Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Olly_verx

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindketten a XX. századi tudomány meghatározó alakjai voltak, Neumannról még sem csinálnak pólót, bögrét és nem jön velünk szembe egyetlen Neumann idézet sem a Facebookon. Ennyivel okosabb volt Einstein, vagy ennyivel jobb volt a marketingje?..
Olly_verx 2020.05.24 19:25:51
Mondanám, hogy nagyjából egyetértek a cikkel, azonban, sajnos azt kell mondjam, hogy még a címe is rossz. Ugyanis, helyesen valami olyasminek kellett volna lenni, hogy ki az intelligensebb kettőjük közül. Ki a csudát érdekel, hogy ki volt az okosabb?
A válasz pedig szerintem nem is egyszerű.
Einstein olyasmit tett le az asztalra, ami teljesen forradalmi volt. Newton lefektette az alaptételeket a fizikában, azonban némely dolog nem teljesen stimmelt.
Például, hogy mi az energia, vagy mi a fény, vagy hogyan működik a gravitáció. Persze, bárki juthatott volna ilyen matematikai eredményekre. De pl. a gravitáció szerepe olyan matematikát igényelt, ami nem is létezett még akkor, neki kellett kitalálni.
Így aztán azt lehet mondani, hogy Einstein rettenetesen intelligens volt.
Ami pedig Neumann Jánost illeti, nos ő elképesztő okos is volt, és elképesztő intelligens is volt.
Ha kicsit is utánanézünk, akkor kiderül, hogy olyan volt mint egy csúcskomputer. Igen sok tudóstársának segített előrébbvinni az ő eredményeiket. Méghozzá úgy, hogy beszélgettek a témáról, és közben Neumann lefuttatott egy csomó szimulációt, és már adta is vissza a majdnem teljesen kész eredményeket az adott témára. El lehet gondolkodni, hogy mennyire tudásra, és intelligenciára lehetett szükség, hogy követni tudjon más tudósokat a saját kutatási területén, ráadásul komoly pluszokat tudjon hozzáadni pár perc alatt.
Ami pedig, hogy ki milyen ismert volt, azt az is befolyásolja, hogy miután az USA-ba emigrált, egyike volt a nagyobb tanácsadóknak, akiket az állam és a katonaság alkalmazott. Az ilyen pozíció jellege és elfoglaltsága miatt nem kell csodálkozni, ha háttérbe szorult. De még így is igen sok jelentős eredményt tudott felmutatni. Pl. Ők építették az első számítógépet, aminek memóriája volt.
Nem lesz könnyű dolgotok! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Sakkozz mindennap! Kergetőzés 2019.09.06 01:58:21
Átgondolt cselekvés szükségeltetik! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Lakossági bejelentés után rohamozták meg a boltnak álcázott fegyverelosztó központot a Terrorelhárító Központ munkatársai. Az akció során lefoglaltak két detonátorra hasonlító plüssmedvét valamint egy föld-levegő rakétára kísértetiesen emlékeztető kifestőt.…..
Egy szimpla társasjáték élvezete nem követeli meg a közös érdeklődési kört egy baráti társaságtól. Ennek ellenére a játékgyártók igyekeznek minél több tematikus készletet a piacra dobni, hátha így sikerül bevonzaniuk az adott téma  rajongóit is. A scifi fanokra pedig…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
Olly_verx 2012.06.22 10:29:54
@dr. Dr. prof. AlexWolf PhD:

Nos a Magic The Gathering egy tuti játék, csak kicsit idegesítő, hogy eltolták benne az időzítést. Én is végigjátszottam többször is minden színnel, de az újabb gépeken gyakorlatilag már játszhatatlan. Még a PII 300-as gépemen nem volt olyan gyors, hogy ne tudtam volna irányítani a karaktert a térképen, de azóta reménytelen a dolog.
Olly_verx 2012.06.22 10:46:21
@Magon_:
Nos, dobjátok rám a köveket, de ezeket valóban végig szoktam játszani, ha előszedem. Vannak persze rövidebb, hosszabb játékok a listában, pl egy Orion 1 általában egy pár óra alatt lemehet, és van, amelyik akár 1-2 hétig is tart, minden este játszva néhány órát, de pl nekem ez kapcsolja ki az agyam.
de néhány szám, ha kételkednél:
MOO2, szimpla kb 100, multiplayer kb 300 vj.
Master of Magic: kb 200 vj.
Morrowind kb. 500 nap elővéve, általában esténként.
Heroes 1: Champaign kb 5, Scenario: kb 50
Heroes 2: Champaign: kb 20, Scanario: kb 50 Multiplayer: kb 20
Heroes 3: Scenario: kb 500, Multiplayer kb 200 (Általában 2-en a gép ellen, minden szóbajöhető pályán)
Heroes 5: Multiplayer kb 100 (Általában 2-en a gép ellen, minden szóbajöhető pályán)
Dune2: kb 20 vj.
Mától - elvileg - 5 évre Áder János az ország köztársasági elnöke. Ennek kapcsán megvizsgáltuk az erősségeit, a gyengeségeit, a benne rejlő lehetőségeket, és a megválasztásával járó veszélyeket.  ErősségekA pártok, így a Fidesz-KDNP 2/3-os többsége teljes…..
Naiv ügyfélnek túlcsordult a toleranciabufferje, úgyhogy az első bekezdés után minden irányba elküldte a Digi Kft-t, amiért azok képtelenek csekket küldeni, csak a 200 forintos késedelmi díjról sikerül általában. Ahogy Sixx szokta mondani, csúnya szavak, +18, satöbbi. A…..
 A Schmitt-ügy végre értelmes téma a magyar közéletben. Írnak róla sok mindent, írják, hogy úgysem fog magától távozni az elnök, meg hogy ez egy ilyen ország, vagy hogy a politikai következmény mindig több, mint a jogi. Mindenkinek igaza van. Szerintem Schmitt lemond, hiszen…..
Olly_verx 2012.03.29 14:16:49
@Balt:
Nem is rossz. Ahogy tudtak gépet csinálni arra, hogy melyik rokkant mennyire vezethető vissza a munka világába, és bizottságot is találtak hozzá, gondolom ez ilyen esetben is megvalósítható. Minden doktort újra górcső alá kell venni, hátha elérhető ezzel egy kis megtakarítás a zországnak.
A bőségesen - és a baloldali sajtó által nem kis kéjjel - kivesézett bizottsági véleményben a sorok között ott van, hogy S. Pál dolgozata bizony-bizony nem felelt meg az akkori követelményeknek. A formai hibákról már nem is szólva.Amennyiben a Doktori Tanács meg akarja őrizni…..
Elnök úr, nem lesz ez korai? Ma elég magabiztosan azt állította, hogy a bizottság az Ön álláspontját támasztja alá, tehát maradna még egy kicsit mégis köztársasági elnök. Apró probléma, hogy a Magyar Nemzeten meg a Fideszen kívül (bár az ügy szerintük is kínos) ezt nem sok…..
A bíróságokról, valamint a bírákról szóló törvény módosításai a futballbírókra is kiterjednek. Az általános nyugdíjkorhatár szerint kell nyugdíjazni a futballbírókat is a bíróságokról szóló szabályok legújabb módosításai szerint. Ezen felül egységesítik a bírói…..
Ilyen sem volt még - lelkendezett a police.hu - kerékpárral hatoltak be határsértők a schengeni övezetbe! A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai csütörtök hajnalban három biciklist fogtak el a déli határterületen. A rendőrség híradása…..
„3 hónap múlva Attila kirúgott azzal a szöveggel, hogy a próbaidőn belül indoklás nélkül elbocsáthatja azt, aki nem jól teljesít” – nehéz a munkakeresés, de ha egy nő mégis megcsíp valamit, lehet, hogy őt is megcsípik hamarosan. Mai Levélírónkat felveszik egy…..
"Remember, the enemy’s gate is down."A gyerekek jelentik a jövőt. Ezt az egyszerű bölcsességet sosem értelmezték olyan drasztikusan, mint ebben az 1985-ös, elismerések és díjak armadáját begyűjtött, klasszikus sci-fiben. Itt ugyanis egyetlen kisfiún áll vagy bukik az egész…..
 A lényeget mindenki tudja, a létező összes pro és kontra elhangzott már. Itt az idő tehát söralátét méretűre kurtítani az alkotmányt.A Fülkeforradalmi Söralátét AlkotmányaMi, azok, akik hiszünk abban, hogy Isten a történelem ura, s azok akik a történelem menetét más…..
Egy barátom egy római katolikus papi levelezőlistáról eltévedt mailt kapott, benne az alanti csatolt szöveggel. Nem kamuzok, főleg nem viccelek, bármilyen hihetetlen, ezt tényleg így, ebben a formában küldte be egy atya a többieknek, nem csoda, hogy itt tart Mária Országa!A Tál…..