Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szögyi (törölt)

0 bejegyzést írt és 266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátaim, kollégák, bajtársak! Tisztelt szerzők és olvasók, jelenlegi és exkatonák, rendőrök, határőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, bévések, titkosszolgák és szimpatizánsaink! Hajdani és jövendőbeli fegyveresek!Mindenféle általános fennforgások és…..
szögyi (törölt) 2012.01.31 09:29:09
@Rókakígyó: Parancsolj:
sööööööööööööör.....
szögyi (törölt) 2012.01.31 10:45:02
Nem éppen sörös és nem saját, hanem egy másik kat.főiskolás (Zalka/Bolyai), és boros.
Műszaki tisztjelölteket vágtak ki terepgyakorlatra az erdőbényei ojjektumhoz. Erdőbénye régi kádármesterségről híres, illetve mivel Tolcsva mellett van arról is, hogy az ott gyártott hordókba nem ám hogy vizet tartanak. Hanem inkább tokaji bort. Tisztpalánták fent voltak beásva a hegyen, ott rágták egymás máját (értelmetlenség rulez, mint a honvédségnél általában), az egyedüli programjuk annyi volt, hogy naponta egyszer egy ürge lebóklászott az üdülőbe, egy bazi nagy háti ételhordóval az ebédért. Aztán természetesen rájöttek arra, hogy azt az ételhordót nem csak étel szállítására lehet használni, így eleinte csak egy kör délelőtti, meg egy kör délutáni túrát tettek a környéken bort koldulva. Addig-meddig, míg a harmadik naptól kezdődően a már addigra folyamatossá váló delírium tremens hatására elfelejtettek lemenni az ebédért, aztán másnap is, meg másnap is (ettek páncélost, már aki evett). A hereverésnek az vetett véget, amikor megjelent egy őrnagy, aki tajtékozva közölte, hogy ő az egész bagázs parancsnoka, csak eddig lent volt az üdülőben, és ha ez a részeges társaság nem szerez neki egy külön bejáratú ételhordónyi bort, akkor a visszamenetel után varjú az ágon, meg egyebek. Először felvilágosították, hogy a főiskolán ahhoz kicsi a fogda, de azért foglaljon helyet körükben, amíg elfogyassza az éppen meglévő készletet, addig valamelyik még járásképes hallgató behozza amit kért. Az őrnagy még két napig ottmaradt fent a hegyen, és végén már ő is alig tudott lejönni;)
Kezdjük azzal, hogy nekem nincs bajom a cigányokkal. Ezt például remekül prezentálja az a tény, hogy Orsós Döme osztálytársam, két "rákosgeci egyeki a mellyed" között elhívott dolgozni az apja által szervezett kitelepüléses cigólagziba, amit a városaik kültéri…..
szögyi (törölt) 2012.01.27 15:32:14
Fut az esküvői szezon ezerrel és közeleg a nyár. Másodikos szakmunkás tanulóként hallgatom a jobbnál jobb sztorikat, hogy ki hova megy majd a családdal, meg a haverokkal. Az osztálytársak mind valami atomállat külföldi útra mennek, egy-ketten melóznak. Meséli a fuxos cigóvajda…..
szögyi (törölt) 2012.01.21 15:51:17
Múltkor beszéltem a céges bulikról, aztán hétvégén valamelyik csatornán újra sugározták az éterbe azt a magyar filmet, amelyiket én nagyon szívesen fogadtam, aztán miután láttam jó pár évvel ezelőtt, úgy le is hordtam a faszba. A Szezon című eposzról van szó, amelyben…..
Meg kellett csinálni gyorsan a szomszéd felőli keritést, mert az egyelőre lakatlan házhoz jártak szarni a környék kutyái, ráadásul egyre több használt kotont találtunk a teraszon annak jeleként, hogy a fiatalok egy-egy buli után hazafelé nálunk találnak menedéket.Szóval úgy…..
szögyi (törölt) 2012.01.06 12:06:26
Enikő nővér óvatosan haladt az ágytállal a félhomályos folyosón, kerülgetve a víztócsákat, amik a mennyezeti beázásoktól egyre csak növekedtek a 30 éves mozaiklapon.- Legalább könnyebb lesz felmosnia Katikának, nem kell vödröznie - gondolta keserűen.A kórház amúgy is egy…..
szögyi (törölt) 2011.12.16 19:06:34
Tardai történetek Nyolcvannégy 2010.03.22 09:00:00
Minden nő kurva! Ezzel próbálta nyugtatni Vladi a bátyját, ami elég szarul hangzott, mivel ő volt az, aki felszarvazta a tesóját. Dzseni Diamond volt a legkevésbé hibás. Egy elhanyagolt gumipina kevés dolog miatt hibáztatható, még akkor is, ha egy napon belül egy komplett…..
Vannak emberek, akik szerint minden kocsmatöltelék egyforma. Egytől egyig, koszosak, alkeszok, cigiznek, emeszpések és csak pörköltet ismerik el mint kulináris gyöngyszem. Ezt az állítást én szeretném megcáfolni, mert a Tölgybe kapásból többféle jobbágytípussal is sikerült…..
Azt, hogy hogyan, már jeleztem egy párszor – fegyelmi okból úgy baxxtak ki a főiskoláról, hogy a lábam sem érte a földet. Amúgy meg soha egész életemben eszem ágában sem volt katonának lenni, én is – mint minden értelmes ember – őszinte szívvel a hátam közepére sem…..
szögyi (törölt) 2011.11.21 14:58:20
@wazelin: Már a főiskolára úgy mentem, hogy repcsiszercsi voltam előtte. A leszerelés után másfelé vett fordulatot az életem (mondhatni maradtam földönfutó kakukkgyalog), de már ez is posztosítva van, így inkább nem spoilerezek;)
szögyi (törölt) 2011.11.22 09:02:44
@Krux: Nem mindegyik tanszékvezzel voltak problémáim, csak pont azokkal, akikkel találkoztam.
Az első, az ált.kat.-os egy vérbuffos volt, főhangyaként avatták - Szentendrén, mert ilyen szégyen Szolnokon nem fordult elő - harmincxéves korára már ales volt, szép karrier előtt állt, amikor sikerült neki úgy beleszagosítani valamivel a ventillátorba, hogy expresszbe helyezték át hozzánk.
A szaktanszékvez meg évek óta alesként funkcionált, már bekefáradt hogy innen soha az életbe nem fog feljebb lépni, másodállásban vaddisznó volt. Olyanba kötött bele, hogy a hidraulikarendszer szelepre a vezérlés nem jelet küld, hanem parancsot ad neki. Tipikusan az a káder, aki addig emelkedik a ranglétrán, amíg el nem éri azt a pozíciót, amire már alkalmatlan.
A többi tanszékvez mind jobb volt ennél a kettőnél, a VIR (vadászirányító-megfigyelő) főnöke egy sztoikus nyugalommal megáldott ürge volt, ami figyelembe véve hogy a megfisek hagyományosan leginkább egy bolhacirkuszra hasonlítottak, pont megfelelő ember a megfelelő helyre. Az EMO (Elektromos-Műszer-Oxigén) seriffjét meg már a harmadévesek is tegezték.
Szögyi történeteinek két (olykor-olykor) visszatérő alakja ma külföldre látogat, hogy a szélesebb béketáborba is elvigyék a magyar katonatiszt-palánták baráti (és kicsit sörszagú) üdvözletét. A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod! ..
szögyi (törölt) 2011.11.16 10:09:48
@Bigjoe(HUN): A pontos diagnózist nem állították fel mert gyakorlatilag tökig sem láttak és nem csak a fény hiánya miatt. Az a fix tény, hogy megszabadultak egy keréktől, és kerékagy sem volt a kocsi alatt.

Unokatesóm nyári éjszakán Varnyúval át egyik faluból a másikba, helyi erők jeles képviselője lemeszel, na szálljanak csak ki. Kimásztak vagy négyen, amikor sapka hátratol, hogy b...ssza meg, hányan vannak abban a kocsiban. Laci tesó bemutat, nézze meg főnök mostmár csak öten, nem annyi van engedélyezve???
Katonatörténetek 313. - Riadó 2011.11.07 08:00:00
A repülősök és a buffosok közötti antagonisztikus ellentét, a haderőnemek értékrendje közötti különbözőség, továbbá Szögyi bajtárs közismert stílusa garancia arra, hogy még egy ilyen rövid történet is, mint a mai, alkalmas arra, hogy a dicsőséges Október novemberi…..
szögyi (törölt) 2011.11.07 11:32:46
@Öngerjesztő Erg: Hangszóróval kapcsolatban szégyen, nem szégyen, de utána kellett néznem. Nos, aki kiült a játékban az asztalhoz, és EGY KÉRDÉSRE SEM tudott válaszolni, annak mondta a játékvezető. Ehhez hozzátartozik, hogy az első kérdés mindig valami olyan bemelegítő volt, hogy mondjuk hány félidőből áll egy focimeccs...
szögyi (törölt) 2011.11.08 11:21:52
@Optika: Jajj, a rózsagyuri. Arra még én is emlékszem, amikor egy Columbo után jelent meg a képernyőn, és előtte a krimiben a "kulcsszó" a rózsabimbó volt.. Azzal is kezdte, hogy kéri a telefonálókat, ne így hívják, mert a kollégáktól már megkapta az adagját.
Meg azt ő is megerősítette, hogy a századik adás tiszteletére a kollégák kicserélték a vizespoharát. Vodkára. Vidám adás lett belőle...
  Elektromos helikopter, 16 propeller hajtja. Ez a jövő, vagy csak egy újabb elvetélt prototípus? (forrás)         ..
 ..
szögyi (törölt) 2011.11.02 12:04:45
Katonatörténetek 311. - Superman 2011.11.02 08:00:00
Zweitakt mai története ott kezdődött, ahol a legtöbb katonasztori kezdődni szokott: valaki unatkozott... Valakik unatkoztak... Sokan unatkoztak. És ahogyan azt a klasszikus műveltségűek tudják: tétlen kéznek ördög a munkaadója, valamint a pokolhoz vezető út is jó szándékkal van…..
Az alábbi, szívbemarkoló történet főszereplője régi jó bajtársam. Bár 280 km-re lakunk egymástól, sem a földrajzi távolság, sem az elgomolygott évtizedek nem rontottak barátságunkon. Ha találkozunk, jól hátbaveregetjük egymást és nevetve idézzük fel a régi szép időket,…..
Katonatörténetek 309. - Kultúra 2011.10.28 08:00:00
Úgy tanultuk, hogy a katonaságnál nem csak az állomány idomítására vannak figyelemmel, hanem érdekes és változatos kulturális behatások is érik az embert – közli Szögyi a legújabb posztja bevezetőjében, mi pedig vegyünk egy mély lélegzetet, mert igen, az következik, amire…..
szögyi (törölt) 2011.10.28 12:03:28
@Rókakígyó: Na várj, most csak nem azt mondod, hogy ez nem is Verpeléten volt??? Jó, mondjuk oda is, meg vissza is vittek.
Valaki akkor világosítson már fel, hogy laktanya, illetve tisztiklub van-e/volt-e egyáltalán Verpeléten, vagy öreg fejjel kell szembesülnöm azzal, hogy valahol máshol történt az eset (de ha más nem, az biztos hogy azon a környéken)?
szögyi (törölt) 2011.10.28 19:16:12
@enba: kösz, ez is ment a szótárba... Piranhás nincs?
@Bigjoe(HUN): huúúú, ez olyan jó, hogy már fászombaszmeg kategória. Nem jelentettek fel utána az állatvédők???
szögyi (törölt) 2011.10.29 10:59:01
@enba: Abba a szótárba, amiben azok a szövegek vannak, amik olyan jók, hogy mostantól én mondtam őket;)
@Zolcsi67: Összefoglalnám a szolgálati helyeimen milyen lehetőségeim voltak:
- Szolnok hallgatói állomány: automatikusan járt minden nap a kimaradás, hétvégenként eltáv. Mikor feketeseggű lettem, akkor a kedvezménymegvonás úgy nézett ki, hogy heti egy kimaradás, havi egy eltáv (de ezen is lehetett segíteni).
- Szolnok, létszámfeletti: Örültek ha nem láttak minket, ebéd környékén kellett szólni az írnoknak, hétvégi eltávügyben meg csütörtökig.
- Pécs: bútorgyárban melóztunk, mi voltunk a laktanya nagy reménysége, hogy a mi melónk ellenértékeként majd kapnak bútorokat, mert minálunk is a falba kellett szögeket verni a cuccainknak. Pénteken mikor műszak után beértünk, már kikészítve várt az eltávunk.
- Nyíregyháza: egyes viccesebb ÜTI-k az őrség figyelmét felhívták, hogy ne lődözzük le azt, aki éppen ki- vagy bemászik a kerítésen, mert akkor nem biztos hogy lesz aki levált minket őrségből.
A sztoriban szereplő két hétben amikor már "töltöttem" a laktanyafogságomat, se én, se senki más nem tudott arról, hogy büntiben vagyok, a könyvem is meg volt írva egyszer-kétszer.
@Rókakígyó: Konkrétan a laktanyában az ébredés utáni félórát töltöttem, hogy milyen laktanya volt, azt nem nagyon tudtam felmérni. De állandóan Verpelétről volt szó a felkészülés alatt, magát a falunévtáblát viszont nem állt módomban leellenőrizni. Akkor mégicsak maradjunk ennél a helyszínnél. Borhoz annyit, hogy én tokajin nőttem fel, ami nem aszú vagy szamorodni, az számomra "rettenetes". De azt elismerem, hogy nem csak ott vannak jó borok. Mert hát tudod, a szőlő a hegyen, a bor a pincében terem;)
Mi magyarok világhírűek vagyunk az újítások és találmányok területén; gondoljunk csak a golyóstolltól a holografikus képalkotáson keresztül egészen Csiccsolináig, akinek – ha minden igaz – a kamerák előtt először sikerült egy óriáskígyóval úgy közösülnie, hogy nem…..
szögyi (törölt) 2011.10.22 17:39:20
@tiboru: Tadadaraaaam, tadadaraam, tadadaraam, elöljáró érkezett....
Alapkiképzésen, mikor reggelenként nem volt nagyon szőrös a szalonna (amikor az volt, bevittem a poltisztnek, hogy b...a meg, ha nekünk minden reggel beretválkozni kell, akkor a gyesznyótól miért nem követelik meg ezt), általában beleestünk ebbe a formátumba. Ilyenkor szaksz vigyázz, és a többi...
Aztén amikor az ezredes elvtárat eccer megpillanottuk....
Beáll a sormpó elé, kapuszolgátat összesz@rja magát (ahogy illik), jelentés megvan, Zs. ezredes beül a ZÁPORJÓZSIBA (!) és balkézzel beváltve kettesbe, jobbal meg végig szalutálva, végighajt a miniszteri úton...
Ha azt mondom, hogy kiröhögtük, akkor szelíd vagyok...
Julius Jacob von Haynau táborszernagy Magyarország történelmének legsötétebb figurája, és ámbár katona volt, a Milstory hasábjain nem találkoztam még vele. Most sem róla írok, csak a nevét kölcsönzöm. Az alábbiakban szereplő Haynau tehát már egy másik korszak szülötte,…..
szögyi (törölt) 2011.10.19 08:20:41
@zweitakt: Poroltó, hajjj, szép emlékek. Mikor a kishangárban egy elhagyott ajtót felfeszegetve elénktárult vagy 15-20 lejárt szavatosságú poroltó.... Naná, hogy deatmatch lett a móka vége, kb. fél méter látótávolsággal ;)
 Egyik ügyfelem Creaton cserepet szeretne a házára rakatni, emiatt odakeveredtem a honlapra, hogy kiirjam a szükséges anyagmennyiségeket.Találkoztam már több cserépgyártónál kiegészitő díszekkel, amiknél kilendült a gagyimérő, de ez a kínálat felülmúlta a képzeletemet.…..
szögyi (törölt) 2011.10.18 12:20:18
Megfelelő pillanatban a megfelelő vezényszó. A katonaság egyik alapelve ez, amit könnyű akkor megtenni, amikor szabályos mederben folynak a dolgok, de amikor homokszem kerül a gépezetbe... – írja Szögyi, s mai posztja olvastán együttérzően (és hevesen) csak bólogatni…..
szögyi (törölt) 2011.10.12 10:39:48
@68nyara: Mélyen tisztelt hadbíróság, védekezésemet az alábbiakban tejesztem elő:
Cimbire, akivel leszerveztem, hogy elvisz, péntek este rácsörgök, hogy akkor reggel mikor? erre fejéhez kap, hogy húúú, ő most éppen a franciáknál van, no éseztígyhogy?
Michelines az ürge, szerdán szóltak neki hogy kapja össze magát mert csütörtökön megy egyhetes managertovábbképzésre Bibendumhoz, az a csóka, aki eredetileg erre a hétre volt beütemezve, határidő előtt egy hónappal váratlanul apa lett. Srác még kapott is az alkalmon, mert ő karácsony előttre volt beütemezve, csak aztán a nagy rohanásban nekem felejtett el szólni, hogy storno a fuvar. Tudom, létezik az a fizetés, amiért képes valaki másnap elindulni frankhonba, sajnos az nem az enyém;(
Utána meg péntek este már nem tudtam olyat előkapni, aki másnap hajnalra már akcióképes. Szóval úgy vagyok én ezzel a Szolnokkal, mint a vadász meg a medve...
szögyi (törölt) 2011.10.12 13:05:00
@Kelempájsz: Ja, meg a klasszikus vicc
Kőmívesmester elmegy az orvoshoz, hogy nem működik az output port, doki megvizsgálja a kérdéses területet, ahá, megvan a megoldás. Mester pucsítson be, doki kimegy a rendelőből, a folyosóra, nekiszalad, és durr egy oltári nagy pics@nrúgás. Na, most menjen ki és próbálja meg. Negyedóra múlva jön vissza a beteg, hogy húúúú, doktor úr akkorát sikerült, hogy úgy kellett lemászni róla, árulja már el, hogy hogy csinálta.Sajnos az orvosi titok, de azért egy jótanácsot fogajon meg: Ha legközelebb is az építkezésen jön rá, akkor legalább ne a cementeszsákkal törölje ki...
szögyi (törölt) 2011.10.12 13:08:30
@68nyara: Hidd el, én is alig várom már, hogy összefussunk Szolnokon. Addig eldugom a mostanra bekészített négyéves szatmári szilvámat, utána aztán jöhet a sör sorban.
A laktanyákban lebonyolított egészségügyi vizsgálatok külön fejezetet alkothatnak a katonasztorik amúgy is elég terjedelmes csoportjában. Jani2 elég diszkrét ahhoz, hogy a részletektől megkíméljen bennünket, s ezért nem lehetünk elég hálásak neki, de a kommentelők között…..
Wendiii ismét a második világháborús családi visszaemlékezések számát gyarapítja mai posztjával. A főszereplő újfent egy nagyapa, akinek hidegvére - ahogyan azt látni fogjuk - mindent überelt... A blogban már szerepelt megboldogult nagypapám, aki szanitéc volt a háború…..
Szögyi mai története annyira komplex, amennyire csak lehetséges: van benne alkohol (bőven), külföldi bajtárs (egy fő, de legalább bevállalós), művészeti alkotás (szabadtéri szobor), sőt, majdnem (gruppen)szex is. Hát kell ennél több egy eltávon levő katonai főiskolásnak?Mikor…..
szögyi (törölt) 2011.09.28 12:40:12
@Adani: Azt az elszabott dervist nagyon megnéztem volna;)
A 80-as években volt valami plakát, amire az volt ráírva, hogy az alkohol méreg. Naná hogy utánaírtuk: drága!
szögyi (törölt) 2011.10.04 11:07:04
@Kelempájsz: Dervis? Müezzin? Fene se tudja, eddig nem gondoltam bele. Valahogy olyan benyomásom van, hogy a müezzin munkaköri kötelességből visít naponta x-szer (talán öt), míg a dervis(pláne a keringő) önként és danolva, szóval az az igazi... Lehet hogy úgy van ez az ottani rendszerben, mint nálunk a pap meg a szerzetes?
@csaszi55: Köszi az együttérzést, valahogy ez az évem a rendőrség finanszírozásáról szól. Hogy aktuális legyek, arról tudtál, hogy 1975-től pont a Vasváriba iskolázták be az akkor indult katonai kollégiumban résztvevőket? Szegény iskolád ;(
Viszonylag hosszú hallgatás után ismét jelentkezik a Milstoryblog szerzői doyenje (vagy nevezzük csak nyugodtan poszt-elöljárónak?), Proletair barátunk, aki eddig több, mint kéttucatnyi poszttal szórakoztatott bennünket. Mai írásában – természetesen – újfent a szolnoki…..
szögyi (törölt) 2011.09.27 13:20:59
@Bigjoe(HUN): Kicsit visszanyúlva a katonaság "tartásjavító" funkciójára, mikor a három félév katonai főiskola után egy civil tanérképzőre kezdtem el járni, csak kukkoltam, hogy milyen emberek közé kerültem.
Szakest utáni napon az évfolyamnak legfeljebb a 20 %-a bírt beszédelegni a reggel 8-as előadásra, azok közül is gyakorlatilag én voltam egyedül elejétől a végéig ébren. Pedig én sem kóláztam előző éjszaka...
Évfolyamkirándulás alatt mikor végigsétáltunk az akkor még működő Diósgyőri Vasművek teljes vertikumán ez a nyápic banda már a tizedik perc után leülésért rimánkodott.
szögyi (törölt) 2011.09.27 14:11:27
@Bigjoe(HUN): 1986-ban hol volt még a DAM???? Pluszban pont azon a héten volt ez, amikor Csernobil köpködte magából mindazt, amit nem lett volna szabad. A docensünk aki mellesleg párttitkár is volt, kaphatott valami fülest, mert ragaszkodott ahhoz, hogy mindenki fehér vagy legalább világos dzsekiben/pólóban jöjjön. Vasműbe! Ahol szállt a koksz, meg a por, meg minden... Igaz, a szenteltvíznél valamivel többet ért ez az óvintézkedése is ;)
A sofőrös sztorin meg majdnem megszakadtam...