha nem fog kiderülni, azt senki nem tudja. Mindenki a saját igazságát tudja és ezekből áll össze egy vélt valóság.
O. J. Simpsont szerinted azért mentették fel, mert ártatlan volt, vagy mert az információk alapján nem tudták bizonyítani a bűnösségét? Ettől ő ártatlan volt? Kapott büntetést?
P75 2011.07.18 16:08:42
@Mária: nem pont. Ha a független vizsgálat nem tudja bebizonyítani, hogy a hibát nem rendeltetésszerű használat okozta, akkor azt kell feltételezni, hogy gyártási hiba, még akkor is, ha egyébként tudott, hogy nem az, csak nem bizonyítható.
P75 2011.07.18 16:13:07
@Mária: ez pedig UL. A boltos érdeke a független vizsgálat, azt nem fizettetik meg a vevővel. Voltam már ilyenben vevői oldalról úgy is, hogy nem a javamra döntöttek, ráadásul a szakmában dolgozom, hihetsz nekem.
Praxis Pénisz protézis 2011.07.14 06:00:00
Aktuális levelünket valószínűleg humoros fricskának szánta beküldője, de döntsétek el Ti, hogy mennyire vicces. Semmit sem változtattam rajta, a helyesírási hibákat (szinte csak az van benne) is meghagytam. Délután azért lesz majd "normális" levél is.    …..
P75 2011.07.14 07:27:53
Találó a kép. Javaslom még ezt: 2.bp.blogspot.com/-8OXp6gocAGc/TcnhYc22dII/AAAAAAAAB9c/mJbz6caovPw/s640/wtf5.png
Többet nem tudok hozzáfűzni, valószínűleg a posztoló nem a megfelelő gyógycert szette.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Blog!…..
Pontosan ilyet láttam a minap a Szentmihályi út egyik kereszteződésében, mint amit bara_o) írt meg. Kiegyensúlyozott nő lehet, ha nevetéssel intézte el a lenti helyzetet, ellentétben az előtte várakozóval... Kedves harminc körüli hölgy, Te, aki valszeg gödöllői vagy, mert a…..
Félő, hogy a naiv ügyfél után a Homár kénytelen lesz bevezetni a naiv kisdiák fogalmát is. Mesterképzésre felvételiző levélírónk áldhatja az eszét, hogy előrelátó módon nem hagyta az utolsó pillanatra az e-felvételi során kért dokumentumok feltöltését. Őszintén…..
P75 2011.07.12 13:26:53
kozellato.blog.hu/2011/07/05/feltortek_az_oktatasi_hivatal_rendszeret
"Feltörték az Oktatási Hivatal rendszerét

Kellemetlen meglepetés érte tegnap délután a felvételiző diákok egy részét.
A diákok – az Oktatási Hivatal adatbázisából megszerzett – e-mail címeire ismeretlen hackercsoport álhíreket tartalmazó leveleket küldött.

A „hivatalosnak tűnő” levél a felsőoktatásba jelentkezők által első helyre beírt szak azonnali megszüntetéséről tájékoztat. A döntést állítólagos gazdasági okokkal indokolták…

Az Oktatási Hivatal még az előző nap folyamán egy újabb (immár hivatalos) levelében ismerte el a hibát és kért elnézést az érintettektől:

Tisztelt Jelentkező!

Sajnálattal közöljük, de a rendszerünk hackerek támadásának lett áldozata. A vizsgálat még folyik, de valószínű hogy több hamis levél került ki az Oktatási Hivatal nevében, amiért előre is elnézésüket kérjük.

Budapest, 2011. július 4.

Üdvözlettel:
Oktatási Hivatal"
Gábor egy telemarketinges akcióra harapott rá, ami szerint 30 ezer forintért kaphatott volna iPhone 3GS-t. Telefonja egy hónap múlva sem lett, csak a hűségszerződését sikerült megkötni, miután lemondta a rendelést:UPDATE 07/18: Hepiend. A vodafone jóváírta a téves összegeket, a…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
P75 2011.07.06 08:27:46
@Babette_: persze, úgy tanulnak, nyilván, de a bemutatáson nem medikusok/medikák vannak, hanem gyakorló orvosok. Miért van az, hogy a szomszéd épületben, a sebészeten az eseteket úgy beszélik meg - és döntenek a műtétről -, hogy a beteget a kezelőorvosa "képviseli"?
Ha a vizsgálat egyben oktatás is, akkor egy darab orvostanhallgató szokott jelen lenni. Mútőbe szoktak csoportosan menni, vizsgálatra nem.
P75 2011.07.06 11:36:40
@adamantium: egyszer rége, 99-ben láttam egy hallgató csapatot bevonulni valami távolabbi zugba (de a műtőbe), közvetlen azelőtt, hogy elaltattak. Lehet, hogy hallucináltam :-)
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis Blog! Én…..
P75 2011.07.05 14:55:21
@sztrugackij: @Leroi: azt felejtitek el, hogy a hasonlatban (és a való életben is) valóban a "szülők" hibáznak azzal, hogy egy "jutalmat" a mindennapokba építenek, így a "gyerek" nem értékeli azt, csak a hiányán akad fenn.
Úgy van ez, mint az egészség: észre sem vesszük, amíg van, aztán nagyot nézünk, mikor már nincs.
P75 2011.07.05 15:15:00
@Irkutszk: szerintem kettőnk közül nem én nem értem a hasonlatot. Nézd meg, hol használtam idézőjelt.
Hol szapultam a 44 éves posztoló szüleit??? Jézusom...
P75 2011.07.05 15:45:26
@Irkutszk: komolyan nem értelek! Természetesen nem a posztoló szüleire értettem a szülőt, hanem a Leroi hasonlatában szereplő szülőre.
Leroit egészítettem ki annyival, hogy a hasonlatban szereplő gyerek hisztije némileg jogos, ha egész addigi életében hozzá volt szoktatva, hogy megkap valamit és azt most hirtelen megvonják tőle.
Kettős érzésekkel olvastam el Mónika levelét. Hiszen ő is elég szabálytalan volt, mégis az bosszantotta fel, hogy a másik fél egy testesebb járművel szintén szabályt sértett. És ezzel kialakult egy veszélyhelyzet, mely szerencsére nem végződött balesettel. Ennyire azért nem…..
Enikőt szombat este hívta fel a Saphir Aqua hotel, hogy hiába fizette ki előre és vette meg a vonatjegyeket, mégsem mehetnek wellnesshétvégézni, mert tulajdonosváltás történt. Minthogy nemaradjle.hu-s kuponnal foglaltak, lemondási opciójuk nekik nem volt, csserébe viszont a hotel…..
P75 2011.07.04 15:46:42
@Jutocsa: előre ki volt fizetve az egész és most bukják a pénzt. Nem mindenkinek fussa két nyaralásra.

@Pierr Kardán: kuponakció volt. Ilyenkor mindig előre kell fizetni a teljes összeget.
 Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!  Tisztelt Praxis blog! 16…..
P75 2011.07.04 12:35:33
@2s1én: pfff, akkor pont kifogtam. Mindenesetre mázli volt, mert gyorsan etettünk vele pudingot (szájsérülés miatt nem tudott enni, csak az oviban nem szóltak...) és pillanatok alatt felment neki 3-ra.
P75 2011.07.04 14:36:40
@Dr.laikus PhD: én is csak a Zsigmondot néztem :-)))))
P75 2011.07.04 14:40:03
@tódór piroska: nevetni fogsz, ez az én agyamon is átfutot, de aztán mivel azt írta, hogy felfelé ment a cukra, nem gyanakodtam. De én köztudottan paranoiás vagyok, tele összeesküvés-elmélet szövési ambícióval :-)