Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IHB

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat elmond egy pincéről, hogy milyen a belépő bora. Mert bizony nem olyan könnyű igazán jót alkotni ebben a kategóriában. Legyen az alapbor tartalmas, jellemző a birtokra, csillantsa fel a magasabbra pozícionált borok erényeit; de azért legyen könnyen érthető, jól fogyasztható…..
IHB 2010.02.11 03:46:33
@akov: De most komolyan, olyan jó inni tényleg finom, jó borokat, te meg csak úgy kötözködsz!:-) Gyere igyunk egy jó ezerjót, vagy szerémségi zöldet, felvidít majd hidd el nem lesz baj.
IHB 2010.02.11 03:55:49
@akov: Te Akov. most komolyan Qu'est ce que? Vagy Chabli expert vagy, mi? Mert tök jó lenne általad ajánlott grand cru-ket kóstolni hazánkban, vagy nem? Vagy ne arcoskodj, hanem inkább élvezd a jó borokat, mert ebben nincs szégyellni való. Vagy?
IHB 2010.02.11 14:48:59
@Kóstolómester: Az első részt én írtam, de a második idézet nem tőlem van.

Alapvetően egyet értek veled. Külföldön mondjuk ez pont fordítva van mert a birtok legszebb és legnemesebb borai a nagy cuvéek, itthon meg az alapborokat próbáljuk ebből összerakni. Nem biztos, hogy ez a jó út. A két rizling házasságból viszont születhetnek jó dolgok is, szerintem a Laposáék rizling házasítása szép bor.
Egyszer belecsaptam a lecsóba, amikor azt állítottam, hogy bár fehérországnak tekintjük magunkat, mégis nehéz olyan magyar száraz fehéret találni, amiben a művelt nemzetközi borízlés is fölismeri az értéket. Akkor provokatívan azt a feladványt hirdettem meg, hogy nevezzünk meg…..
IHB 2010.02.10 14:24:18
@BZoltan: Akkor miért árulja a pincét? Nem közvetlenül tőle tudom, de már több szakmabelitől és somlói érdekeletségütől hallottam.
A Tamás Pincét olaszrizlingjeik révén ismertem meg, alighanem ezzel nem vagyok egyedül a klubban. Kiváló és nagyon úgy tűnik, időtálló borokat készítenek a fajtából, számomra egyszerűen kihagyhatatlanok a témában egy komoly sorból. Vörösboraikkal, úgy emlékszem, akkor…..
IHB 2010.02.03 11:35:02
@Kóstolómester:

nézd ha valaki szakértőként reagál számítson provokációra, mert lesznek kritikusok mindig, viszont én építő kritikának szántam elsősorban a mondandómat

természetesen személyes felindulásom a helytelen véleményezésből indult ki (szerintem helytelen véleményezés)
IHB 2010.02.03 11:43:08
@lackó:

dehogynem, adjon hangot, csak ne így

én szeretem ezeket a fórumokat, mert sok olyan pincéről borrol hallok, amit már kósoltam ugyan, de nem forog köztudatban és általában "nállatok"itt kezd utat találni magának egy történet a sok whitefülü között, csak különbséget tennék a szakértő, illetve borértők és magukat szakértőknek kikiáltók között
Meglehetős rutinnal ismerem már föl a bullshitipar legveszélyesebb szövegeit: kiszúrom azokat a stíluselemek, nyelvi formulákat, logikai bukfenceket, amelyek biztosan jelzik, hogy itt egy professzionális (vagy amatőr) kamugyár próbál a nyakunkba sózni valamit. Amikor kezembe került a…..
IHB 2009.07.13 10:47:14
@egri Fehér: Részben értem hogy mire gondolsz, de nem értek teljesen veled egyet. Franciaországban a fajtaállomány és a borászat már kikísérletezte melyik fajta, hol a legalkalmasabb, igazán nagy borok, akár terroir borok készítésére. Viszont nálunk más a helyzet. Sok borász barátom azt vallja, ahogyan én is, hogy az éghajlat változásával, új fajták nyernek teret és új lehetőségeket lehet így kiaknázni. A különböző "technológiák" segítségével, mint a biodinamikus borászat meg stb... Ezzel nem azt mondom, hogy a sangiovese erre alkalmas, de nem is kóstoltam ezt a bort, hogy ebben állást tudjak foglalni. Viszont számos olyan bort már igen, ami nem honos adott területeken és nagyon szépen hozta a kellő jegyeket és tulajdonságokat, ami ebbe a kategóriába predesztinálja a bort. Lásd: Syrah (Grof Buttler) és még számos példát lehetne idesorolni. Ez egy nagyon érdekes vita. Ezek a Jedik, én úgy gondolom tudatában vannak a fogalmaknak és pontosan azért, mert nem elfogultak, őszintén meg tudják állapítani ki-kicsoda. Persze ők is tévedhetnek és mondhatnak ökörséget, de tök jó dolog, hogy nemzetközi szakértők véleményét ütköztethetjük a saját kicsit valljuk be, elfogult kis Magyar szívünk ügyével.
IHB 2009.07.13 14:54:21
@egri Fehér: Igazad van teljesen. Csak ez lehet a kitörési pontunk, ha valami olyat tudunk mutatni ami másnak nincsen, főleg ha kimagasló minőségben tudjuk azt elkészíteni. De ki dönti el melyik fajta alkalmas ezen borok alkotására, mi őshonos, minek van több száz éves tradíciója. Juhfark, ami szinte 4 évente hoz csak olyan termést, ami kimagasló? A furmint, amit most kezd újra felfedezni a Balaton, Olaszrizling, ami állítólag nem is őshonos fajta? Nehéz kérdések ezek. Kíváncsi lennék BZoltán véleményére, aki annyira benne van az írásai alapján a témakörbe:-), ezt hogy látja!!