Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nickelbolha

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pálinkás József közgazdász előadást tartott az 50. Közgazdász Vándorgyűlésen Egerben. Hogy egészen pontosan miket mondott nem tudom, még az is lehet, hogy megszabta az új, az üdvözítő irányt ennek a rettenetesen eltévelyedett tudománynak, legyünk türelemmel, majd…..
nickelbolha 2012.09.28 20:16:57
@saravad: én nem szeretnék semmilyen követendő példát és életmódot itt felállítani.
De ha Pálinkás azt mondta volna, hogy húú, az iphone jó dolog, és jó a gazdaságnak, akkor az lett volna mondva, hogy ez mekkora hülye, olyan mint a Varga Misi, az meg a hűtőszekrényekért rajong. És le lett volna vezetve, hogy milyen buták ezek, hogy itt egy-két terméktől várják a gazdaság fellendülését.
Van egy olyan érzésem, hogy az indexközeli sztárblogok függetlenül mindentől csak az aktuális kormányzati megnyilvánulásra ugranak rá és ellenkeznek vele, függetlenül azok tartalmától.
Most hirtelen minden kormánnyal ellenzéki kibszottul fontosnak tartja az iphone-t, sőt, anélkül a mai világban tulajdonképpen nem is lehetne létezni.
Nem kell arany középút, meg nem kell össztársadalmi egyetértés, párhuzamos világok egymás mellett, beszopjátok a politikai marketinget, ha nem jobbról, akkor balról.
Ezen nem tudunk felülemelkedni.
nickelbolha 2012.09.28 22:06:49
@jotunder: jaaaj, jaaaj... imádjuk a fejlett világ legnagyobb cégét! :-)
Éljen!
szinte már elnézést is kérjek, hogy nem álltam be én is éjjel a sorba.
Ne haragudj! :-)
8ker Figyejjé! 2012.09.26 10:37:22
A gyalogosoknak nem kell KRESZ-t tanulni, abból vizsgát tenni, mégis vonatkoznak rá a szabályok, és be is tartják - már csak saját jól felfogott érdekükből is. Ha piros, akkor tilos! Lámpás gyalogátkelőnél, főleg, ha a kocsik folyamatosan áramlanak a kereszteződésben, a…..
A minap Gyálon bringáztunk Don Blasiussal, amikor a Puskás utca és Szélső utca sarkán jártunk, egy fura dolgot láttam. Egy tábla hátulját. A túloldalról ezt lehet látni, amit ti is láttok, egy szép gömbölyűre nyírt lombú fát. Na ki mondja meg ebből, hogy miben folytatódik az…..
nickelbolha 2012.09.25 13:42:49
Több, mint két esztendeje utazom rendszeresen a MÁV-al. Nem szeretném sem a járatot, sem a gyakoriságot, sem a nevemet megadni. Mondjuk azt, hogy Ibolyának hívnak és egy vidéki városból utazom, mégpedig úgy, hogy normál személyvonatot és IC-t is használok.Összességében…..
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..
...és bemenni a parlamentbe fröcsögni. Hogyaszongya: "Ha nekem sikerült haccor felcsinálni a zasszonyt, akkor másnak is legyen muszáj. És különben is akkora bráner vagyok, hogy nekem kéne lenni a miniszterelnöknek. Hö!" Bizony, kedves Viktor, jobban át kellett volna világítani…..
Furcsa dolog egy komoly társadalmi problémát ideológiai kérdéssé, értékrendbeli különbséggé zülleszteni, ahogy azt a véleményem szerint minősíthetetlenül primitíven viselkedő Varga Istvánt védelmező hölgy frakciótársai tették. (A korrektség kedvéért: Rogánék zavarba…..
Blogunkban már többször foglalkoztunk az egykori Roosevelt, a mai Széchenyi, tér várható átalakításával. Az eredeti tervekben megszüntették volna a teljes alsó rakparti közúti ágat, telekövezték volna a térbelsőt, és erőteljesen visszavágták volna a Kossuth térrel…..
nickelbolha 2012.09.10 21:05:55
@sronti: hát ha csak erre adnak pénzt, akkor valami nagyon nagy baj van ezzel a rendszerrel. vagy csak erre hívjuk le. de szerintem adnának másra is, csak ott kevesebb pénzt lehet elkorrumpálni.
Nem akartam hinni a szememnek, de aztán összeállt a kép. Pedig ma nagyszerű dolog történt. Egy jobbikos nyomulást fél pályás útlezárással és részvételi fölénnyel akadályoztak meg veszprémi pártok - így a DK, az MSZP - és több civil szervezet, például a Szolidaritás. Az…..
nickelbolha 2012.09.09 13:18:13
@Megyko: pedig kiállt mellette... demagógia kicsit mást jelent.
Az interaktív szökőkutak újabb példája a chicagói Millenium Parkban található Crown szökőkút. A katalán szobrászművész, Jaume Plensa alkotása nem más, mint két, 15 magas üvegtorony, felnagyított arcképekkel. A 2004 júliusában átadott tornyok üvegtéglából készültek…..
nickelbolha 2012.09.06 14:48:41
TComment Násznép, kuss! 2012.09.05 05:53:30
Húzassátok a cigánnyal, ugorjatok bele a nagybőgőbe, de halkan. A nyomorodhoz és örömödhöz nekem semmi közöm. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
nickelbolha 2012.09.05 09:49:04
@macattis: snob.. hamár bunkózol, idegen szavakkal csínján.
 "   Dr. Tamás Gáspár Miklós filozófusnak, a filozófiai tudomány doktorának, kiemelkedő tudományos és oktatói munkássága, publicisztikai és közéleti tevékenysége elismeréseként" (Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetés 2005) " Magyarország : Izland 34…..
nickelbolha 2012.08.09 15:14:36
@jotunder: nem, nem érted. Azon változtatott volna, hogy akkor nem veszed elő ezt a posztban, akkor inkább más, éppen sikeres sportolóval építetted volna ezt a kontrasztot.

Függetlenül attól, kókler, vagy sem, ez irányú érved alátámasztásaként egy oda nem illő, aktuálisan viszont a közmegeleégedésnek örvendő tényt emelsz, amely komoly hátszelet ad a véleményed szélesebb körben való elhintésére.
Természetesen ez maga a kóklerség, TGM kóklerségét inkább saját érvekkel, bizonyítékokkal támaszd alá.

Ez ugyanaz a hatás, amikor egy tusfürdő, vagy after shave reklámjába beteszik David Beckhamet, hogy azt az érzeted adja, ő is használja, ez a termék olyan nívós, mint Beckham, szar már nem lehet.
Termék alatt itt értsd : Te véleményed, Beckham helyett kézilabda, mer ugye hazai színekben kell pompázzon az a jól megfogalmazott (vagy inkább hiányos) vélemény.
Egy nevesincs tudfürdő mögé téve a kézilabda válogatott.
nickelbolha 2012.08.09 15:33:55
@Enemy No 1: ok, azt már én tettem hozzá, engedélyt kérek néha a szabad elvonatkoztatáshoz (bár inkább ott egy-két kommentre reagáltam)
nickelbolha 2012.08.10 12:51:34
@Vahakomb: ez remek, a katarzis kell és tényleg jó ott látni őket a dobogón. Csakhogy a kettő összemosása nagyon téves, fals.
A TGM-féle magyar való sajnos létezik, ezt most elfedi az olimpia, de az olimpiai sikerek a sportolóké, amire mi is büszkék lehetünk, a TGM átal festett pesszimista magyar jövőképben pedig sajnos mi magunk élünk.
Ezt kicselezni és elfojtani az olimpiai sikerekkel 1. téves 2. demagóg 3. elhomályosítja a tényleges problémáinkat.
Orbán Viktor miniszterelnök nyári "koncertkörútján", valamikor a gyógyszerészekkel és a borászokkal folytatott diskurzusa között a jövő ifjúságát autentikusan képviselő Fidelitas vezetéssel is találkozott. A miniszterelnök hosszasan beszélt a felsőoktatással kapcsolatos…..
nickelbolha 2012.08.02 19:14:20
@trollhunter89: ez azért van, amit fentebb mondtam. Akkor eszerint az is igaz, ha a munkavállalók 100 %-ának lenne diplomája, akkor a jelenleginél kisebb, vagy jóval kisebb lenne a munkanélküliség? vagy nem is lenne?

Még egyszer, látsz olyan tendenciát, hogy a diplomák számának növekedésével nőne a magasabb kvalifikációt igénylő munkák száma? Egy frászt!

Másrészt pedig a túlképzettség lehet hátrány, de azona tényen nem változtat, hogy korábban diplomát nem igénylő munkakörökben diplomások ülnek, ezrével.
Az érettségi kitolódott, a követelményszint csökkent, a korábbi 12 év helyett hasonló értékű tudást 15 év alatt szerzik meg.
nickelbolha 2012.08.02 19:36:32
@pcomment: igen, ez igaz, de ez azt jelenti, hogy a szakmunkásképzésen kell javítani, más rendszert kialakítani és nem azt, hogy kitoljuk az érettségit még 3 évvel, ahol a BSc-s szakok elvégzésével szintén nagyrészt alig használható általános tudást lehet szerezni.
ez így egy felhígult fos.
Lehet, hogy a végén az is megoldás, hogy gimnázium után választhat valaki, hogy vagy egyetemre megy diplomáért, vagy tanul 3 évig egy szakmát, aminek van értelme. Ha tinédzser korában még nem elég érett arra, hogy ezt felmérje.
És akkor szakmát is 18 év felett lehet majd tanulni (zárójelben jegyzem meg az OKJ-s képzések gyakorlatilag a korábbi szakközepet helyettesítik).
nickelbolha 2012.08.02 21:21:13
@trollhunter89: pedig most leginkább gyárakra és melósokra lenne szükség. csak szolgáltatásból, közvetítésből nem élünk meg.
Németország, Csehország, tele gyárral, melóssal, mérnök is van. Nálunk az utóbbiból is kevés ugyan, előzőekből szinte semmi.
Olyan érzése van az embernek, mintha fix évfordulós ünnepe lenne a dinnye árának. Ez valami hagyomány itt a Balkán sarkán, hogy a dinnye árának a piaci önszabályozás nem jó, lépten nyomon bele kell beszélnie valakinek. Tavaly szinte napra pontosan ugyanitt tartottunk, a dinnyeár…..
nickelbolha 2012.07.23 23:10:48
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: messzire vezet, de ez egy összeurópai probléma --> a válság egyik alapvető oka.
Nincs értéke a termelésnek (akár mezőgazdasági, akár ipari), a kereskedelem elfölözi a termelőtől a jussát --> a termelőt arra ösztönzi, hogy költséget csökkentsen --> a termelés így szűnik meg fokozatosan európában és tevődik át kelet-ázsiába, meg máshova, magyaroról albániába és romániába, stb.
Itt meg már nem termel senki semmit, mert aki teszi, az normál árat nem kap érte.
ezt a dinnyézés kicsiben mutatja.
Miközben a kereskedők óriási haszonra tesznek szert, kiölik a termelést, végeredményben semmi sem marad itt.
Protekcionizmus kell, de nem nemzeti sznten, hanem európában, visza kell hozni a termelést, annak meg kell adni az árát, a kereskedési haszonkulcsot pedig visszaszorítani pl úgy, hogy nem engedjük be az indiai, stb. árut, ami azért olcsóbb, mert 10-ed annyi a munkaerőköltség.
És nem, nem ettől szegényedik el a vásárló, általános szolgáltatási költségekért sokkal többet fizetünk.
nickelbolha 2012.07.23 23:17:40
@Husz_János_Puszita: nagyon nagy tévhit. Nem a termelés a drága, a termelő monopszonikus (vevőoldali monopólium) helyzetben nem tudja más csatornán értékesíteni az áruját és az önköltségi szintet sem éri el.
Egyáltalán nem érdekünk az, hogy az európai termelő ellehetelenüljön, különben mit csinálunk?
Senki se mondja, hogy hihetetlen drága 99 Ft/kg-ért megvenni azt a kva dinnyét, legyen bruttó, kerhaszonnal 150 Ft. Hogy itt 10-20 Ft annyit számítana egy vevőnek.
Tévé, villany, gáz, banki szolgáltatás, telefon, mennyit fizetünk?
Sosem hittem volna, hogy valaha is Bayer Zsolttal egy véleményen leszek valamiben. És most mégis úgy tűnik, hogy szombaton együtt fogunk menetelni. Nem mintha ettől megváltozna a mélyen elítélő véleményem róla, a stílusáról és az egész elrugaszkodott politikai…..
Nem akartam azokról a méltatlan, lealacsonyító és a legsötétebb ork szellemiségről árulkodó vádakról szót ejteni itt a blogon, amelyekkel a ballib médiahorda beiktatása óta folyamatos ostrom alatt tartja a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnököt. Azt gondoltam,…..
nickelbolha 2012.01.17 21:55:31
A legutóbbi "hordj medvét a válladon" posztomból kapott visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy akár az alábbi méregdrága Charlotte Olympia "macskás" magas sarkú is alapja lehet egy igazán klassz DIY-nek. Az ötlet egyszerűen csodás és otthon is…..
ANNENN Burberry, az imádott! 2011.12.15 19:31:00
Sokszor írunk a Burberry-ről, hiszen az angol divatház az egyik nagy kedvencem, különösen mióta Christopher Bailey igazgatja. A 2012-es Pre-Fall kollekció lookbookja is egytől-egyig csodás és elegáns darabokkal van tele, úgyhogy muszáj volt megmutatnom őket. Zseniális, ahogy a…..
ANNENN Csillogó cipő: Kell nekem! 2011.12.11 20:00:00
Újabb csillámos darab a blogon, ugyanis Enn nemrég feldobta a flitteres forrónaci ötletét, amire meglepetésünkre igent mondtatok. Ez indította be a fantáziámat, hogy én is valamilyen csillogó darab után nézzek. Mindezt annak ellenére, hogy nem vagyok csillogó párti, általában…..
Váci utca Ez a marihuána legális 2011.09.28 13:48:00
Szívni tilos, akkor inkább viseld!-nagyjából ez lehetne a mottója annak a Rich Hippie parfümnek, amit a cannabis ihletett. Persze azt tudni kell, hogy semmi köze nincsen a marihuána leveléhez, teljesen más növényekből készül, de a végén az eszencia az eredeti illatit adja ki. …..
nickelbolha 2011.09.28 23:25:21
@Metál -e a bimetál?: Fasz-e a faszkalap?
a szánalmas az, amikor majd bekerülve egy rideg nyomorrendszerben fogod visszasírni a "liberális demokráciát".
Legkisebb bajod is az lesz ki szív, ki nem.
Nem tudom, meddig mehet ez még így, de ahogy elnézem, fogytán a türelem. A kormány úgy döntött: normává emeli Lázár János hírhedt mondatát. Eszerint aki szegény, az annyit is ér. A szemmel láthatóan mentális problémákkal küzdő Orbán Viktor, végképp elfeledve, honnan…..
nickelbolha 2011.09.19 11:01:57
@egerészölyv:
1. nem voltam ott, de voltak ellenzéki politikusok
2. ezt eddig soha nem lehetett hallani, méghogy a vizitdíj technikai oldalát kifogásolták - röhej. Utólagos mellébeszélés. Élből elutasították a létét (aztán kiderül nem is hülyeség).
3. Esküdj hazudsz, nem volt egy darab tüntetés sem betiltva, nuygidtan lehetett köveket doálni és kocsikat égetni, ha meg ezt megakarták akadályozni jött a fals duma a rendőri erőszakról.
4. de azt mondta.
5. hát ez nem hangzik jobban így is ugyanolyan felháborító, akárhogy is akarod magyarázni.
Ennyi
nickelbolha 2011.09.19 14:21:11
@egerészölyv: nem ragadék le itt, az 5 pontodból a többi gyengébb lábakon áll. Miszerint semmilyne körülmény nem ad enyhítő magyarázatot a bohócügyre (ugyanolyan durva).
Ha kimondják azt, hogy az ég piros, akkor hiába magyarázgatjuk, hogy igen., de ő úgy értette, hogy az ég csak nappal piros, éjjel már nem, mert az ég amúgy is csak nappal nem lenne piros.
Szóval nem igazán védhető semmiben sem, csak személyeskedés útján ez a retorika.
városjáró blog Új Roosevelt? 2011.09.18 22:00:00
A hétvégi autómentes Andrássy pikniken kint volt a BKK is. Az ő standjukon volt látható ez az új Rooseveltes látványterv is.Átgondolták volna a projektet? Ez a verzió valóban fa- vagy növénybarátabb lesz a korábbihoz képest? Nagyhurokból kishurok? Miért pont…..
A budai rakparton rengeteg hely van, de amikor ezt a trafót megcsinálták, az alkotóknak nem tűnt fel, hogy a gyalogos-biciklis közös járdára helyezték. Keresztbe, úgy, hogy legalább a háromnegyedét elfoglalja. Ideiglenesen, még minimum egy évig. Nehéz magyarázni egy olyan…..