Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piroskadar (törölt)

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a február (már egy ideje), megérkeztek a kormány várva várt deficitcsökkentő csomagjának első részletei. Matolcsyék tervezik többek közt a rokkannyugdíjak alapos felülvizsgálatát, az utazási kedvezmények megnyirbálását, egyes adók megemelését illetve új adónemek…..
piroskadar (törölt) 2011.02.15 11:20:17
@King Size Lobster: ha mindenki így gondolkodik, akkor kiürül az államkassza büntetések-zsebe :)
piroskadar (törölt) 2011.02.17 08:09:57
@King Size Lobster: a pozitív ösztönzést abszolút támogatnám, még a legeslegelső hozzászólásomban írtam, hogy ha valóban arra akarnának hatni, hogy pl. ne együnk annyi egészségtelen kaját akkor inkább az egészségest kellene támogatni, persze ha lenne rá pénz, és ugyanígy gondolom az összes többi büntiügyben
piroskadar (törölt) 2011.02.17 09:27:27
@SCUMM: elszakadva a tisztán költségvetési bevétel-kiadás gondolatától, miért lenne ugyanaz az egyén számára, ha olcsóbbá teszik a zöldséget a hamburgerrel szemben? "A" fogyasztó csak zöldséget eszik (tegyük fel), hamburgert nem. "B" csak hamburgert eszik. Megadóztatjuk a hamburgert, ez A-nak semleges, B-nek rossz, mert kevesebbet tud enni. Ha az adóból csökkenti a zöldségek árát, akkor A örülhet, mert többet tud venni, esetleg B is elkezd zöldséget venni, mert olcsóbb lett. Megtehetné az állam más módon is, más adókból átcsoportosítva, de persze tudom, hogy a zöldség nem hatósági áras meg ilyenek, ezek csak teóriák :) és csak vélemény.
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Hát ilyet még nem pipáltam! A végkielégítésekre kivetett 98 százalékos különadóról szóló adóbevallási űrlap (az úgynevezett 1053K-as nyomtatvány) 4. oldala nem más, mint "Nyilatkozat arról, hogy az önellenőrzés indoka alkotmányellenes vagy az Európai Unió kötelező…..
piroskadar (törölt) 2011.02.03 13:47:14
@Michael Knight: ez nem egy újkeletű nyomtatvány, korábban is az önellenőrzés része volt, ha a jogszabály, ami miatt az önellenőrzésre szükség van, a jogharmonizációs és alkotmányossági vizsgálaton megy ill. mehet még át
Magyarország „gazdasági szabadságharcot” folytat – előszeretettel hangoztatja a média ezt a nézetet, miközben persze porig gyalázza Matolcsyt. Pedig a kormány által képviselt „különutas gazdaságpolitika” korántsem egyedülálló, és jópár olyan elemet…..
piroskadar (törölt) 2010.12.09 13:19:16
@Droli: persze, hogy beszélnek angolul. de csak akkor tisztelnek, ha az anyanyelvükön tárgyalsz, mármint üzletileg, velük
piroskadar (törölt) 2010.12.09 13:19:16
@Droli: persze, hogy beszélnek angolul. de csak akkor tisztelnek, ha az anyanyelvükön tárgyalsz, mármint üzletileg, velük
Tényleg ne! Nekem ez az új nyugdíjrendszer nagyon tetszik. Nem, hülye leszek visszalépni az államiba, inkább “társadalmon kívüli” leszek, ahogy Matolcsy megfogalmazta, egy fekete bárány. Megtartom magamnak a 10%-ot, befektetem, és majd abból tengetem nyugdíjas éveimet -…..
Nívó Mit tervez az ír kormány? 2010.11.22 08:28:00
Van egy “perverz bája” az ír helyzetnek: míg mi, magyarok már nagyjából tudjuk, hogy jövőre mi várható, azaz már régóta tisztában vagyunk a költségvetés sarokszámaival és az adókkal, addig nekünk, Írországban élőknek erről halvány lila fogalmuk sincs, azaz nem…..
piroskadar (törölt) 2010.11.22 14:13:44
@Droli: most jelentették be, hogy szerdán mondják el a részleteket
piroskadar (törölt) 2010.11.22 15:06:25
@Droli: az már elég mindegy szvsz...
Előző írásomban jeleztem, hogy téves a sajtó helyzetértékelése, miszerint Írországban pusztán bankváltságról van szó; most egy másik általános tévhittel szeretnék foglalkozni, mégpedig azzal, hogy Írország ebből magától kikecmereg, és a kelta tigris újra talpra áll!…..
piroskadar (törölt) 2010.11.19 13:41:51
@Droli: a többiek "jól elvannak"?
kire gondolsz, a spanyolokra, a portugálokra, a sztrájkoló franciákra, a történetének legsúlyosabb megszorítását elszenvedő angolokra?
piroskadar (törölt) 2010.11.19 15:47:53
@dx: hát ugye hagyták mindenhol, talán mert amíg jól érzi magát úgy általában a nép, érzi, hogy gyarapszik, addig belpolitikailag minden rendben van.
Már miért lehetne csak krumpliból gnocchit gyúrni??? Csupán érdekességből is érdemes próbát tenni, egyéb anyagok alkalmasak-e arra, hogy tészta készüljön belőlük,ha igen, milyen anyaghányad a megfelelő, és melyik lesz a tökéletes! Jó játék, és a tésztáért mindent!!!!Ez…..
piroskadar (törölt) 2010.11.19 09:37:40
piroskadar (törölt) 2010.11.19 11:26:01
Manapság sokat olvashatunk a sajtóban az ír helyzetről, és arról, hogy vajon Írország is IMF-EU segítségre szorul-e mint pl. Görögország vagy hazánk. Hát igen, ez utóbbi kettő “bukása” nem annyira meglepő, de hogy az EU egyik bezzegállama készül bukni, az már…..
piroskadar (törölt) 2010.11.18 14:51:59
@Droli: hozzá kellene gondolnod az inaktívakról szóló részt, amit gigajimmy is említett. Ha a ciklikus hatás, vagyis a válság levitte a foglalkoztatást, akkor az éledő konjunktúra nagyobb eséllyel viszi fel, mintha a jelenség tartós lenne. Tartós mnélkülieket nehezebb újrafoglalkoztatni, arról nem is beszélve, hogy ha inaktívba mennek (tartós szoci segély, r.nyugdíj, egyéb), akkor nem is akarnak többé az állami eltartásból kikerülni, mert azt tekintik biztosnak.
Szóval nem is értem, miért olyan nagy dicsőség, hogy nálunk 2007-ben magasabb volt a ráta...
piroskadar (törölt) 2010.11.18 15:30:19
@Droli: egyébként a posztban elsőként belinkelt pogi blog írásával értek egyet. Pont az írekért kicsit kevésbé tudok aggódni, mert jól összeszedték magukat a válság előtti tíz évben.
Nívó Az írek is elkúrták 2010.10.07 07:10:00
Képzeljétek el a következő helyzetet: egy vállalkozónak van egy vendégháza, alkalmazottakkal és sok-sok vendéggel. A vállalkozó, látva a népes vendégsereget, úgy dönt, hogy kibővíti a vendégházat: bankhitelt vesz fel, megcsinálja a bővítést, és a következő évben várja a…..
Andor nem az a fajta tanár, akit szeretnek a diákok, nem csak azért, mert kémiát tanít, hanem, mert kötözködő és dühöngő és cinikus, mert egyszerűen köcsög. A lányokat különösen szereti cikizni Ed Hardy-s táskájuk miatt, ami számára a gótika paródiája: koponyák, amiből…..
piroskadar (törölt) 2010.03.16 20:10:00
Származási hely: 2010.02.14.chinesenewyearcarnival Vasárnap barátokkal a kínai újévre és karneválra bementünk Párizsba. Agnes ajánlotta a programot, és az egész család jött, ahogy máskor is. Az egyik párizsi kínai negyed Belleville, oda mentünk. Van ott egy cukrászda, ahol jó…..
Az már biztos, hogy emelik, a kérdés inkább csak az, hogy mennyivel. A minimálbér egy olyan kérdés, amiben a közgazdaszok szinte egyhangú álláspontja ellenére javaslataik süket fülekre találnak. Pedig nemcsak logikai érvek, hanem valamennyi empirikus vizsgálat - régebbi vagy…..
piroskadar (törölt) 2009.11.17 08:39:07
@Vidéki: Szerintem nem "szabadság" kérdése, ezt a pénzt valahol meg kell(ene) termelni. Akiket (még) alkalmi munkavállalói kiskönyvvel (vagy hivatalosan részmunkaidőben, nem hivatalosan napi 12 órában) félig legálisan foglalkoztatnak, tudnának mesélni a magas minimálbér-problémáról.
piroskadar (törölt) 2009.11.18 08:20:40
@Vidéki: tegyük hozzá, az Auchanban nem is minimálbért fizetnek, nem a legjobb példa. Még csak a boltszerkezet sem hasonlít az anyaországira, de nyilván ez már mellékes.
piroskadar (törölt) 2009.11.18 15:41:51
@Vidéki: boltszerkezeten nem a gondolasor elhelyezését értem, inkább a boltok méretét, de ez egyébként teljesen mellékes, mint ahogy az is marginális ebből a szempontból, mennyire sztahanovisták a franciák vagy a magyarok (bár az Auchanban jellemzően prémiumrendszer van, ők az egyetlen kereskedelmi multi, amennyire én tudom, akik díjazzák a dolgozók teljesítményét - de nem akarom őket propagálni).