Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyámasszony_sanyija

1 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fapados utas egyik rémálma: megvette a repjegyet, lefoglalta a szállást, kifizette a koncertjegyet, aztán egy hónappal az út előtt azt mondja a szolgáltató, hogy bocs, mégse, szar volt a töltöttség, inkább nem repülünk aznap. Pontosan így jártak a napokban azok az utasok, akik…..
Anyámasszony_sanyija 2014.10.01 21:10:47
@arpad1983: @sYg: Miért vonja ki a gépeket a Wizz a forgalomból?
Anyámasszony_sanyija 2014.10.01 21:32:12
@arpad1983: Szóval mindig max. 3-4 éves gépekkel fog repülni a Wizz air. Köszi az infót :)
Ha belegondolunk, hogy milyen ütemben öregszenek el a társadalmak, akkor könnyen megijedhetünk a fenntarthatatlan nyugdíjak miatt, számos tényező akad ugyanakkor, ami javít a helyzeten.Egy évszázaddal ezelőtt például még tízszer annyi gyermek - 16 éven aluli - volt az európai…..
Anyámasszony_sanyija 2014.01.06 18:13:59
@Anyámasszony_sanyija: Mármint "Van olyan nyugdíjrendszer"
Anyámasszony_sanyija 2014.01.06 18:27:56
@Elli Vízel - The Ultimatе Survivor:
Több helyen láttam már ezt a hibás érvelést, amit képviselsz.
Hallotad már azt a szót, hogy "nemzetközi tőkepiac"? Tudod az olyan dolog, ami határokon is átível. Egy normális tőkefedezeti rendszerben bárhol be lehet fektetni a befizetett pénzeket. Mindig ott, ahol éppen jól megy a szekér. Egyszerűen csak nem kell törvényileg az adott országra korlátozni a befeketetéseket.
Anyámasszony_sanyija 2014.01.06 18:41:19
@Elli Vízel - The Ultimatе Survivor: A nyugdíjpénztáraknak törvényileg meg volt kötve a keze. Pl. kötelező volt nekik Magyar államkötvényt vásárolniuk.
Én pont azt mondom, hogy engedni kell a külföldi befektetéseket. Természetesen választható kockázati és hozamszintek mellett.
Mo.-on nem ez volt a helyzet.
1000 leütés Mit akar a polgár? 2013.10.26 14:39:20
Először is felejtsük el a polgárt abban az értelemben, ahogy a fiatal demokraták (fel)használják: a kis- és középvállalkozóként méltánytalanul megadóztatott, bizonytalan jogi és stagnáló piaci környezetbe taszított, eszetlen bürokráciával keserített, vevői körétől…..
Miután Kedves Olvasóink között nagyon népszerű volt a két héttel ezelőtti turistautunk a BBC stábjával Észak- Koreába, most újra visszatértünk a világ legorwellibb államának témájához egy dokumentumfilm erejéig. Ezúttal a VICE magazin filmjét mutatjuk be. Shane Smith, a…..
Esküszöm, nem direkt terveztem így, de ma ismét egy amerikai történet következik, méghozzá egyenesen Chicagóból, ahová Domonkos némi bécsi kitérővel jutott el. Mint kiderül, noha az a legsimább megoldás, ehhez még megnősülnie sem kellett. Ami persze csak vicc, de az biztos,…..
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
Egyelőre még távolinak tűnik a döntés, a szerdai sajtóhírekben mégis felmerült a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetésének ötlete, amely szerint kormányzati berkekben nemcsak játszanak a gondolattal, hanem háttérszámításokat is végeznek. Az intézkedés költsége éves szinten…..
Anyámasszony_sanyija 2013.01.10 20:52:54
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A mostani választójogot én sem tartom jónak, ezért javasoltam kétkamarás parlamentet külön "költségvetési" kamarával.
Anyámasszony_sanyija 2013.01.10 20:59:40
@emzéperiksz: A lyukat kiadáscsökkentéssel is be lehetett volna tömni. Én ezt tettem volna. A többi visegrádi országban legalább 10%-al alacsonyabb az újraelosztás mértéke. A nyugdíjakat pl. a bevételekhez kellene igazítani. Ez minden bizonnyal infláció alatti emelést jelentene.
Anyámasszony_sanyija 2013.01.10 21:38:44
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Sajnos voltak vesztesei is az adócsökkentésnek az alacsony keresetűek között. Ezt azzal lehetett volna kompenzálni, hogy nagyobb mértékű az adócsökkentés, ezért az alacsonyabb keresetűek is jól jártak volna. Értelemszerűen ez nagyob lyukat eredményezett volna a költségvetésben. Ezt a lyukat nagyobb mértékű kiadáscsökkentéssel kellett volna kopmenzálni. Valószínűleg hozzá kellett volna nyúlni a nyugdíjakhoz is. Amúgy volt erre példa a világban: az olaszok bizonyos szint fölött nem emeltek nyugdíjat 1-2 éve.
Tegnap több helyen is megjelent az az információ, hogy jövőre csupán 10.500 államilag finanszírozott férőhely lesz a felsőoktatásban Magyarországon. Én nem is tudnék jó érveket írni, miért nem jó a felsőoktatás fizetőssé tétele, úgyhogy inkább a 2008-as Orbán Viktort…..
"Arra már láttunk példát, hogy aki az ifjúságot semmibe vette, az sokáig nem maradt hatalmon"    "Viszlát magyar felsőoktatás? NEM!Legyen ez az első lépés: oszd meg ezt, hogy mindenki lássa, hogyan hazudnak a képünkbe azok, akik csak papolni tudnak! A kettő az lesz,…..
Anyámasszony_sanyija 2012.12.05 18:37:40
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Már 14 éve nem vagyok tini. A munkámban sokmindent rámbíznak, emellett a vállalkozásomban én bízok magamra sokmindent.
Anyámasszony_sanyija 2012.12.05 18:47:24
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A színvonalas eszmecsere elsőszámú szabálya, hogy a vitapartner személyét semmilyen formában nem minősítjük, csak az elhangzott érvekre reagálunk ellenérvekkel (amennyiben tudunk). A személyeskedéssel csak magadat minősíted.
Ezt nem én találtam ki, hanem az ókori görögök.
Szóval a mondandóm melyik pontjával nem értesz egyet, és mivel tudod indokolni?
Anyámasszony_sanyija 2012.12.05 18:59:06
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Konkrétan melyikre gondolsz, és mivel tudod indokolni, hogy hibás az adott érv?
Áprilisban megválasztott köztársasági elnökünknek, bár egyértelműen pártháttérrel érkezett magas tisztségébe, kialakult valamiféle pozitív hírneve. Lehet, hogy csak ezügyben tüntetően inaktív elődjéhez képest jelentett kellemes meglepetést, hogy néhány jogszabályt…..
Anyámasszony_sanyija 2012.11.27 20:42:00
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Egyetértek.
Ha választók között az eltartottak vannak többségben, ők egyre több terhet akarnak róni az eltartókra (a vállalatokra és munkavállalókra). Az összes párt az eltartottak kegyeiket keresi. Ezért győzött a populizmus az utóbbi 22 év választásain.
Kellene már végre egy olyan párt, aki fellép az értéket teremtők (vállalatok és munkavállalók) érdekében. A másik megoldás lehet a cenzus: aki jövedelemadót fizet, az szavazhat (De ezzel a véleménnyel általában kisebbségben vagyok, és annyira nem ragaszkodom hozzá).
Anyámasszony_sanyija 2012.11.27 21:37:33
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Szerinted igazságos dolog az, hogy akik a pénzt adják, akik másokat eltartanak, azok kisebbségben vannak a döntéshozatalnál?

Az általános választójog csak akkor működik jól, ha a szavazók többsége alkalmas arra, hogy hosszú távú, felelősségteljes döntéseket hozzon, és ezért olyan képviselőket választ akik ebben a szellemben cselekszenek.

Pl. axiómának, megkérdőjelezhetetlen ténynek kellene lennie, hogy egy ország nem költ annál többet, mint amennyi bevétele van. Főleg nem 80%-os eladósodottság mellett.
Orbán Viktor szerint a jóléti államok korszaka lezárult és ezzel véget ért az európai történelem egy nagy korszaka - de nekünk van világos és határozott válaszunk, ez pedig a munkaalapú társadalom. Véleménye szerint a válságból csak munkával, mégpedig sok munkával lehet…..
Anyámasszony_sanyija 2012.11.22 23:16:27
@szellemkor: A munkaalapú társadalomban valóban igaza van.
De a hatalommániája miatt nem érdekli az ország sorsa, csak az, hogy Ő uralkodhasson. Emiatt épít a késői kádár-rendszerre emlékeztető puha-diktatúrát. A munkahelyteremtő tőke pedig menekül ebből a kiszámíthatatlan, különadóval sújtott környezetből.
Anyámasszony_sanyija 2012.11.22 23:30:51
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A közféra racionalizálására is volna ötletem. Meg kéne szüntetni a megyéket, járásokat, és összevonni a kisebb önkormányzatokat. Csak a régiók maradnának. Értelemszerűen ez leépítéssel járna. Rövid távon lennének plusz költségek, de idővel felszívná a munkaerőt a megélénkülő privát szféra. A privát szféra pedig azért élénkülne meg, mert előtte vissza lenne állítva a jogbiztonság, és további adócsökkentések lennének.
Én abban bízok, hogy egy Bajnai vagy Bokros kaliberű pragmatikus személyiség meg tudná valósítani a strukturális reformokat.
Anyámasszony_sanyija 2012.11.22 23:39:10
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A szomszédos ausztriában kb. feleannyi állami alkalmazott van, és mégis jobb minőségű szolgáltatást nyújtanak. Van hova fejlődni.
Fizessenek a nyugdíjasok is egészségügyi járulékot - mondta Bodrogi József egészségügyi közgazdász, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős egykori miniszteri biztos. Mert mi is ma a helyzet hazánkban, miért lenne erre oly égető szükség? Az…..
Anyámasszony_sanyija 2012.11.21 22:15:44
@Mária: Természetesen nagy a pazarlás állami szinten, ezt szerintem senki sem tagadja. De össze sem mérhető a szociális kiadások mértékével. A korrupciót lehet csökkenteni megfelelő elhatározással, de megszüntetni teljesen nem lehet. L
ehet és kell is racionalizálni, de ez nem lenne elég a hiány lefaragására.
Anyámasszony_sanyija 2012.11.21 22:19:55
@01234567: A görögök elsősorban magukat csapták be, mert hitelből csináltak maguknak jólétet.
Anyámasszony_sanyija 2012.11.21 22:45:51
@Crescendo: A kamatterheket az országkockázat befolyásolja. Ha olyan kiszámíthatatlan a gazdasági/jogi környezet mint nálunk, és olyan nagy az eladósodottság mértéke, a kutya sem akar nekünk kölcsönadni, mert fél, hogy nem kapja vissza a pénzét. Csak akkor gondolja meg magát, ha elég magas kamatot ajánlunk. Ez az államadósság esetén 10% környékén van, és kirívóan magasnak számít.
Az országkockázat minden hitelt érint, nem csak az álamadósságot. Ez az ún. országkockázati felár. Kockázatos országokban kockázatos a hitelezés, mert nagyobb esélyel fordulhat elő, hogy az adós nem akar vagy nem tud fizetni.
Az állami támogatásból a civil egyesület politikai hirdetése, amivel a BKV jut reklámbevételhez Simicska Lajos cégének hirdetési felületén keresztül.Ezt szárnyald túl!Várom a kis füzetet is, amit minden háztartásnak elküldenek, remek lesz!(kép: vasarnapihirek.hu)…..
A szerző Salha Omár, a 4K! alelnöke Mit akartok ti itt? Egy 2%-os párt? Fiatalok, újak? Hogyan mertek belepofázni a nagyok dolgába? Be kell állni „jó tanuló módjára a nagyobb alá”, nem önálló politikát folytatni! Más véleményetek van? Nácik! Orbán kutyái! Ilyen…..
Anyámasszony_sanyija 2012.11.17 09:37:50
@egy teljesen europai: Ezt én is így gondolom. Szociális demagógiával nem lehet gazdasági növekedést elérni. Márpedig ez az alapja a jólétnek.
Anyámasszony_sanyija 2012.11.17 12:30:39
Én egy olyan pártot hiányolok, aki a klasszikus értelemben vett jobboldali érdekeket képviseli.
Piacbarát, Európa-barát.
Elsősorban az értéket teremtők érdekeit képviseli (cégek és munkavállalók), nem pedig az egyre nagyobb számú eltartottét.
Jelenleg az összes párt az eltartottak kegyeiért küzd, ami az eltartók rovására megy. Pedig csak a tényeket kéne figyelembe venni: NEM ÁLL RENDELKEZÉSRE ELÉG PÉNZ A SZOCIÁLIS KIADÁSOK NÖVELÉSÉRE.
Én olyen pártot szeretnék, aki ezt ígéri:
Nem emelünk adót, hanem csökkentünk. Csökkentjük a munkavállalók és vállalkozások pénzügyi és adminisztratív terheit. Az adócsökkentéshez természetesen le kell faragni a kiadásokat. Mo-on túl magas az újraelosztás aránya a lehetőségekhez és a környező országokhoz képest.
Ha szükséges vissza kell vágni a szociális kiadásokat. Ha szükséges segélyeket kell csökkenteni. Ha szükséges, a magas nyugdíjakat csökkenteni kell.
Fel kell számolni a megyéket. És még sorolhatnám.
A fő példa Szingapúr kéne hogy legyen. Egy fejletlen agrártársadalomból 40 év alatt nagyon gazdag ország lett. A titok a teljes üzleti szabadság. Ott virágzó kapitalizmussal sikerült felszámolni a szegénységet. Ahol jó munkahelyek vannak, ott nincs szegénység.

Ha nem lesz ilyen párt, kénytelen leszek én alapítani egyet. De sajnos egyedül nem tehetem meg, ha jól tudom kell hozzá legalább 100 ember.
Szülők és tanárok nem nyughatnak, a Hoffmann-féle tárca folyamatosan bombázza újabb és újabb ötletekkel őket. Igaz, még azt sem tudni, hogy fog lezajlani az államosítás (nem inkább erre kellene az összes erőt koncentrálni?), a NAT történelem (azaz a múlt uralása) és…..
Anyámasszony_sanyija 2012.11.05 19:47:10
@vakapad: Én is német cégnél dolgozom. Angolul kommunikálunk a németekkel is, meg az összes többi országbelivel (olasz, angol, indiai, stb...)
Teadélután Mire várunk még?! 2012.11.02 01:53:45
Van egy helyzet. Az a helyzet, hogy a jelenlegi kormányzat a jobboldali szavazókat már elég régóta nem tudja képviselni. A Fidesz-KDNP koalíció állítása szerint válságban próbálja a kikötő felé kormányozni az országot - és ehhez képest, mint mondják, gazdaságilag jól is…..
Anyámasszony_sanyija 2012.11.02 20:30:26
@kolbászoszsömle: Ha megemeled a minimálbért, sok ember az utcára kerül.
Nagyobb fizetést továbbképzéssel kell elérni.
Anyámasszony_sanyija 2012.11.02 20:46:43
@CyberChild: Úgy tudom a munkaképesség elvesztése esetén most is fizet az állam járadékot. Persze szigorították az ellenőrzést, hogy tényleg csak az kapjon, aki valóban rászorul. Ezt helyeslem, korábban nagyon sok volt a potyautas, aki visszaélt a rendszerrel.
Anyámasszony_sanyija 2012.11.02 21:04:14
@kolbászoszsömle:
Erre megint csak azt tudom mondani, hogy a jó pap holtig tanul. Képezni kell magunkat. Amúgy nincs ám nagyon sok minimálbéres állás Mo.-on. Általában többet keres a melós a minimálbérnél, csak éppen minimálbérre van bejelentve.
GFG Blog Minden kiderült 2012.10.29 05:28:13
„váratlanul kiderült mi a feladata” (L. Simon László: Váratlanul kiderült)   Van az úgy, hogy egy hét alatt minden kiderül. A múlt héten kiderült, hogy milyen is az erős ember karikatúrája, vagyis milyen, mikor egy gyenge erős embert próbál meg játszani. Kiderült,…..
Az általam igen tisztelt Róna Péter úr ma fontos írást publikált a Népszabadságban, Össze-visszafogás címmel. Cikkének vezérfonala az, hogy a 2014-es választás eredményeképp többséget kapó politikai gondolkodásmód, annak az elmúlt 22 év beidegződéseivel való szakítási…..
Anyámasszony_sanyija 2012.10.22 10:26:24
@Measurer: Az inflációval az a baj, hogy a kisnyugdíjasokat sújtja a legjobban, ők pedig előbb-utóbb éhenhalnak. Én inkább differenciált nyugdíjcsökkentést preferálnék. Persze ezt is meg lehet tenni magas infláció mellett differenciált emeléssel.
Anyámasszony_sanyija 2012.10.22 10:39:44
@Dr. Furia: Az értelmes eszmecsere fő szabálya, hogy a vitapartnert semmilyen módon nem minősítjük. Helyette az elhangzott mondandóra érvekkel reagálunk. Ha ezt a szabályt megszeged, azzal magadat minősíted, és azt bizonyítod, hogy értelmes vitára alkalmatlan vagy.
Építkezéseken, fesztiválokon megszokhattuk, hogy a mobil irodákat, jegypénztárakat, vagy akár vizesblokkokat is konténerekben alakítják ki. Első hallásra talán meredeknek tűnhet a konténerből otthon megoldás, de sose vessünk el vad elképzeléseket anélkül, hogy egy kicsit…..
Bár alapvetően nem jellemző ránk a tematizálás, ezen a héten napon rendesen meg fogunk emlékezni arról a Nagy Magyar Tragédiáról, ami 1920. június 4., 16:32 óta nyomasztja hazánkfiainak egyre csökkenő, ám még mindig kimutatható számát, ha már a Történelmi Egyházak, köztük…..
Anyámasszony_sanyija 2012.06.04 22:38:43
@'it's cool to know nothing': Mit értesz agresszión? Fegyveres konfliktusra gondolsz? És mi van akkor, ha gazdaságilag nem éri meg a szomszéddal háborúzni? Márcsak azért sem, mert a nagyok igen hamar a fejünkre koppintanak.
A legkifizetődőbb dolog az, ha nincs háború.
Anyámasszony_sanyija 2012.06.04 22:43:30
@Jankove: És mi volna olyankor, ha az unokáim országát USE-nek hívnák? Biztos, hogy az olyan rossz lenne nekik?
Anyámasszony_sanyija 2012.06.04 22:51:35
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Például egy szövetségi államot, mint az USA. Ahol a tagállamok nem háborúznak egymással, mert nem áll érdekükben, és amúgy sem engedné a szövetségi kormány, meg a szövetségi haderő.
Helyette versenyezhetne az USE mondjuk az USA-val, hogy ki épít előbb kolóniát a Marson.
  Ha minden igaz, kínaiak építik meg nekünk a gyorsvasutat a Keleti Pályaudvar és a Liszt Ferenc Repülőtér között. Határidőről óvatosan szó sem esik, ami bölcs dolog. (Talán már kevesen emlékeznek rá, hogy Demszky és Gyurcsány 2013-ra ígért hasonlót, ráadásul…..
A Jobbiknak három kártyája van, ezt kevergetik szorgalmasan: zsidók, cigányok, melegek. Teljesen felesleges elmagyarázni nekik, hogy milyen magyarországi és Európai Uniós alapjogokat sért ez az agyszüleményük, amit "T/6721 Egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása…..
Anyámasszony_sanyija 2012.04.11 23:11:34
@(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón: "de ha még az egyik helyett egy ellenkező nemű jön, hát ember legyen a talpán, aki annak a gyereknek a lelkét rendberakja."

Van valamilyen konkrét tudományos kutatáson alapuló adatod arra vonatkozólag, hogy az a gyerek, akit két azonos nemű szülő nevelt fel nagyobb arányban lett lelki sérült, mint az ellenkező nemű szülők által felnevelt gyerekek?
Anyámasszony_sanyija 2012.04.11 23:33:37
@(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón: Amíg nem látok erre vonatkozó tudományos eredményeket, azt kell gondolnom, hogy pont ugyanolyan arányban lesznek lelki sérültek az azonos nemű párok által nevelt gyerekek, mint a heteró szülők által neveltek.
Amúgy érdemes elnézni néhány skandináv államba: ott már évtizedek óta elfogadott dolog a melegek együttélése. Bizonyára akadnak közöttük olyanok is, akik gyereket nevelnek.