Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyurma6

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Apocalyptica fogta a Cream dalát, a White Roomot, átrakta csellóra és kiadta azt mindenki örömére. De hogy ne csak egy "stock" feldolgozás legyen belőle, előrángatták Jacoby Shaddixet, a Papa Roach énekesét, aki természetesen örömmel elvégezte a neki kiszabott feladatot. A végeredmény? Már…..
gyurma6 2021.03.06 19:53:35
Akkor csináljunk egy ütős kis feldolgozást! Hány, de hány zenekar kezdi ezzel a felkiáltással a karrierjét? Hogy aztán mennyire lesz átütő erejű a dal, és mekkora sikert érnek el vele, az már más kérdés. Gyakran nem is azért születnek meg ezek az átdolgozások, mert azokkal szeretnének a muzsikusok…..
Egy művész elsősorban saját maga szórakoztatására, illetve önkifejezés céljából készít el egy adott művet. Ha a zenész vagy zenekar által létrehozott alkotás másnak is tetszik, az nyilván jó. Sőt, minél többen felsorakoznak melléjük, annál inkább megnő a lehetősége annak, hogy ne csak hobbiszinten,…..
Júniusban új albummal jelentkeznek az alapító atyák. Annak ellenére, hogy a Deep Purple mára egyedüliként maradt aktív a hard rock / heavy metal közmondásos alapzenekarai közül, az utóbbi évtizedben fiatalabb kortársaikat megszégyenítő tempót diktálnak, hiszen három-négy évente jönnek ki új…..
Kevés varázslatosabb évtizede volt a rockzenének a '70-es éveknél: számtalan stílus alakult ki akkor, melyek máig hatóan írták meg több generációnyi rajongó életének filmzenéjét. A progresszív rock pedig a műfajon belül is egy külön miniuniverzum: zeneileg olyannyira szerteágazó és színes produkciók…..
A nyári főszezonban hétről hétre kerül bele a Wizz Air a hírekbe, legtöbbször inkább negatív kontextusban. Megkérdeztük a légitársaság kommunikációs illetékesét, hogyan élik meg és hogyan kezelik a mindennapi kríziseket, mi a kríziskommunikációs megközelítésük. Interjú Radó Andrással, a Wizz Air…..
A magunk részéről elég nehezen tudnánk választani Eric Clapton és a U2-gitáros The Edge zenéje között (szerencsére nem is kell) és nagyjából ez a helyzet a jachtjaikkal is. Úgyhogy hozzátok fordulunk: melyik a menőbb? Eric Clapton (balra) és The Edge..
A legfőbb ellenfelei az ostobaság és az intellektuális konformizmus voltak. No meg a mindenkori hatalom, bár ez utóbbi összefügg az előbbiekkel. Frank Zappa utánozhatatlanul kreatív eklektizmust személyesített meg. Nem volt senki a rock-történetben, aki akárcsak megközelíthette…..
A lemezkritika szubjektív műfaj. A kritikus véleménye bizony nem mindig egyezik a közönségével. El kell fogadni, hogy a kritikus is ember, ő is csak a saját véleményét tudja megfogalmazni. Hogy mennyire szubjektív ez a műfaj, annak bizonyítékául a Loudwire segítségével összegyűjtöttünk tíz azóta…..
fáymiklós Elmentek A falig 2018.05.03 08:06:58
Azért jöttetek, és azért vagyunk itt, hogy megmentsük a bolygót a sok seggfejtől, akik tönkre akarják tenni! Jeee.  Ez volt a végkicsengése a Roger Waters-koncertnek, és ugye, az ember a közönség soraiból nehezen tudna visszaszólni, de ha engem kérdezett volna, én nem azért mentem. Látni akartam a…..
gyurma6 2018.05.05 22:00:25
„Köszönjük Kossuth lángszavának és Görgey erős kardjának” – írta Gyulai Pál 1849 áprilisában, Komárom felszabadítása után. Ebből a köszönetből Görgeynek később nem sok jutott: a rendszerváltozás hajnalán magam még úgy tanultam, hogy a „reakciós, békepárti” Görgey árulása miatt veszett el a…..
Van, akinek a kicsit latinosított Black Magic Woman, összeillesztve a Szabó Gábor féle Gypsy Queen-nel, és az olyan „keményebbek”, mint az Open Invitation, a The Nile vagy a Smooth. Van, akinek nagy romantikus-erotikusok, mint a Samba Patí, az Europa, a Flor de Luna, a Verao Vermelho. Van, akinek a…..
Öt film, amit júliusban MEG KELL nézned! …és ne kezd úgy, hogy nem! Úgyis meg fogod. Ugyanis az eddigi meglehetősen bénácska idei év, és úgy en bloc a blockbuster szezon összes jó filmje júliusban fog debütálni. Már ha hihetünk a szóbeszédnek. 1 Nyomd Bébi, nyomd! (Baby Driver) Június 29. Igaz…..
Akarja a tök ezt túlspilázni, de engedtessék meg, hogy vannak olyan helyzetek, amikor egy repülőgépen nem a jófejség kategóriájába esik az információszolgáltatás, hanem az a kötelező tájékoztatás része. Hajnali 6.15-ös Wizz-gép, beszállítás rendben lezajlik, 6.05-kor ajtó bezár, keresztbe…..
gyurma6 2017.06.25 13:23:37
@Töhötöm Kolompos:
Az is lehet, hogy nem a Gh -nál van baj,hanem a WIZZ - nél, ( pl. későn rotáll be egy gépet, vagy hibásat) s, bizony azt felkésziteni a csúcsban idő, és ettől csuszhat minden. Lehet ezért hallgat a WIZZ.
Huszonöt évet kellett várnia annak a rajongónak, aki a hetvenes évek - és talán minden idők - legnagyobb progresszív rock bandája, a Pink Floyd fő zeneszerzőjének az újabb stúdióalbumát szerette volna végre a kezébe fogni. Június 2-án aztán megérkezett a Columbia Records gondozásában Roger Waters…..
25 év elteltével új albummal jelentkezik a Pink Floyd kreatív agya és fő dalszerzője, Roger Waters. A június 2-án megjelenő Is This The Life We Really Want? anyaghoz most elkészült az első klip...
A felajzott zenetörténelmi csúcsmomentumok ugyanis magukban hordozzák és simán ki is menekítik egy korszak adott hangulatát. Az idő múlásának folyamatosan bezáruló kapuin át. Miközben megmaradnak a tegnapnak, kikerülhetetlen üzeneteket küldenek a jövőnek. Vagy eleven esszenciáik éppen alakítják is…..
travelBug SRV 2017.04.28 01:40:01
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Megint összeültek a Wizznél az okosok, hogy kitalálják, miként lehet bevételt növelni oly módon, hogy az utasok jófejségként éljék meg a változást. Az eredmény az lett, hogy egy kutyának sem kellő fizetős szolgáltatást édesítettek meg annyira, hogy már érdemes legyen…..
gyurma6 2015.08.01 11:03:43
@Fillér B. Gusztáv:

Itt a cikkben

A másik eset, ha csőre áll a gép. Ilyenkor elég lassú a beszállás, valóban kényelmes az elsők között becsoszogni a gépre és lerakni a valagunkat a helyünkre, miközben a nép nagy része a csőben ácsorog.
A bőrönd praktikus, megkönnyíti az utazást, ráadásul minden holmid egy viszonylag kezelhető méretű helyen közlekedik veled bárhova a világban. Van azonban néhány dolog, amit minden utazó megtapasztalt már. 7 dolog, amit csak a "bőröndösök" érthetnek.  1. "Saláta"…..
Megvolt az első igazán meleg hét idén, a beköszöntő nyár pedig már az aktuális dalmegosztásba is bekopogtat. Konkrétan ezt a Dirty Slippers tolmácsolásában teszi, de van újra Takáts Eszter Beat Banddal is, aminek ezúttal Karafiáth Orsolya írta a szövegét, na meg EZ Basic,…..