Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ema non

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennél persze szebben is nevezhetném, de minek... Nagyon finom étel, mindenkinek ajánlom! Feleségem jelentkezett, hogy főzzek sült tésztát zöldséggel, amit én is ennék már egy ideje. Ráadásul elég gyorsan el lehet készíteni, ha van jó nagy lángod a wokhoz és valamilyen mandolinod (pl. az Eredeti…..
Egy alumíniumdobozt csak egyszer kell elsődleges nyersanyag felhasználásával előállítani, hiszen utána akár végtelenszer újrahasznosítható, mégpedig saját funkciójában, italdobozként. Ezzel szemben egy műanyag palack csak maximum egyszer vagy kétszer hasznosul újra élelmiszercsomagolásként, utána…..
ema non 2021.02.17 16:43:36
@Mihály Eszter:

Kedves Eszter!

Szerintem igen sok magyar család anyagi helyzetéből fakadóan választja az olcsóbb nagyobb kiszerelésű termékeket. Mint más hozzászóló is említette, egy család egy ebédnél minden gond nélkül elfogyaszt egy 1,5 literes kiszerelésű üdítőt. Ezt a XIXO termékeiből a jövőben csak jelentősen magasabb kiadás mellett tudná csak véghez vinni. Amit sajnos sokan nem engedhetnek meg maguknak, pedig lehet hogy eddig pont a kedvezőbb árak miatt választották a XIXO termékeit más konkurens "vezető" márkák helyet. A jövőben még azok is olcsóbban beszerezhetők lesznek.

A másik a praktikusság. Ha csak magamból indulok ki, a 2,5 dl egy felnőtt számára nem túl praktikus mennyiség. Személy szerint én kb 3-3,5 dl folyadékot szoktam egy étkezés után elfogyasztani. A nagyobb kiszerelésű, visszazárható palackból annyit töltök magamnak amennyit szeretnék. Az alu palackokból egy doboz kevés, kettő meg sok. És mivel visszazárni sem tudom rendesen, így mire legközelebb innék belőle már "kimegy belőle a szénsav", a teáknál persze ilyen probléma nincs..

Sajnálatos , hogy terveik között nem szerepel a nagyobb kiszerelés. Pedig az lenne az igazi innováció, ha kihoznának egy 2 L-es, strapabíró, visszazárható alu palackot kb 300 Ft környékén...
Elstartolt a Terror sorozat második évada és hiába írtam az elsőről, most valamiért vakon voltam. Azt gondoltam, biztos folytatják Crozier kapitány misztikus kalandjait, amíg Sixx finoman felhívta rá a figyelmemet, hogy hát nagyon nem, hiszen antológia sorozatról beszélünk, tehát új évad, új…..
Az oroszok már a spájzban vannak; Csak egy maradhat; Bunkó vagy, Bugsy; Fussatok, bolondok; Why so serious; This is Sparta – néhány filmes szöveg, ami mára szállóigévé vált. A felsorolt idézetek gyakran tűnnek fel a neten mémek és kommentek formájában, valamint baráti beszélgetések során is rendre…..
KreDieSZ Ablaktisztító házilag 2014.08.07 08:37:50
A heti program közt szerepelt egy kis ablaktisztítás. Körbenéztem neten miféle megoldásokat javasolnak a vegyszermentes ablaktisztításra, végül megalkottam a saját, legszimpibb keverékemet. Jól bevált a módszer. Íme a recept: Ablaktisztító házilag Hozzávalók: 4 dl…..
Elindult a Fizettem.hu kenőpénz-figyelő oldal nyilvános tesztidőszaka. Azt gondoljuk, hogy a láthatóság a korrupció ellensége, ezért határoztuk el, hogy elindítjuk az oldalt. Úgy tűnik, van jelenleg nyitottság a magyar társadalom felől is. Iratkozz fel a Fizettem.hu Facebook…..
ema non 2013.11.12 08:43:04
Párom volt kénytelen magán úton orvoshoz menni, mert a hivatalos orvosi szakrendelésen közölték vele, hogy 8 hónap a várakozási idő. Az első vizsgálat 6000 Ft volt, a többi alkalom 4000 Ft, de ezért az összegért kb. 30 percet ül bent a doktornőnél (plusz aszisztens), aki alaposan kikérdezi, átvizsgálja. A szakrendelésen erre kb. 5 perc sem jut. Számlát ugyan nem kap, de maximálisan elégedett a kapott "szolgáltatással". A doktornő heti egyszer rendel "magán", egy alkalommal kb 10 beteget lát el, mindenkire rászánja a fél órát, a kapott pénzen ketten osztoznak.

Másik példa szintén páromhoz kapcsolódik. Ott 5000 Ft per alkalom egy vizsgálat (számla itt sincs), bent van kb. 5-10 percig, a doki rendesen ellátja, de pl. legutóbb is arra panaszkodott neki a doki, hogy mennyire fáradt már, és még 16-an vannak párom után, akiket el kell látnia. A heti kétszer rendel "magán", egy alkalommal kb. 20-30 beteget lát el, a kapott pénzen nem osztozkodik senkivel.

Szerintem ezek az esetek is bőven a kenőpénz kategóriába tartoznak. Elhiszem én, hogy normál rendelési időben nincs elég idő a betegekkel foglalkozni, és akinek nem elegendő a futószallag szerű ellátás az fizesse meg a plusz szolgáltatást, de a második esetet nézve, azért nem kis pénzeket tesznek zsebre ezek a "szegény" orvosok, akkor legalább ne panaszkodjanak hogy mennyire fáradtak...

Mondjuk az is érdekes kérdés, hogy annyira nyíltan folynak ezek a magánrendelések, annyira szem előtt vannak, mégsem száll rájuk az adóhatóság, pedig nem kis pénzek vándorolnak egyik zsebből a másikba...
Filmdroid Alien 3: Bambi Burster 2012.08.02 13:55:22
Az Alien harmadik része főleg arról nevezetes, hogy David Fincher összeakasztotta a bajszát a stúdióval, mindenesetre szerintem sikerült egy tisztességes filmet összehozni. 20 évvel ezelőtt mutatták be a sci-fi horrort, amelyben felbukkant volna a készítők által csak Bambi…..
Jó reggelt mindenkinek! Hogy aludtatok? :) - jóóóóól. Remélem. Jó (vagy nem jó) szokásomhoz híven szombat reggelre egy kis üdítő, körülbelül értelmetlen, de az élet "nagy" dolgairól szóló hétvégi bejegyzéssel készültem. Költői kérdés következik: miért…..