Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koczka_mate

105 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idén már tavasszal beköszöntött a rekordmeleg és nyakunkon a nyár. Lassan a klímás szakemberek számára is beindul az igazi szezon. Aki új berendezés telepítését tervezi még nincs elkésve, de érdemes minél előbb elkezdeni a tájékozódást. Elsődlegesen klímás kivitelezők segítségével érdemes…..
Aki nem kezdte el a fogyókúrát az év első napjaiban, ne keseredjen el, mert most még időben lehetünk, hogy a vágyott bikini alakot elérjük. Április közepétől ráadásul ingyenesen szakértői segítséget is kaphatunk az étrenddel és életvezetési tanácsokkal együtt.Fotó: IdealBodySok fogyni vágyó küzd…..
A rendőri szervek ugyan minden tőlük telhetőt megtesznek, mégis vannak problémák a bűnmegelőzéssel hazánkban. Visszatérő probléma ez, és a megoldásra sincs egy átfogó válasz, de ami a szakértőket illeti, azt mondják, mégis van remény, hogy a helyzet javuljon. Az összefogás.Fotó: PixabayMit tehetünk,…..
Lassan itt az igazi tavasz, de az éjszakák még sokszor fagyosak és sok helyen még egész nap fűteni kell. A ház melegen tartásának költségét sok tényező befolyásolja, néhány dolgot azonban mindenkinek érdemes megfontolni, aki szeretne kevesebbet költeni, de ugyanannyit melegedni.  Fotó:…..
A public relations, vagy röviden PR, egy olyan stratégiai kommunikációs folyamat, amely a vállalatok és szervezetek hírnevét és kapcsolatait építi és kezeli. A sajtóközlemény a legelterjedtebb módja a média felé történő kommunikációnak. De miért van ennyire nagy jelentősége, és hogyan használható…..
Márciusban lépett érvénybe a Google legújabb változása, amely különösen a kisvállalkozások számára lehet fontos. A tech-óriás bejelentette, hogy megszünteti azokat a generált business oldalakat, amelyek eddig a Google Cégprofilok automatikus kiterjesztéseiként szolgáltak. Ez a lépés jelentős…..
Egy bizonyos életkor után a bőrünk elkezd veszíteni a tónusából, hidratáltságából. Nem kell azonban azonnal az invazív eljárásokban gondolkodunk, ha fiatalosabb, feszesebb arcbőrt szeretnénk. A gyógynövények és a biokozmetikumok segítségével egy-két hónapos használat után olyan hatást érhetünk el,…..
A modern PR világában a storytelling, azaz a történetmesélés, elengedhetetlen eszközzé vált. Ebben a cikkben bemutatom, hogy miért olyan hatékony a storytelling, és hogyan használható ez a technika a márkák üzeneteinek hatékony közvetítésére.A storytelling fontossága abban rejlik, hogy lehetővé…..
Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők…..
Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes…..
A gyógyhatásokkal rendelkező ausztrál teafa, a Melaleuca alternifolia olaja a pandémia idején került be igazán a köztudatba, mára pedig az egyik leggyakrabban használt olaj. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatása miatt sokoldalú szerepe van a mindennapokban. Baktériumölő, gombaölő,…..
A klímaberendezések beszerzése alapos tervezést és körültekintést igényel, a laikusok számára ugyanakkor sok esetben nehézséget okozhat az eligazodás a piacon elérhető termékek között. Ebben segít ugyanakkor az energiacímke, amiből kiderül a hűtési és fűtési hatékonyság mellett a várható zajszint,…..
Mindannyian szerettünk gyermekkorunkban játszani. Felnőttként azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a közös játék óriási erejéről. Felgyorsult világunkban a közös társasjátékozás egyre népszerűbb, újra reneszánszát éli, hiszen egy-egy ilyen este nem csak szórakoztató, de az együttműködés…..
A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik…..
Több mint száz összeállítás több mint ezer elemből – erre a nem mindennapi rekordra készülnek a szervezők az egyik legnagyobb hazai bútorforgalmazó, az RS Bútor bemutatótermeiben február 23-25. között a 4 Helyszín Konyhabútor Kiállításon. A harmadik alkalommal megrendezett kiállítás-sorozathoz idén…..
Egy felmérés szerint a fogyókúrázók több mint nyolcvan százaléka egy éven belül újra visszahízza a korábban leadott súlyt, sőt nagy részük még ennél is többet szed magára. Nem is gondolnánk, de a jojó-effektusnak az esetek túlnyomó részében lelki okai vannak. A fogyókúrázók egyik legnagyobb…..
Míg néhány évvel ezelőtt csupán az emberek töredéke tudta, mi az a nanotechnológiás autómosó, mára már teljesen beépült a köztudatba ez a környezettudatos megoldás, így a magánszemélyek és a cégek is egyre nyitottabbak iránta. Maróti Árpád, a Greenline Clean alapító tulajdonosa elmondta,…..
A matematika az érettségizők egyik nagy mumusa, idén pedig egy teljesen új rendszer szerint fognak záróvizsgát tenni a végzősök. Az új rendszerre érdemes mindenkinek felkészülni. A hazai matematikaoktatásban egy jól látható trend folytatódik az idén megváltozó érettségi követelményekkel.„Évről évre…..
Mozgásszervi, ízületi probléma nem csak hétköznap üthet be, amikor viszonylag gyorsan orvoshoz juthatunk, ráadásul ezek a panaszok nagy fájdalommal, és mozgáskorlátozottsággal is járhatnak. Egyre nagyobb az igény a gyors egészségügyi ellátásra és diagnózisra, amire az egyik magánrendelő megoldást…..
Az időjárási viszontagságokat megfelelő ruházattal és felszereléssel könnyedén kompenzálhatjuk. Természetesen az sem mindegy, hogy munkába tekerünk, vagy a sportkerékpározunk a hidegben, hiszen mindkettőhöz más öltözék és eszközök a megfelelőek. A téli sportolás legnagyobb kihívása elsődlegesen nem…..
Hallottál már a newsjacking-ről? Ez egy innovatív PR technika, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy aktuális hírekre reagáljanak és kapcsolódjanak azokhoz sajtóközleményeikben. Nagyok és kicsik egyenlő esélyekkel indulnak, a lényeg a gyorsaság és a minőség. A newsjacking fogalmát…..
Létezik egy olyan forradalmi eszköz, amely azon túl, hogy szórakoztat és csapatépítőként is működik, ennél sokkal több: fejleszti a hatékony együttműködésre való képességet és kommunikációt és létrehozza a vállalati kultúrát. A holland mintát követő speciális módszert Vályi-Nagy Péter honosította…..
Az építőiparban egyre inkább előtérbe kerülnek azok a megoldások, amelyek egy lépésben teremtik meg a fenntarthatóság, gazdaságosság és kényelem egyensúlyát. A német szakhatóság, TÜV által bevizsgált, nanotechnológiás eljárás alternatív megoldásként, gyors és esztétikus megvalósítást kínál azok…..
Télen mindenki rezignáltabb, fáradtabb, kevesebb a motivációja, de mi van, ha ennél többről van szó és a kiégés szélén állsz? A következő 8 jelből ráismerhetsz a burnout-szindrómára, és kiderül az is, mit tehetsz ellene. Január végére a legtöbben már energiahiánnyal, demotiváltsággal küzdünk, ennek…..
Noha az osztálykirándulások ideje leginkább a tavasz vagy az ősz, érdemes már most lefoglalni a helyszínt, a legjobbak ugyanis hamar betelnek. Márciustól ráadásul ingyen utazhatnak a 14 év alatti diákok a vonaton, ezért érdemes időben elgondolkodni a vasúton jól megközelíthető célpontokon. Egyre…..