Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Demeter

8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerinted melyik a legszebb magyar szó? Külföldiek szerint  - mint az köztudott:) - a cipőfűző és a fülolaj, Kosztolányi az egyszótagú szavakra bukott (láng, gyöngy, anya, ősz, szűz, kard, csók, vér, szív, sír), pár éve egy hasonló szavazáson pedig a pillangó lett a…..
A Trianoni békeszerződést/diktátumot 1920. június 4-én írták alá a (közhiedelemmel ellentétben) a Nagy-Trianon kastélyban. Politikai, gazdasági, lélektani, nemzeti hatásai közismertek. A szerződés, illetve az ennek következtében kialakuló revíziós mozgalmak hatására szinte…..
Volt Budapesten egy nagyon szép szoborcsoport mely Szabadság térként volt ismert. A főváros egyik legmeghatározóbb tere, mai napig mégis egy olyan rendszer emléke áll ott, mely sanyargatta, megalázta, eltiporta nemzetünket. Büszkén díszeleg rajta a vörös csillag és még egyetlen…..
Sváj egyik legeldugottabb részén, benn a rengetegben a Val d'Anniviers helység mélyén található egy falu mely nyelvben, építkezésben, írásban, életmódban, tradíciókban és még sok minden másban teljesen különbözik a wallisiaktól. Sokáig nem tudtak rájönni hogy valóban…..
...a Honfoglalás idején a görögöknek és a rómiaknak volt csak írásbeliségük Európában. Mikor idejöttünk kiforott több ezer évre visszavezethető írásbeliséget hoztunk magunkkal?...az Ómagyar Mária-siralom szövegét mi még a mai napig értjük, hiszen szókincsét, mind a mai…..
1. Ismerd meg, és óvd a természetet, mely nemcsak életünk kerete, de a sokszínű földi élet, benne az emberi faj fennmaradásának előfeltétele. 2. Szeresd és tiszteld az élet minden formáját - ismerd el és tedd életed vezérlő csillagává a vadon élő állatok méltóságának…..
Vándor, ki elhaladsz mellettem, ne emelj rám kezet!Én vagyok tűzhelyed melege hideg téli éjszakákon,Én vagyok tornácod barátságos fedele,Melynek árnyékába menekülsz a tűző nap elol,És gyümölcsöm oltja szomjadat.Én vagyok a gerenda, mely házadat tartja, és vagyok asztalod…..
Bár nem illik a blogomhoz a téma, de úgy gondoltam ezt nem hagyhatom szó nélkül. Épp felléptem iwiwre és látok egy hirdetést tanulási nehézséggel kapcsolatban. Ez még mind nem érdekelt volna ha nem tűnik fel hogy a képen egy alig általános iskolás kislány áll gondolkodva a…..
 Ébredő erdő  Nyújtóznak a fák ébred az erdő hegyekről röppen a viszhangTavaszi fényben az ágak köz surran ott fészket rak a meleg az élet duzzad Nyújtóznak a fák kacagó rügyek táncoló szellő a gyermekded lombokon Sima leheletük mint gyógyír terjed az…..
Bár a Nyugat-magyarországi Egyetemen faipari mérnök hallgató vagyok és fafelismerésem nem mondható rossznak, már csak abból kifolyólag is hogy tényleg érdekel. Viszont a napokban tihanyi kiruccanásunkkor találkoztam egy oylan fafajjal amit még családilag se tudtam besorolni sehova.…..