Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daneeer

106 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A makettezés egy igazi türelemjáték, ami sok aprólékos munkát és figyelmet igényel, különösen a világháborús témájú modellek esetében. A 1/72-es méretarány különösen kedvelt, mert tökéletes egyensúlyt kínál a részletek és a kezelhetőség között. Az alábbiakban bemutatom, hogyan szoktam összerakni egy…..
Sziasztok Most a teherautó rajongók felé kanyarodik kicsit! Örömmel mutatom be nektek egy új sorozatot, amit a Diadostini hozott el nekünk. Ez a "Legendás teherautók a múltból" sorozat! Ez a sorozat azoknak szól, akik imádjátok a régi korok ikonikus teherautóit, és érdekel a…..
Kicsit szárat, de nagyon hasznos témával érkeztem. Ahol tudtam, oda tettem videókat, amit jól bemutatják az adott technikát. Fontos megjegyezni, hogy van különbség, hogy olajfestéket vagy akrilfestéket használsz, sőt, akár kevered is őket. Az olajos technika rendkívül elterjedt a makettezők között,…..
Hatalmas meglepetés volt számomra, hogy vállalható modell méretben 1:8as arányban megjelent a Ferrari F40 autó replikálja. Az első lapszámok alapján olyan részletességgel kidolgozott a modell, mintha valójában előttünk lennének 1:1 méretben. A Ferrari F40 sorozat csak 2024. február 15-ig…..
Kezdjük az elején és nézzük, milyen tartalmat kínál az újságsorozat. A Deagostini nem csupán a megszokottan részletes és minőségi modellekkel rukkol elő, hanem most egy ikonikus járművet, a Volkswagen T1 Samba típust is lehetőségünk lesz összerakni.   Az újság mellékelt készlete tartalmazza az…..
A dioráma készítése egy kreatív hobbi, amely lehetővé teszi a részletgazdag, térbeli jelenetek létrehozását különböző témákban. Te és mások széles körben érdeklődtök a dioráma készítés iránt, és keresitek az inspirációt, a technikákat, valamint a szükséges anyagokat és eszközöket. Az alábbi…..
Mindannyian kezdtük valahol, és a kezdők számára írt ezt az útmutató kivonatot, hogy megismertesselek az eszközök sokszínűségével és a helyes használatukkal. Ez csak egy bevezető gondolatok, részletes majd később foglalkozok velük. Fedezzük fel együtt a makettezés művészi vonzerőjét, és hagyjuk,…..
Sziasztok. Gondolkodtál már makettezésben? Még nem kedzted el? Miért? Összeírtam pár gondolatébresztőt a kezdéshez. Ha most lépsz be ebbe a kreatív világba, ne aggódj – izgalmas utazás elé nézel. A kezdők számára készült modellek segítenek a makettezés alapjaiban, és itt, ebben a blogcikkben…..
Sziasztok Ahogy korábban írtam a fizipublishing-nek köszönhetően a látóterembe került az 1:18-as méretarányban elkészíthető Iveco Stralis autó szállító és a hozzájuk tartozó Scuderia Ferrari F2007 modellek. Végre nem csak fotók alapján értékelhetem és mutathatom be nektek, hanem első kézből, amit…..
Ebben az összefoglalóban bemutatom egy lehetséges útmutatót, amely segít megérteni a makettezés folyamatát. Fontos megjegyezni, hogy a sorrend változhat a modell típusától függően, például repülőgép, harci jármű vagy autó esetén. Az ilyen cikkel segíteni szeretnék azoknak, akik a makettezés…..
Sziasztok A fizipublishing-nek köszönhetően a látóterembe került az 1:18-as méretarányban elkészíthető Iveco Stralis autó szállító és a hozzájuk tartozó Scuderia Ferrari F2007 modellek. Kép alapján olyan részletességgel, mintha valójában előttünk lennének 1:1 méretben. Mutatom, hogy miről is van…..
Még idén tavasszal kezdtem el az új dioráma megtervezését és az alapok elkészítését. A dioráma 1/35 méretben készült és szokásosan a figurákat és 7,62 cm-es páncéltörő löveget /7,62 cm Pa.K. 36 (r)/, hordókat, lövegtartó ládákat leszámítva mind egyéb tereptárgyat magam készítettem.  Az alapot most…..
Sziasztok Egy újabb állomáshoz érkeztem, így gondoltam ezt megosztom veletek is és gyorsan összefoglalom, hogy eddig mi történt. Végre négy keréken áll a modellem, motorblokk a helyén és az alsó, középső lemezt rögzítettem, ami alatt szépen mutatnak a hütőcsöveg is. A Delorean sorozat 2022. nyáron…..
Ez a dioráma még 2021. decemberben elkészült, de róla az összefoglalót csak most állítottam össze. Ahogy a korábbi beszámolóban leírtam az alapokat és az új technikákat, amit kipróbáltam, ígértem egy összefoglalót az elkészült a diorámáról. A diorámán az elsődleges újítás a vakolat elkészítésén…..
A Deagostini támogatásával, első kézből mutathatom majd be nektekVolkswagen T1 Samba modell építését. Vágjunk is bele, kezdem a végeredménnyel. Az 1. és 2. lapszámokban a karosszéria elülső részét, hozzá a Volkswagen emblémát illesztjük össze, melyet a bal első kerék összeszerelése követ. Az…..
A Deagostini támogatásával, első kézből mutathatom majd be nektek Volkswagen T1 Samba modell építését. Kezdem rögtök három fontos, hasznos tudnivalóval? Magyarországon kizárólag a Deagostini előfizetésben + Ingyenes szállítás Korai előfizetőknek ajándék T1 kombi modell autó 1:24 méretben (2023.…..
Sziasztok. Nagy rajongója vagyok a makett készítésnek, mostanában különösen az 1:35 méretarányú figuráknak. Arra gondoltam, hogy abben a cikkben megosztok veledtek a tapasztalataimat és tippeimet a makett katonák festéséről és ragasztásáról. Ha szeretsz kreatív tevékenységeket végezni, és érdekel a…..
Abban szerintem egyetértünk, hogy a dioráma készítése egy szórakoztató és kreatív tevékenység lehet mind fiatalok, mind felnőttek számára. A diorámák lehetnek valósághű ábrázolások vagy akár képzeletbeli jelenetek, amelyekhez szükséges egy megfelelő téma és tervezés. Az alapanyagok kiválasztása, a…..
Ahogy az előző posztban ígértem bemutatom a diorámán helyet kapott figurákat, ágyút, épületet, kiegészítőket. Három készlettel dolgoztam, 7,62MM PAK-36(R) /innen/, SHELLS WITH AMMO BOXES MAKETT /innen/, GREEN STUFF WORLD FLEXIBLE SANDBAGS /innen/, TAMIYA GERMAN ARTILLERY CREW SET /innen/, utóbbiból…..
  Ahogy láttam, hallottam néhány napja a Deagostini elkezdtem promózni ezt az újságsorozatot. Ami természetesen nem csoda, hiszen nagyon sokan rajongunk ezért a trilógiáért még ma is. A Vissza a jövőbe évtizedek elteltével is a képernyők elé szegez minket. Az újságsorozatra 2022. nyár óta lehet…..
Sziasztok. A Dodge építését 2020. januárjában kezdtem el és 2022. októberben fejezte be, csak a videók készültek el később. Elmondható, hogy az Deagostini előfizetése alatt nem volt probléma a lapszámokkal, nem volt hiányzás, vagy kiszállítási csúszás. Magam részéről az előfizetést választottam,…..
Sok hónap kihagyást követően gondoltam készítek az első 30 lapszámról egy összefoglalót, ahol bemutatom a Wartburg 353 modelljének jelenlegi állapotát.  Érdemes az előfizetést választani, így biztosan meglesz minden lapszám: Az igazi gyöngyszem - Wartburg 353 előfizetés 9-12. lap - Wartburg…..
A legendás Wartburg 353 modelljének következő 4 részének összeszerelését foglalom össze, amelyekhez képeket mellékelek. Ebben a részekben a kocsi elülső alváz részeivel foglalkozom.  Ha eddig még nem tetted volna meg, fizess elő a sorozatra: Az igazi gyöngyszem - Wartburg 353 előfizetés A 4…..
Sziasztok! Tikk-takk, közeledünk a jövőbe, vagy írhatnám azt is, hogy most mi is könnyedén visszarepülhetünk a jövőbe, a De Agostini új gyűjteményével. A modell a filmtörténelem mára híres autójának tökéletes mása, dr. Brown tudós által a Vissza a jövőbe című filmben megalkotott időgépének.…..
Sziasztok 2 hetet kellett várnom, mire megérkezett az első két lapszám az újságból, de a lényeg, hogy végre kézhez kaptam őket. Az összeszerelés után az első dolgom volt, hogy egy rövid blog posztban összefoglaljam a tapasztalatokat.  A kultikus időgép autót 1:8as méretarányban küldi majd a…..