Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olvas0

2 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kigondoltam Káosz 2012.05.14 18:33:00
Gondolom jónéhányan olvasták az Index új üdvöskéjét, a garantáltan megosztó, ámde nyílvánvalóan a középszerűen ötlettelen szinten mozgó Örülünk Vincent blog minapi kibaszott kurva nyifegő cikkét, amelyben már sokadszorra kell a mai, nehéz időkben olvasni, hogy ez az…..
olvas0 2012.05.22 19:59:51
@"the dragon": azt hiszem ez nem az én szintem, még az is lehet teljesen félreértelmeztem a posztodat, de én kérek elnézést, továbbiakban google a barátod, már ha meg tudsz vele birkózni...
olvas0 2012.05.22 20:12:31
@radairosseb: HA nem lennél akkora paraszt mint amilyen tehetséges vagy, lehet hogy még vinnéd is valamire...
Kezd mondjuk így: google.nekem.net/?q=kiv%C3%A1ndorl%C3%A1si+statisztika
De körbe nézhetsz erre is: www.destatis.de/ csak hogy konkrétabbat írjak
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
olvas0 2012.05.01 15:06:36
@Sesquatch: azé b+ mert a belga nem azért megy úgy hogy ne tudják kikerülni mert hepciás ki ha énnem kerékágyú hanem mert nem tud máshogy menni, csak itt a bringások igaz madzsjar módjára tekernek... tisztelet a kivételnek
olvas0 2012.05.01 15:14:08
@Leevanclif: ezért kéne két kerékre is rendszámtábla.... :DDD plusz lehetne tőlük szedni kötelező biztosítást is.... :DDD
olvas0 2012.05.01 15:19:51
@Laciii: szerintem aki kamrával a fején biciklizik az direkt azért teszi a kamerát a fejére hogy tudjon packázni, mellénykedni, keresi magának a bajt és a szituációkat amiket feltolhat a blogjába hogy legyen látogatottsága hogy nevet szerezzen magának kerékagyú társadalomban.... a mai budapest nem alkalmas kerékpáros közlekedésre ehhez nem kell se diploma se kreszt tudás. Aki ma budapesten forgalomba kerékpározik az adrenalinra vadászik! Budapesti kerékpározás felér a bázisugrással vagy a pitbullfutással.... csóróságra hivatkozni nem ér, mert a bkv bérlet még mindig olcsóbb mint egy normális bringát fent és karban tartani. Induljunk ki ebből. Innentől kezdve pedig hogy te vagy bármelyik másik kerékagyú hogy csűri csavarja az a saját kerékágyú bizonyítványa....
Meg kellett csinálni gyorsan a szomszéd felőli keritést, mert az egyelőre lakatlan házhoz jártak szarni a környék kutyái, ráadásul egyre több használt kotont találtunk a teraszon annak jeleként, hogy a fiatalok egy-egy buli után hazafelé nálunk találnak menedéket.Szóval úgy…..
olvas0 2012.03.22 12:58:39
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: néhány órabér kedvcsinálónak:
takarítás 1400 számlával 1800
gyermekfelügyelet végzettség nélkül 600/ó/gy számlával 800
gyermekfelügyelet szakirányú végzettséggel 1000/ó/gy számlával 1200
Kerti munka kisebbek pl fűnyírás 2000/ó számlával 2500
pl egy gyökér kiásása 10000 számlával 12000
Tolókapu motor CSAK üzembe helyezése 40000 számlával 50000
burkolás 3000 számlával 4000
olvas0 Kéne egy nyomtató 2012.02.29 08:52:00
..
olvas0 2012.02.25 2012.02.25 09:58:00
HA nagyon pesszimista akarok lenni akkor az indikátorokból kiindulva talán egy dupla tető??? Ha igen és célba veszi a kék vízszintes vonalat akkor az emelkedő sáv esetleg megtörhet... Ellenben ez a fa akár az égig is nőhet, amilyen szűk ez az emelkedő csatorna olyan…..
A félig-meddig elpusztult Várkert-rakpart házaiban nemcsak politikusok, gyárosok és építészek éltek, hanem a Szovjetunió megdöntésére szerveződő emigráns orosz főtisztek is. A Várnegyed felújításával talán erről az UNESCO-által védett utcáról sem fognak elfeledkezni. A…..
Ha nincs odaírva, magamtól talán rá sem jövök, hol készült a kép. A Halászbástya Étterem kimaradt az életemből. Úgy emlékszem gyerekkoromban oda nem mehettem be, de már nem emlékeztem, hogy le volt-e zárva a terület vagy csak apám mondta, hogy semmi keresni valóm ott. Na most…..
Svéd fejlesztés, és nagy előnye, hogy a sikkesen öltözött kerékpárosoknak sem kell a jövőben biztonságuk érdekében olyan olyan súlyos kompromisszumot tenniük, mint a bumfordi sisak viselése, valamint, hogy a belőtt frizura sem lapul le, egészen addig, amíg a bringás…..
  Néhány napja volt szó az Urbansitán a pusztulás szélén álló Várkert Bazárról, mely olvasóink szerint sajnos csak azért van felállványozva, mert egy filmforgatáson azon szökik majd egy szereplő. Most viszont a mellette álló gyönyörű villa hirdetésére lett figyelmes…..
olvas0 2009.12.11 08:21:27
@Simply a slave: és kitől vette meg?
- Több mint egymillió fontért kelt el aukción egy 230 éves Temze-híd, amelyen még ma is hídpénzt szednek: autósoknak öt penny (15 forint), teherautóknak 50 penny (148 forint) a díj. A környék lakói és az ingázók azonban aláírást gyűjtenek a hídpénz eltörléséért. - A…..
  Még egy hónapja sincs, hogy az Indexen megjelent a bezárt klubhelyszínek sorozatban a Várbazár is, ahol legfeljebb másfél évet jósoltak a létesítménynek. Ma azonban Dezsőtől egy reménykeltő levelet és néhány fotót kapott az Urbanista: Elkezdték felállványozni a…..
Most, hogy Etele befejezte a Kerékagy újrafényezését, szeretnénk megmozgatni titeket is az ügyben. Amint látjátok a kövér logó mögött váltakoznak a fényképek (ezek egyelőre az én képeim), de egy jó témával, egy gombnyomással és két kattintással a te fotód is bekerülhet.…..
Ma már nem kerül sokba egy sátor, sőt akár ingyen is beszerezhető (és itt nem a "teherautóról leesés" esetére célzok, hanem arra, hogy van egy csomó külföldi, aki nem vesződik azzal, hogy hazavigye a filléres betyárbútort). Ez eléggé átalakította a hajléktalanok…..
Ezért jó a nagy olvasottság, egyik nap szemtanút szerzünk egy balesethez, most meg a múltkori észak-budai óriásdugón való károgásunk nyomán megtalált minket Snake_Ey3s, aki egyike volt a koccanó autóknak és akit ismeretlenül szidott múltkori posztunk beküldője, amiért nem volt…..
Zoltán hosszasan hergeli magát, amiért még tovább terjeszkednek a budapesti fizetős parkolási zónák, ki tudja, mi lesz, ha bevezetik a dugódíjat is... Nem is szaporítom a szót, esti olvasmánynak bőven elég ez így is! Megdöbbenéssel értesültem Budapest legújabb parkolási…..
olvas0 2009.10.13 18:24:22
Na barátom akkor elmondom én neked, mert én is itt lakom a szomszédodban. A Döbrentei utca a Rác fürdő környéke, az Erzsébet híd a Döbrentei tér most lesz fizetős, elvileg, térkép alapján, de nézd meg mi van ott most, egymás hegyén hátán állnak, én aki itt lakok nem bííírok megállni, hiába fizetem a baromi drága (dupla annyi mint a vidéki kocsin) adót utcákkal arrébb vagy fent a hegyen kell megálljak ahol már most is fizetős és onnan lecaflatni két pici gyerekkel... Én meg azt mondom hogy legyen fizetős mert lehet hogy 10évente egyszer felújítasz és előzékenyen gondolsz a festőre hogy szegénynek ne kelljen parkolódíjat fizetnie hogy nálad dolgozzon, de életvitelszerűen közlekedni és parkolni csak úgy lehet hogy ha azok akik ide bejárnak és termelik a GDPt ahelyett hogy a büdipestiek termelnék ugyanazt-csak őket ugye nem fizetik meg mert itt nem annyiba kerül élni mint sárszentkukacon ahonnan még kocsival is megéri bejárni dolgozni a hét minden napján.... Nézd meg mi van 9től 5ig a Tabáni Terasz környékén az Attila 1-3 előtti kis utcában ahova szabálytalanul behajtanak a behajtani tilos táblával szembe és parkolnak tök szabálytalanul a templom oldalában nem kijelölt parkoló helyen félig a járdán állva félig az úton hogy a forgalmat is akadályozzák nem is kicsit. Abba a kis ficak utcába sokszor be se lehet hajtani úgy beállják... Az Erzsébet hídon a parkoló autók gyakorlatilag már a hídon állnak pedig az már rég nem a parkoló része de ingyen van. Paraszt bejön mucsáró rafkósan beáll a híd alá kvázi a belvárosban a hülye pesti meg dögöjjön meg, aztán fogalommal szemben a villamos sínen keresztül felhajtanak a rakpartra a behajtani tilos tábla ellenére... öröm nézni. Azt nem értem hogy ezekről a helyekről miért nem viszik el, vagy miért nem tesznek rá kerékbilincset?
Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át. A rendőri fellépéssel egyébként nem is lehet vitatkozni.   A mostani demonstráció lényege ugyanis nem a…..
olvas0 2009.09.23 08:57:13
@Gozer: Nem a fáradtságával van gond az a baj hogy a parazita fejlődik, elkezdett agya nőni és elkezdett gondolkodni- persze a saját maga szintjén... Felismerte, hogy az annak idején 80000-re dagadó családos, jóhiszemű, valóban biciklizni vágyó tömegből mára jobbára a huligánkodó, randalírozó, bunkó, szabályokat nem ismerő, irányíthatatlan tahó kétkerekű maradt meg, ezeket pedig nem lehet kordában tartani, ezért meg sem próbálja. Képzeld el mekkora lebőgés lenne ha úgy szerveznék meg ahogy régen és ott lenne pár száz, jó esetben 1-2ezer biciklis, a többi 6-8ezer meg ahogy most is, össze vissza szanaszét randalírozna,tahóskodna... A CM ezzel a huszárvágással vesztené el a még megmaradt tekintélyét, már akinek van még valami tekintélye, és sorvadna össze egy merő szerencsétlenséggé... Arról nem is beszélve hogy pár száz huligánnal is feje tetejére lehet állítani a várost-lásd Tvszékház- nem hogy 6-8ezerrel akik koordinálatlanul, ellepik az arra alkalmatlan várost. A CM ciki, critikán aluli tömeg... józan ember ehhez nem adja se az arcát, se a nevét, ezért apadtak tizedükre. A baj az hogy ezek a tahók teljesen felizgatják a várost. Ha nekik szabad nekem miért nem alapon városipszichológia hogy előbb utóbb egyre több robogós, autós fog átmenni a piroson, hajt bele a tömegbe, patkázik, járdázik – pláne ha ezek az álszent kétkerékagyúak beszállnak a kocsijaikba...
Amiért a kerékpárosok, robogósok is, a bunkó kisebbség miatt. Bár sokan talán ezzel sem értenek egyet, többek szerint több a bunkó taxis, mint a normális. Marvin lefényképezte ugyanazt a taxit sokszor majdnem ugyanonnan, cserébe kicsiben, gondolom, hogy nehogy már sérüljenek…..
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
  Irodai csúszdát ugyan már láttam képen (például a Google svájci irodájában van egy), de nem gondoltam, hogy Magyarországon egy Kalazanci Szent Józsefről elnevezett intézményben jelenik majd meg. (Ha valaki tud más hazai előfordulásról, kommentelje.) A névválasztás (CDO…..
Egy éve indult az Urbanista, ami nem csak az öntömjénezésre ad kitűnő apropót, de arra is, hogy egy kis reciklálással ússzam meg a napi posztot. Ami a statisztikákat illeti, ez volt az első poszt a blog történetében, ez meg a legutolsó. A kettő közt közel nyolcszáz bejegyzés…..
olvas0 2009.08.24 12:45:28
Stílusokon, bontásokon, ráépítéseken lehet vitatkozni, de a város közepén nehezen bocsájtom meg a zöldfelület-beépítést. Emiatt sajnos komoly előítéleteim vannak a Gellért-hegy vizét hasznosító, Rácz-fürdő helyén épülő Baglioni Hotel & Rácz Thermal Spa komplexummal.…..
Kerékagy Halálos Y Budán 2009.08.19 14:26:00
A közutakon bárhol történhetnek halálos balesetek, csak balszerencse kérdése. Vannak azonban olyan helyek, ahol minden szükséges körülmény adott ahhoz, hogy a tragédia gyorsan és biztosan összejöjjön. A rengeteg hely közül egy példa Budáról: a III. kerületi Szépvölgyi út…..
olvas0 2009.08.21 14:26:08
Aki ismeri a helyet az tudja hogy ott van egy ficak és nem hogy egy száguldozó bicajost, de egy autót is nehezen lehet észrevenni ha gyorsabban jön mint kéne. Ha valaki a megengedettel jön akkor simán meg tud állni ha kikanyarodnak elé, de nem fognak mert észreveszik és belátnak, mondjuk a betett kép elég kerékagyú értsd inkorrekt, mert a ficakot nem mutatja... Hülyeség hogy negyvennel jön ott le valaki és nem tud megállni! Vagy szándékosan nem állt meg mert megakarta mutatni hogy ő Jani, vagy gyorsabban jött onnan a lejtőn lefele. Én ha ott autóval jövök lefele nem hogy a szokásosnál gyorsabban de lassabban szoktam jönni, mert tudom milyen onnan kijönni, egy időben rengeteget jártam ugyanis arra és nem véletlenül szoktam át én sem a lentebbi kereszteződésre ahol ugyan sor van de lámpa is... ráadásul könnyebb a Folyondárra kanyarodni lentől mint innen föntről... Szóval részvétem a hozzátartozóknak de 90% hogy a kerékagyú volt a hibás, csak itt most nem egy kisgyerek bánta vagy egy járókelő hanem vassal találkozott. meg kéne már tanulni közlekedni....
@guszti: jó lenne a kamera, de mivel ugye a bringán se rendszám se semmi gyorshajtásért, járókelők közötti rodeóért mégis hogy lehetne megbüntetni őket...??? Egyébként engem is zavar amikor pl a járdán sétálok az apróságommal és a biciklis miközben száguld felém belenéz a szemembe és ahelyett hogy kerülne, vagy legalább lassítana a gyerek miatt elszáguld mellettem, de volt már olyan is amelyik levállazott... vagyis nyilvánvaló hogy szándékosan veszélyeztetik a járókelő de főleg a kisgyermekek életét, és ez szerintem sem szabálysértés...

@arasmv: gördeszka??? Bicikli??? lovakon édes öregem, lovakon a BBB-oknak meg öszvért és szamarat a s*ggük alá...