Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kawiman

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az iGO most tízéves, amit egy nagy bejelentéssel körített sajtótájékoztatón ünnepeltek meg. Volt torta, lufi, miegyéb, és a cég jelen lévő vezetői azon a kanapén ülve meséltek a dicső múltról, amit egy hollandbútor-kereskedésben vettek, amikor kiderült, hogy le kéne…..
kawiman 2015.04.16 06:47:58
@Czu: Az a helyzet, hogy teljesen más 3000+ különféle hardverre házilag beállítgatni, ingyen letölteni, aztán vagy működik, vagy nem (többnyire működik, de sok garázsverzió el sem indult, vagy csak nagyon fapados volt, vagy totál különbözött a funkcionalitás, ami aztán az iGO hírnevét is rontotta). És megint más szoftvert tesztelni, hivatalosan (pénzért) eladni, worldwide támogatást adni, stb. ugyanennyi hardverre egy - ezidáig - viszonylag kis cégnek.
Most csináltak egy tabula rasa-t egy vadiúj platformmal, ami sokkal jobban konfigurálható és a fentiek megoldhatók vele. Jómagam kb. az első WinCE-s verzió óta iGO-t használok és offline-ra még nem találtam jobbat a _saját_ szempontjaim szerint. Nagyon hiányzott egy hivatalosan kapható androidos cucc; persze ennek most gondolom reklámszerepe lesz, aztán a frissítés már pénzért jön, de mondjuk én még egy korrekt összeget fizetnék is a rendszeres frissítésért, ill. az on-time infókért.
Az Apple-val felesleges az összehasonlítás, mert ott van max. 4-5 aktuális hardver és 2-3 oprendszer verzió, nagyságrendekkel egyszerűbb úgy a támogatás.
Szóval itt most nem látnék bele összeesküvést.
kawiman 2015.04.16 18:24:51
@Czu: Szerintem inkább ez a megoldás (leírás a play store-ban török nyelvről fordítva):

"Támogatott képernyőfelbontás:
800x480, 720x1280 HD, 1080x1920 Full HD"

Vagyis csak három - igaz elterjedtebb - felbontást támogat, de ezzel együtt is csak az androidos készülékek kis részén támogatott.
kawiman 2015.04.16 18:32:32
@Kerek_moderatort_masikat:
"Összességében maga a szoftver ilyentén lebutítása egy anno volt "Amigo" szintjére "emeli" az appot, bár a Nextgen a Primo után sok részében JELENTŐS visszalépés."

Őszintén szólva nem tudom, ez az akciós sw melyik lesz, de nemrég a hivatalos androidos app béta verziójához volt szerencsém pár hétig és ahogy tapasztaltam, nagyjából a Primo funkcionalitása volt (persze a Primo-ból is volt jópárféle kiadás), néhány dologban meg abszolút új funkciók jelentek meg. Szubjektív, de hosszútávú iGO-felhasználóként nekem tetszett.
Természetesen nem kell felállva ünnepelni, mert nem karitatív szervezet a cég, de nem is ebből élnek meg. Szerintem ez egy jó irányba tett lépés és ennyi.