Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pentastar

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfélnek étel és italfogyasztás után sem voltak hajlandóak egy pohár vizet adni a Gastland Bisztróban a Széll Kálmán téren: Barátnőmmel betértünk a minap a Széll Kálmán téren nemrég nyílt all-you-can-eat étterembe. Rendesen fogyasztottunk, italt is rendeltünk…..
„Lengyelországban is van megosztottság, de az semmi ahhoz képest, amit itt lehet tapasztalni. Az önmagában nem volt meglepő, hogy korábbi barátok ma már ellenfelek. Ilyen előfordul nálunk is. A probléma az, ahogy a hétköznapi emberek egymásról beszélnek. Fasiszta. Bolsevik.” E…..
A dán Mads Matthiesen első filmje igen egyszerű sztorival operál: adott egy Dennis nevű testépítő, aki felnőttként is zsarnoki anyjával él egy fedél alatt, miközben inkább már élete párját találná meg szíve szerint. Miután egy rokona thaiföldi látogatásáról egy…..
Az utolsó Critical Mass, Budapest, 2013 április 20. ..
Pentastar 2013.04.21 18:31:12
@Veridicus76:
Mivel eléggé nem érdekel a dolog, túl sokat nem törtem az agyam ezen a critical mass dolgon (attól függetlenül, hogy valamiért nem volt szimpataikus).
Köszönöm, hogy szabatosan megfogalmazva leírtad a véleményem, megspórolván ezzel nekem egy kis szellemi erőfeszítést. :)))
Úgy tűnik, nem volt elég a Jobbiknak a hétfői, zsidók listázását követelő provokáció, még napokkal az eset után is nekik áll feljebb. A Jobbik szerint szánalmas, ahogyan a kormánypártok és az „egyesült baloldal a megfelelési kényszer hatására nagykoalícióba…..
Mandiner blog Gugli 2012.11.16 08:01:00
„... amit nem tudok, arról nem is vélem, hogy tudom.”(Platón: Szókratész védőbeszéde) Ariosto örökbecsű művében, az Orlando Furiosóban – magyarra Őrjöngő Roland címmel fordították – Orlando fegyvertársai elkeseredve tapasztalják, hogy barátjuk szerelmi bánatból…..
Nemrég jelent meg az ősz legjobb albuma, a Tame Impalától a Lonerism. Az októberben harmadik lemezével előálló ausztrál zenekar első ránézésre nem több egy jól összerakott csapatnál, akiket pár szám erejéig megihletett a Cream vagy a Pink Floyd. Ez önmagában is dicséretes…..
Pentastar 2012.11.10 18:12:55
@Shyad-Khourongai:

Azért ne légy mán olyan dühös. Csak nem ment át, hogy miért jó. Kínos ezen fennhéjázva hőbörögni.
Pentastar 2012.11.11 14:38:16
@Shyad-Khourongai:
Nyúlás vagy utánzás... erősen konnotált így a dolog.
Persze nyilván sok-sok dolog volt hatással a srácokra (és nem csak a Pink Floyd). A pszichedikus rock köthető egy bizonyos korszakhoz, oké, ezt a nyomvonalat követni nem hinném, hogy olyan sátáni dolog lenne.
Nekem például ez a hangzás baromira bejön. Gitározom, én is fuzz pedált használok meg hasonlók, mert imádom a hangját, nem azért mert mániákusan másolom, koppintom, nyúlom a Hendrixet, Creamet és a többieket.
Ilyen tradíció-kreativitás feszültséget érzek itt a dologban. Ki hogy érzi. Szerintem egészséges balansz van Impaláéknál.
Az Innerspeaker lemez amúgy nekem jobban bejött.
Mandiner blog Közelebb a hidegben 2012.02.10 09:01:00
  Az ország nagyobb részében harmadfokú figyelmeztető jelzést rendeltek el a nagy hidegek megérkezése előtt, de a kevésbé hideg országrészekben is vacogtak az emberek. Főleg az utcán, de éppen úgy néhány házban is.   A kormány, a rendőrség, a mentőszolgálat, a…..
Pentastar 2012.02.10 12:03:49
@jose maria padilla: az előző rendszerben bevett szokás volt, hogy a József Attila versekbe forradalmi hangot láttak bele (szeretet és szolidaritás helyett, pl.). Bár nyilván a szívedhez az előbbi áll közelebb, így azt is fogadod el.
Azért szomorú látni, hogy egy ilyen politikailag teljesen neutrális cikkre (ráadásul szép idea) is beindul a pointless narancsozó trollkodás. Gondolom a társadalmi integráció és a szolidaritás nevében...
„Amit értelmi és állampolgári képességünk nem talál okosnak, sem közhasznúnak, azt teljes joggal tartja méltóságán alulinak.”  /Marcus Aurelius: Elmélkedések/   A törvényhozási dömping során számtalanszor elhangzott az ítélet: gumiparagrafus! –…..
  Meghalt egy lány az éjszakai buszon - hívott fel egy ismerősöm szombaton. Hangján érezhető volt, hogy nem tud mit kezdeni a tehetetlenség dühével. A huszonéves lány a kispesti Kossuth téren szállt fel a 914/950-esre (sajnos, hogy melyik volt, arra nem emlékezett…..
Pentastar 2010.02.09 13:01:48
@Démonmac1: Én sem értem. Mi a tanulság? Elgondolkodni? Hogy figyeljük mostantól jobban az arcokat az éjszakain (ellenőrizni mondjuk,hogy alszik-e vagy meghalt, stb.)?
  Az előkészítő manőverek után ma megnyílt a kampány hagyományosan legvéresebb terepe, a nyugdíjasfront. A 2002-ben és 2006-ban megszokott felállás szerint az MSZP és a Fidesz teljes erőbedobással küzd az idősek kegyeiért, akik aztán elmennek s (nagyrészt) leszavaznak…..
  „Wanna feel withdrawal, want an overhaul, wanna be there, hard as a statue, black as a tattoo, never to wash away. Gonna take me an astral plane, I'm gonna tunnel through denial, I’m gonna shake this thing, I wanna shake this pain before I retire” (Pearl Jam - Gonna See My…..
    „Folytatódik a zsidó térhódítás: Dávid-csillagos szálloda helikopter-leszállóval a Belvárosban” - állt vasárnap a kuruc.info címlapján. A linkre kattintva az alábbi cikket találtuk, amit most teljes terjedelemben közlünk:    Folytatódik…..
Pentastar 2009.10.26 11:57:39
  Kőházy „FankaDeli” Ferenc hosszan válaszolt saját blogjában a Reakción megjelent tűnődésemre és az azokra született olvasói kommentekre. Az alábbiakban - egy rövid viszontválasz után - változtatás nélkül közöljük tanulságos gondolatait.   Személyes…..
Mandiner blog Az igazi Fico 2009.08.25 12:01:00
    Ma reggel rájöttem: Robert Fico nem más, mint Suggs, a legendás Madness zenekar frontembere. Anglia vicces ska bandája harminc éve ír bolondos slágereket, amiket dzsentlemennek öltözve adnak elő a tébolyultan táncoló skinheadeknek. A színpadon persze ennyi idő után…..
 Pörögnek az események az SZDSZ körül: tegnap óta Weinek Leonárd zuglói polgármester kilépett az SZDSZ-ből, Retkes Attila pártelnök kizárná a pártból Kóka Jánost, hétfő délután 16:52-as állás szerint pedig Konrád György frissített egyet a sztorin:adocean(…..