Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redseadiver

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fehéroroszországra ma sokan úgy tekintenek, mint a nagy putyini Oroszország kis testvérére. Fehéroroszország magyar megnevezése is azt a látszatot kelti, hogy itt tulajdonképpen oroszokról van szó, akik egy másik államba kerültek a Szovjetunió zavaros szétbomlása után. A valóságban egy gazdag…..
A baltás gyilkos hazaengedése óta eltelt időszak fejleményei azt mutatják, hogy a feszültség nem enyhül, hibás volt az az elgondolás, hogy az indulatok felszínre kerülése után az ügy szépen elcsendesül. Vesszőfutás vár ránk, s hogy ez így van, az már nem csak magának a…..
redseadiver 2012.09.02 19:36:16
@salamander:
Először is el kéne olvasni nagyon figyelmesen az azeriek MNO-n kiszivárogtatott levelét: semmi ígéretet, garanciát nem fogalmaztak meg arra nézve, hogy Safarov valóban letölti büntetése maradékát, csak tájékoztatnak az általános közjogi eljárásról.(we inform you, please, be also informed)
És természetesen az elnöki amnesztiáról sincs benne egy qrva szó se. Úgyhogy miről beszélsz?
BRÉKING: lemond Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora, akinek vezetésével - miután a miniszter visszapasszolta neki az ügyet - az Egyetem doktori tanácsa majd Szenátusa is az álamfő doktori címének visszavonása mellett szavazott. Mint elmondta, jogi értelemben biztos abban,…..
redseadiver 2012.04.01 18:51:04
@СubE: Ezzel kissé mellélőttél. Ha annyira kurvára Gyurcsány bábja volt, miért ajánlotta fel először neki a Nefmi vezetését Orbán? Felajánlotta volna egyáltalán??
Tibor nekiállt az őt bosszantó dolgokat lefotózni és egész levélcunamit küldött ránk, úgyhogy egészen biztosan fogtok még egy pár posztjával találkozni itt a közeljövőben is. Ezúttal a diplomata rendszámmal visszaélők témájával foglalkozik, itt a blogon sem először kerül…..
redseadiver 2011.11.27 08:07:28
@Sisimike:
1. Mi a fogadásainkat általában munkaidőben tartjuk (ennek egyszerű az oka: munkaidőn kívül a fogadó ország hivatalos arcai nemigen foglalkoznak semmivel...), úgyhogy nincs éjszakai részegen száguldozás sem.
Aki meg már volt diplomáciai fogadáson, az tudja, hogy - főleg vendéglátóként - se időd, se lehetőséged nincs nagyon, hogy mulass, és halálra vedeld magad. Egyszerűen nem azért vagy ott.
2. A diplomatákra a fogadó ország jogszabályai - pl. ottani KRESZ - ugyanúgy vonatkoznak, mint a küldő államéi. És a többség ezt tiszteletben is tartja. Ettől függetlenül valóban előfordul egyes esetekben, hogy áthágják a szabályokat, de nem minden diplomata notórius szabályszegő.

Egyébkét néhány éve Bp-en egy orosz diplomata okozott halálos közúti balesetet, pillanatokon belül szép csendben haza is rendelték...
Van ugye a Szabadság téren az USA Nagykövetség. Már vagy 80 éve ott vannak és azt is megértem, hogy igyekeznek megvédeni magukat.Ezért vannak ugye randa oszlopokkal teletűzdelve a park ágyásai, nehogy valaki robbanóanyaggal tömött autójával nekik száguldjon. (Nevezhetnénk…..
redseadiver 2011.11.20 17:44:43
@_mmm_: Egy burnuszt és egy galabiját kaphatsz kölcsön...
Igor, az orosz heroindíler,  Pablo, a marihuánát terjesztő mexikói drogbáró és Azlan, a tálib vezető, aki 300 dollárért veszi az ópiumot az afgán termelőktől és 16000-ért adja el az európai dílereknek - nos, ez a három szimpatikus arc küldött videóüzenetet az…..
  Az egyik (felesleges) ütésből a másikba beleálló Orbán-kormány talán legvitatottabb intézkedése a magánnyugdíjpénztári rendszer kvázi ellehetetlenítése, az eddig odaáramló pénzek visszairányítása az állami, felosztó-kirovó rendszerbe. Hogy ez szerintünk komoly baj,…..
redseadiver 2011.01.10 19:57:44
@kewcheg: A problémádat teljesen átérzem, ugyanabban a cipőben járunk. (leszámítva a gyereket és a minusz öt év korkülönbséget.)
2000-ben, munkába álláskor kötelezően kellett mnyp-t választanom, ráadásul csak egy bizonyosat választhattam-ami tekintve a tagságát, várhatóan nem lesz képes kétezer embert megtartani (ennyi a törvényi minimum), azaz bukásra van ítélve.

Két hete megy az agyalás, mit tegyünk, végül az a megoldás kezd körvonalazódni, hogy:
1. átlépek a legnagyobb mnyp-be (index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/04/a_nyugdijkasszak_ketharmada_zarhat_be/)
2. maradok mnyp-tag.

A döntést nyilvánvalóan mindenkinek magának kell meghoznia, de a tíz állam szolgálatában eltöltött év egyetlen igazi eredménye, hogy nincsenek illúzióim.
Meggyőzni nem akarlak, de talán még egy érv a maradásra: index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/21/graf/ - itt számolgathatsz
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
redseadiver 2010.12.01 10:39:41
@Tóta W. Árpád:

Az valószínű, hogy nem maradnak 40 évig, viszont arra sincs semmi garancia, hogy az utánuk jövők - bármit is mond ma akármelyik ellenzéki erő - visszacsinálják mivel az a pár száz millió nekik is jól jön majd a költségvetés kipofozásához
A Privoz Európa (egyik?) legnagyobb belterületi piaca, s mint ilyen, logikus módon felkerült Csurtusék odesszai must see listájának dobogós helyére. Azon most nem nyitunk vitát, hogy az ukrán nagyvárost magyarul helyesen Odesszának vagy Ogyesszának kell-e írni (majd megteszitek…..