Regisztráció Blogot indítok
Adatok
symor

0 bejegyzést írt és 552 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azok a rajongók, akik szerint egy film csak akkor jó, ha az utolsó vesszőig szolgaian követi a megfilmesített könyvet, már akkor sopánkodtak Tom Cruise 1,7 méteres magasságán, amikor bejelentették, hogy elkészül az első film Lee Child Jack Reacher-sorozatából, mert a szerző történetesen 195 centis…..
A hazáért mindhaláligEmlékszem, először a Lángoló világ című könyvben, aztán H. S. Commager második világháborús kötetében olvastam Szevasztopol ostromáról (mely éppen 75 évvel ezelőtt, 1941 októberének végén vette kezdetét és 1942 júliusáig tartott). Ez utóbbiban egy rövid visszaemlékezés is…..
Miközben a magyar tévékben a minél mélyebb dekoltázsokkal igyekeznek nézőket szerezni a reggeli műsoroknak, sőt, az egyikben a műsorvezetőket bikinire vetkőztetve ültették kamera elé, a törököknél sokkal nagyobb szigorral kezelik az ilyen hatásvadász húzásokat.…..
symor 2016.10.19 21:39:00
@kovacsegy:

Mi a f@sz van veled ember :O
Lehet, hogy frissítened kellene az oldalt, mert épp most játszod az önjelölt tudorkát egy 2013-as kommentem miatt.

A hozzászólásom lényege még csak nem is tűpontos történelmi szempontok miatt lett megfogalmazva, DE ha már faszméregető versenybe kezdesz Te emberállat egy 3 évvel ezelőtti hozzászólásom miatt töriből, íme a válaszom:

Az oszmán (török) hódoltságot, értsd. a magyar terület Oszmán Birodalomhoz tartozását Buda 1541-es elfoglalásától a magyarországi török hódoltsági területek 1699-el záruló visszafoglalásáig számolják, nem csak szerintem. A határ menti állandó hadakozás kezdete is 1442. Mohácsnál 1526-ban picsáztak el minket. Az 1547-es "békekötés" tette hivatalossá az ország három részre szakadását.

Csak a miheztartás végett:

1. Elmész a jó édes anyádba, a lekezelő stílusoddal és a rossz matekoddal együtt

2. Most 2016-ot írunk seggfej, ha egy 2013-as cikk alá írt pársorosért van időd baszogatni másokat gondold át az életed
Monty blogja FILM: Gunman 2016.03.28 08:06:00
Kísért a múltad Sean Penn kapcsán figyeltem fel erre a filmre, bár közelebbről megnézve azt is láttam már, hogy Pierre Morel volt a rendező. Ő az, aki az Elrabolva-trilógia első (és kétségkívül legjobb) részével tényleg letett valamit az asztalra — más kérdés, hogy a Párizsból szeretettel című…..
Egy magyar Irak poklában Tekintve, hogy magyarok is szép számban megfordultak a világ legforróbb válságövezeteiben az elmúlt évek során, az ember — naivan ugyan, de — azért számítana valamiféle beszámolóra tőlük — ám a honvédség berkeiből hiába is várnánk ilyesmit. (Már az is csoda, hogy Szlankó…..
symor 2016.02.29 18:47:19
Pár további érdekesség Hódositól:

Egy interjú a HVG-nek:

hvg.hu/kultura/20151208_Ha_ok_terroristak_akkor_miert_nem_oltek

A Monty cikkét és a könyvet is illusztráló borostás, leharcolt Hódosi képe nem igazán adja vissza, hogy milyen kemény arcról van szó emiatt érdemes ellátogatni a könyv facebook oldalára is, ahol már nem minden kockában egy borotváját vesztett Tuskó Hopkins néz vissza ránk :)

Továbbá ezen az oldalon olvashatók a szerző aktuális bejegyzései is a forrongó keleti viszonyokról, itt:

www.facebook.com/azsoldoskonyv/?fref=ts
symor 2016.02.29 19:13:41
Videóinterjú a Fókuszban, kicsivel több mint 4 perc, nem a legjobb (elég színvonaltalan médiakisiparos), de hátha érdekel valakit:

rtl.hu/rtlklub/fokusz/eletre-halalra-egy-zsoldos-elete-irakban

(30 mp reklám után indul ez a gejl)

A 24.hu videóinterjúja már valamivel több, de ez se túl sok, blőd kérdésekkel (borzalmas éttermi zaj):

www.youtube.com/watch?v=djJmLNfMnP4

viszont a Monty cikkében szereplő kérdés:

"nem amerikai, nem brit, csak magyar" már egy kicsit új értelmet nyert Hódosi szerint mostanában az arab világban :)

A Mokka interjúja már valamivel jobb és több, a riporter itt sincs a helyzet magaslatán, 9 percben:

www.youtube.com/watch?v=Tuzl7To7izM

Végül a Globo Televízió több mint 20 perces "mélyinterjúja", ez csak Hódosi miatt érdemes végignézni, elemez, mesél, a riporter itt is inkább kínos, mint jó:

www.youtube.com/watch?v=Bj8ZEcgKfLo
Monty blogja FILM: Everly 2015.07.17 00:21:00
Gyönyörű és életveszélyes Megérkezett az idei év akcióhősnőjének aktuális jelöltje… És én már előre féltem, mivel az ilyen próbálkozásokat nem a konkurencia szokta megfojtani, hanem maguk az egyes művek sikerülnek harmatgyengére, lásd például tavaly Scarlett Johanssont…..
symor 2015.10.08 16:46:53
@tutajoss:

Miért vagyok gonosz attól, hogy rágerjedek egy Salma Hayek-re 48 évesen :D

Valamit félreértettél ;)

Az anyám lehetne, de ilyen formában bánná a franc :D
Így teljesüljön minden kívánságom: egyik kedvenc színészem, a Deadwood zseniális Al Swearengenjét megformáló Ian McShane a Trónok harca 6. évadában lesz látható. A karakteréről semmit nem tudni, de azt igen, hogy a hatodik évad egyik kulcsfontosságú szereplője lesz, igaz, nem…..
Március 21-én elhunyt a 60 éves Alberta Watson, aki Erin Dirscollt alakította a 24 című kultikus tévésorozatban, írja az US Magazine. Az akciósorozatok nagy veteránja korábban a Border - A határsávban, a Maggie Q-féle Nikita, a bérgyilkosnőben, Maggie Q-ék Nikita…..
Ha ma semmi más tévés jóságot nem olvastam volna, csak ezt, már nem keltem volna fel hiába. A Slashfilm szerint David Fincher rendező/producer és James Ellroy író, és akkor most itt, a kibaszott mondat közben idéznék valamit az American Tabloid című zseniális regényből, mert…..
A Nagy Háború lángjaiÉppen száz évvel ezelőtt dördültek el az első világháború legelső lövései, melyek Ferenc Ferdinánd trónörökössel és feleségével végeztek. A D-nap 70. évfordulója mellett idén erről a centenáriumról is meg fogok emlékezni, és a vonatkozó posztok sorát egy klasszikus, de mára…..
Ez a játék vérre megy Az általam eddig bemutatott sportfilmek többségére igaz, hogy egyfajta romantikus, vagy épp heroikus felhangot használnak. Mert akárhogy is vesszük, szép dolog a sport, a győzelem és a csapatmunka, ez pedig nemcsak résztvevői oldalról mozgatja az embereket.…..
Monty blogja FILM: Kilenc 2014.05.09 00:03:00
A világot a férfiak irányítják, a férfiakat meg a nőkIsmét egy olyan műről lesz szó, amely nem próbál mélyértelmű, vagy gyökeresen új összetevőkkel kiemelkedni a mezőnyből, inkább megmarad a jól bevált elemeknél - már csak azért is, mert egy Fellini-film, a 8 és fél feldolgozása - hogy egy szimplán…..
George R.R. Martin újabb fejezetet tett közzé a Tűz és jég ciklusa következő, hatodik kötetéből, amit persze mi nem olvastunk el, mert majd egyben, ha végre kijön a könyv, de nem is ez az érdekes benne, hanem az, ami odafent van. Mert hogy Martin így képzeli el a felnőtt…..
A klasszikus átverős realityk vonalán halad majd a Fox tavaly bejelentett, eddig titkos projektje, amiben 12 amerikai nőt repítenek el Angliába, ahol egy vidéki kastélyba beköltözve az lesz a dolguk, hogy elnyerjék Harry herceg szívét, ami persze nem fog menni, mert nem az igazi…..
Már javában pörög a PR-gyár az új Trónok harca évad indulása előtt, George R.R. Martint pedig szétszedi a sajtó. Ez olyannyira nem zavarja, hogy akarva-akaratlanul hízlalja a hype-ot például azzal, hogy előzménysorozatot akar forgatni a Dunk és Egg novellákból. Ennek kicsit…..
Namármost. A House of Cards (Kártyavár) az egyik legjobb dolog, ami a sorozatvilággal történhetett - legalább olyan kiváló politikai sorozat, mint az Elnök emberei volt, csak hiányzik belőle Aaron Sorkin mindent átható optimizmusa és liberalizmusa. Ez egy olyan sorozat, ami pont…..
symor 2014.03.13 13:43:58
@saks:

Pontosan ezt akartam írni.

Szerintem egy nap különbséggel már szinkronnal fogom letölteni valahonnan, amiért ilyen szinten lekorlátozzák a megnézését.

Bár a HoC szinkronjáért kicsit izgulok. Lesz egyáltalán?
Rambo, Hannibal Lecter és Al Pacino után Rust Cohle is magyar verset szaval. Boldizsár Péter népszerű Youtube-sorozatának új részében a True Detective-ben szereplő Matthew McConaughey szájára illesztette nagyon ügyesen Röhrig Géza Elpislogtak c. versét, ami Kálid Artúr hangján…..
A képen egy amish nő, Katie Stolz látható, aki 2012-ben, a TLC Breaking Amish című sorozatában szerepelt. Most modellkedik New Yorkban, püspök apja legnagyobb sajnálatára.  ..
symor 2014.03.10 14:02:46
@Jimbo75:

Nekem is ez jutott eszembe először :D
Biztos van egy Kai nevű nagybácsi is a háttérben valahol...