Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar fotóarchívum

8 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BENTLAKÓK II. PORTRÉK A VÁCI FEGYHÁZBÓL Gyerekkoromban láttam egy fotókiállítást a híres betyárokról. Savanyú Jóskától Rózsa Sándorig. A képek maguk tán nem is voltak különösek, de a rajta szereplők személye mégis nagyon izgalmassá tette őket. Vagy harminc évvel…..
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
Mi jut először eszedbe a fotóról? Egy szó. Egy mondat. Bármi.  Fotó: Robert Doisneau: Párizs, 1947 (forrás: faciepopuli.com) További Doisneau képeket ITT találsz...
Magyar fotóarchívum 2014.02.09 09:15:12
Szőke szélvész (1941)  Barbara Stanwyck és Szőke Szakáll( S. Z. Sakall,Gerő Jenő)   Color by Magyar Fotóarchivum ..
Gaál Franciska, neve eredetileg Silberspitz Szidónia vagy Galizenstein Fáni (utóbbi feltehetően művésznév) (Budapest, 1904. február 1. – New York, 1973. január 2.) magyar színésznő, elsősorban az 1945 előtti évek népszerű naivája.   Color by Magyar…..
Shakespeare:Rómeó és Júlia  Belvárosi Színház, 1946  A képen:Kállai Ferenc (Romeo), Fényes Alice (Júlia)   Forrás Így készült:Rómeó és Júlia(1946) a Youtube-on Colorized by Magyar fotóarchívum     ..
Az Aranycsapat(Felújitva!)(1953)   Lóránt Gyula, Buzánszky Jenő, Hidegkuti Nándor, Kocsis Sándor, Zakariás József,Czibor Zoltán, Bozsik József, Budai II László, guggol: Lantos Mihály, Puskás Ferenc, Grosics…..
Azúrexpress vígjáték    Balról jobbra haladva: Lázár István hangmérnök, aki Eiben István operatőr vállát fogja. Mellettük az egyik főszerepet alakító Tolnay Klári, akinek ez volt egyik első filmsikere. Mellette az idős hölgy Gazdy Aranka,…..
A Lady to Love (1930) Bánky Vilma és Robert Ames   Koncsics Vilma néven 1898. január 9-én a Tolna megyei Nagydorogon született. Édesapja, Bánky Koncsics János tisztviselő, később szerényen élő pesti rendőrőrmester. Édesanyja Ulbert Katalin színésznő. Vilma…..
Magyar Fotóarchívum Gobbi Hilda 2014.02.03 22:20:30
Gobbi Hilda színész, dunabogdányi nyaralójában, 1973.  Fotó:Keleti Éva Forrás   Color by Magyar fotóarchivum  ..
Magyar Fotóarchívum Psota Irén 2014.02.03 22:17:35
Psota Irén (Budapest, 1929. március 28. –) a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Gyermekkorától színészi pályára készült.…..
Nemrég a Mai Manó Ház Facebook oldalára posztoltunk egy fotót egy 91 évvel ezelőtt megrendezett amerikai szépségversenyről, mely képet nagy népszerűség övezte. Úgy gondoltuk, hogy utánajárunk a történetnek és megnézzük kik szerepelnek a képen és milyen fotók vannak még a…..
Kedves Barátaink! A Fortepan az utóbbi hetekben több magángyűjteményt és fotóhagyatékot is kapott digitalizálásra, ami nagy öröm. Úgy tűnik azonban, hogy a jelenlegi párfős társaságunk nem győzi a munkát, ezért szeretnénk új önkéntesekre lelni. Vagyis ez egy…..
Magyar fotóarchívum 2013.06.06 21:56:38
@Világvevő: Azért a fortepan felbecsülhetetlen értékü képei nem hasonlithatok egy kerti munkához!De ha neked a kerti munka öröm,akkor azt csináld egyedül!!!
Magyar fotóarchívum 2013.06.09 00:20:50
@Világvevő: Most ez egy jó példa,mert az árvizhez is önkénteseket keresnek!Gondolom az is egy nagy pofátlanság!De tudod vannak dolgok,ahol nem azt kell nézni hogy mit fizetnek érte!Majd ha te is csinálsz egy hasonló weboldalt,akkor majd elötted is fejet hajtok!
A Retro photo collection oldal szerkesztője, Takács Verától kapta meg az 1974-ben készült képeket és most mi is bemutatunk ezekből néhányat. A Süsü, a sárkány című magyar bábfilmsorozatot 1974-től 1984-ig forgatták a Magyar Televízióban. Főszereplője Süsü, a jószívű, egyfejű sárkány, akinek…..
Ezúttal az 1938 nyarán forgatott "Azúrexpress" című vígjáték váratlanul előkerült stábfotója örvendeztette meg a Hangosfilm.hu szerkesztőségét. A film, amelynek részletes szereposztását még nem láthatják honlapunkon, gyakran tűnik fel a tévécsatornák műsorán. A Hunnia…..