Adatok
szabi(O_o)
69 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Shiitake (Lentinula edodes)A Földön termő növények között a legősibb és fajtákban leggazdagabb a gomba. Ennek az érdekes növénynek (amely tulajdonképpen nem is tartozik a zöldségek közé) kb. 50 000 különböző fajtája létezik, ebből csak kb. 2 500 faja a hétköznapi…..
Soproni Tavaszi Napok / Soproni Ízutazás és Telebendő Napok2010.03.13-14-én a Soproni Tavaszi Napok keretében a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ adott helyet több megrendezésre került esemény lebonyolítására. Vasárnap épp ráértem, ezért néhány közeli barátommal…..
A napokban betértem 1000 mg-os C-vitaminénért egy natúrpatikába és az eladónővel beszélgetésbe elegyedtem... Rákérdeztem néhány érdekes dologra ami mostanában foglalkoztatott, összeszedtem amire szükségem volt, majd fizetés után örömmel távoztam az boltból, mert megtaláltam…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Fűszeres göngyölt sertéscsászár mangós kelkáposztaraguval és csicsókás dödöllével
2010.01.25 14:07:00
Mivel készült a Széchenyi Kastélyszálló a 2010-es januári Rotary bálra? Fűszeres göngyölt sertéscsászár mangós kelkáposztaraguval és csicsókás dödöllével Hamarosan leírom a receptet is. ..
Idén is lezajlott az immár hagyományosnak számító Rotary Club jótékonysági bálja Sopronban. Az eseményre 2010. január 23-án a Liszt Ferenc Konferencia Központban került sor. A Soproni Gasztronómiai Régió tagjai évről évre egyre nagyobb számban vesznek részt ezen a kulináris…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Minden kedves Olvasónknak Boldog Új Évet kívánunk!
2010.01.08 20:15:00
Remélem, hogy Mindenki számára nyugalomban, családdal együtt, kellemes gyantaillatot árasztó fenyőfafa mellett telt el a Karácsony és pezsgős, pezsgő hangulatban sikerült köszönteni a 2010-es újesztendőt. Szeretném megköszönni, hogy az olvasás mellett, egyre többen…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Libamájpástétom, diós aranymazsola krémmel és pirított kaláccsal
2010.01.08 16:38:00
Hamarosan leírom a receptet is. Egyenlőre be kell érnetek a látvánnyal...
Hamarosan leírom a receptet is. Egyenlőre be kell érnetek a látvánnyal...
Igényes szakács /gasztronómia/
Borjúgerinc, sajtos endíviával, francia rakott burgonyával és jus-vel
2010.01.08 16:21:00
Hamarosan leírom a receptet is. Egyenlőre be kell érnetek a látvánnyal...
Igényes szakács /gasztronómia/
Fácánmell pástétom, posírozott körtével és salátával
2010.01.08 16:07:00
Hamarosan leírom a receptet is. Egyenlőre be kell érnetek a látvánnyal...
Igényes szakács /gasztronómia/
Császárhús, bajor káposztával, pirított szalvétagombóccal
2010.01.08 15:59:00
Hamarosan leírom a receptet is. Egyenlőre be kell érnetek a látvánnyal. ..
Igényes szakács /gasztronómia/
Kacsamell, grillezett édesburgonyával és zöldség krokettel
2009.12.16 13:05:00
Hamarosan leírom a receptet is. Egyenlőre be kell érnetek a látvánnyal...
Édesburgonya, BatátaAz édesburgonya Közép-Amerikában és Óceániában őshonos növény, de termesztik Afrikában, Indiában, Kínában és Japánban is. A trópusi országok hasznos, sokrétűen hasznosítható növénye, melyet a gumójáért termesztenek. A gumó héjszíne árulkodik a…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Portugieserben marinált Mangalica szűz, csicsókás dödöllével és fóliában sült lilahagymában
2009.12.16 11:31:00
Hamarosan leírom a receptet is. Egyenlőre be kell érnetek a látvánnyal...
Igényes szakács /gasztronómia/
Fehérborban gőzölt pisztráng tölcsér, pirított párizsi burgonyával és kaviáros fehér mártással
2009.12.16 11:27:00
Hamarosan leírom a receptet is. Egyenlőre be kell érnetek a látvánnyal. ..
Igényes szakács /gasztronómia/
Risotto tenger gyümölcseivel és grillezett garnélával
2009.12.16 11:23:00
Hamarosan leírom a receptet is. Egyenlőre be kell érnetek a látvánnyal. ..
Hozzávalók:Mángold velouté:8 dl. csont alaplé1 dl. tejszín40-50 dkg. mángold levél2-3 gerezd fokhagyma1 fej mogyoró hagyma2-3 db. nagyobb burgonyavajsóborsBetét:adagonként 2-3 db. batonra vágott fekete retekfürjtojáschili szálakvajbabérlevél ecet Elkészítés:Mángold…..
Fekete retekA képen látható fekete retkek -a szívemhez nőtt faluból- Rábcakapiból kerültek a konyhaasztalra. Gyerekkoromban sok időt töltöttem nyáron a nagyszüleimnél "kapin". A faluban él egy tudásáról és dolgosságáról ismertté vált tehetséges bio-gazda…..
Mángold - Leveles répaEz is egy méltatlanul feledésbe merült számomra igen értékes konyhanövény. Ami azt illeti, pár hete a nagymamám készített hétvégére mángoldból parajhoz hasonló főzeléket és később egy beszélgetés alkalmával újra képbe került, ahol kitárgyaltuk,…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Feketeretek saláta, mézes vinegrett /ecet-olaj/ öntettel
2009.11.13 23:23:00
Hamarosan leírom a receptet is.....
Igényes szakács /gasztronómia/
Csipkeborban pácolt vadnyúlgerinc, sütőtökkel, saját pecsenyeszaftjával
2009.11.06 20:00:00
Variáció vadnyúlra. Fogadófalatként sem utolsó. Erről nem is írnék többet, a kép magáért beszél, a recept pedig az előző bejegyzésben megtalálható. ..
Igényes szakács /gasztronómia/
Csipkeborban pácolt vadnyúlgerinc, házi burgonya krokettel, sütőtökkel, saját pecsenyeszaftjával
2009.11.06 19:57:00
Három nappal ezelőtt kicsit hamarabb értem haza, mint ahogy a családom várta volna és a konyhába lépve édesanyámat leltem, aki egy jókora fiatal vadnyúllal bíbelődött. Látszott rajta, hogy rég csinált ilyet, mert nem a legmegfelelőbb kést használta erre a célra és néhol a…..
A naspolyaA naspolya Közép-Ázsiából származó növény. A rózsafélék családjába tartozik. Nekem is van egy ilyen fám a kertben. Nézd meg a képen! :) Fehér virágait a májusi fagyok után hozza, termése pedig fokozatosan fejlődik, és az év végefelé az "első"…..
Borkóstoló Sopronban Alig vártam a következő borskóstolót, amire 2009. október 13-án került sor. Azért voltam izgatott, mert tudtam, hogy Gere Attila borait fogjuk ízlelni. Az esemény helyszínéül a soproniak által kedvelt Juventus Tanétterem szolgált. A borkóstolóra ismét a…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Sütőtökkrém leves, házi sonkával és pirított tökmaggal
2009.10.11 20:00:00
Hozzávalók:Sütőtökleves5-6 kg. sütőtök1 fej vöröshagyma20 dkg. vaj1 l. csirke v. zöldség alaplé5-6 dl. tejsócayenne-i borsPetrezselyem kivonat1 csokor petrezselyem1-2 dl. olívaolaj Elkészítés:SütőtöklevesA sütőtököt és a hagymát uborka gyalun leszelem. Minél…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz