Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baleus

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 - SPOILERMENTES - A USS Enterprise ötesztendős mélyűri felderítőútja derekán, indulása után három évvel Yorktown népes kolóniáján tölti fel készleteit. A hosszú összezártság egyformán megvisel legénységet és tisztikart. Sulu nehezen dolgozza fel férje és kislányuk hiányát, Scotty viszont a…..
Baleus 2016.07.24 19:08:50
@Creativ3Form: elvileg Krall hajói bányászatra lettek kitalálva nincs is mindegyiken pilóta. Az eredeti legénységből is él még pár ember, akik ugyanúgy maradtak életben. Ha megnézed a harcmodorukat, akkor láthatod, hogy nem lőnek, hanem fúrnak, vágnak, darálnak.

Jó rész volt, tényleg egy szimpla küldetés. Csóró Enterpriset megint rendesen leabálták.
A 13. körzet népe már iszonyatosan készül arra a háborúra, ezúttal egy Lady Gaga stílusában fogant military fitness videóval. ..
Baleus 2015.07.10 23:27:40
aeon flux burton és dumbo 2015.03.10 21:06:00
A Disney-nek piszkosul bejött a klasszikus rajzfilmjeinek élőszereplősítése, teljesen nyilvánvaló hát, hogy nem egyhamar hagyják abba. Az is egyértelmű, hogy az Alice Csodaországban kasszarobbantása után visszahívják majd Tim Burtont még egy körre, ez az egész mégis úgy…..
A blogot régóta követők előtt nem titok, mennyire szeretjük a sci-fi műfaját. Elég csak a névadónkra gondolni, méghozzá az eredetire, úgyhogy senki ne jöjjön a Charlize Theron-féle rettenet miatt azzal, hogy nomen est omen! Sajnos nem minden alkotás hozza az előzetes várakozások…..
Nálunk a 2010-es évek egyik legnagyobb sikerévé avanzsált A Wall Street farkasa, és az Excipio gyűjtése szerint világszerte Martin Scorsese explicit filmje vezette a tavalyi letöltési listákat - betudható ez a kiváló szájhagyománynak (mert hát mozikban is szépen tartotta magát…..
Baleus 2015.01.04 21:19:37
@Zalaba_Ferenc: Simán 5 legjobb filmben benne volt tavaly. Egyszerre fantasztikusan kidolgozott látványvilág, ami hihető is tekintve a mostani technikát és nagyon okosan adagolt humor.
Baleus 2015.01.04 21:21:00
@misafeco: most néztem meg minden idők legtöbbet jövedelmező filmjeit (soha nem szoktam). Nézd meg és lepődj meg, mint én. Az első helyezettet tudtam a többit részben sejtettem.
Bejelentették, hogy a remake-ben – aminek szereplőgárdájához nemrég Morgan Freeman csatlakozott – Jack Huston (Gengszterkorzó) öltheti magára a címszereplő tógáját, és kötheti föl a szandált, hogy Charlton Heston nyomába próbáljon érni. Kocsihajtóként tutira nagyobb…..
Baleus 2014.09.18 12:15:15
@zsóka_eszter: Azért a Ben Hur szerintem filmes körökben benne van a 20 alapfilmben, amit látni kell. 50-es években olyan mozit rittyentettek kaszkadőrökkel, hogy a mai napig aláz sok filmet.
Hiába a Cannes-i díj, az amerikai forgalmazó úgy döntött, nem éri meg nekik, hogy Julianne Moore Oscarjáért kampányoljanak a Térkép a csillagokhoz kapcsán. A megváltást a Sony hozhatja meg az eddig négyszer vesztes színésznőnek. A torontói premier után pillanatok alatt szárnyra…..
aeon flux kritika: locke (2014) 2014.08.05 09:20:00
Vége a műszaknak az építkezésen. A férfi fáradtan, védőruhájától szabadulva ül be kocsija kormánya mögé. Odakint már sötét van, az utcák csendesek, az emberek az esti mérkőzésre készülődnek. Ő is hazafelé indul, aztán egy kereszteződéshez érkezve rövid várakozást…..
7. Az oké, hogy a fürdőszobaablakot elfalazták De üveg miért van benne? Csak hogy bele tudjon vakuzni az ingatlanos?   6. Ez a leghülyébb hirdetésillusztrálás, amit láttam Elkezded kattintgatni a képeket, aztán egyszer csak gyanút fogsz, hogy hé, ez mintha egy tök másik…..
Baleus 2014.08.02 14:24:39
@pncy: szó szerint, viccen kívül. Egyébként aranyos kis ház, nagyon jó helyen, csak rosszul van fotózva.
Ezzel a Colin Trevorrow rendező által jóváhagyott, Mark Englert által kreált plakáttal reklámozzák a Jurassic Worldöt az idei ComicConon. Nem készül belőle túl sok, szóval hamarosan 100 dollárokért lehet majd viszontlátni az eBayen. ..
Jeff Lebowski (Jeff Bridges) született léhűtő, egy fejlődésben megrekedt hippi, környezete csak úgy hívja: a Fószer (illetve Töki, ha mindenképp ragaszkodni szeretnék a szinkronhoz). A Fószernek piti céljai sincsenek, a lényeg, hogy mindig legyen otthon megfelelő mennyiségű…..
WinMagazin Nokia márkanév 2014.07.02 10:00:00
Felvásárlások után több információ is érkezett, hogy a Microsoft hogy fogja felhasználni, illetve eldobni a Nokia-t, mint márkanevet. Ezt a procedúrát már a felvásárlás után pár nappal el is kezdte, mikor a Nokia mobilgyártó részlegét átnevezte Microsoft Mobile-ra. És itt…..
Hátborzongató. Zseniális. Fércmű. Ez a három jelző jut eszembe, ha meghallom a Sabotage szót. Alfred Hitchcock korai, 1936-ban bemutatott filmjének saját jogán sincs szégyellnivalója, de az utolsó percekben pokolgépet hóna alatt cipelő fiú buszútja a filmtörténelem egyik…..
Baleus 2014.05.13 07:36:10
@Cseh Dániel: Hát öreg, te hisztizel, de nem gyengén:)!
Baleus 2014.05.13 07:43:29
@Cseh Dániel: Meg ez a nagy "balkánozás" is elég elkoptatott. Egyébként SZERINTEM ugyanaz a baj itt is néha, mint a Geekz-en: többségében nagyon jó kritikák vannak és igényes a blog, de néha akkora az arc egyes szerzők részéről, ami nem férne be az országhatáron.

Veled az a probléma, hogy tettél egy hülye kijelentést, ami nyilvánvalóan és jogosan bicskanyitogató volt, amit páran megjegyeztek. Ezt te semmiképpen nem hagyod szó nélkül, mert tiéd kell legyen az utolsó szó.
Miközben arra várunk, hogy JJ Abrams újabb információkat osszon meg a készülő filmekkel kapcsolatban, a kis képernyőn már ősszel tágul a Star Wars-univerzum. Ahogy az a cím alapján sejthető, a Star Wars Rebels az ereje teljében lévő Birodalom térnyerésének időszakába vezet. A…..
Baleus 2014.05.04 15:07:09
@Zalaba_Ferenc: Szerintem ez ocsmány és ez is az új részek alapján készült.

A Clone Warsban voltak valódi drámai részek, amiknek komoly súlyuk volt. Voltak olyan csaták, amik dramaturgiában és látványban is akármikor elfértek volna egy mozifilmben.

Sokan szidják és valóban sok filler epizódja volt, ami sehova nem vezetett, de évadonként volt míndíg két-három történetszál, ami ütött.
Baleus 2014.05.04 16:56:39
@Pitypalatty úrfi: Igazából sokszor nem önálló részek vannak, hanem 2-4 részben elmesélt sztorik. Egyik kedvencem például:

s4e7-10:

Darkness on Umbara
The General
Plan of Dissent
Carnage of Krell

Az a baj, hogy a legtöbbet egyszerre daráltam és összefolynak a részek. Vannak nagyon gyengék, bár azok is nézhetőek. A s5 záró részei pl nagyon durvák drámailag, viszont a megértéshez látni kell mindent. Ahshokáról és egy nehéz döntésről szól. A befejezés pedig csillagos ötös és előrevetíti, miért is bukott el a köztársaság a Jedik miatt. Mármint nem a tényleges kiváltó okokat, hanem a szellemiséget, ami oda vezetett.

s2e5-7-ig is elég jó történet.
Szóval Anders Thomas Jensen írt egy westernt, melyben egy dán bevándorló (Mads Mikkelsen) bosszút áll családja meggyilkolóin, és ezzel egy hírhedt bandavezér (Jeffrey Dean Morgan) célpontjává válik. Nos, még a lenti trailer sem győzött meg arról, hogy ezt a történetet ne…..
Bő egy héttel ezelőtt Cseh Dani már megemlékezett a filmről, ám úgy éreztem, nekem is szövegelnem kell róla egy-két sort, ugyanis sajnos másfajta vélemény alakult ki bennem, mint becses kollégámban, meg úgy általában a közvéleményben. Tehát ha az volt a PRO-kritika, akkor ez lesz a…..
Baleus 2014.04.13 16:27:56
@drazsika: Na ez az én is erre gondoltam. Teljesen következetlen ez az univerzum. Konkrétan egy böfögés Starknak, hogy "hé milliókat akarnak legyilkolni, köztük téged" és ott a Vasember vagy akárki. Ez a konfliktus kicsit több volt személyes jellegűnél és a hősök nem kerülnek kapcsolatba egymással.

Eleve szerintem ennek a képregényfilmes dolognak a rákfenéje az kb, mint a Dragon Ball-é. Mikor a legyőzhetetlen karatemester után jön a Sátán, aztán a csillagharcos, aztán a szupercsillagharcosok. Nem lehet a veszélyt fokozni, pontosabban csak érdektelenül/komolytalanul.
Baleus 2014.04.16 16:35:50
@Zalaba_Ferenc: Igen. Egy mondat, valami magyarázat. De itt eszükbe sem jut, pedig logikailag akkora buktató, mint egy toronyház.
Igaz, hogy NetFlix még nincs, de egy lépéssel közelebb kerültünk hozzá, hogy a rugalmas sorozatnézés ne csak a torrentet jelentse. A Telekom és a Sony Pictures Television Networks Central Europe együttműködésének köszönhetően hazánkban a Telekom MoziKlub előfizetéses video on…..
Baleus 2014.03.13 19:21:36
Legyen meg akkor itt a blogon is.Kossuth Rádió, 2014.02.20, 14:00, Hírek."Szerkesztette Bártfay Kinga"A Déli vagy Esti Krónika korrekt módon számolt be a kijevi eseményekről, de azokat nem Bártfay művésznő szerkesztette. Frissítés:A Hir24 megkérdezte az MTVA-t, hogy "miért…..
Baleus 2014.02.22 08:00:43
Akkor ide is bemásolok egy kommentet, amivel 100 %-ig egyetértek:

"Békés tüntetők, akik európai értékekért, demokráciáért és egyenlőségért meg jogállamért, szép jövőért harcolnak.

Kérdéseim a következők:
1) "fegyveres támadást indítunk" - Honnan a fegyver? Ha van fegyveretek, mi a problémátok a tetőn lévő mesterlövészekkel?
2) Aláírtatok egy papírt és nem tartjátok be?
3) Mit is mondott a lengyel külügyminiszter - akit mindennel lehet vádolni, csak oroszpártisággal nem? "Írjátok alá, vagy meghaltok."

Én az ukrajnai Krímben születtem, oroszok közt. Párom kárpátaljai félmagyar. Mi innen Budapestről szeretnénk jelezni, hogy holnap kezdődik a rendezvény és mindenki, aki ezt a bandát mentegeti meg rokonszenvezik vele, bassza meg. A többiek pedig álljanak ki a határra és várják az érkező menekülteket.
Most pedig jó lenne kitalálni, hogy mit fog tankolni a magyar nép az autókba és mivel fog fűteni."

"Nekem senki nem hiszi el, hogy mi van kinn, mert én onnan jövök. Itt mindenki annyira gyűlöli Orbánt, hogy az a legfontosabb most, hogy az oroszokat utálja mindenki. Mivel Orbán nyugatról kelet felé tart és még Paksot is elintézte, ha valamiben igazunk van, az sem érdekel senkit. A világ fekete és fehér, vannak a jók és vannak a rosszak. Csak az, amit az elmúlt hetekben az 444 vagy az Index tolt ellenünk, azért már tüntetést szerveztek volna, ha más népek ellen csinálták volna. Mi egy másik kultúra vagyunk, kurva sok mindenben nem értünk egyet, nem kell velünk együtt élni és úgy élni ahogy mi szeretnénk, de akkor haverkodni és üzletelni se akarjon velünk senkit. Nincs harag, tartozzatok nyugathoz, majd mi meg idejárunk üzletelni és kész. De mindenféle kommunistának és nácinak elhordani minket csak azért, mert egy másik társadalmi berendezkedésben élünk, ami hanyatt-homlok más a liberális felfogáshoz képest és mert az éppen aktuális magyar vezető felénk nyit, hát hogy úgy mondjam magyarosan "bicskanyitogató".

Nem az EU-segglyukából kell szemlélni a világot, főleg nem akkor, ha még egy fontos külügyet is a belső ellentét, a választás meg a politika tematizál. Akkora eltévedés van itt a belföldi történetek miatt, mint a fene.

Le kéne higgadni és racionálisan, érzelmek és szimpátia nélkül kellene gondolkozni. De hát ehhez elfogulatlan újságírók kellenek, akik nem csak az MTVA-ban ritkák, hanem a másik oldalon is."
Mert sokat és jól dolgoznak, nem keresnek kifogásokat, és megbízhatóak – ezeket az érveket nem én mondom, hanem azok az angol üzletemberek, vállalkozók, akiket a határátkelőkkel kapcsolatos tapasztalataikról kérdezett a bevándorlók irányába mutatott elfogultsággal cseppet sem…..
Baleus 2013.12.27 16:36:09
@rezsoatya: Hallod ez ütötte meg az én szememet is. Krómszifont svéd-fogóval meghúzni. Professzionális képet sikerült találni a poszthoz. Ez valami román mindentudó kisiparos lehet kb:). (épületgépész vagyok)

Na ilyenek helyére bármikor kimennék én is melózni, annyira bőven beszélek angolul, hogy megértsenek, az igénytelenséget a szerelésben meg egyenesen bűnnek tartom. (azért a magyar szerelők egy része bőven szerel olyan igényesen, amit német megrendelők sem kifogásolnak és az nem kis szó)
Geekblog Mob City 2013.12.21 13:53:28
Los Angeles, ’40-es évek, zsaruk, gengszterek, veszélyes nők és hullák. Ennél több nekem nem is kell felütésnek, hogy azonnal akarjam. Konkrétabban: felnőtteknek szóló, az idézett zeitgeist mocskába könyékig túró drámasorozat egy kábelcsatornánál, Frank Darabonttól?…..
Emilia Clarke, a Trónok harca üdvöskéje lesz Sarah Connor a készülő, ötödik Terminátor-mozifilmben. A Genesis alcímre hallgató fejezetben alaposan megkeverhetik a kását, hiszen ez a casting-hír azt jelenti, hogy anyukát csaknem húsz évvel fiatalabb színész játssza majd, mint…..
Tom Cruise nem katona, hanem egy fegyver, amely talán megnyerheti a földönkívüliekkel folytatott, hosszú ideje trtó háborút. Tom Cruise ugyanis ha meghal, akkor nem sokkal korábban újjáéled, mintha kapna egy újabb életet. A trailer tanúsága szerint ebben nincs egyedül (Emily Blunt,…..
Baleus 2013.12.12 13:58:10
@Kovács Erzsébet: "lásd az ötletet, hogy kit játsszon a Tropic Thunderben"

Azért örülök, hogy az ilyeneket más is észreveszi és meg lehet vitatni anélkül, hogy azonnal menne az antiszemitázás. Pedig ezek szimplán tényszerű dolgok. A Tropic Thunderben pedig tényleg csillagos ötös a karakterének az ötlete az ő szempontjából.
Baleus 2013.12.12 14:58:28
@Wintermoots: Azért remélem senkinek nem tapostam a lelkébe. Ha igen akkor elnézést és tessék törölni.
Baleus 2013.12.12 15:14:01
@Adam Van Helsing: Én örülök a sok sci-finek. Sokkal inkább várom, mint az ezredik képregényfilmet és az ötévenkénti rebootot. Mármint tudom, hogy a kettő nem zárja ki egymást, de inkább sci-fit kérnék valami eredeti ötletből.
Hamupipőke, ahogy azt a Wachowski-testvérek elképzelik: Jupiter Jones (Mila Kunis) csak egy egyszerű földi halandónak hiszi magát, aki takarítónőként tengődik, valójában viszont egy intergalaktikus birodalom örökösnője, és mint olyan, riválisainak nagy veszélyt jelent,…..