Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lockpickersrac

42 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok Lockpickerek, Kedves Érdeklődők! Sokminden borzolja mostanában az idegeinket, ideje lenne kellemesebb, kikapcsolóbb témákkal foglalkozni. Gondoltunk egy nagyot, hogy felélesztjük ezt a blogot. Nézzük meg, hányan lennének most olyanok, akik érdeklődnek a zár-sport, lockpicking iránt. Az…..
  ... Sose pickelj olyan zárat, amelynek tulajdonjogát nem tudod igazolni,vagy olyat, amelyre legféltettebb értékeidet bízod ... "...Locksport mantra: In hobby lockpicking, never pick locks that do not belong to you, or locks that you rely on for your security or safety. ..."…..
  Sziasztok Lockpickerek!   Kiírták a német lockpicking bajnokságot. Idén Maschen-ben lesz a megmérettetés (Hamburg mellett): Naturfreundehaus in Maschen Versenyszámok, mint mindig: cilinderzár nyitás (saját cilinderrel!), lakatnyitás, freestyle, pillanatnyitás Eddig két autó…..
Sziasztok Lockpickerek! Sokatok kérésére végre Budapesten szervezzük a soron következő Lockpicker találkozót. Buhera  (Buhera blog) segítségével és szervezésében a H.A.C.K. (H.A.C.K.) épületében kaptunk helyet. Előre is és ismét köszönjük a lehetőséget! Tehát…..
Tisztelt Olvasó!A minap a következő hirdetésbe botlottam: Elzett 700Mondhatom, nem kis megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy biza ez is a távolban készül... Kezdem kapisgálni, hogy miért is nem fejlesztik tovább ezt az egyébként fejlesztésre igen jó alapot kínáló zárat, ami majd…..
Hello Lockpickerek!  Örömmel adom hírül, hogy most hétvégére (október 30., vasárnap) lockpicking találkozót szervezünk Kalocsán. Hogy miért csak most adjuk tudomásotokra? Mert az idő rövidségével szeretnénk moderálni a résztvevők létszámát, mivel nem lennénk…..
Helló Lockpickerek!Álljon itt egy kezdeményezés, hátha rákaptok: Fórumot szeretnénk létrehozni a csevegésekre, melyeket eddig mint kommentek írtatok be a blogba. Ezek sokszor zavaróak, főleg ha több komment jön egymás után egy-két szóval, vagy rövid mondattal. Adjunk tehát…..
http://doorknobgirl.tumblr.com/archive ..
Sziasztok Lockpickerek!  Érdekes cikkeket találtam, melyekben Elek Imre traszológus taglalja a zárakban található nyomok felkutatásának a mai magyar gyakorlatát. A témáról két cikket is találtam, melyek tartalma részben megegyezik. A cikkek (11.PDF és 2010_1_elek.PDF) innen…..
 Hello Lockpickerek! Ha van saját készítésű pick, vagy e-pick szerszámotok, vagy akármilyen saját magatok által konstruált by-pass eszközötök, azt szívesen publikálnánk a blogban...Mindegy, hogy Te találtad ki, vagy az interneten találtad, de mégis te készítetted el!…..
lockpickersrac 2011.01.09 20:41:09
@nard: Szia! Roncsolásmentesen nem tudod szétszedni! A 6. kicsit nagyobb stift-záródugót kell lefurnod és akkor kiesik a henger. Majd összerakásnál persze ezt pótolnod kell...

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2011.01.15 12:09:20
@keyman: Köszi Keyman!

Igazán segítőkész csávó vagy! Ritka az ilyen. :-(
lockpickersrac 2011.03.24 23:33:22
@nard: Köszi Nard mindannyiunk nevében!!! Minden elismerésem a tiéd a videóért...

Üdv: Lockpickersrác
Tisztelt Olvasók! (nem csak lockpickereknek…)Az alábbi levelezést egy a blogunkhoz segítségért fordult bajbajutottal folytattam. A levelezésben leírtak sok tanulsággal szolgálhatnak mások számára is, akik esetleg a jövőben hasonló helyzetbe kerülnének, így tehát minimális…..
Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy április 21-én újra lesz sörözés, amin tiszteletét teszi barátaival LockpickerSrác, aki egy nagyon ígéretesnek tűnő workshoppal igyekeszik majd rabul ejteni a figyelmünket (is). A helyszín ismét a HACK lesz, az időpont pedig…..
Hello Lockpickerek!Akkor álljon itt a 10. és egyben utolsó (szerintem a legnehezebb) kérdés:10. Engedélyezett-e Magyarországon a lockpicking mint szabadidős hobbi/sport tevékenység?Plusz pontért kérdezzük, hogy: Hordhatod-e magaddal a mindennapokban a lockpicking szettedet?Zárak…..
lockpickersrac 2010.12.18 17:56:31
Sziasztok!
Azért remélem senki nem hitte el, hogy van "univerzálisan" használható bumpkey!!! Ha igen, akkor tök feleslegesen írtam a bumpkey cikket... Nem ártana előbb az elméletben elmélyülni és csak azután beruházni!
Egy bumpkey-nél nem csak a vágat-mélységek számítanak. Legalább ilyen fontos a stiftek tengelyének a távolsága, valamint a kulcsokon is a vágatok/furatok egymástól való távolsága.
Tehát általánosan érvényes szabály, hogy minden zárhoz a saját bumpkey-je kell, hogy jól (megbízhatóan) lehessen vele nyitni.
Itt jöhetnek persze átfedések, ha pl. két zártípusnál a stiftméretek és a stift-távolságok "nagyjából" azonosak... Ilyen esetekben működhet egy bumpkey több zártípus esetében is, sőt vannak un. "raking-key"-k is, amiket szintén bele lehet püfölni a zárba. Ez a történet megint megér egy estét...
Az univerzális bumpkey a meglátásom szerint attól univerzális, hogy keskenyebb (vékonyabb) anyagból készítik és így több féle kulcsnyílás-profilba is bele tudod nyomkodni. De pont ezek a kulcsok működnek vacakabbul, mivel a stiftekkel érintkező kulcsfelület sokkal kisebb, így az erőhatások miatt jobban deformálódik, hamarabb tönkremegy. Ezen elmélet alapján minden zárhoz olyan nyerskulcsból készítünk bumpkey-t, ami még egy nagyon pici holtjátékkal belemegy és a stifteken felfekvő felület így a legnagyobb (pl. Abus zárba Wilka nyerskulcsból készült bumpkey)...
Próba képpen persze be lehet ezeket az "univerzális" kulcsokat szerezni, de belátható, hogy csak a hirdetésben felsorolt zárakon fog jól működni (feltéve ha nem hazudik a marketing), a többi zárat (amibe még bele tudod paszírozni) csak véletlenszerűen fogja nyitni.
És mégegy: a bumpkey püfölések során olyan nagy erők ébrednek a kulcs és stift találkozásánál, hogy az előbb-utóbb még a kézzel reszelt kulcsot is a megfelelő profilra fogja alakítani.
Ha meg megveszel egy "univerzális" készletet és azt gondolod, hogy azzal ki-be fogsz járkálni az összes zártípusba, akkor úgy kell neked...!

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2011.01.22 19:26:45
@pettendia: Szia! Én a helyedben nem nyugtalankodnék. A DealExtreme-től a tracking szerint 2010.11.20-án feladott csomagot ma reggel kaptam meg. Szerintem gyalog jött kínából! :-)

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2011.02.05 18:43:45
@pettendia: Képet esetleg fel tudsz tenni? Hogy lássuk, hogyan néz ki?
Működik a kulcs? Tudsz a tapasztalataidról írni?

Köszi előre is!

Lockpickersrác
Sokakban felmerül a kérdés, hogy hogyan is vagyunk ezzel a „mindent nyitó” elektromos zárfésűkkel... Ezzel kapcsolatban szeretnék vitaindítóként néhány tényt és tévhitet megosztani veletek kérdések és válaszok formájában. Ahhoz azonban, hogy a válaszokat jól…..
Hello Lockpickerek!   Először is békés és nagyon boldog újesztendőt kívánok mindenkinek! Nekem kissé erősen kezdődött a 2010-es esztendő, így nem nagyon volt érkezésem még idén cikket írni. Viszont ha már a kollégák belecsaptak a Bumpkey témába, hát nem szívesen…..
lockpickersrac 2011.01.20 20:30:26
@atispatis:
Szia!
Ebben a kérdésben még ha tudnánk, sem segítenénk, mivel még a látszatát is szeretnénk elkerülni annak, hogy netalán egy betöréshez adtunk neked tippet!!!
Mi nem nyitunk beépített zárakat! Márpedig ez a zár jól láthatóan be van építve...

Másrészről nem is tudnánk segíteni, mert te csak a zárvédő pajzsot fényképezted le, ami a fúrást, zártörést, zárhúzást teszi nehézzé/lehetetlenné. A zár, mivel a pajzs alatt van, nem látszik (szerencsére). Legalábbis így következtetem abból, ami a képen látszik, mert a kép minősége is elég gyenge... (valszeg "futólag" készült).

Szal, mivel a dolog több szempontból is gyanús, így sajna NEM segíthetünk!

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2011.01.20 22:29:26
@atispatis: Akkor elnézésed kérem a gyanúsításért, ha így van! :-) Automatikus reflex volt.
Ha tényleg érdekel a nyitása, akkor kérlek építsd ki és úgy küldj fotót...
Ha kiépíted, akkor már a típusát is látni fogod, az is sokat fog segíteni a beazonosításban...
Persze ha szétszeded, akkor te magad is sok információt tudsz róla levenni.

Üdv!
lockpickersrac 2011.01.22 19:50:50
@atispatis: Nagyon rendes vagy kép ügyileg, csalhatatlanul Te vagy a tulaja az ajtónak... :-)
De engedj meg néhány megjegyzést:
1. A bevésőzár igen markáns egy darab. De jól látom, hogy a zárbetét egy SIB? Mert az, hogy oldaltfúrtas a zárbetét, az jó. Ha SIB, akkor az annyira azért mégsem... :-)
2. Jótanács, hogy sose fényképezd le a saját kulcsodat, mert azt még a kép alapján is könnyen ki lehet reszelni, aztán kulccsal mennek be a lakásodba, még lockpicking se kell hozzá! Nyilvános helyen még az asztalra is veszélyes kirakni a kulcscsomódat (kocsikulcsot újjadon pörgetni a dizsiben), mert látvány alapján is igen könnyű azt dekódolni. Aztán már csak egy rendszám kell és kész a baj ... :-)

Üdv: Lockpickersrác
Egy nagyon jo videot találtam ami érthetően ábrázolja hogy is működik egy zárfésű, legyen az mechanikus, vagy elektronikus.    ..
lockpickersrac 2009.09.01 22:13:52
Es ezt ismeritek?: www.lockpicking101.com/viewtopic.php?f=1&t=12395&start=60

Ugyan az az elv, csak nem kerül egy filleretekbe sem. 5 perc alatt elkeszitheto a kezed es a zarad meretere. A legalso kep azt mutatja, hogyan teszi be a zarba es huvelykujjal hogyan mukodteti ---> nem szabad elfelejteni, hogy az amerikai zarak fejjel lefele allnak, szal neked huvelykkel lefele kell percegtetned.
Ha jol keszited el, nagyobbat ut, mint a mechanikus pisztoly ;-) Jo szorakozast!

Üdv: lockpickersrac
lockpickersrac 2011.01.11 17:46:14
@balogbazsi:
Szerintem ez azert durvan "lehuzos" ar nehany kulccsert, amit ha akarsz, jokedvedben ki is tudnal magad reszelni...
Allitom mindezt amelle, hogy nem is közölted a nagyerdemüvel, milyen "kulcsokat" is tartalmaz a szetted!
A "Southord E500 XT" nev masreszröl egy e-pick szettet takar, ami köszönöviszonyban sincs a bumpkey-vel, vagy bumpkey-szettel...
A leirtak szerint tehat egyaltalan nem erthetö, hogy mit is szeretnel itt nepszerüsiteni, illetve eladni!!! Kernem mindezt pontositani!

Üdv: Lockpickersrac
lockpickersrac 2011.01.11 20:29:31
@balogbazsi: Ezzel egyetértek! Rossz blogban...:-(
Üdv Lockpickerek!Mindjárt kezdetnek Boldog Új Esztendőt kívánok mindenkinek, aki a blogot olvassa! Legyen az új esztendő mozgalmas, sikerekben és örömökben gazdag, legyen sok záratok, amiket pickelhettek és találjátok meg a saját belső nyugalmatokat mindeközben…Az utolsó…..
Hello Lockpickerek!   Ha már legalább egyvalaki elolvasta az írásomat, akkor már megérte az időt és a fáradtságot. Így aztán folytatnám is mindjárt a következő résszel: Hogyan kezdjünk el lockpickelni? Persze azért a kommentekkel segíthetitek olyan mederbe terelni a…..
lockpickersrac 2010.11.16 20:12:48
@Pocakoslakatos: Hello Pocakoslakatos!

Üdvözlünk itt, remélem később is tetszeni fog a blog... Ha segítség kell, csak dobj egy kommentet valamelyik írás mögé!

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2010.11.16 22:06:05
@Pocakoslakatos: Ha jól tudom lockpickfan-nak van éppen eladó készlete...
Itt keresheted: mailto:bumpkeyhun@gmail.com
lockpickersrac 2011.01.09 18:48:44
@PuFoka: Hello! Az oka valószínűleg az a két stift lehet, amit Te is emlegetsz. Ha minden stift leül rendesen, akkor a lakat kinyílik. Ez tuti!
Amire Te azt mondod, hogy "kicsit fordul a zár", na ezt az állapotot mondjuk mi "kipp" állásnak, amikor már tényleg csak max 1-2 csap tartja a hengert. Nem marad már hátra, mint ezt az 1-2 stiftet beazonosítani és megfelelően leültetni...
Türelem! Előbb-utóbb meglesznek!

Üdv: Lockpickersrác
Hello Lockpickerek! Ismét sok minden történt az elmúlt időkben, így több dologról is beszámolhatok. De kezdjük szépen sorjában... Júliusban megtartottuk az első magyarországi lockpicker találkozót. Mivel ez az első volt, nem nagyon tudtuk, hogy mire kell/lehet számítani, így…..
lockpickersrac 2010.10.01 20:41:08
@buksi90:
Szia Buksi90!

Szerintem ez végtelen egyszerű. Ha aktívan olvasod a blogot, akkor fogod látni, hogy mindig beleírjuk, ha valami megmozdulás van lockpicking ügyben. Hogy ez itthon, vagy külföldön, az már egy más tészta...

A blog jellegéből adódóan itt nem kell (meg nem is lehet) regisztrált tagnak lenni, bőven elég, ha kommentet írsz a téged érdeklő dolgokról. Ezek lehetnek kérdések, hozzászólások, egyéb felvetések. Az aktív tagokat a különféle rendezvényekre külön, személyesen is meghívjuk.

Országos, össznépi "lockpicker találkozót" a téma jellegénél fogva NE várj!
De mi is keressük azokat a hobbistákat, vagy akár szakmabélieket, akiket a lockpicking az érdeklődés szintjénél kicsit jobban is érdekel...

Üdv: Lockpickersrác
Hello Lockpickerek! Kicsit belehúzunk, mert közeledik a sorsolás napja és még van egy rakás jó kérdésünk.6. Mit nevezünk "Lockpicker Bibliának"? Vagy ti mit hívnátok annak? Zárak nyíljatok!Üdv: Szerkesztőség..
lockpickersrac 2010.08.20 15:38:50
@Kulcsember:
Hali Kulcsember!

Mondd, miben segíjjünk? Kinyissuk?
Mid van lakat/zár-ügyileg?
Mivel akarod kinyitni?
Több infót...

A MIT Guide fordítódik szépen lassan. Jó munkához idő kell. Bár lényegében (80%-ban) ide a blogba már le van írva a tartalma. Szal jó böngészést!

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2010.08.22 23:21:09
@Kulcsember:
Tudsz képet küldeni a zárról?
E-mail: lockpickersrac@googlemail.com

Üdv: Lockpickersrac
lockpickersrac 2010.08.22 23:26:15
@Kulcsember:
A "Pick sablonok" rovatból ( lockpick.blog.hu/2009/11/21/pick_sablonok ) le tudsz tölteni olyan sablonokat, amiket utána csak rá kell vasalni a fűrészlapra és már köszörülheted is a saját pickeket. A saját készítésű pickek ezeket a sablonokat próbálják utánozni...

Üdv: Lockpickersrác
Hello Lockpickerek! Itt az utolsó előtti 9. kérdés: 9. A lockpicking nyitás hagy-e nyomot a zárban? Ha nem: miért nem? Ha igen: hol és milyet? Május 20-án feltesszük az utolsó (10.) kérdést. Aztán DrLockpick összeállítja a sorsoló scriptet az MSN bejelentkezésetek és…..
lockpickersrac 2010.05.20 18:10:14
@lockpickfan: Hello Lockpickfan!
Nemrégiben letiltottam egy Skype-s, hozzám bejeletkezett felhasználót "penis_enlarge" névvel. Remélem nem Te voltál?! :-)))))))))))
Vicc volt! Nem talállak Skype-n...
Amúgy me várom a leírásod!!!

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2010.05.20 18:36:50
Hello Lockpickerek!

Úgy látom azért ezzel a kérdéssel sikerült rendesen megosztani a kedves olvasó és kommentező tábort.
Szóval: az én véleményem szerint minden, azaz MINDEN lockpicking tevékenység sajátos nyomot hagy egy zárban. Így tehát minden lockpicking szerszám is érdekes, sajátos nyomot hagy...
Az érvelésemet a következőkre alapoznám: A fenti kommentekben én azt látom, hogy Ti csak a szerszám és csap kapcsolatára gondoltok.
De lockpickingnél (és ezt nem győzöm hangsúlyozni), nem feltétlenül csak a szerszám-csap kapcsolaton, hanem a csap és ház, csap és henger kapcsolaton is van hangsúly, azaz a "kontakt erőn". Ezt a forgatással/előfeszítéssel hozod létre. (Apropó, a forgató is hagy nyomot!!!)
Ha létrehoztál egy kontakt erőt a csap és ház és csapfurat között és utána erre merőlegesen lenyomod a stiftet (végeredményben tőlem egy libatollal is lenyomhatod, ha az elég kemény), akkor az a stift deformálódik, valamint a vele kontaktba kerülő ház és henger részek (pl. furat szélek) sérülnek, lekerekednek, az anyagok egymásra kenődnek...
Szerintem!
A MIT Guide to Lockpicking-ben egy egész fejezetet szentelnek a csapok deformálódásának, csak ezt az emberek általában szeretik átugrani, mert "az nem olyan érdekes".
De gondolj csak bele: Ha két furat és a csapjaik a gyártási pontatlanság ellenére mégis teljesen azonos időben létesítenek kontakt erőt (tehát kb azonos erővel tudod lenyomkodni, vagy mindkettő mindig egyszerre ugrik fel, ha egy másikat ültetsz), akkor a forgatóval egyszerűen egy túlzott forgatóerőt tekersz, amitől a stiftek és furatszélek deformálódnak és akkor már bizonyára megkülönböztethető kontakt erők lépnek fel, amitől mégiscsak az egyiket a másik után le tudod ültetni.
A legjobb próba, ha összeraksz egy kétoldalas cilinderzárat az egyik oldalán csak réz, a másik oldalán csak fúrásbiztos acél hengeres csapokkal --> zongorázni lehet a különbséget lockpickingnél...

Szal a kérdést itt lezárom hivatalosan, de továbbra is kíváncsi vagyok az építő hozzászólásaitokra!!!

Üdv: Lockpickersrác
lockpickersrac 2010.08.18 18:58:51
@webszter: Hali Webszter!

Üdv itt, örülök, hogy ránk találtál.

Mindenki kap segítséget, aki tesz fel kérdést. Szal csak akkor tudunk hathatósan segíteni, ha konkrét kérdést teszel fel...
Ha meg netán olyat kérdezel, ami sokakat érdekelhet, abból még cikk is születik.

Üdv: Lockpickersrác
Hello Lockpickerek! Közeledik a 14. Német Lockpicking Bajnokság ideje, amely szeptember 24-26 között kerül megrendezésre Veitshöchheim-ben, Würzburg tőszomszédságában (860 km-re Budapesttől).Most még vannak olcsó szálláshelyek, ha valaki jelentkezni szeretne. Ezek általában…..
lockpickersrac 2010.08.17 23:07:32
@Bayus: Szia Bayus!

Keresd Hollandiában "Barry The Key"-t, azaz becsületes nevén: Barry Wels-t. Ha mégsem akarsz lakatoshoz menni és ragaszkodsz a "lockpicker" megoldáshoz, ő garantáltan tud neked segíteni. A blogja: blackbag.nl/

Üdv: Lockpickersrác
Hello Lockpickerek! Fantasztikus dolog történt: megkeresett a HVG, hogy videóriportot forgasson a lockpickingről... Íme a végeredmény: http://hvg.hu/videok/20100809_lockpick_video Ráadásul mikor olvastam a kész riportot esett le nekem, hogy honnan jött az ötlet a Csabának (Bálint…..
  A cikk alapját a Lockpickfan-tól kapott leírás képezi. Ezúton is köszi neki! A képek a jelölésről az Impressionstechnik könyvből vannak Oliver Diederichsentől.   Voltatok már úgy, hogy van egy záratok, de nem találjátok a kulcsot hozzá? Pedig ugye klassz lenne a…..
lockpickersrac 2010.06.09 19:36:48
@lelkeskezdő:
Ha Jos Weyers-re gondolsz, akkor igen!
A tavalyi világrekordja előtt hónapokon keresztül minden szabadidejében kulcsokat reszelt. Ezt értsd úgy, hogy pl a család úgy nézett tévét, hogy a srác mellettük egy kis kinyitható munkaasztalon (work bench) reszelte a kulcsait. Közvetlen a verseny előtt (nemtom mennyi idő alatt) több mint 500 kulcsot reszelt cilinderzárakhoz.
Szóval lehet, hogy egy picit tud reszelni...:-)))

De ha megnézitek az idei hamburgi versenyeredményeket, akkor láthatjátok, hogy ugyan neki van a leggyorsabb nyitási ideje, de mégsem ő nyert, mert egy zárja a hatból nem nyílt ki... Szal kell azért a jó adag szerencse is a gyakorlat mellé mindenkinek!

Üdv: Lockpickersrác
Hello Lockpickerek! Felhívásunkra hárman is küldtek képet saját készítésű pickekről. Ezeket a képeket szeretném itt bemutatni: "Adi add" képei az ablaktörlő merevítőből készített saját készítésű pickekről. Elmondása szerint éppen egy FAB lakaton…..