Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WB_Tom

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt év minden eddiginél szélesebb nyilvánosságot biztosított Országunk, Népünk, Kormányunk, Miniszterelnökünk és Alaptörvényünk számára a nyugati sajtóban. Ön szerint is kár lenne nem élni ezzel a fantasztikus lehetőséggel? Hiba lenne beleolvadni a szlovák, szlovén,…..
Rákosit szembesítettük korábbi kijelentésével, és arra kértük, mondja el, szerinte milyen módon lehet megbuktatni a kormányfőt. A csütörtökön utcára kerülő Szabad Népben Rákosi Mátyást, Dmitrij Sepilov bizalmasát - aki bevallása szerint a szovjet külügyminiszter Nagy…..
Modorosblog Az altesti poéngyáros 2011.12.15 06:00:00
Annyi tömény nőgyűlölő, fikázó, lesajnáló poszt után most végre minden simulékony, „Az én kis feleségem más, ő nem olyan mint a többi nő”-lelkű olvasónk boldog lehet, hiszen minden idők egyik legirritálóbb modoros jelenségéről, a pajzán viccelődésről lesz…..
Te, a múltkor néztem a Megasztár válogatóját. Csak úgy kapcsolgattam vacsora közben. Amúgy nem szoktam tévézni, maximum a híreket meg 1-2 igényesebb ismeretterjesztő sorozatot nézek meg, teljesen kikészít ez a mocsok meg a reklám, ami onnan ömlik - na de most megint felbasztam az…..
Ha van az országban olyan pont, ahol a választópolgárokat nem lehet megvezetni a Fidesz médiapropagandájával, az leginkább a II. kerület. Itt felelősen gondolkodó, tudatosan szavazó, viszonylagos jólétben élő polgári réteg alkotja a népesség túlnyomó hányadát. Ezeket az…..
Na már megint… Emberek a címlapról! Hát nem veszitek észre hol jártok? Ez a Modorosblog. MO-DO-ROS. Oda is van írva a felső sarokba, nem kell szó szerint venni. Ez csak irónia. Azt képzelitek, Tibi a lelketlen autós, aki úgy tudja, hogy a KRESZ szó szerinti utasítást ad a gyalogos…..
WB_Tom 2011.11.05 11:48:06
 És már megint Népszavazás, 2001 után ismét. Ahol megszűnsz Ember lenni, ahol csak egy azonosító leszel adatokkal, egy rekord a hatalmas adatbázisban. Ahol csak egy sor jut neked, ahol számok, előre meghatározott feltételek, választható jelzők szerepelnek majd csak. Nem lesz…..
Mi a megoldás? Befektetés és tőke kell. Ahhoz meg vagy tíz év lakossági takarékoskodás és puritán életmód, vagy újabb idecsábított multik, vagy nagy állami projektek és további eladósodás. Más út nincs. A KSH tegnap kiadott korrigált statisztikái még az előző napi,…..
WB_Tom 2011.03.31 11:39:12
@kisqtya: Egyetértek. Csak azt nem tudom, ha a mostani kétharmados, elviekben polgári, az aktívak támogatását élvező (legalábbis a szocikhoz képest) kormányzó erő nem csinálja meg, akkor ki fogja?
Varánusz Boldogság, gyere haza! 2011.03.24 06:07:00
Orbán Viktor idei országértékelőjében arról beszélt, hogy haza kell csalogatni az egyéni boldogulásukat külföldön keresőket. Ne bitangoljon el a nemzet szellemi tőkéje, ne kóricáljon szerte a világban magát kelletve csak mert kapós, ne odakint sokasodjon, mikor fogy a magyar.…..
WB_Tom 2011.03.24 15:53:49
@Liquid_Night: Általánosságban: aki ma Magyarországon nem tud boldogulni, az külföldön sem fog. Biztos, van egy-két kivétel, de olyan, hogy "amerikai-álom" (vagy londoni, berlini, stb.) már rég nincs. Aki itt nem vitte semmire, az kint sem fogja, mert alkalmatlan az életre. Lehet, hogy aki itthon megkeres X fizetést, az 2X-et megkeresne külföldön, de megéri ezért lemondani a barátokról, tágabb családról, stb.?

Elképzelhető, hogy vannak olyan élettörténetek, amelyek különlegesek, és csak az "emigráció" a kiút. De nagyon kevés.

Aki pedig egy politikai blogon visítva fogadkozik, hogy elmegy, meg milyen szar itt, az soha nem viszi semmire. Nem mellesleg szánalmas szerencsétlen.

Megjegyzés: egyáltalán nem rád gondoltam, Liquid_Night, de elég sokan beleesnek ebbe a kategóriába az itt kommentelők között. Az a baj, hogy jobb lenne az ország, ha elmennének, de úgysem teszik meg. Ha meg mégis, akkor pár év után ott is találnak valami indokot, amivel a sikertelenségüket magyarázhatják. És legrosszabb esetben haza jönnek...
WB_Tom 2011.03.24 16:13:18
@Kulics: az orvosokkal kapcsolatban (főleg a kezdőknél) részben igazad van. Hozzátenném, hogy egyre jobban épül ki a magánrendelés és -kórház szektor, ahol már másképp megy a dolog. Ha jó/szorgalmas/rendes, akkor elég jól is keres.

Abban is egyetérték, hogy sokan jobban megél(het)nek külföldön.

De a nyávogók nagy része pont nem a lehetőséget nézi, hanem keres valami indokot, hogy miért nem sikeres. És itt az ultima racio mindig az "itt nem lehet élni" mondat. Ami egyszerűen nem igaz, de jól becsapja magát és ráfogja a sikertelenségét a környezetre. Ennek a rétegnek kicsiny része veszi rá magát, hogy változtasson, és megpróbáljon külföldön dolgozni, de tuti, hogy ott is ugyanaz a vesztes marad. A többinek meg marad a fröcsögés a blogokon.
Német és japán városok Utahban felépített másolatain próbálta ki először az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság bombázó ezredei, hogy hogyan kell tökéletes terror alatt tartani a Harmadik Birodalom és a Japán Császárság lakosságát. A "szellemváros"…..
WB_Tom 2011.03.19 10:23:49
Nagyon jó a cikk. Érdekes és érdemes volt elolvasni.

Azt én is kiemelném, hogy a terrorbombázások egyik oldalon sem érték el a kívánt célt. Sem London, sem a német és a japán városok lakosságára messze nem volt olyan demoralizáló és/vagy polgári élőerőt pusztító hatással, amely jelentősen befolyásolta a hadi helyzetet. Összességében határozottan kevesebb hasznot hozott, mintha ezeket az katonai erőforrásokat más célpontokra összpontosították volna.

A nem szándékos polgári létesítmények elleni támadások "természetesek" voltak, a mai eszközökhöz képes óriási volt a szórásuk a II. VH-s bombázóknak.

Morális szempontból meg nagyon nehéz megítélni, hogy a történelem legnagyon háborújában mi számított embertelenségnek. Most kizárólag a katonai oldalról megközelítve (mert nem kérdés, hogy a gulágon és a náci haláltáborokban történtek a legsötétebb szörnyűségek, de az nem szolgált katonai célokat), egy adott hadviselő fél számára a legfontosabb, hogy minél hamarabb elérje a háborús célját olyan módon, hogy a saját nemzetét minél inkább megóvja a veszteségektől. Legyen szó tengeralattjárós hadviselésről, terrorbombázásról, V2-esekről vagy az atombombáról. Egy adott ország, koalíció számára nem az a cél, hogy a háborús áldozatok összszámát minimalizálja, hanem, hogy a sajátjait. A háborúban nincs és soha nem is volt helye az idealizmusnak. Már amennyiben valaki nyerni akar..
WB_Tom 2011.03.19 11:55:25
@Artúr Gombóc: Én sem gondolom úgy, hogy akár morálisan, akár katonailag helyes döntés volt a terrorbombázások alkalmazása. De mai nézőpontból, békeidős értékrenddel egész másképp fest a dolog, mint akkor.

Én azt hangsúlyozom, hogy nem azért bombáztak civil célpontokat, mert emberevő gonoszok voltak, hanem mert így akartak valamilyen háborús célt elérni (utólag kiderült, hogy tévedés volt). Voltak embertelen gonoszságok, a pragmatikusságot teljesen nélkülöző tettek a háború alatt (pl: ha nem kényszerítik a zsidó fizikusokat menekülésre a nácik, a Manhattan-projekt másként nézett volna ki), de a terrorbombázások szerintem valamilyen szinten magyarázhatók. Mint, ahogy a totális tengeralattjáró-háború is, meg a V2-esek bevetése.
Egyáltalán nem annyira nagyon tisztelt Kormány! Alapvetően a demokrácia, és az aktív demokrácia híve vagyok; így tehát, ha már megkérdeznek egy politikai kérdésről, akkor válaszolok, örömmel válaszolok, és őszintén válaszolok. Ez nem árthat. (Én már úgyis biztos…..
WB_Tom 2011.02.19 13:22:12
A 4-es kérdéshez: A posztíró alapvetően érti félre (vagy akarja félremagyarázni) a dolgot. Jelenleg Magyarország és Európa nagy része azzal a problémával küzd, hogy rohamos mértékben csökken az aktív keresők tábora, és növekszik az inaktívaké, eltartottaké (elsősorban demográfiai okok miatt a nyugdíjasok száma).

(Sajnos) két realista alaptétel, hogy az emberek túlnyomó része a saját, rövidebb távú érdekeit tartja elsődlegesnek a közösség, illetve a gazdasági értelemben vett fenntartható fejlődés ellenében; illetve minden politikai erő elsődleges célja a hatalmon maradás, és túlnyomórészben rövidtávon (4-8 évben) gondolkodnak.

Ha a jelenlegi rendszer megmarad, a politikát áttételesen meghatározó társadalmi csoport az inaktívok lesznek. (Hiszen ők döntik el a választást, a pártok az ő "kegyüket" keresik majd, oldaltól függetlenül). Tehát az inaktívoknak kedvező döntések születnek, például emelik a nyugdíjat, segélyt, stb. Az állami újraelosztás pedig egy nullszaldós játék, azaz valakitől el kell venni, hogy a másiknak adjunk. Mivel csak az aktív termel, csak tőle lehet elvenni, növekednek az adóterhek. Nem nehéz belátni, hogy ezek után az aktívok inkább megpróbálnak átkerülni az inaktívok táborába, mert ott "könnyebb". Ma sem élettől elrugaszkodott példa, hogy valaki inkább segélyből próbál élni, mint minimálbérért,vagy részmunkaidőben dolgozzon (pedig ma még távol állunk a fenti képtől). Nem beszélve arról, hogy rengetegen próbálnak, próbáltak idő előtt nyugdíjba menni.

A fenti spirál nem tartható sokáig, és nagyon drasztikus vége lehet. Az aktívok elvándorolnak, nem adóznak, "fellázadnak", az inaktívok meg gyakorlatilag éhen halnak (nincs ki eltartsa őket), vagy újra aktívok lesznek..

A gyerekek utáni szavazati jog viszont sokáig stabilizálná még azt a rendszert, ahol az aktívok érdekeinek a kielégítése határozná meg elsősorban a politikát. (A gyereket nevelő családok jellemzően fiatal, aktív szülőkkel rendelkeznek.) Továbbá egy normális ("mezei") embernek a saját gyereke az egyik legfontosabb tényező a döntéseiben, várhatóan figyelembe veszi a gyereke jövőjét is, így olyan politikát kényszerít ki, amely a gazdasági fenntartható fejlődést elősegíti.

Lehet persze más megoldása is a kérdésnek, de ezek mind sokkal drasztikusabban. például munkakötelességhez kötik a választóképességet, vagy adófizetés mértékében súlyozott szavazati jog jár. Ez viszont már tényleg a ma ismert demokrácia bukása lenne. Ehhez képest a gyerek után járó szavazati jog (akár csak a büntethetőség korától), kifejezetten jó megoldásnak tűnik.
Söntésblog Naplemente 2011.02.02 14:00:00
Reklamáljátok napok óta az első igazi pinaragasztót, hát tessék, itt a gyümölcsvodka narancslével. Plusz egy feles vodka, ha valami részegséget is akartok a piros ásítás előtt. Kislányok piája, de annyit elmondanÁk, hogy ezt kölyökkoromban nyakló nélkül vedeltem azért én…..
A Fidesz-kormánynak a magánnyugdíjpénztárak elleni érvei után most 2010 öt legnagyobb belpolitikai csalódását szedjük listába, ahogyan mi látjuk. Tessék vitatkozni és szavazni! (Fotó: Kovács Attila/Index) 5. Schmitt Pál köztársasági elnökké választása Már az is…..
Augusztusban indul az NFL előszezon, és a bajnoki rajtig is alig több, mint egy hónap van hátra. Idén ráadásul Meskó Zoltán képében egy magyar játékos is szerepelni fog, remélhetőleg minél többször. Ráhangolódásként a mai adag munkakerülés legyen az Axis Football…..
     2010 április 25.-én este kb. nyolcra megszámolják a szavazatokat, és ha az új titkárnő miniszoknyás lábai elterelik az OVB vén kecskéinek figyelmét arról a kétségtelenül szórakoztató lehetőségről, hogy a választások eredményét, például annak…..
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/04/12 Subject: Kalomuni napok - foglalás To: recepcio@hotelkalomuni.hu   Tisztelt Szobafoglalás!   Érdeklődnék, hogy 2010. április 16-17. (péntek-szombat) van-e még lehetőségem 1 db egy ágyas (single room, nem a superior) szoba foglalására a…..
WB_Tom 2010.04.19 15:05:20
@helota: Ez most mi?
A tudatlan tucatnő nem okos, nagyon nem okos, de ki nem szarja le, mert az Erzsike - aki múltkor elég jól elküldte a picsába a Roland kurváját a Mónikában - se okos, azt’ mégis szerepel a tévében. A tudatlan tucatnő nem ügyel környezete tisztaságára, de az is ki a faszt…..
WB_Tom 2010.03.30 15:00:54
Egy friss diplomás levélírónk meglepő adatot oszt meg velünk, a felvett hallgatók csupán töredéke szerez diplomát, az ő konkrét példájából kiindulva az évfolyama 16%-a  jutott el a diplomáig. Ennek több oka is van, az egyik nyilván a sokat szidott finanszírozás, sokkal…..
WB_Tom 2010.03.26 11:29:47
@Cartman (ex Cartman): Az igaz, hogy önállóan is meg lehet tanulni programozni/műszaki rajzolni/virágkötni, stb. De az a kegyetlen valóság, hogy munkavállalóként nagyon nagy szerencsédnek kell lennie, hogy felvegyenek informatikusnak, ha nincs papírod. Egyszerűen nem lesz esélyed, hogy megmutasd a tudásod, mert nem hívnak be az interjúra. (Vállalkozóként persze egész más, de oda aztán tényleg nem kell papír. Viszont kell egy csomó más tulajdonség, készség, és nem utolsósorban tőke.)
Ez is elterjedt jelenség, hogy az álláshírdetésben kikötik, hogy ilyen-meg-ilyen intézményben végzettek NE jelentkezzenek. És nem a cég a szemét, hanem az adott főiskola/egyetem, aki papírt adott minden szerencsétlennek...
WB_Tom 2010.03.26 12:10:07
@Cartman (ex Cartman): Szerintem azért nem ostobaság, mert egyszerűen nem lehet 150 vagy több jelentkezőt leültetni a gép mellé egy próbanapra. Valami alapján meg kell szűrni a jelentkezőket. A munkaadók ezt sokszor rábízzák az egyetemre, hiszen amellett, hogy tényleges tudást is adnak (néhány), ki is választják, hogy kik a jók, így a cégeknek iránymutatásul szolgálhat a diploma. Lehet, hogy van egy-egy zseni "magánzó", de valószínűbb, hogy mellette van 10 ezer hozzánemértő, akiket nincs idő, erőforrás kiszűrni egyenként. Szóval így működik a dolog.
A linuxos példád különleges eset, mert speciális terület, gondolom relatív kevés számú jelenkező volt.
Képzeld el, ha úgy írnának ki egy munkakört, hogy "számítógéphez értő jelentkezőket várunk." 5 millió ember felvételizne. Ha C++ re írnák csak ki akkor is lenne több tízezer ember. Ezért szokás szűrni, diploma alapján.
Az eheti Lost-epizódot úgy várta az igazi rajongó, mint Pistike a karácsonyt, hiszen az egyik ikonikus figurának, Richard Ricardo Alpertnek szentelték az egészet. Tucker Gates rendező olyan epizódot hozott össze, ami szépen bekerül majd a Constant mellé, mint a hat évados történet…..
Dezsőmail Subject: Eksön! 2010.03.09 12:01:00
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/01 Subject: Lőjünk be egy baráti találkozót! To: zoltan.xxxxxx@nbh.gov.hu   Szevasz Pimpa!   Mi a helyzet, hajtod még lógó nyelvvel a csajokat, meg a rosszfiúkat? Mi újság a nemzetbiztonságnál? (Nem komolyan kérdem persze, jobb is, ha nem…..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..