Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lockpickersrac

41 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók. Bizonyára ti is észrevettétek, hogy mostanában ritkábban történik bejegyzés az oldalra. Ez nem azért van, mert unjuk az egészet, hanem mert igazán pörgős napokat tudunk magunk mögött, és várunk magunk előtt.  Első sorban, itt volt a Német bajnokság Hamburg…..
  ... Sose pickelj olyan zárat, amelynek tulajdonjogát nem tudod igazolni,vagy olyat, amelyre legféltettebb értékeidet bízod ... "...Locksport mantra: In hobby lockpicking, never pick locks that do not belong to you, or locks that you rely on for your security or safety. ..."…..
  Sziasztok Lockpickerek!   Kiírták a német lockpicking bajnokságot. Idén Maschen-ben lesz a megmérettetés (Hamburg mellett): Naturfreundehaus in Maschen Versenyszámok, mint mindig: cilinderzár nyitás (saját cilinderrel!), lakatnyitás, freestyle, pillanatnyitás Eddig két autó…..
Sziasztok Lockpickerek! Sokatok kérésére végre Budapesten szervezzük a soron következő Lockpicker találkozót. Buhera  (Buhera blog) segítségével és szervezésében a H.A.C.K. (H.A.C.K.) épületében kaptunk helyet. Előre is és ismét köszönjük a lehetőséget! Tehát…..
Tisztelt Olvasó!A minap a következő hirdetésbe botlottam: Elzett 700Mondhatom, nem kis megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy biza ez is a távolban készül... Kezdem kapisgálni, hogy miért is nem fejlesztik tovább ezt az egyébként fejlesztésre igen jó alapot kínáló zárat, ami majd…..
Hello Lockpickerek!  Örömmel adom hírül, hogy most hétvégére (október 30., vasárnap) lockpicking találkozót szervezünk Kalocsán. Hogy miért csak most adjuk tudomásotokra? Mert az idő rövidségével szeretnénk moderálni a résztvevők létszámát, mivel nem lennénk…..
Helló Lockpickerek!Álljon itt egy kezdeményezés, hátha rákaptok: Fórumot szeretnénk létrehozni a csevegésekre, melyeket eddig mint kommentek írtatok be a blogba. Ezek sokszor zavaróak, főleg ha több komment jön egymás után egy-két szóval, vagy rövid mondattal. Adjunk tehát…..
http://doorknobgirl.tumblr.com/archive ..
Üdv lockpickerek!Hogy lássátok, mi sem épp csajozni járkálunk felesleges időnkben, íme pár nyitás a mi kezeink közül.Ezek a zárak legfőképpen csak pickeléssel nyithatók, így bátorkodom kicsit eltérni a hagyományos leírásoktól.Kezdjük Lockpickersrac…..
lockpickersrac 2011.03.05 21:50:51
@Búsuló: Szia Búsuló!

Szeretném megkérdezni, hogy mire alapozod azt a gyanúdat, hogy zárfésűvel mentek be a lakásodba?

Mert ha így van, akkor nagyon gyorsan ki kéne szerelni azt a zárat, hogy meg lehessen benne őrizni a nyomait a zárfésűnek... Ha továbbra is használatban marad, akkor ezek a nyomok sajnos hamar eltűnnek.

Ha a tettes tényleg zárfésűt használt és semmi más könnyen felismerhető külsérelmi nyomot nem hagyott, akkor egyedül a cilinderben fellelhető nyomok igazolhatják a betörés tényét. A nyomokat ki kell mutatni, a biztosító valószínűleg csak így fog neked fizetni!

Amennyiben erről további információra van szükséged, kérlek keress fel az alábbi e-mail címen: lockpickersrac@googlemail.com

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2011.05.16 07:45:26
@Redi13: Szia Redi13!
Ne keseredj el, másnak se! :-)
Ne add fel, kitartással menni fog!... Ez már egy olyan zár lockpicking szempontból, amire mondható: itt válik el a sz@r a májtól...:-)
(Ne felejtsd el a hat alsó stift pickelése mellett rendszeresen ellenőrizgetni a szélső/felső 5 aktívot, muszáj hozzájuk is nyúlni, nagy meglepetést tudnak okozni...)

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2011.05.18 00:13:53
@REDI13: Nem sok instant segítséget tudok adni! A tanácsom tulképpen benne volt az üzenetemben:
1. Magukat az alsó stifteket (6 db) pickelni önmagában sem könnyű feladat, lásd az Elzett X6 zárat. Kezdd a gyakorlást talán vele, így mentesülsz az oldalsó stiftek zavaró hatása elöl.
2. Ha már az x6 kisújjból megy, kapj bele az X11-be és mindig-mindig térj vissza az oldalsó stiftekhez.

Részemről évekkel ezelőtt kilátástalan kihívás volt az X11. Most sem megy kisújjból, de koncentrációval azért fél órán belül nyílnak (mármint azok a darabok, amelyek az én tulajdonomban vannak jelenleg és párszor már nyitottam őket).
Csinálj hozzá egy pont belepasszoló, kicsit görbített szerszámot, ami leköveti a zárcsatorna bordáit, de amivel még azért a felső stifteket is esetleg fel tudod nyomni.
Na meg sok türelem és kitartás.
Hát így megy ez. Másnak se megy másképp.

Remélem azért valamit segítettem... :-)
Sziasztok Lockpickerek!  Érdekes cikkeket találtam, melyekben Elek Imre traszológus taglalja a zárakban található nyomok felkutatásának a mai magyar gyakorlatát. A témáról két cikket is találtam, melyek tartalma részben megegyezik. A cikkek (11.PDF és 2010_1_elek.PDF) innen…..
Néhány cserépedény jóvoltából módosítjuk a cikket és eltávolítunk belőle pár képet, hogy ne bántsák többet a barátunkat. Ezzel mi ugyan nem értünk egyet, mert ha valami gagyi, akkor az gagyi!  Mi továbbra is emberi felhasználásra alkalmatlannak tartjuk ezeket a…..
lockpickersrac 2011.04.02 16:35:38
@strongfairy: ...volt némi hajcihő...:-)))))
 Hello Lockpickerek! Ha van saját készítésű pick, vagy e-pick szerszámotok, vagy akármilyen saját magatok által konstruált by-pass eszközötök, azt szívesen publikálnánk a blogban...Mindegy, hogy Te találtad ki, vagy az interneten találtad, de mégis te készítetted el!…..
lockpickersrac 2011.01.09 20:41:09
@nard: Szia! Roncsolásmentesen nem tudod szétszedni! A 6. kicsit nagyobb stift-záródugót kell lefurnod és akkor kiesik a henger. Majd összerakásnál persze ezt pótolnod kell...

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2011.01.15 12:09:20
@keyman: Köszi Keyman!

Igazán segítőkész csávó vagy! Ritka az ilyen. :-(
lockpickersrac 2011.03.24 23:33:22
@nard: Köszi Nard mindannyiunk nevében!!! Minden elismerésem a tiéd a videóért...

Üdv: Lockpickersrác
Tisztelt Olvasók! (nem csak lockpickereknek…)Az alábbi levelezést egy a blogunkhoz segítségért fordult bajbajutottal folytattam. A levelezésben leírtak sok tanulsággal szolgálhatnak mások számára is, akik esetleg a jövőben hasonló helyzetbe kerülnének, így tehát minimális…..
Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy április 21-én újra lesz sörözés, amin tiszteletét teszi barátaival LockpickerSrác, aki egy nagyon ígéretesnek tűnő workshoppal igyekeszik majd rabul ejteni a figyelmünket (is). A helyszín ismét a HACK lesz, az időpont pedig…..
Hello Lockpickerek!Akkor álljon itt a 10. és egyben utolsó (szerintem a legnehezebb) kérdés:10. Engedélyezett-e Magyarországon a lockpicking mint szabadidős hobbi/sport tevékenység?Plusz pontért kérdezzük, hogy: Hordhatod-e magaddal a mindennapokban a lockpicking szettedet?Zárak…..
lockpickersrac 2010.12.18 17:56:31
Sziasztok!
Azért remélem senki nem hitte el, hogy van "univerzálisan" használható bumpkey!!! Ha igen, akkor tök feleslegesen írtam a bumpkey cikket... Nem ártana előbb az elméletben elmélyülni és csak azután beruházni!
Egy bumpkey-nél nem csak a vágat-mélységek számítanak. Legalább ilyen fontos a stiftek tengelyének a távolsága, valamint a kulcsokon is a vágatok/furatok egymástól való távolsága.
Tehát általánosan érvényes szabály, hogy minden zárhoz a saját bumpkey-je kell, hogy jól (megbízhatóan) lehessen vele nyitni.
Itt jöhetnek persze átfedések, ha pl. két zártípusnál a stiftméretek és a stift-távolságok "nagyjából" azonosak... Ilyen esetekben működhet egy bumpkey több zártípus esetében is, sőt vannak un. "raking-key"-k is, amiket szintén bele lehet püfölni a zárba. Ez a történet megint megér egy estét...
Az univerzális bumpkey a meglátásom szerint attól univerzális, hogy keskenyebb (vékonyabb) anyagból készítik és így több féle kulcsnyílás-profilba is bele tudod nyomkodni. De pont ezek a kulcsok működnek vacakabbul, mivel a stiftekkel érintkező kulcsfelület sokkal kisebb, így az erőhatások miatt jobban deformálódik, hamarabb tönkremegy. Ezen elmélet alapján minden zárhoz olyan nyerskulcsból készítünk bumpkey-t, ami még egy nagyon pici holtjátékkal belemegy és a stifteken felfekvő felület így a legnagyobb (pl. Abus zárba Wilka nyerskulcsból készült bumpkey)...
Próba képpen persze be lehet ezeket az "univerzális" kulcsokat szerezni, de belátható, hogy csak a hirdetésben felsorolt zárakon fog jól működni (feltéve ha nem hazudik a marketing), a többi zárat (amibe még bele tudod paszírozni) csak véletlenszerűen fogja nyitni.
És mégegy: a bumpkey püfölések során olyan nagy erők ébrednek a kulcs és stift találkozásánál, hogy az előbb-utóbb még a kézzel reszelt kulcsot is a megfelelő profilra fogja alakítani.
Ha meg megveszel egy "univerzális" készletet és azt gondolod, hogy azzal ki-be fogsz járkálni az összes zártípusba, akkor úgy kell neked...!

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2011.01.22 19:26:45
@pettendia: Szia! Én a helyedben nem nyugtalankodnék. A DealExtreme-től a tracking szerint 2010.11.20-án feladott csomagot ma reggel kaptam meg. Szerintem gyalog jött kínából! :-)

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2011.02.05 18:43:45
@pettendia: Képet esetleg fel tudsz tenni? Hogy lássuk, hogyan néz ki?
Működik a kulcs? Tudsz a tapasztalataidról írni?

Köszi előre is!

Lockpickersrác
Sokakban felmerül a kérdés, hogy hogyan is vagyunk ezzel a „mindent nyitó” elektromos zárfésűkkel... Ezzel kapcsolatban szeretnék vitaindítóként néhány tényt és tévhitet megosztani veletek kérdések és válaszok formájában. Ahhoz azonban, hogy a válaszokat jól…..
Hello Lockpickerek!   Először is békés és nagyon boldog újesztendőt kívánok mindenkinek! Nekem kissé erősen kezdődött a 2010-es esztendő, így nem nagyon volt érkezésem még idén cikket írni. Viszont ha már a kollégák belecsaptak a Bumpkey témába, hát nem szívesen…..
lockpickersrac 2011.01.20 20:30:26
@atispatis:
Szia!
Ebben a kérdésben még ha tudnánk, sem segítenénk, mivel még a látszatát is szeretnénk elkerülni annak, hogy netalán egy betöréshez adtunk neked tippet!!!
Mi nem nyitunk beépített zárakat! Márpedig ez a zár jól láthatóan be van építve...

Másrészről nem is tudnánk segíteni, mert te csak a zárvédő pajzsot fényképezted le, ami a fúrást, zártörést, zárhúzást teszi nehézzé/lehetetlenné. A zár, mivel a pajzs alatt van, nem látszik (szerencsére). Legalábbis így következtetem abból, ami a képen látszik, mert a kép minősége is elég gyenge... (valszeg "futólag" készült).

Szal, mivel a dolog több szempontból is gyanús, így sajna NEM segíthetünk!

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2011.01.20 22:29:26
@atispatis: Akkor elnézésed kérem a gyanúsításért, ha így van! :-) Automatikus reflex volt.
Ha tényleg érdekel a nyitása, akkor kérlek építsd ki és úgy küldj fotót...
Ha kiépíted, akkor már a típusát is látni fogod, az is sokat fog segíteni a beazonosításban...
Persze ha szétszeded, akkor te magad is sok információt tudsz róla levenni.

Üdv!
lockpickersrac 2011.01.22 19:50:50
@atispatis: Nagyon rendes vagy kép ügyileg, csalhatatlanul Te vagy a tulaja az ajtónak... :-)
De engedj meg néhány megjegyzést:
1. A bevésőzár igen markáns egy darab. De jól látom, hogy a zárbetét egy SIB? Mert az, hogy oldaltfúrtas a zárbetét, az jó. Ha SIB, akkor az annyira azért mégsem... :-)
2. Jótanács, hogy sose fényképezd le a saját kulcsodat, mert azt még a kép alapján is könnyen ki lehet reszelni, aztán kulccsal mennek be a lakásodba, még lockpicking se kell hozzá! Nyilvános helyen még az asztalra is veszélyes kirakni a kulcscsomódat (kocsikulcsot újjadon pörgetni a dizsiben), mert látvány alapján is igen könnyű azt dekódolni. Aztán már csak egy rendszám kell és kész a baj ... :-)

Üdv: Lockpickersrác
Egy nagyon jo videot találtam ami érthetően ábrázolja hogy is működik egy zárfésű, legyen az mechanikus, vagy elektronikus.    ..
lockpickersrac 2009.09.01 22:13:52
Es ezt ismeritek?: www.lockpicking101.com/viewtopic.php?f=1&t=12395&start=60

Ugyan az az elv, csak nem kerül egy filleretekbe sem. 5 perc alatt elkeszitheto a kezed es a zarad meretere. A legalso kep azt mutatja, hogyan teszi be a zarba es huvelykujjal hogyan mukodteti ---> nem szabad elfelejteni, hogy az amerikai zarak fejjel lefele allnak, szal neked huvelykkel lefele kell percegtetned.
Ha jol keszited el, nagyobbat ut, mint a mechanikus pisztoly ;-) Jo szorakozast!

Üdv: lockpickersrac
lockpickersrac 2011.01.11 17:46:14
@balogbazsi:
Szerintem ez azert durvan "lehuzos" ar nehany kulccsert, amit ha akarsz, jokedvedben ki is tudnal magad reszelni...
Allitom mindezt amelle, hogy nem is közölted a nagyerdemüvel, milyen "kulcsokat" is tartalmaz a szetted!
A "Southord E500 XT" nev masreszröl egy e-pick szettet takar, ami köszönöviszonyban sincs a bumpkey-vel, vagy bumpkey-szettel...
A leirtak szerint tehat egyaltalan nem erthetö, hogy mit is szeretnel itt nepszerüsiteni, illetve eladni!!! Kernem mindezt pontositani!

Üdv: Lockpickersrac
lockpickersrac 2011.01.11 20:29:31
@balogbazsi: Ezzel egyetértek! Rossz blogban...:-(
Üdv Lockpickerek!Mindjárt kezdetnek Boldog Új Esztendőt kívánok mindenkinek, aki a blogot olvassa! Legyen az új esztendő mozgalmas, sikerekben és örömökben gazdag, legyen sok záratok, amiket pickelhettek és találjátok meg a saját belső nyugalmatokat mindeközben…Az utolsó…..
Hello Lockpickerek!   Ha már legalább egyvalaki elolvasta az írásomat, akkor már megérte az időt és a fáradtságot. Így aztán folytatnám is mindjárt a következő résszel: Hogyan kezdjünk el lockpickelni? Persze azért a kommentekkel segíthetitek olyan mederbe terelni a…..
lockpickersrac 2010.11.16 20:12:48
@Pocakoslakatos: Hello Pocakoslakatos!

Üdvözlünk itt, remélem később is tetszeni fog a blog... Ha segítség kell, csak dobj egy kommentet valamelyik írás mögé!

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2010.11.16 22:06:05
@Pocakoslakatos: Ha jól tudom lockpickfan-nak van éppen eladó készlete...
Itt keresheted: mailto:bumpkeyhun@gmail.com
lockpickersrac 2011.01.09 18:48:44
@PuFoka: Hello! Az oka valószínűleg az a két stift lehet, amit Te is emlegetsz. Ha minden stift leül rendesen, akkor a lakat kinyílik. Ez tuti!
Amire Te azt mondod, hogy "kicsit fordul a zár", na ezt az állapotot mondjuk mi "kipp" állásnak, amikor már tényleg csak max 1-2 csap tartja a hengert. Nem marad már hátra, mint ezt az 1-2 stiftet beazonosítani és megfelelően leültetni...
Türelem! Előbb-utóbb meglesznek!

Üdv: Lockpickersrác
Üdvözletem! Megrendezésre került a Második Magyar Lockpicker Találkozó.  Mint az előző, ez a találkozó is zártkörűen, meghívásos alapon került megrendezésre.  Reggel 9-fél 10es kezdéssel álltunk neki nyüstölni a leg különfélébb zárakat, válogatás nélkül…..
lockpickersrac 2011.01.09 18:43:32
@nard: Hello Nard!
A találka nem belterjes! De óvatosak vagyunk és csak azokat hívjuk, akiket már ismerünk...
Ezért csak azt tudom tanácsolni, hogy olvass bennünket, kommentezz, kérdezz tőlünk, illetve írd meg Te is a véleményed a felvetett témákkal kapcsolatban.
Így az aktivitásod eredményeképpen megismerünk Téged is és így meghívót kapsz az elkövetkezendő találkozókra.
Remélem megérted az óvatosságunkat...!

Üdvözlettel: Lockpickersrác
Kívánunk Nektek Békés Boldog Karácsonyt, és zárakban gazdag Boldog Újévet!!!      Lockpickfan, Lockpickersrac és Drlockpick  ..
Üdv néktek!Meglepő történet, mondhatni Epic Fail II.Tegnap este meghívásom volt a PTE Földrajzos szakhetére, hogy bulizzak egy jót az ismerősökkel.Mivel tegnap előtt születtem, így bátran mentem ünnepelni, és a lock picking mellett imádom a tombolát is ( gyerekkori mánia),…..
Üdv a kedves blogolvasóknak! Szeretnék egy kezdeményezést indítani, amelynek célja az alábbi lenne: Nyitva! - lista. - A Nyitva! lista egy olyan közösségileg összeállított lista lenne, amely zárbetéteket, és azok nyithatóságát hivatott vizsgálni / támpontot adni…..
Hello Lockpickerek! Ismét sok minden történt az elmúlt időkben, így több dologról is beszámolhatok. De kezdjük szépen sorjában... Júliusban megtartottuk az első magyarországi lockpicker találkozót. Mivel ez az első volt, nem nagyon tudtuk, hogy mire kell/lehet számítani, így…..
lockpickersrac 2010.10.01 20:41:08
@buksi90:
Szia Buksi90!

Szerintem ez végtelen egyszerű. Ha aktívan olvasod a blogot, akkor fogod látni, hogy mindig beleírjuk, ha valami megmozdulás van lockpicking ügyben. Hogy ez itthon, vagy külföldön, az már egy más tészta...

A blog jellegéből adódóan itt nem kell (meg nem is lehet) regisztrált tagnak lenni, bőven elég, ha kommentet írsz a téged érdeklő dolgokról. Ezek lehetnek kérdések, hozzászólások, egyéb felvetések. Az aktív tagokat a különféle rendezvényekre külön, személyesen is meghívjuk.

Országos, össznépi "lockpicker találkozót" a téma jellegénél fogva NE várj!
De mi is keressük azokat a hobbistákat, vagy akár szakmabélieket, akiket a lockpicking az érdeklődés szintjénél kicsit jobban is érdekel...

Üdv: Lockpickersrác