Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BabelFish

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden napra egy film Agymenők 2019.05.25 13:00:00
Zsenis, családos, való élettel szembenézős, díjért versengős. A baráti társaság továbbra is összejár, és együtt igyekeznek boldogulni a mindennapokban. Sheldon és Amy elkészültek az elméletükkel, és hatalmas a siker. A gyakorlati igazolás sem várat sokáig magára, egy páros – véletlenül ugyan – de…..
Első ránézésre, amikor a laikus érdeklődő épp csak ismerkedni kezd az Univerzum törvényeivel, az ismeretekkel, amiket már tudunk, az elméletekkel, amelyek még igazolásra vagy cáfolatra várnak, úgy tűnhet, mintha a legprecízebben megalkotott gép apró alkatrészeit és kölcsönhatásait látnánk. Pedig…..
Szkeptikus blog Attila-domb 2009.07.09 07:05:00
Szilágyi János barátomnak volt egy rovata egy tekintélyes bormagazinban, melynek alapötlete az volt, hogy fehér asztalnál, borozgatás mellett minden ellentét elsimítható. Megtisztelt azzal, hogy engem is meghívott egy ilyen csevegésre, és azt kérdezte, ki lehet az az ember ma Magyarországon, akivel…..
BabelFish 2009.07.09 11:36:44
Tisztelt Vágó Úr!
Hiszem, hogy a tudomány által jelenleg ismert kölcsönhatásokon kívül (gravitációs, elektromágneses, erős, gyenge) létezhet más, ma még nem ismert kölcsönhatás. Nem azt hiszem, hogy van, hanem hogy létezhet.
Ha van ilyen, azt értelemszerűen az ismert kölcsönhatások mérésére készült műszereink nem tudják kimutatni.
Hiszem, hogy ha véletlenül van ilyen ma még nem ismert kölcsönhatás, akkor képesek leszünk annak mérésére alkalmas berendezést alkotni. Hiszem továbbá, hogy ha van ilyen ma még ismeretlen kölcsönhatás, akkor azt a mai élőlények egy része (állatok, emberek) érzékelhetik, még ha nem is tudják pontosan megfogalmazni a hatást.
Én személyesen még nem tapasztaltam ilyen ismeretlen, azonosíthatatlan hatást, de nem tartom szerencsésnek, ha kizárjuk ezt a lehetőséget és kvázi bolondoknak nézzük azokat az embereket, akik "éreznek valamit".
Az valóban a magukat ezoteristáknak valló emberek hibája, hogy ezeket a hatásokat (ha léteznek) a ma ismert hatások valamelyikével azonosítják, és a "mágnses", "kozmikus" stb kifejezéseket használják. De hát pont az ismeretlenség miatt nem lehetnek egyelőre kifejezéseink ezekre a jelenségekre. Ha vannak...
A nyílvánvaló csalókat, a betegek gátlástalan átverőit pedig igenis le kell leplezni.
Egy szintén szkeptikus, de a további természeti jelenségek (csodák?) megismerésében hívő villamosmérnök.