Regisztráció Blogot indítok
Adatok
'Or

116 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
napló vagy vmi olyasmi Szánalmas 2012.08.29 18:25:48
Gyűlölöm, mikor nyuszi vagyok, és ha valamikor nyuszi tudok lenni az az, amikor egy szép leány megdobogtatja a szívem... na ilyenkor van az, hogy nem csak a kezem remeg meg, hanem cserben hagy az optimizmusom, nem tudok gondolkozni, nem jut eszembe semmi poén, és úgy azt hiszem ez az…..
A cég jóvoltából arabul fogunk tanulni. :)  Egy egyiptomi lány tartja az órát, egyelőre csak 4-en vagyunk a csoportban (Emmarel, Shameena, Craig és én), és mint kiderült, a 2 lány azért már tud némi arab kifejezést, így a Craig-gel mi csak néztünk, amikor simán…..
Tényleg van egy hivatalos csoport, akik csak azzal foglalkoznak, hogy megállapítsák, hogy mikor is következik be a Ramadan... :) http://moonsighting.com/..
Némi info a wikipedia-ról: Perzsa kiejtés alapján ramazán az iszlám holdnaptár 9. hónapja, amely alatt a muszlimok napkeltétől-napnyugtáig böjtölnek. Az arab eredetű „ramida” szóból származik, amely szárazságot, hőséget jelent. Ramadán hónapban arra emlékeznek,…..
Nőként, szerintem mindannyian szembesülünk azzal, hogy nyáron sűrűbben járunk a kozmetikushoz, mint más évszakokban, hogy esetleg túl legyünk a néhány perces gyantás kínzáson... Megkérdeztem még anno a kozmetikusomat, és azt mondta, hogy persze azért, mert ilyenkor gyorsabban…..
Ha már mindenből kb. volt első, akkor a hétvégét se hagyjuk ki... :) Igazán Vikisen kezdődött, azaz kb. 1-ig aludtam pénteken alias "szombaton"... :) Késő délután/kora este bementünk a Ritával a Marinára, hogy ő is megmutassa nekem, hogy vajon milyen is... Bementünk házakba,…..
Nuran-nak hívják azt a hotelt, ahol végülis a szolgálati lakásunkat kapjuk az első hónapban (arról voltak képek még a régebbi bejegyzésben). Egy nagyon kellemes szálloda, és nagyon kedvesek a recepciósok. És ha már itt tartunk, akkor ugye Viki miért is ne ismerkedne meg a…..
Még mielőtt kijöttem feljelentkeztem a facebook "Hungarians in Dubai" csoportjába, ahol az egyik lányzó július 12-re, tehát az első csütörtökömre (ami itt a péntek) szervezett egy kis összejövetelt, hogy mi magyarok találkozzunk, ha van kedvünk hozzá... Szóval nehogy unatkozzak a…..
Az első céges "bulim" rögtön az első héten meg is történt, amikor is a Matt kb. 2-kor bejelentette, hogy akkor menjünk inni, és van-e hozzá kedvem. Miért is ne???!!! :) Elmentünk a McGettigans nevezetű skót bárba, ott volt a cég nagy része, ill. megismerkedtem néhány…..
Mihez fogok hozzászokni Dubai-ban? A különböző fűszerezésű ételekhez... Azt már első alkalommal megkérdeztem az egyik étteremben, hogy a kajában van-e esetleg curry, vagy mennyire csípős... De mondjuk az eszembe sem jutott, hogy egy lecsós hús féle kajába esetleg fahéjat…..
Nincs igazi hideg víz... Így, ha mondjuk zuhanyzás után esetleg szeretnél egy frissítő hideg zuhanyt venni, akkor erre nincs lehetőséged... :( Mondjuk, amikor megnyitod a zuhanyt, akkor végülis van hideg víz, de akkor meg én nem akarok beállni alá... Se reggelente, se a nap egyéb…..
Az első héten miután esélyem sem volt kifáradni a munkában, gondoltam megpróbálok kicsit körbenézni... :) Vasárnap elmentünk bevásárolni a Ritával a Mall of the Emirates-be, ami azontúl, hogy egy hatalmas bevásárló központ rendelkezik olyan csoda dolgokkal pl., mint…..
Először is... A hetek itt a vasárnappal kezdődnek, ami elég nagy szívás... Másodszor... Nem elég, hogy vasárnap mennem kell dolgozni, a munkaidő reggel 7-től du. 4-ig tart... (Ok, végülis mehetnék reggel 8-ra is, és akkor du. 5-ig kéne bent lennem, de ugye Matt Foster korán kelő…..
Hétköznap kontra hétvége... Itt a péntek-szombat a hétvége...Megszokhatatlan, folyamatosan felcseréled, és össze kevered a napokat... :) És tuti nem tudod, hogy épp milyen nap van... :) ..
Este 7-kor már lemenőben van a nap...  Így fél 8-kor már sötét van... :( ..
A megérkezésem utáni első napon elég sokáig aludtam... :) Mily meglepő... Hiszen hétvége... :) Miután felkeltem, gondoltam elmegyek az egyik közeli közértbe, hogy vegyek magamnak vizet, kaját, körülnézzek, stb. :) Ez nem hangzik annyira teljesíthetetlen feladatnak, hiszen a "bolt"…..
A bejegyzés listában találjátok meg a már megírt posztotokat, melyeket akár rendezni is tudtok. Csökkenő, illetve növekvő sorrendbe tudjátok rakni a bejegyzéseket, mind dátum, mind bejegyzés alapján. A bejegyzés címére kattintva tudjátok módosítani a posztokat. Lehetőségetek…..
Nem sok járda van... Ezt akkor fedeztem fel, amikor az első délutánomon elsétáltam a közeli közértbe... Azontúl, hogy kb. 40 fok volt (minimum), ahhoz, hogy eljuss a közértig egy részen volt járda, majd hirtelen elfogyott... Úgyhogy kénytelen vagy sétálni a kocsik mellett...…..
Gondoltam csinálok egy külön kis részt a blogban, Dubai és az Arab Emirátusok érdekességeiről / furcsaságairól... Mármint ami nekem érdekes vagy furi. :) Lássuk is az elsőt... :)..
Szóval úgy kezdődött, hogy július 6-án némi könnyes búcsú után felültem Ferihegyen a Bécsbe tartó gépre, hogy kora délután onnan átszálljak a Bécs-Dubai járatra. :) Utólag is köszönet Zsu-nak, hogy segített begyömöszölni mindent a bőröndökbe, amiből - bármennyire is…..
Nah, ígérgetem, ígérgetem, de csak eljutok oda, hogy el is kezdjem írni ezt a blogot... Őszintén, nem az a nehéz, hogy írjak, csak hogy leüljek, és nekiálljak. :) Valahogy mindig van valami. :) De akkor most vágjunk is bele... :)  ..
Gondolom nem nehéz folytatni... :)Egy régebbi beszélgetés alkalmával felmerült egy olyan kérdés, hogy vajh' a klinikai halálom után tényleg úgy döntöttem, hogy visszajövök az életbe, vagy ha jobban belegondolok, akkor csak állok a küszöbön, és se ki, se be?Ezen a kérdésen…..
Valami most megváltozott, mindig is hajlamos voltam a pofonoktól padlót fogni, ami most változott, hogy nagyon hamar visszakerülök a két lábamra, tegnap pl. egy előadásnak köszönhetően, máskor csak úgy az évek alatt összeszedett elméleti tudás akar megjelenni a gyakorlatban. Ennek…..
új év, új fogadalmak, új bejegyzés ;) A hátammal járok masszőrhöz és ma csinált ilyen köpölyözést. Ezek lényegében tapadó korongok, amik 15 percig voltak a hátamon. Atom durván kiszívta 6 ponton a hátam. Ami miatt ez igazán vicces az az, hogy szeretnék járni úszni,…..
'Or 2012.01.11 23:47:34
napló vagy vmi olyasmi Szegfűszeg 2011.05.16 21:49:29
tudtátok, hogy ha a forralt borba a szükséges mennyiség kb. 40 szeresét teszitek elzsibbad tőle a nyelvetek? hogy mik vannak :)..