Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emiljuzso

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten a vén diákok elballagtak tovább-tovább, mostanra üresek az iskolapadok – a középiskolákba is már csak a végzősök járnak be egy-egy extra adag stresszért és a reggeli budapesti autós közlekedés is lassan elviselhetővé válik. Pénteken véget ért a 2013/14-es…..
emiljuzso 2014.06.21 05:05:42
@efi: Felhívnám a figyelmedet arra, hogy a magyar iskolákban nincs légkondi, meleg viszont van, néha már június elején is csak pihegnek a gyerekek.
Mandiner blog Fanni örök 2014.02.15 12:01:00
Október, délutánMellettem alszik a tölgy alatt Fanni,s mióta alszik, annyi makk hullt a fáról,hogy minden jámbor lombbal veszekszem érte, -mikor átkarolt, kérte, őrizzem pihenését.De nap kacsintgat át fodrán a lombnak,vad darazsak dudolnak körül haraggal.És a lomb makkal felel és…..
emiljuzso 2014.02.15 17:09:19
Minek is vitatkoznék azokkal, akik süketek és vakok, akik egy kegyeleti topikban osztják az undorító ostobaságaikat. Megteszi helyettem Radnóti:

Hogy is kezdjem... A szobám falán három „családi kép” van, három fényképmásolat. Barabás egyik meglehetősen ismeretlen Arany-festményének másolata, ugyanerről a festményről külön a fej, és Simó Ferenc egy nemrégiben fölfedezett festményének másolata az öreg Kazinczyról. A Kazinczy-képről csaknem mindegyik „nem bennfentes” látogatóm, de az Aranyról is sokan (nem közismert, népivé stilizált arc) megkérdezik: „a nagybátyád?” vagy „a rokonod?” Igen – felelem ilyenkor, Arany és Kazinczy. S valóban nagy- vagy dédnagybátyáim ők. S rokonom a hitét váltó Balassa, az evangélikus Berzsenyi és Petőfi, a kálvinista Kölcsey, a katolikus Vörösmarty vagy Babits, avagy a zsidó Szép Ernő vagy Füst Milán, hogy közelebb jöjjek. S az ősök? A Berzsenyi szemével látott Horatius éppúgy, mint a zsidó Salamon, a zsoltáros Dávid király, Ésaiás vagy Jézus, Máté vagy János stb., rengeteg rokonom van. De semmi esetre sem csak Salamon, Dávid, Ésaiás, Szép Ernő vagy Füst! Vannak távolabbi és közelebbi rokonaim. Nem mondtam ezzel újat Neked, azt hiszem. Ezt így érzem, és ezen a „belső valóságon” nem változtathatnak törvények. Zsidóságomat soha nem tagadtam meg, „Zsidó felekezetű” vagyok ma is (majd később megmagyarázom, miért), de nem érzem zsidónak magam, a vallásra nem neveltek, nem szükségletem, nem gyakorlom, a fajt, a vérrögöt, a talajgyökért, az idegekben remegő ősi bánatot baromságnak tartom, és nem „szellemiségem” és „lelkiségem” és „költőiségem” ősi meghatározójának. Még szociálisan is csupán botcsinálta közösségnek ismerem a zsidóságot. Ilyenek a tapasztalataim. Lehet, hogy nincs így, én így érzem, és nem tudnék hazugságban élni. A zsidóságom „életproblémám”, mert azzá tették a körülmények, a törvények, a világ. Kényszerből probléma. Különben magyar költő vagyok, rokonaimat felsoroltam, s nem érdekel (csak gyakorlatilag, „életileg”), hogy mi a véleménye, erről a mindenkori miniszterelnöknek, Maróthy–Meizlernek, Féjának vagy Sós Endrének. Ezek kitagadhatnak, befogadhatnak, az én „nemzetem” nem kiabál le a könyvespolcról, hogy mars büdös zsidó, hazám tájai kinyílnak előttem, a bokor nem tép rajtam külön nagyobbat, mint máson, a fa nem ágaskodik lábujjhegyre, hogy ne érjem el gyümölcsét. Ha ilyesmit tapasztalnék – megölném magam, mert másként, mint élek, élni nem tudok, s mást hinni és másképp gondolkodni sem."
emiljuzso 2014.02.15 18:02:09
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mer' nem figyelsz. A jójember vallja, hogy egy zsidó sohasem lehet magyar, tehát nékünk, büszke magyaroknak az a dolgunk, hogy sürgősen tagadjuk meg a zsidó Nobel-díjasainkat, az olimpikonjainkat, az írókat, zeneszerzőket - ki is van még?
Igaza is van. Valóban nem méltóak arra, hogy egy ilyen Mr. Falafellel egy napon emlegessük őket. Vagy ő nem méltó erre? Nem is tudom.....
Fifi nénit pedig Isten nyugtassa, jobb neki ott, mint itt. Mert "mocskol e kor".
Nyílt levelet fogalmazott meg Hoffmann Rózsának 149 névtelen pedagógiai munkát közvetlenül segítő közalkalmazott. Egyenlőre nem tudjuk, hogy pontosan kik ők, de ha már így megtiszteltek minket a nyílt levelükkel, akkor mi meg megosztjuk a nagyvilággal. Részletek a kép…..
emiljuzso 2013.10.19 08:23:35
@gyáá: Vitathatatlanul nagy okosságokat írsz, valószínűleg lenyelted a bölcsek kövét, s azóta szorulásod van.
De!!!
Most nem az ingyenélő, sehonnai, bitang ember tanárok sírnak, akiknek haszontalan munkáját hozzászólásod színvonalával is alátámasztod, hanem az iskolatitkárok. Kicsikét más...
A kezdetektől fogva hangoztatjuk, hogy nem specifikusan az Orbán-kormány ellen vagyunk, nem ezért jöttünk létre, és akkor sem fogunk feloszlani, ha nem ők lesznek hatalmon - beleszólási követeléseink a mindenkori kormánynak szólnak, így mindenkor hallatni fogjuk a hangunkat. Ezt…..
emiljuzso 2013.01.27 08:50:53
@BélaBácsiTudja: Kedves Béla bácsi! Érdeklődni szeretnék, hogy az 1956-os diákokat milyen választás tette alkalmassá a sorsuk intézésében?
A tavalyi ünnepi bejegyzésben kikerült a blogra Menuhin 1975. október 1-ei köszöntője, amely az első Világnapon hangzott el.Ezúttal egy részlet következik Yehudi Menuhin és Curtis W. Davis Az ember zenéje című könyvéből:"Azt hiszem, mindannyiunkban van valami, ami nem…..
emiljuzso 2011.10.01 15:02:17
@Rántott máj:
Bocsáss meg, azt elfelejtettem közölni, hogy én Kr.e. valahányban voltam iskolás. Hamarosan 60 éves leszek. Akkoriban több énekóránk volt, sajnos nem emlékszem, mennyi.
Mindenesetre az Isten áldja meg azt, aki nekem, a parasztlánnynak akkoriban képes volt megadni a komolyzene élvezetének lehetőségét.
Augusztus 23-án Afganisztánban meghalt egy fiatal magyar katonanő. Nem jó hír ez senkinek, különösen nem a családnak, a barátoknak és a közeli hozzátartozóknak, és nem vagyunk hozzászokva ehhez mi, hírfogyasztók sem. Ismerve a Magyar Honvédség kvalitásait, már az is csoda, hogy…..
Ezerkétszáz tanárral lesz kevesebb - olvasható az Indexen.Mintegy 1200 pedagógus-álláshely szűnik meg az új tanévben, derül ki az oktatásért felelős államtitkárság háttéranyagából, amiből a mai Magyar Nemzet közöl részleteket.Nincs egy éve még, hogy Pokorni Zoltán…..
emiljuzso 2010.08.28 03:32:28
@venszivar:
Sok a bérünk? Bruttó 198000 ezer 36 év után szerinted sok?
Arra buzdítod a fajtámat, hogy DOLGOZZUNK - így csupa nagybetűvel. Mit vélsz te munkának? Csak a zsákolást? Amúgy meg a 4 hónap :))) szünet alatta a tantestület jelentős része napszámba jár. Az már munka? Jó lenne, ha annak gondolnád, mert komolyan aggaszt a véleményed. Ugyanis amikor épp nem dolgozom, egy 32 fős osztályban (is) pihengetek, ahol 14 cigány gyermekecske van.
Ja, és nem sírunk, már csak azért sem, hogy te ne tudj örvendezni.
emiljuzso 2010.08.28 09:05:34
@venszivar:
Bocsánatot kérek tőled, válaszodból és az afganisztános topikba írt bejegyzésedből mindent megértettem.
  Viktoria levelét adjuk közre, amelyben megosztja velünk gondolatait a magyar oktatásról, valamint azt, hogy miért nem kíván a magyar közoktatásban elhelyezkedni. Immár 10 éve tanítok, (sajnos) eddig szerencsém volt külföldi intézményekben kamatoztatni tudásom, így…..
emiljuzso 2010.02.28 10:35:44
@matyi10:
Március 1-jétől a hiányzó pedagógusokat rehabosok "helyettesítik", mert nincs pénze az önkormányzatnak a bérünkre. Tényleg ehetünk a lyukas órákon, persze, ha lesz mit.
Levélírónk az Index egyik hírét kommentálja a saját iskolájukban kialakult helyzet alapján. Hány százalékának kell kisebbségi tanulónak lennie az osztálylétszámnak ahhoz, hogy integrációról beszélhessünk és hol billen át szegregációba az arány. "A Legfelsőbb…..
emiljuzso 2010.02.27 18:09:30
@krüger:
Konkrétan? A gyerekeim állami iskolába jártak, ahol jócskán voltak cigány gyerekek is.
Én évekig tanítottam szegregált cigány osztályban ('80-as évek), ami akkoriban eredményesen és jól működött. Ma már azonban akkora a szóródás a cigányok körében, hogy képtelenség lenne beindítani az egyéni érdekek sérülése nélkül.
És igen, most abban az állami iskolában dolgozom, ahol a katolikus iskola áldásos tevékenysége miatt lassan ellehetetlenül a tanítás. A körülmények adta természetes összetétel olyan mértékben megbomlott, hogy nálunk már nem 30%-ról kell beszélni, hanem jóval többről.
Sokat láttam, sokat tapasztaltam. És hittel állítom, hogy az átlag településeken semmi gond nem volt mindaddig a cigány kérdéssel, míg nem kezdtek belőle problémát csinálni. Mohácsi Viktória többet ártott a fajtájának, mint egy szolíd rasszista.
emiljuzso 2010.02.27 18:57:43
@SCUMM:
Amíg a mesterségesen gerjesztett szegregáció fel nem ütötte a fejét, a mi iskolánk a megye 10 legjobb iskolája közt volt. Amióta gyűjtőhelyként funkcionálunk, ez a kép némileg változott, pedig a pedagógusok ugyanolyan, ha nem nagyobb odaadással dolgoznak továbbra is.
És igen, épp a felvételijük elvtelensége miatt berzenkedek. Az alapítványi iskolák szűrhetnek, mert ott fizetni kell. De az egyházi általános iskolák állami támogatást kapnak, elvileg csak abból működnek. Ők milyen erkölcsi alapon válogatnak?
Ellenőrző Tanári túlkapások 2010.02.13 09:49:27
Egy rövid kommentet szeretnénk kiemelni a tegnapi posztunkra érkezett reakciók közül, nagyon sokat elárul a magyar oktatásban uralkodó állapotokról. Szilágyi Erzsébet Gimnázium, Budapest: Egy tanárnő fegyelmezési módszere ollóval belevágni a diák hajába. Év: 2009-2010…..
emiljuzso 2010.02.13 17:51:51
@prolee:
Nem is 80-as az IQ-m. Attól kevesebb kell, hogy legyen, hisz szóba elegyedek önnel - én, a pondró a NAGY EMBERREL.
Tudja, méltóságos úr, maga engem és a kollégáimat nem tud megsérteni, mert igen jól ismerjük a fajtáját. Csendes részvéttel figyeljük buta gőgjét, amit sikerül szegény gyerekeibe is átültetni.
Sajnálom magát.
Rabyn osztja meg velünk kétségeit azzal kapcsolatban, hogy lehet-e tanulás és munka mellett olyan átlagot produkálni, hogy a hallgató ösztöndíjat kapjon. Sokan tekintenek a tanítóképzőre úgy, mintha egyszerűen feleségképző lenne, pedig nagyon sok teljesítenivaló tárgy van,…..
emiljuzso 2010.01.16 05:43:10
@mbaye:
"Tanító, óvóképző, könyvtár szak, művelődésszervező, egyszakos magyar. A magyar felsőoktatás alja."
Annyira boldoggá tesz, hogy nyugdíj előtt végre tisztán látom a helyemet a társadalmi tyúklétrán! Tanító és magyar szakos vagyok. Az alja,ahogy oly találóan megállapítottad, akinek a fejére a fölötte elhelyezkedők mindig is szartak.
És igazad van. Sosem voltam lángész,csupán egy átlagos képességű ember, aki csak tanítani akart. Ha tudnád, hány leendő orvosnak árultam el a nagy titkot: - Ez itt az 'a' betű! Hány későbbi mérnöknek töröltem meg a taknyos orrocskáját!
"Sok TK-s csajjal kavartam, arra jók..."
Esetemben szerencsére nem derült ki, hogy fénykoromban gyalogkurva voltam (szerinted), így szülhettem néhány gyereket is, s mellette játszásiból elvégeztem a magyar szakot. Azóta kisszerű életemet még szégyenletesebben élem. Ahelyett, hogy meghúznám magam, még beleokoskodom a majdani jogász urak és hölgyek irodalmi, nyelvi műveltségébe is.
Valamit azért alapvetően elronthattam, mert az általam tanított orvosok, mérnökök, jogászok még ma is szeretettel, tisztelettel viseltetnek irántam, én meg büszke vagyok rájuk. És büszke vagyok az asztalosaimra, a kőművesekre, az ápolókra - minden volt tanítványomra, akiből EMBER lett.
Rád nem lennék büszke.
emiljuzso 2010.01.16 05:54:05
@Rabyn:
Abban azért igazuk van az okosoknak, hogy a helyesírásod hagy némi kivetnivalót maga után...Ez nem lenne baj, ha nem akarnál tanító lenni.
Ellenőrző Rohadó oktatás? 2010.01.03 08:00:00
Mokkaczukka kommentjét tartottuk érdemesnek arra, hogy önnálló posztként megjelenjen, mivel tömören összefoglalja a többség oktatásról alkotott véleményét. Reményeink szerint nem ennyire rossz a helyzet, de elfogadjuk, ha más így látja. Az az igazság, hogy az oktatás…..
Ellenőrző Karácsonyi jutalom 2009.12.28 17:10:00
Az alapítványi iskolákban dolgozó tanár kollégáinknak néha tényleg a tűrhetetlent is el kell tűrniük, ha meg akarják tartani állásukat. Lara az idei karácsonyi vacsorán történt jutalomosztást meséli el nekünk, sajnos szűkszavúan. Továbbra is várjuk leveleiteket! Kedves…..
Művészeti tagozatos iskolákban gyakran tanítanak az adott művészeti ág jeles képviselői, magas színvonalon tartva a tagozaton végzett művészeti munkát. Sokuknak nincsen pedagógiai végzettsége, ami semmit nem von le a szakmai munkájuk értékéből, nem is jelent gondot, amíg…..
emiljuzso 2009.12.20 02:33:42
@Hirmondo Helen:
Gratulálok! Ahhoz leginkább, hogy szóra bírtál. Rendszeresen olvasom a hozzászólásokat, de ritkán mondok véleményt. Esetedben kivételt teszek: öntelt, gőgös és végtelenül ostoba ember vagy. Persze feleslegesen szólaltam meg, hisz te tudod, hogy az ellenkezője az igaz.
A Holt költőkre hivatkozol. Világlátásoddal meg sem közelíted a "Kapitány" által képviselt szellemiséget.
Ellenőrző Ki a bűnös? 2009.12.17 08:00:00
Karácsony alkalmából a nem vallásos családban nevelkedő gyerek is találkozik Jézus születésének történetével és az ehhez kapcsolódó hitvilággal. Néha -szerencsétlen módon- agresszív és félelmetkeltő formában történik mindez, mint El Topo kisfiának esetében is, amikoris…..
emiljuzso 2009.12.17 16:21:29
@Ejjnye Bejjnye:
Talán azért, mert ő a szülő. Joga van megválogatni, hogy mikor és milyen hatások érjék a gyermekét.
Én keresztény vagyok, de még nekem is sok, amit a hozzá nem értő emberek szemforgató gyülekezete művel a hitemmel. Volt olyan hitoktató (!!!!), aki megnézette az alsósokkal Mel Gibson Passióját. Szerinted normális az ilyen?
Ellenőrző Az iskola felelőssége 2009.12.04 08:00:00
Az iskola szerepét a társadalmi elidengenedésben vizsgálja Rektor levelében. Felelősnek tartja az iskolát abban, hogy nem él a kezében lévő eszközökkel és nem próbálja az iskolai közösségeket jobbá formálni. Véleménye szerint jobbá és élhetőbbé tehető a társadalom, ha…..
Az iskolai életbe gyakran ok nélkül beavatkozó szülők megnehezítik mindennapjainkat. Ildi egy nagyon érdekes taktikát oszt meg velünk, hogyan lehet megelőzni azt, hogy a gyerek otthon felnagyítva az órán történteket, arra késztesse a szülőt, hogy másnap személyesen, vagy…..
emiljuzso 2009.12.03 14:57:29
@lucgizi:
Egy pedagógus végzettségű ember írta a vitaindítót. De a papírtól még nem vált pedagógussá. A tetejében olyan buta, hogy világgá kiáltja a szégyenét.
A pályám végén járok, de nem igazán emlékszem olyan esetre, hogy kiküldtem volna valakit az óráról. Mielőtt azzal vádolnának, hogy elit iskolában tanítok elárulom, hogy az osztályok több mint fele HH-s vagy HHH-s gyerek.
A szülők meg nem zavarnak, csak ne óra alatt akarjanak beszélgetni.
Az iskolán belüli erőszak újabb példáját írta meg nekünk Bukott rockzenész - b-oldal.blog.hu -. Levele olvasása közben még a legjámborabb szülő zsebében is kinyílik a bicska, egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire eszköztelenné vált az iskola az erőszakkal szemben. Kedves…..
"A nevelési-oktatási intézmény költségvetésének terhére kell megszervezni az előírt tananyag megismerését, feldolgozását, a mindennapi testedzést, az intézményen kívüli kulturális, művészeti, sport- vagy más foglalkozást, kirándulást, erdei iskolát." Szabó…..
emiljuzso 2009.11.26 17:11:49
@nonolet:
Butaságokat írsz. Évtizedek óta tanítok, s bármilyen színű kormány volt is hatalmon, a helyzet ugyanaz maradt: a legkiszolgáltatottabb helyzetben a gyerek és az iskola volt és gyaníthatóan ez nem fog változni.
emiljuzso 2009.11.26 17:20:56
@mistinguett:
"... a tanár, arra hivatkozva, hogy őneki ez munkaköri kötelesség, nem fizet osztálypénzt, akkor a gyereknek, akinek iskolába járni szintén kötelesség, miért kell fizetnie ugyanazért?"
Láttál-e már strandon, vonaton, állatkertben stb. 2-3 gyerekkel anyukát? Ugye kicsikét zilált volt szegény? A pedagóg huszonpárral kell, hogy kiránduljon. Gondolod, hogy ez egy leányálom? Külön bért ezért természetesen nem kapunk. Tavaly óta új rendelkezés lépett életbe: ha tanítási nap is beleesik a kirándulásba, még a rendes bérünket is megkurtítják, hiszen nem tanítunk, "csak" 24 órás szolgálatban vagyunk. És te elvárnád, hogy fizessünk is érte...
emiljuzso 2009.11.26 18:26:41
@mistinguett:
Régebben (10-15 éve) ha egy gyerek nem tudott eljönni kirándulni, kifizettem helyette. Ma már nem 1-2 gyerekről van szó és nem fillérekről, pedig nem is megyünk messzire. Egy három napos kirándulás úgy, hogy én főzök, 12 ezerbe is belekerül. Iszonyatos szembesülni azzal, hogy a legszegényebbek otthon maradnak.
Persze dönthetnénk úgy is, hogy senki sem megy sehová, de ez sem jó megoldás. De a kirándulások ügye csak a jéghegy csúcsa.
Régebben több szakkör is volt az iskolákban. Ma már elvétve van néhány. Szinte csak az SNI-s gyerekek részesülhetnek külön, ingyenes foglalkoztatásban. Pedig a sajátos nevelési igényűek közé szerintem nem csupán az átlagosnál gyengébbek, hanem az átlagosnál jobbak is beletartoznak, de a tehetséggondozás ma nem divat.
Hidd el: az iskola tehetetlen. A költségvetése annyira szükreszabott, hogy még a krétát is darabja adják. Próbálkozunk persze, de ennyi lyukat nem lehet csak lelkesedéssel betömni. Mondok egy példát: 7. osztályban a magyar nyelv és irodalom heti óraszáma 3!! Semmire sem elég. Ingyen, szerelemből tartok még egyet, de csak 0. órába fér be, s egy rettegés az életem, mert ha kiderül, megbüntetnek.
Hát, itt van. Eddig kellett rá várnunk. Évek óta kongatják a pedagógusok a vészharangot, hogy baj van, gyorsan valamilyen megoldást találjunk ki, fékezzük  meg az erőszakot, ne engedjük be az életünkbe, a gyerekeink közelébe, de hiába. Lövések dördültek a Pécsi…..
emiljuzso 2009.11.26 17:36:36
@mokas_gizi:
Bocs, de nem erről szól a topik. Menjél a Polidilibe az ilyen szöveggel. A pécsi egyetemen egyébként nem valószínű, hogy cigány volt az elkövető.
Honfitársaink másokat zsidózó, hazárulózó, cigányozó, magát előszerettel "nemzeti érzelműnek" nevező része egyre gyakrabban viszi hírnevünket a világba. Az egyik legsikeresebb országimázs szakembert, Gyurcsány "we fucked it up big time" Ferencet is rögtön…..
emiljuzso 2009.11.24 04:07:49
@székelyrobi:
Ennyire futotta? Szánalmasra sikeredett. Az ilyen stílus miatt nem találom a helyem a világban.
Ma tartotta a Szabad Emberek Magyarországért programbemutató sajtótájékoztatóját, a budapesti Nyitott Műhelyben. A programot Orsós János, Dr Sértő-Radics István és Ungár Klára elnökségi tagok mutatták be. A Műhely teljesen megtelt érdeklődőkkel és újságírókkal, jól…..
emiljuzso 2009.11.24 03:58:22
@borbélykati:
Az építő kritikát ne keverd össze a tagadással. Kb. 100 éves vagyok, s a magam helyén azóta gyakorlom a megértés/elfogadás technikáját. Gondoltam, megosztom veletek a tapasztalataimat, mert első olvasatra úgy tűnt, hogy okos dolgokat akartok csinálni. Reménykedtem, hogy végre találtam egy olyan politikai formációt, amit érdemes figyelni, támogatni.
Ezt a szándékomat minősíted te a "mi" szemszögéből. Sajnálom, de az általad képviselt érzelmi zutyulékkal nem tudok mit kezdeni, így szabad ember lévén odébbállok.
emiljuzso 2009.11.24 04:00:11
@borbélykati:
Az építő kritikát ne keverd össze a tagadással. Kb. 100 éves vagyok, s a magam helyén azóta gyakorlom a megértés/elfogadás technikáját. Gondoltam, megosztom veletek a tapasztalataimat, mert első olvasatra úgy tűnt, hogy okos dolgokat akartok csinálni. Reménykedtem, hogy végre találtam egy olyan politikai formációt, amit érdemes figyelni, támogatni.
Ezt a szándékomat minősíted te a "mi" szemszögéből. Sajnálom, de az általad képviselt érzelmi zutyulékkal nem tudok mit kezdeni, így szabad ember lévén odébbállok.
emiljuzso 2009.11.24 04:02:45
@borbélykati:
Az építő kritikát ne keverd össze a tagadással. Kb. 100 éves vagyok, s a magam helyén azóta gyakorlom a megértés/elfogadás technikáját. Gondoltam, megosztom veletek a tapasztalataimat, mert első olvasatra úgy tűnt, hogy okos dolgokat akartok csinálni. Reménykedtem, hogy végre találtam egy olyan politikai formációt, amit érdemes figyelni, támogatni.
Ezt a szándékomat minősíted te a "mi" szemszögéből. Sajnálom, de az általad képviselt érzelmi zutyulékkal nem tudok mit kezdeni, így szabad ember lévén odébbállok.
A Hírszerző még a hivatalos zászlóbontás előtt megírta, hogy megalakult a Szabad Emberek Magyarországért. A Szabad Emberek Magyarországért egyik alapítójaként szeretném eloszlatni azt a cikkben szereplő állítást, hogy a SZEMA is bejelentkezett egykor létezett vagy még létező…..
emiljuzso 2009.11.22 06:47:04
@neminiteneri:
Először az a gondod, hogy a "mindenki" túl általános, aztán meg az a baj, hogy a felsorolásból kimaradtak csoportok...Ez így nem kerek.
Való igaz, hogy a cigányság kérdése túldimenzionáltnak tűnik, de lássuk be: manapság nem is annyira a cigányok, hanem a rájuk vonatkoztatott negatív általánosítás megköveteli, hogy minden politikai formáció foglalkozzon velük.
Roppant szomorúnak érzem, hogy a liberális megjelölés mára szitokszóvá silányult. Ha én a SZEMA helyében lennék, felvállalnám azt, hogy keményen elhatárolódnék azoktól az SZDSZ-es politikusoktól, akik ezt a negatív megítélést kivívták. Mohácsi Viktóriát például seprűvel űzném el a cigányok közeléből. Rengeteget ártott nekik és a liberalizmusnak is.