Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helmut von Offenburg

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi lehet az orosz-ukrán háború kimenetele, városi kivonulás vidékre, művészet és gazdaság kapcsolatának gamifikációja és ismét egy csésze Franciaország – ezzel várunk mindenkit a következő hetekben az Európa Pontban. Klikk a részletekért!..
A védelmi beszerzésekért felelős kormánybiztos évzáró rendezvényén újabb bejelentést tettek december 21-én: A Magyar Honvédség számára megérkezett az első 10 darab robbanásvédett, vagyis MRAP kategóriába tartozó harcjármű, 40 darab további példány beszerzéséről szintén aláírták már a szerződést,…..
Helmut von Offenburg 2020.12.26 23:07:07
@Fikalnyik Eugén: "azóta az egyébként a pénzügyekhez is különösen értő vezérnek köszönhetően 360 lett az euro"

Teljesen más okok miatt 360 az euró.
40 éve, 1980. május 4-én – 88 évesen, műtét utáni szövődmények következtében – hunyt el Ljubljanában Josip Broz Tito, a szocialista Jugoszlávia örökös államelnöke, amelynek élén 35 évig állt. Kevésbé ismert, hogy Broz az első világháború során a Monarchia katonájaként szolgált.   A kis Jože…..
A B-36 korábbi ismertetője után újra egy bombázótípus kerül sorra, de ezúttal évtizedekkel későbbről, és jóval keletebbről. Ez a szuperszonikus Tupoljev Tu-22M. (forrás) Három évvel a rivális szuperhatalom, az USA típusa, a Convair B-58 Hustler után, 1959-ben, a Szovjetunióban is felszálltak az…..
Helmut von Offenburg 2019.11.17 07:41:42
• A magyar és a lengyel kormány immár a szovjet imperializmus segítsége nélkül is produkálja az autokráciát • A gender tudományok körüli felhajtás már az Orbán által bezengett kulturális fordulat része • Te, senkiházi menekült! Ha nem akarsz éhen dögleni, húzz vissza Szerbiába!..
Az első világháborút és az oroszországi forradalmat követően az egykori cári Oroszország területéről komoly emigrációs hullám indult el – a legnagyobb orosz emigráns közösségek Nyugat-Európa egyes országaiban, elsősorban Franciaországban és Németországban alakultak ki. A francia diaszpóra tagja lett…..
Helmut von Offenburg 2018.08.15 12:17:25
Az újabb kétharmados Orbán-győzelem és az "Állítsuk meg Brüsszelt!" típousú kampányok árnyékában egyre inkább napirendre kerül a kérdés: kivezeti-e az országot az EU-ból Orbán Viktor? Van e számunkra élet a keleti nyitás kapujában?..
Történelmünk utolsó 100 évét három diktátor határozta meg, akik együttesen 1920 és 2020 közt (megelőlegezve, hogy az elkövetkező két évben minden marad úgy, ahogyan most van) pontosan 71 évig kormányozták Magyarországot. Az első Horthy Miklós volt: 1920 és 1944 közt (24 éven át), a második Kádár…..
Helmut von Offenburg 2018.04.30 20:38:34
@Fritz Gerlich: "Kádár is diktátor volt természetesen, nála sem volt szabadság, csupán felpuhított változatban jelent meg a kommunista elnyomás."
Felpuhított ? Tündérbogár, tudod te hány embert öltek meg, tettek földönfutóvá abban "puha" diktatúrában ?

Az egy dolog hogy nem éltél benne és hülyeségeket beszélsz, de legalább ne hangoztasd.
Sajna a fiatal korosztályok már nem szeretik tanulni a történelmet - az egyik "legracionálisabb érv" az volt e tárgyban amikor azt közölte a nebuló, hogy minek tanuljuk meg amikor ez már elmúlt.

"És nyilván Orbán is egy diktátor, de kétség kívül ő csinálja legóvatosabban. Mondjuk olyan mesterektől tanult, mint Putyin elvtárs. "
Mivel én éltem káder alatt, van némi fogalmam egy diktatúra tartalmáról így csak azt tudom neked mondani hogy hülyeségeket irkálsz. Ebben a rendszerben felmentik Biszkut, aki minimum bűnrészes volt az ötvenhatos megtorlásokban...
Az meg ne zavarjon, hogy Mo parlamentáris demokrácia, Oo pedig prezindeciális köztársaság, ráadásul föderáció. A kettő hatalmi berendezkedést ezeregy dolog különbözteti meg Orbán nem tehet meg olyat amit Putyin igen. Amellett hogy az oroszok ezt elfogadják és szeretik Putyeszt - ha jártál volna kint, akkor ezt is tudnád, és hogy magasról leszarják a véleményünket - az átlagorosz meg azt se tudja ki az az Orbán.
Start Blog Nem fogunk megbocsátani 2018.04.03 15:59:09
Unjuk már ezt. Elég volt az értelmiség és a középosztály hamis, békét hirdető retorikájából. Hallgathattuk ugyanezt a baromságot negyven évig, az is milyen jó volt. Ez semmi más, csak a könnyebb út. Ha megbocsátunk, nem kell szembenéznünk azzal, hogy mit nem tettünk meg azokért, akiken igazán…..
Alaperőműre, zsinóráramra nincs szükség, ezek a fogalmak kipusztulnak. Van az országnak minden nap egy változó áramigénye. Ennek van ugyan egy minimum és maximum értéke, ami napról-napra, és évszakonként is változik, de nincs értelme különleges, kitüntetett értékeknek tekinteni őket. ..
Helmut von Offenburg 2018.01.24 08:03:41
@Paks2: Gondolom az se zavar hogy az Északi Áramlat megduplázva szállítja a ruszki gázt nyugati - német-holland-francia-osztrák cégeknek hogy aztán azt "energiadiverzifikáció" címén nekünk adják el ...

"Kyrk szigeten pl. épül egy LNG terminál. A katari gáz az USA helyett új piacokat keres."
Krk.
A tengeri szállítással, infrastruktúra kiépítésével legalább 3x olyan drága lesz mint a vezetékes,

Az se zavarjon, de mondjál még ilyeneket.
Elmegyek szavazni és érvénytelen szavazatot fogok leadni a népszavazáson. Ezen meggyőződésemnek LMP párttagként, a párton belüli kisebbségi véleményként, a hivatalos állásponttal szemben állva adok hangot. Jakabfy Tamás A népszavazás ugyanis a demokrácia egyik ünnepe, amikor a nép két…..
Helmut von Offenburg 2016.08.31 15:19:13
@jt: Tisztelt Uram, Önnek tudnia kéne, hogy az EU-s jogszabályok nem nekünk kedveznek, minden szinten aláássák a kisebb országok gazdasági és politikai érdekeit. Amikor a csatlakozási tárgyalások folytak, azt mondták, ez van, vagy aláírod vagy bakfitty.
Az EU által "adott" pénz .... hát hogy is mondjam ... Ön ennyire naív ? Még a legellenzékibb adatok szerint is annak 60 %-a visszavándorol a régi tagállamok cégeinek zsebébe. Olvasott már Közbeszerzési Értesítőt ? Ajánlom nagyon. És miért megy el a bevétel ? Mert a vadprivatizáció fő kivitelezői gyönyörűen tönkretettek komplett iparágakat és effektíve átadták őket, mint Gyurcsány Ferenc a cukoripart. (ez már lassan sajnos szólásmondás)
Európát vissza kell szereznünk... Hát igen, csak éppen az Önök oldala nem akarja. A multikulti megbukott, Európa pedig belekezdett hosszúra nyúló agóniájába, mivel az utóbbi pár évben rendkívül meggyengültek a fő gazdaságai - a németet kivéve, a bevándoroltatás és a "európai egyesült államok" erőltetése, a terrorizmus a mindennapokban óriási ellenállásba ütközik.(a britek jókor léptek) Azért mert a lakájmédia nem hozza le, attól még van, főleg ha az ember nyitott szemmel jár Európában ... Elképesztő állapotok vannak, bizonyos helyeken.
Ha Brüsszel fogja elosztani a pénzt, attól szűnik meg a korrupció ? Nem hinném. A keserű aktualitását alátámasztandó: a földrengésben elpusztult olasz városok jó néhány épületének építésekor anno, szép kis summát nyúltak le a tűzközeli vállalkozók az olasz kormány által adott pénzből amely a biztonságot szolgálta ... volna ... És még számos esetet ismerünk nyugatról ahol kifinomult módszerekkel tüntetik el az eU-s és más állami támogatásokat, mint Juncker az adókedvezményeket .... Na hát náluk aztán tényleg nincs "zsebre dolgozás" ...Csak álszent hazudozás. Egyik se különb. Se itt , se ott. A megmondóknak viszont jobb a sajtója ....
Helmut von Offenburg 2016.09.01 07:45:08
@jt: Csak az a baj, hogy nem fogják. Az erről szóló indítványt kettő perc alatt leszavazta a parlament. És ne legyen illúziója, ezután is le fogják, ha olyan "fontos" figurákról van szó.
A rendszer egyoldalú, és nem felénk lejt. Számos embert ismerek akik a brüsszeli vízfejben dolgozik, és higgye el elképesztő összegek cserélnek gazdát. Ez a világ egyik legfontosabb lobbiközpontja, ami ugye a korrupció törvényesített formája.
Visszatérve az aktuális szavazásra, aki az igennel kampányol az Európa halálára, a saját múltjának eltörlésére, a terrorizmusra, az embercsempészetre fog szavazni. És sajnos rohamléptekkel haladunk efelé, köszönhetően az agyalágyult, valóságtól elszakadt, végtelenül inkompetens vezetésének.
Y-GEN A bayerzsolt-hatás 2016.08.22 10:00:00
A bayerzsolt-hatást már régóta le akarom írni, sokszor sok témában jutott eszembe, hogy klaviatúrába öntsem, de végül sosem történt meg, max eldugott kommentek és tweetek formájában. De most egyszerűen nem lehet nem közzétenni: bayerzsolt-hatásnak hívjuk azt amikor egy írás, beszéd vagy bármilyen…..
Sosem látott erkölcsi mélységekbe zuhant a TV2, mióta a Fidesz játszóterévé vált. A hírigazgató Rogán Cilike szelfipartnere, Szalai Vivien lett. (Természetesen bármilyen hírszerkesztői gyakorlat nélkül). Vivien élete fő műve, hogy írt pár prostiregényt, meg egy fideszes propagandakönyvet Zuschlag…..
Régi adósságát törlesztette az Akadémia azzal, hogy Az aljas nyolcasért odaítélte Ennio Morricone-nak azt az Oscar-díjat, amit már nagyon régen meg kellett volna kapnia, csak nem éppen ezért a filmért, hanem ennél sokkal jobban sikerültekért. Tarantino legújabb opuszának a muzsikája ugyanis biztosan…..
Az európai hatásúnak, világpolitikai, sőt történelmi jelentőségűnek beharangozott idei tusnádfürdői beszéd még a jobboldalon is csalódást okozott. Többet mondott el a magyar kormányfőről, mint a dolgok állásáról. Pedig talán fordítva kellett volna lennie. Kiderül…..
A kelet-ukrajnai konfliktus során bebizonyosodott, hogy a küzdelem nem csak hogy nem nyíltan – tehát nem konkrét orosz és ukrán katonák között – hanem jelentős része egyenesen a harcmezőktől távol, az információs fronton zajlik. Ez nem kifejezett újdonság a modern háborúk…..
Helmut von Offenburg 2015.07.24 08:28:16
@chepunk: Mondjál még ilyeneket, mester. Isszuk a szavaidat az ukrajnai igazságról.
Egyébként, nem mellékesen, voltál te már egyáltalán Ukrajnában ? Van fogalmad arról, mi folyik ott ? Mert a fentiek szerint közöd nincs hozzá.
Alig egy hónapja írtam le a véleményemet azzal kapcsolatban, hogy Kelet-Európa jelenleg nem bízhat a NATO védelemben, vagy legalábbis nem bízhatja biztonságát kizárólag erre a védelmi hálóra. A régió valós vagy érzékelt fenyegetettsége az elmúlt évek csúcspontjára jutott a…..
Helmut von Offenburg 2015.06.12 13:32:29
@PonDrow: Nem sok magyart fogsz találni, aki a románok oldalán harcba vonulna az oroszok ellen.
De mielőtt a fejekben való rendről értekeznél, talán érdemes lenne tanulmányozni a romániai magyar kisebbség államon belüli helyzetét, a többség bánásmódját a minoritással szemben. Ebben a kontextusban talán mást mutatna az összkép.
Mindenesetre a személyes tapasztalatgyűjtést ajánlanám, nemcsak a virtuális okoskodást. Csakúgy mint Kárpátalja esetében.
Orbán Viktor Strasbourgban már nem sallert és kokit kapott, hanem súlyos mélyütést. A rászámolás megkezdődött. Az Európai Parlament jelentős többséggel fogadott el egy határozatot, amely ugyan elsősorban a bevándorlással és a halálbüntetés vitájával kapcsolatban mond…..
Tegnap jelent meg a The Guardian brit napilap hasábjain a német Sigmar Gabriel és a francia Emmanuel Macron gazdasági miniszterek közös cikke, amelyben alapvetően egy teljesen új, az EU-n belüli mélyebb integráció tervét vázolták fel. A kezdeményezés bár pont az egység…..
Finnországtól Bulgáriáig minden ország a régióban arra törekszik, hogy folyamatosan csökkentse gazdasági és politikai függőségét Oroszországtól. A NATO és az elmúlt évek globális energiapiacának változásai egyre jobb lehetőséget biztosítanak ehhez. Éppen ezért…..
A tegnapi, hidegháborút elemezgető cikkem után - amelyről egyébként azt gondoltam, hogy szárazabb, sterilebb, unalmasabb cikket blogon szinte lehetetlenség írni -, szóval eme cikk után olyan vitába keveredtem az Arckönyv lapjain, hogy minden erőfeszítésem ellenére lehullott…..
Helmut von Offenburg 2014.12.04 08:16:56
Helmut von Offenburg 2014.12.04 08:18:42
@Helmut von Offenburg: Ukrajna hősei, amerika nagy barátai.
Ezt persze nem reklámozza a libsi sajtó és a szektatévé....
Valahogy semmi kedvem nem volt a KDNP-vel foglalkozni mostanában, pedig hiszem és vallom, hogy a boltok vasárnapi kötelezően választható zárva tartása sokkal brutálisabb és aljasabb húzás, mint az internetadó. Viszont miután a nemzetgazdasági miniszter is megszólalt az ügyben, és…..
Helmut von Offenburg 2014.11.06 15:26:44
@Miazmás:
"1. Senkit nem kergetnek késsel, hogy eladónak menjen.
2. A kereskedelem és a vendéglátás egy ilyen szakma, bocs.

Szerintem vasárnap zárjuk be még:

A benzinkutakat, az éttermeket, a színházakat, a trafikokat, az összes élelmiszer boltot stb.

fentek mindegyike nélkül meg lehet lenni vasárnap. "

1. Majd ha te is leszel ilyen kiszolgáltatott helyzetben, akkor fennhordhatod. Nyilvánvalóan a kimagasló mértékű, munkavállalókat érintő, tulajdonosi gőggel fűszerezett érzékenységed mondatja ezt veled.

2. A kereskedelem és vendéglátás ilyen szakma, de ez nem lehet akadálya az eladók életének megkönnyítésének. Ha Hans Gruber meg tudja tenni, hogy nem megy be egy nyújorkerbe felpróbálni 2 nadrágot, amit persze nem vesz meg, akkor te is és én is, meg bárki. Egy pincér amúgy jattot is kap, ami a ruházati eladókról nem éppen mondható el.
Már bocs.

Felőlem bezárhatsz bármit, én megvagyok a felsoroltak nélkül, és nemcsak egy napig. Az átlagember életfeltételeinek funkcionális gyakorlásához nem feltétlenül tartozik hozzá a vasárnapi plázajárás.
Ja, a benzinkutakat ne zárjuk be, mert az a sok p.cica legalább tudjon hova menni kocsival mutogatni magát.:)
Mondanám a színházakat is, de az nem az ő műfajuk :)
Helmut von Offenburg 2014.11.07 11:32:59
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ettől függetlenül vasárnap is be teccik majd tudni vásárolni ... Éhen nem fog maradni.
Nézőpont kérdése, de nekem fontosabb, hogy egészséges szemléletű, valós emberi kapcsolatokon alapuló polgártársaim és utódaim legyenek, mint a magácska cipő és ruhaválogatási szeszélyeinek kielégítése.
Helmut von Offenburg 2014.11.07 21:14:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Drágábban ? És ? Van ? Igen. Akkor ?
Nem a gyerekcsinálásra céloztam, te gyengeelméjű.
Látom elég korlátozottak az értelmi képességeid, miss dislexia.
Egyébként meg ? Baszódj meg a boltodban, te üresfejű senkiházi ostoba liba.
Jobbegyenes Együtt a nácikkal 2014.08.25 16:39:38
Szelényi Zsuzsa ma harcias hangvételű sajtótájékoztatón követelte, hogy „Magyarország álljon ki Ukrajna szuverenitása mellett”. Sőt, az Együtt-PM képviselője szerint Magyarországnak „lépéseket kell tennie (!)”, hogy a szomszédos országban „helyreálljon a rend”. Hogy…..
Ellensúlyozandó a kijevi kormány információit kritikátlanul átvevő  nyugati hírforrásokat, megadom néhány orosz televíziós összeállítás linkjét. Ezek a másik oldal szemszögéből adnak képet a kelet-ukrajnai lakosság, a városok, a falvak elleni támadások…..
Helmut von Offenburg 2014.07.04 07:26:28
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Inkább vedd ki a fejed minél hamarabb a nyugati sajtó s*ggéből, és tájékozódj ...