Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koczka_mate

59 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BrandFestival trendLAB a hazai reklámiparág több mint 20 szaktekintélyeinek bevonásával vizsgálta a jövő marketing-kommunikációs trendjeit. A vezetőkből álló grémium a döntéshozatali mechanizmusok, a kognitív torzítások és a viselkedés-közgazdaságtan aktualitásai kapcsán vonta le a…..
A BrandFestival trendLAB a hazai reklámiparág több mint 20 szaktekintélyeinek bevonásával vizsgálta a jövő marketing-kommunikációs trendjeit. A vezetőkből álló grémium a döntéshozatali mechanizmusok, a kognitív torzítások és a viselkedés-közgazdaságtan aktualitásai kapcsán vonta le a…..
A szállodák és más szálláshelyek igazán szerencsés helyzetben vannak, ha más vállalkozásokkal hasonlítjuk őket össze PR fronton. Gondolj csak bele: mennyivel szívesebben olvasol cikket utazásról, mint egy csavargyárról vagy egy unalmas gazdasági elemzésről? Fotó: bostezzzo / Foter Az utazáshoz…..
A PR-ra fordított figyelem nélkülözhetetlen ahhoz, hogy fejlődjön a vállalkozásod. A folyamatos kommunikáció hasznos, de sokszor egy jó sajtóközlemény is elég a hírveréshez – főleg a kezdetekkor. Ha még kezdő vagy, és nem teljesen világos számodra, hogyan kell terjeszteni egy sajtóközleményt, akkor…..
A sajtóközlemény még mindig a leghatékonyabb PR eszköz a kis- és középvállalkozások számára. Rendszeresen használva tökéletes a márkaépítésre, az ismertség növelésére, pozicionálásra és nem utolsósorban az vásárlásösztönzésre is. Nagyon sokan komolyan veszik a sajtóközlemények kiadását, nem ritka…..
Egyik napról a másikra mindannyiunk élete megváltozott. Nincs ember, akire ne gyakorolna komoly hatást a koronavírus. Cégvezetőként, vállalkozóként, marketingesként, PR-osként is nagy felelősség hárul mindenkire, hiszen az olyan krízishelyzetekben mint a mostani, a helyes kommunikáció még fontosabb…..
Sajtó tanulmányutat szervezni az egyik kedvenc feladatom! Nem újdonság, hogy sok vállalkozás - főleg a turisztikában - rendszeresen szervez tanulmányutakat (study tour-okat) újságíróknak. Ezek az általában egy-két-három napos programok nagyon jó lehetőséget adnak arra, hogy olyan sajtóorgánumokat is…..
Nemrég az Üzletem.hu készített velem interjút: 12 kérdésen és 12 válaszon keresztül a munkáról és magánéletről. Itt olvasható: https://uzletem.hu/velemeny/koczka-mate-101-evesen-is-a-mediaban-szeretnek-dolgozni..
Újsághirdetésekért, bannerekért, tévéreklámokért, de még PR cikkekért is százezreket elkérnek a kiadók. Ezzel szemben médiamegjelenéseket akár "ingyen" is el lehet érni, ha elég érdekesek tudunk lenni. (Erről bővebben itt.) ermészetesen fontos a pénz, de nem csak az ingyenesség miatt jobb "ingyen"…..
Hogyan kerülhetsz be a sajtóba? Mi kell ahhoz, hogy a média felkapja a témád?  A szerkesztőségekhez naponta több száz e-mail érkezik olyanoktól, akik be szeretnének kerülni az adott újságba, tévébe, rádióba, internetes felületre. Vannak, akik személyes hangvételű levéllel, mások…..
December 2-án immár hatodik alkalommal rendezik meg a fővárosban a Tetoválók Éjszakáját, melyen idén a képregények világába kalauzolják a fesztivál látogatóit. A nemzetközi szinten komoly presztízzsel bíró rendezvénynek újfent a Dürlin és a Dürer kert ad majd otthont december első szombatján. Az…..
Kolbásztöltés újságírókkal, kertészkedés Rékasi Károllyal, beszélgetés professzorokkal és Jakupcsek Gabriellával - néhány ok, ami miatt az elmúlt hónapokban nem jutott időm írni a blogra. Most viszont szeretnélek kárpótolni benneteket az utóbbi néhány általam szervezett sajtótájékoztatóról és…..
Már nem csak a "főállású" médiaszemélyiségek és a művészek, hanem üzletemberek, orvosok, jogászok, séfek, asztalosok és számos más terület képviselői jelennek meg egyre tudatosabban a médiában. Az elmúlt években egyre többen jöttek rá, hogy a személyi PR nagyon fontos, ha…..
Örömmel jelenthetem, hogy néhány nappal ezelőtt megalakult a Fiatal Vállalkozók Szövetségének Média Bizottsága, amelynek én lettem az elnöke. A FIVOSZ Média Bizottságának célja, hogy az érdeklődő tagok választ kapjanak egy sokak számára talán idegen területtel, a médiával…..
Nemrég szerencsém volt eltölteni egy kis időt Japánban, és ha már ott jártam, két találkozót is leszerveznem helyi PR szakemberekkel. Az utazás előtt hetekkel kerestem fel őket az interneten, mert nagyon érdekelt, hogy miben különböznek az ottani munkamódszerek. Első pillantásra…..
http://www.vallalkozzitthon.hu/hirek/Hogyan-legyek-erdekes-a-sajtonak- Hogyan legyek érdekes a sajtónak? Minden vállalkozás tele van jó témákkal, csak meg kell találni őket, és eljuttatni a megfelelő helyekre. A PR tanácsadó ebben segít. Szerencsére egyre több vállalkozás…..
Megjelent egy írásom a vallalkozzitthon.hu oldalon arról, hogy a multik mellett a kkv szektor is sikeresen használhatja a PR adta lehetőségeket. Miért pont annak a pékségnek a tulajdonosa, az a jogász, és az a divattervező nyilatkozik a tévében? Miért ahhoz az autókölcsönzőhöz…..
Jó téma, alaposság, kapcsolat, ritmus Hiába a Tiéd a világ leghatásosabb híre, ha nem tudod eljuttatni a sajtóhoz. A blogomban már sokszor írtam róla, hogy milyen a jó sajtóközlemény, vagy hogy mennyire fontos a kapcsolatépítés. De ez még mindig nem elég ahhoz, hogy elég…..
Vállalkozásod teljes sikeréhez elengedhetetlen az újságírókkal való kapcsolatépítés!   Ha profi szeretnél lenni a PR-ban, nem elég megtalálni azokat, akik szívesen foglalkoznának a híreiddel, hanem megfelelően is kell bánnod velük. A lenti tippek segítenek abban, hogy az…..
Sokat meséltem már arról, hogy mennyire fontos az újságírókkal és szerkesztőkkel való jó kapcsolat kialakítása. A mai világban azonban már nem csak a klasszikus sajtótermékek, hanem a webes véleményformálók is legalább olyan fontosak a pr-osok számára. Ma akkor már nem…..
PR Furfang blog Miben vagy egyedi? 2012.09.20 16:48:26
Hiába tudod, hogy egyedülálló amit kínálsz és kimagasló színvonalat képviselsz a piacon, ha erről nem tudnak a vásárlóid. Miben vagy egyedi? - Ha sajtónyilvánosságra vágysz, sokszor elég, ha erre az egyszerűnek hangzó kérdésre megtalálod a választ. Gondolkodj! Keresd meg…..
Megtörtént hát, ismét, ezúttal az első Dining Guide Street Food Show részeként került megrendezésre a harmadik Blogkóstoló. És hála a jó szervezésnek valamint a varázslatos helyszínt biztosító Hold utcai piacnak, ismét egy nagyszerű élménnyel lettem gazdagabb. fotó:…..
Az őszi divatelemek közé néhány divattervezőnek, divatháznak köszönhetően becsempészték a baglyokat is. Anna Sui például baglyos sapkákat, kesztyűket és kardigánt tervezett, a Burberry Prorsumnál pedig pólón, pulcsikon jelent meg a motívum. Anna Sui:    Burberry…..
koczka_mate 2012.09.13 18:16:49
A PR a bizalomépítés művészete és tudománya. A hírneved segít a vevőszerzésben, pozicionálásban és a bevételeid növelésében!Tisztában vagyok vele, hogy a multi cégek lehetőségei PR téren is merőben eltérnek a kisvállalkozásokéitól, de nem jó kifogás, ha valaki az…..
  A mai posztban Viktor nem épp egy tipikus úticélt mutat be nektek. A Mount Everest alaptáborába kalauzol el minket fantasztikus fotósorozatával, melyet teljes egészében itt érhettek el. Budapestről egy napos repülőút Delhin keresztül Kathmanduba, majd a nyüzsgő…..
koczka_mate 2012.09.11 19:28:33