Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Salata

1 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél arra gondolt, forinthitellel majd jól lefaragja a CHF-lakáshitel megszaladt költségeit. Nem sikerült: 2011. november 16 -án beadtam a hiteligénylésemet a K@H Bankhoz, hogy majd a kapott hitellel kiváltom a CHF hitelemet egy másik banknál. A hitelbírálatot nem…..
Salata 2012.05.24 03:44:38
@PlastiCat: Sosem ertetted. Hat most elmondom. Egy baratom most akarja megcsinalni ezt a uj fajta torlesztessegito dolgot. Valamelyiknap benn volt a bankban befizetni a reszletet a bankban joval tobbet kertek mint kellett volna meg minidg mindent helyben fizet s kapott egy levelet hogy van kb 7000 ft tartozasa. Ami hogy lenne ha helyben fizeti ki nulara a dolgokat ugye.
Hat ott elkezdte mondani a velemenyet jo uriasan xD, mire az ugyfelszolgalatos azt mondta neki vigyazzon miket mond mert mindent feljegyeznek s akinek uj hitelkerelme van pl erre a kedevezobb cuccra, annak elutasitasak a kerelmet. hat ennyit a bankokrol :(
Péter nem annyira örül a Ryanair magyarországi járatbővítéseinek, mert cserébe még a Pozsonyból induló Gran Canaria-járatot is felszámolták, pedig ő már januárban kifizette. Tud valaki vmi alternatívát vagy tényleg felduplázódott a nyaralás ára? Végső elkeseredésemben…..
Az Európai Parlament plénumában a frontok szinte változatlanok. A Néppárt képviselői a három órás vitában továbbra is védték Orbán Viktor kurzusát és a Fidesz kottájából énekelve kettős mércével vádolták a baloldali frakciókat. Utóbbiak élesen visszautasították a…..
Salata 2012.01.19 03:30:11
Hiaba irunk itt kommenteket. Aki azt nem akarja eszrevenni, hogy a magyar szocialista tabor es Gyurcsany Ferenc all az egesz vita kirobbanasa mogott az egy elvakult barom.
Miert csak olyan vadakat tudtak felhozni, ami az itthoni szociknak es Gyurcsany Ferencnek nagyon faj es nem jo?

Vajon miert van annyira csendben es lapit Gyurcsany Ferenc mostanaban? Mar vagy egy honapja alig hallani rola ( ja elment egy tunetesre az operahoz meg karacsonykor azt ennyi. ) De most kussol. Mert az o kozben jarasa reven akarjak Magyarorszagot es Viktort kigolyozni. Mert GY.F egy sunyi beszari alak aki fel a bortontol s fel hogy nem tudjak megcsapolni tovabb az orszag kincstarat. S o ugy gondolta mert erzi, hogy idehaza olyan nagy tabora van a Fidesznek, hogy egy megbuktatassal idehaza nem erne semmit csak o bukna bele jobban. Igy hat fogta az Eus baratait, cseveget egy kicsit, hatha ok elerik, hogy Viktor eltunjon a szinrol. Csak hat ebbe is belebukott szegeny Gy.F. Nagyon sajnalom igy ma este.

S Viktor egeszen jol adta elo, teljesen profi volt. Ilyen miniszterelnok kell nekunk s nem egy olyan beszari hazug alak mint az elozoek voltak. S igaza van, meg ha o nem is akar kilepni az EUbol, de azert tegye mar rendbe oket, hogy egy allamnak nem azert van sajat kormanya meg elnokei meg alkotmanya, hogy brusszel mondja meg mit csinaljunk. Mert akkor minek az itthoni aparatus. Felesleges. Brusszelnek csask javaslatokat kellene tenni amit elfogdaunk vagy sem.

Ha az OTPbe be megyek hitelert folyamodni, akkor az otp sem mondja meg hogy ne pulykat egyek hanem csak zsiros kenyeret. Ha van eleg fedezetem akkor ad ha nincs akkor nem. Ennyi s nem szol bele a csalad s az anyagiak iranyitasaba. Hol hallottal mar ilyet?

Ha mar EU kovetelodzik: Mi van a szlovak nyelvtorvennyel? Mi van a szlovak allampolgarsag megfosztasaval ha felveszed a magyart? Mi van az europai orszagok bankadoival ami sokkal nagybb ossegben mint a mienk. Vagy ugy gondoljak masnak szabad csak nekunk nem?????????????????
Hat igen mindig is az volt a velemenyem hogy Anglia, Franciaorszag es Nemetorszag minidg sakkban tartja a kisallamokat ok meg jol megszedik magukat. Hogy letezik hogy ok egybol terjeszkedhettek az uj tagallamokban lasd tesco,auchan,lidl es egyebek. M i es egyeb kisorszagok meg felteleket kapunk hogy 7evig nem mehetunk nemetbe dolgozni stb. Ha magyar ceg akart valamit arusitani Europaban akkor azt is zold szervezetekkel tonkretettek, majd utana francia meg nemet cegek arusitottak ugyanazt a termeket Europa szerte. las Babolna Husipari kombinat - libamaj es 1000 fo elbocsatas. Az ilyet a hulye kommunista gyoker mert felejti el miert nem latja.
Boldog új évet kívánok mindenkinek! Én is szeretném megosztani történetemet okulás képen másoknak azért,hogy ha külföldön vállalnak munkát akkor azt jól gondolják meg milyen messze mennek. 13.000 kilométerre mentem dolgozni,bajba kerültem 24 társammal együtt. Bajba…..
Salata 2012.01.08 04:27:31
@fourgee: no komment teljes mertekben igazad van, de azt biztos tudod, hogy angliaban nagy szigoru es fontos az egeszsegugy s komolyan odafigyelnek ra. health and safety law 1975

bar az furcsa hogy nem kertek ni numbert, mert manapsag mindenhol azt kerik elsonek anelkul szinte megvagy halva
Salata 2012.01.08 04:31:18
@uni1002: hehe ugye nem azt akarod mondani, hogy bemegyek Pekignben a magyar konzulatusra s nem beszelhetek a sajat anyanyelvemen mert nem ertik????
te magad irtad konzulatus angol kinai nyelven.
hat asszem meglepodnek egy kicsit ha igy volna :)
Az elmúlt időszakban - a svájci frank drámai árfolyam-emelkedését követően - több olyan vélemény fogalmazódott meg, amely szerint az árfolyam változásaival a bankok extraporiftra tesznek szert. Ezen véleményeket egyes politikai elemzők is átvették, s a miniszterelnök is…..
Salata 2011.08.27 15:50:30
Hat igen igen. Biztosan nagy nyeresegre tesznek szert a bankok. De van itt tobb megmagyarazhatatlan kerdes is.

1. Miota emlekedik a svajci frank?

Szinte azota amiota, kivettetek a bankokra a mrdos bankadot.

2. Altalaban melyik idoszakban magas a CHF?

Hat szinte minden honap 1-je es 18-dika kozott

3. Miert?

Mert ezen idoszakban vonjak le az osszes chf alapu hiteleket

Valoszinuleg, nem veletlenul mentek bele s vegul fogadtak el a bankadot a bankok, mert megvolt az egyesseg a kormany vezetoivel, hogy a frankot tartsak magassan amig vissza nem nyerik a bankado altal kiesett penzt.

Hogy miert is gondolom ezt? Azt magyarazza mar meg nekem valaki, hogy lehetseges hogy egyetlen egy valuta azaz a CHF arfolyama naponta tobb 10 akar 30 ft okat valtozik, kulonbozo dolgokra hivatkozva. Akkor a tobbi valuta arfolyama miert csak 1-2 ft ot mozog?
Azzal nekem ne jojjon senki, hojgy mert mindenki abban veszi a dolgait. Az angol font meg dollar euro meg meg van egy par deviza ami erosebb mint a CHF s meg sem szarnyal ugy mint a CHF. Elgondolkodtato.

Ja amugy a hitelek. Egy egyszeru szemelyi hitel:
1,162 M Ft 7 evre 18%-os kamattal az eves thm 10%
akar hogy is szamolom az kb 28% szazalek evente. Na most a kezdo reszlet volt 23 most mar 40e eddig a 3 ev alatt be lett fizetve kozel annyi amit felvettem, ha most kiakarnam fizetni az egeszet vagy ha vegig torlesztenem a mostani arfolyamon akkor is kb 2.3 M fogok vissza fizetni. Hat szerintem ez nem 28 vagy 18%, hanem tobb mint 100%.
A bank meg arra hivatkozik, hogy ez az arfolyam kockazat alairtam a szerzodest. S akkor miert nincs arfolyam kockazat mikor alacsonyabb az arfolyam mint felvetelkor s akkor kevesebbet fizetnek vissza. Mert ugye akkor is a fenn maradt osszeget a bak rad terheli.Az egesz arrol szol, hogy a bank kizsakmanyolja az embert. Ha a bank csinalhat egyoldalu szerzodes modositast, akkor nekem miert nincs hozza jogom?

A lakashitelrol nem is beszelve, majdnem tripla annyit fizetek vissza mint amit felvettem, akkor mit jelent hogy 8-9%os kamat??

Kulfoldi hitel intezetek:
pl Anglia
felveszel GBP 10.000 et 5 evre, torleszted havi maximum 300 GBP vel es visszafizetsz 12.000 et az 5 ev alatt. Ja s az angol fizetes az atlag havi 1500 GBP. Meg angliaban nincs szamlavezetesi dij, nincs kartya dij, meg a bankok es a nagy bevasarlo kozpontok aruhazak, pl tesco stb. bankautomatai ingyen adjak ki a penzt.

Mig odahaza, a bank felszamit kulonbozo egyeb koltsegeket ugy kb evi 20e Ft ertekben.

Hat ennyit a bankokrol meg a magyar bankok mukodeserol.

Am mit varsz a kormanytol, ha a tanacsadoik kozt a legnevesebb legnagyobb tanacsado az OTP elnoke.

Am ami a vilagban folyik valsag stb. is elgondolkodhato, s egyre jobban az fogalmazodik meg bennem, hogy igen a bankok es a vilag 20 legnagyobb bankarja gerjeszti, mert igy tobb haszonra penzre tesznek szert s tobb foldet nyersanyagot tudnak magaenak megszerezni.
Csak nezd meg az Ebreszto cimu filmet, elgondolkodtato. Foleg azok utan hogy az IMF egykori elnoke szoszerint nyilakozta, hogyan lehetne megcsapolni Kina meg Nemetorszag legnagyobb tartalekait s az milyen jo lenne a bankoknak. Erre megy ki az egesz jatek sajnos.

Csak aki a parlamnetben ul vagy az EUban senkinek sincs puccaja, szembe szallni ezekkel sajnos.

EU: 3 orszagnak gyereseges francia angol nemet. ok terjeszkednek mindenfele, de az uj kisallamoknak meg gatat szabnak a fejlodesre terjeszkedesre. Miert van hogy mindenutt latok tesco, lidl, meg auchant? de magyar ceget semerre se aki menni akar azt meg eltiporjak lasd Babolna Rt. aztan francia ceg arulta a pulykat nem mi. Am az eu szabalyok betartasa csak a kis allamoknak fontos ezek a nagy orszagok nem tartjak be oket. Tapasztalatbol mondom.
MI az hogy angol meg amerikai cegek minositik az orszagokat penzugyileg? S minidg akkor minositiki le, mikor epp kezdene jol alakulni a gazdasag meg minden? Nem vettetek meg eszre?
S ebben is van valami, mert igy is sakkban tartjak a kis allamokat, hogy nehogy jobbak legyenek mint ok maguk Anglia, Nemet es Franciaorszag.

Egy jo huzasa votl OV nek, mikor azt mondta az IMFnek, hogy viszlat
Salata 2011.08.27 16:13:31
@MikeBoy: Azert nincs benne Svajc a G8 ban ugye? S azert a vilag vezeto allamai USA, ANGLIA< NEMETORSZAG, FRANCIAORSZAG,KINA,JAPAN

na mindegy.

amig nem tapasztaltam a dolgokat en sem akartam elhinni amit abban a filmben mondanak, de ha jol atgondolod az egeszet sok igazsagban benne s nagyvaloszinuseggel igaz is :(

Mindig a kisember jar rosszul
A bank ügyfele néhány hónappal a válság kirobbanása előtt döntött úgy, hogy eladja a meglévő lakását és vásárol egy új ingatlant. A pénzintézet „úgyis csak vagy egy évre kell” alapon a legkedvezőbb kamatozás mellett kínált jen alapú lakáscsere hitelét…..
Salata 2011.02.10 13:26:47
@archibald: nem hiszem hogy az en szerzodesemben lenne ilyen
de multkor lattam egy ilyen cikket, hogy valaki felvett lovet, kevesebb lett az arfolyam mint felvetelkor huzamosabb ideig, s erre a bank azt a kulonbozetet vagy kiszamlazta neki vagy meghoszabitotta a hitelet. Ez szerintem nem fair, hiszen minden honapban ugyanannyi devizat fizetsz amit meghataroztak csak a forint reszenek szabadna valtoznia.

Erdekes, hogy a bank mindig azt nezi ami neki jo. Ha en reklamalok akkor kozli a forintot felejtsem el a devizat kell nezni, a peldaban pedig a forintot nezi a bank s ekkor nem szolhatok semmit. En nem mondhatom neki, hogy bocsi ez az arfolyam kockazat.

De legalabb ugy latom te erted mirol irok mar ideje. Ennek orulok.
Salata 2011.02.10 13:45:42
@t0thl:
Milyen veszelyrol beszelsz a banknak?!

Ha devizahitelrol beszelunk, akkor a bank szerint nema forintot kell nezni, hanem a devizat.
S mivel minden evben meghatarozaak mekkora osszegu lesz a havi torlesztesed pl. 50 CHF akkor en szerintem barmilyen is az arfolyam minidg az 50 CHFnek megfelelo osszeget fizeted vissza forintban.
Ha a bank ezen felul kovetelozne, akkor ott valami nem stimmel.
Azaz ha az ugyfel panaszkodik akkor deviza a mervado, ha a banknak nem jo akkor a forint? ez nem helyes. Mindket esetben ugyanazt a fizesti nemet kellene nezni!!!
Mert minden esetben ugyanazt a devizaosszeget fizeted amit megallapitanak. Tehat a bank nem jar rosszul sehogysem. Ha pedig a bank bizonyos estekben a forintot tekinti mervadonak, akkor az ugyfel mert ne kovetelhetne vissza a tobblet penzt amit befizetett ugyaolyan alapon.
PL. felvetelkor 50CHF=5000 Ft akkor amikor olyan az arfolyam hogy 50CHF=2500 akkor nem kovetelheti a maradek 2500 Ft ot. Igy erted? Mert az arfolyam alapjan a 2500 ugyanugy 50 CHF.
De ha o ezt kovetelheti akkor en kovetelhetnem vissza a 2500 ft ot amikor mondjuk 5000 helyett 7500at fizetek mert olyan volt az arfolyam hogy 7500Ft=50CHF.

A havi deviza torleszto osszeg mindig ugyanaz egy evben!!!!
Na igy ertheto????????????????

S ma magyarorszagon mindket esetben legtobbszor az ugyfel baszik ra s nem tud semmit se tenni a bank ellen.
Michael Knight El lehet menni 2.0 2011.01.02 13:59:00
Szankciókat követel a magyar kormány ellen az Európai Bizottságnál tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt. Kíváncsi vagyok, hogy Szijjártó, Kósa, Matolcsy vagy maga Orbán…..
Salata 2011.01.02 19:18:41
@Ianitorum Regalium Magister: Bocsika, otthon is megkaptak a bankok a maguk kis penzet. Nem nagyon szoktam az EUban hallani sirni a nagy cegeket,stb. CSak nalunk MAGYARORSZAGON, meg mindenki egybol rohan Brusszelbe. Szerintem ez egy kicsit furcsa.
Abba nem gondoltal bele, hogy lehet a nyugati allamok direkt csinaljak ezeket a kisallamokkal, hogy ne tudjanak fejlodni felzarkozni, mert akkor a nagy allamoknak nem lesz jo pozicioi Europaban?! Lasd: uj tagallamok amibe mi is beletartozunk meg egy joparan, bejottek ide Tesco-Anglia, Lidl-Nemet, Auchan-Francia,stb stb. De mi nem mehetunk mert felteteleket szabnak s olyan kriteriumokat amiket ok se tudnak betartani, akkor a kisallamok hogyan. S hogy igazam van e? hat erre ket egyszeru pelda: 1. mentunk volna libamajat arulni az EUba, erre egy zold szervezet megtamadta a ceget a hizlalas miatt. Eredmeny: ceg bezar, 1000 ember elkuldve, s francia ceg arulja az euban a majat. 2. Ha jol alakulnak a kis orszagok gazadasagai, akkor egybol leminositik a Fitch(angol) s egyebek ugyebar. Na vajon miert?
Ja s ANglia es nemet orszag adossaga sem 3% alatt van mint a maastrichti eloir nekunk hanem majdnem a 10%ot verdesi.Kinek megy jol az Euban? Francia, Angol es Nemet. Ez itt a lenyeg. meg hogy kozos unio. nekik jo, mert ok bevonulnak az ujonnan jott orszagba akik sehova se mehetnek evekig az o altaluk megszabott hatarok miatt.
3 vagy 4.dik dolog. Az Eu mondja hogy bio sot kell hasznalni a ho es fagy ellen, akkor Angliaban miert hagyomanyos ko sot hasznalnak? Meg most 2010ben cserelik le a kukakat szelektivgyujtesre? Hogy van ez? Valaki nagyon nagyon hazudik, vagy teljesen hulyenek nezi a magyar embereket. :( Az EU egy nagy szar, s jo, hogy O.V. vegre kinyitotta a szemet s rajott erre a dologra, csak hat kozosen kellene fellepni az osszes tobbi elnyomott orszag vezetoivel a nagyokkal szemben, akkor lenne valami ertelme is.
Salata 2011.01.02 19:56:35
@fairplay50: egyetertek. vegre valaki aki ugy latja a dolgokat ahogy en! :)
Vastagbőr Egyszerűen eltűnt 2010.12.22 14:46:00
Tegyük fel, hogy Te egy céget irányítasz, és történik egy nem várt, és igen kellemetlen esemény, és rávilágít arra, hogy még ha nem is történt emberi mulasztás, akkor is valami nem jól működik a folyamatban, mert ennek így nem lett volna szabad megtörténnie. Mint egy okos…..
Salata 2010.12.23 01:02:24
Na hat ilyet, ez is csak Magyarorszagra jellemzo, egy vadlott akit elitelnek tobb ev bortonbuntetesre, csak ugy kisetal a birosagrol. Kesz rohej.
Egyre jobban az az erzes tamad bennem, mikor azt mondjak Magyarorszag jobb mint Amerika, hisz ott tenyleg mindent megtehetsz. Magyarorszag az almok orszaga nem Amerika, hogy ez mind IGAZ!!! Ebreszto Magyarorszag!

Latjatok ezert kell sok mindent megvaltoztatni, a mdeiat is azert, hogy csakis az igazat irjak le a dolgokrol kozeleti emberekrol, stb. Ez nem diktatura! Gyurcsany es kollegai mivel otthon nem tudjak lejaratni az Orban-kormanyt, ezert keresztbe tesznek nekik az EU ban. :( S ez igy igaz, hiszen felnek, be vannak szarva, hogy sittre kerulnek, meg nem lesz mibol lopni a milliardokat.
A mostani modositasoknak, uj fegyelmi torvenyeknek nem most fogjatok latni a jo oldalat, hanem majd evek mulva jottok ra, hogy Orban Ur nak igaza volt van lesz. Hogy csesznetek meg azt a begyepesedett poszt kommunista magyar agyatokat! Ebredejetek fel, nem veszitek eszre, hogy 20 evig, foleg az elmult 8 evben teljesen tonkre tettek csodszelre allitottak az orszagot, s mind azert tudtak megcsinalni, mert teljesen hulyenek neztek a lakossagot, mert amit latok az ujsagban tvben azt mind elhiszitek. HA mondjuk en csinaltam volna ezt amit ez a kisetalo ur, akkor valszeg 8 bilincsben lett volna kezem meg labam s sehova nem tudtam volna menni. Na ezert kell valtoztatni!!!! Vagy meddig akarjatok nezni, hogy te hulye magyar paraszt te rab***ol, akinek meg penze van az szabadon rohangalhat. Itt a pelda tessek, ha ez nektek jo igy, akkor vessetek magatokra!!!
Index: orulnenk, ha mindne hirhez lehetne kommentelni!!! Koszonjuk
Salata 2010.11.30 15:14:01
@vernarancs: Reform lepesek!!!!! xd
milyen reform az, ha amiota dolgozom fizetem a TB -t meg egeszsegugyi jarulekot, s meg nekem kellene fizetni az orvosi szolgaltatasert????
Hol elsz te, vagy neked ennyire jol megy

Pelda: szegeny nehai nagymamam 85 evet elt 50 evet dolgozott s fizette a TB-t meg egeszsegugyi jarulekot miota fizetni kell, s mikor megtortent a baj, akkor a csaladnak kellett fizetni 150e a korhazban, hogy benn lehesen s nekunk kellett tisztaba tenni stb, meg gyogszert vinni (MAV korhaz BP ) amelyik korhazban meg nem fizettel ott 2-3 nap mulva kiraktak hogy nincs hely. Szerinted ez igy jo?! S ez mind a Gy. F. hatalma alatt volt
Szomoru, meg foleg az amig olyan emberek elnek Magyarfoldon mint te akinek ez tetszik meg isteni a volt kommunistakat mert az elmult 20 evben szinte nem valtozott semmi, csak ugy hivjuk hogy demokracia s az mszmp bol lett mszp lendvai ildiko 30 eve is ugyanaabban a szekben ult meg kadarnak tapsikolt, addig ne is varjatok el, hogy jobb lesz az orszagban. De vegre most eljott egy olyan szerkeztu kormany, ami mindent helyre tehet ha ugyesen csinalja amit csinal, s a nep megint lazong. HAHO! Inkabb figyelnetek csenbden s oruljetek, hogy lesz felelosegre vonas mert lesz.
Mi tobb ezer kmre orulunk neki, mivel mashol elunk latjuk az itteni dolgokat s hat igen nagyon mas itt, s jobb itt elni stb, de mivel MAGYAROK vagyunk ezert szeretnenk ha otthon is jo lenne s otthon elhetnenk nem tobb ezer kmre tavol csaladtol mindenkitol

Az se volt jo eddig, hogy 4 evente levaltottuk a kormanyt, mert 4 ev alatt szinte nem lehet semmit se tenni, csak helyre rakni az elozo kormany hiabait. De mszp megkapta a 8evet s milett belole? Nagyobb adossag mint 50 evel ezelott, majdnem alamcsod s a kozep europai szinten az elso helyrol a sereghajtok lettunk
Szerintettek ez jo?
Mindenki legyen turelemmel, mi is ugy vagyunk, de most vegre erezzuk, hogy talan vegre itt a valtozas s lesz is valtozas magyar foldon!!! S szerintem minden magyar ezt szeretne!!!!
Salata 2010.11.30 17:31:26
@zoley44: NA ide figyelj kisapam, jo lenne ha ezt az alpari stilust eloszor befejezned, mivel nem vagy a baratom sem a jatszotarsam sem a csaladtagom.

Es kepzeld el bazd meg ugyanugy fizetek otthon mindent mint te kb. havi 200e Ft v meg tobb az otthoni kiadasom(lakashitel+kotelezo elet es lakasbiztositas,szem kolcson, gepjarmu ado,kotelezobizt,telefon tv, rezsi,stb), s ezen felul meg segitem kell anyamekat, mert apamnak tobb mint 1 eve nincs munkahelye es teli vannak ok is adossaggal 8 havi elmaradt csekkek, hitelek stb.

Ha belegondolnal a hulyesegeidbe, jo lenne azt is figyelembe venned, hogy egyesek nem azert dolgoznak tavol hazajuktol mert ott jobban erzik magukat, hanem azert mert otthon az ottani fizetesbol nem tudnak eltartani magukat es csaladjukat tudod kisapam. A fizetesem tobb mint felet minden honapban haza kell utalnom :( Ugyhogy nehogy azt hidd olyan jo nekem vagy sok olyannak aki kulfoldon dolgozik. S van bele szolasom, s mondhatnam tobb is, mert tapasztalatok vannak mas orszagbol, amibol talan sok minden talan otthon is jol jonne.
S ha nem lennek otthon vagy nem lenne otthon semmim, akkor mi lenne akkor is lenne jogom beleszolni a dolgokba, elvegre magyar vagyok es az en hazam is.

S lehet tavol vagyok, de hidd el ugyanugy szivok mint te vagy barmelyik ember aki ott el sajnos. Annyibol jobb, hogy van munkahelyem s tudom biztositani a kiadasaimat, de az nem jobb, hogy tobbet keresek de az otthoni kiadasasok meg egyeb veletlen kozbe jott terhek miatt nem nagyon tudunk felre tenni, hogy jobb legyen.S hogy ki hogy sziv, hat nem tudom a lakastorlesztesem nekem is 1.5-2szerese mar mint a kezdetekor. En sem akartam soha kulfoldre menni de igy hozta a sors megprobaltam, s szerencsemre sikerult is, mert otthon felkopna az allunk!! sajnos de ha te is egyszer arra kenyszerulsz, hogy kulfoldre menj, hidd el te is csodalkoznal, s jobban fel lennel haborodva mert latnad mekkora kulonbsegek vannak az orszagok s eletvitel kozott sajnos s ez fuggetlen a gazdasagtol meg ilyenektol, csak normalis politika kell, normalis gondolkodas s nem az ami otthon van, hogy hogyan tomjuk meg a zsebunket minel hamarabb minel tobb penzel, mert ha azt a sok penzt amit az elmult 20 ev alatt elbasztak mind a nepre s orszagra forditjak s nem a sajat vagyonaik gyarapitasara, akkor sokkal jobban elne otthon is mindenki, s nekem se kellene tobb ezer kmre dolgoznom :(
Salata 2010.11.30 17:41:13
@vernarancs: azzal ne gyere, hogy ki volt mszmp tag, mert abban a rendszerben csak az volt, s ha nem voltal az az baj volt, kotelezoen annak kellett lenned. De miint tudjuk az mszmpbol lett mszp s ha meg nem vetted volna eszre az elmult 20 ev torvenyei mind ugy keszultek, hogy ok megszedhessek magukat s ok minidg megusszhassak a rossz dolgaikat ha rajta kapnak oket.

Pl. Mondjuk ha teged elkapnak egy turo rudi lopason, lecsuknak
de ok lophatjak a milliardokat s nevetve eldegelnek normalisan a mai napig, hol itt az igazsag

kulfold: csak dolgozom kint, hogy az otthoni dolgaim meg csaladom eltarthassam, en is otthon elek s meg tobb kozom van a politikaihoz is mint nektek. de errol ennyit

inkabb orulnetek annak, hogy minden magyar figyeli s nyomon koveti az orszag alakulasat s szeretne, hogy jobb legyen.

s most talan ugy nezki valami alakulgat is, de ez majd kesobb derul ki.

de hamar a kulfold: azt magyarazza meg valaki, hogy lehet az, hogy kulfoldon altalaban mindent meglehet alkotni, aki hibazott az letud mondani, olyan aron adjak veszik a dolgokat a multik ahogy akarjak, megbasszak a bankokat ok elfogadjak.

Csak a mi jo kis Magyarorszagunkban van az, hogy ott mindenki lazong, nem lazongani kell, hanem tenni a dolgokert. S nem otthon varni olbe tett kezzel hogy tortenjen valami, hanem cselekedni kell.

En sem varogattam otthon keresgeltem sok interjun is voltam az anyagi resze nem volt megfelelo, megtalaltam e kulfoldi dolgot proba szerencse alapon s sikerult, de minden vagyam egyszer ujra otthon lenni!!!!

Errol tobbet nem szeretnek irogatni, koszonom
Első látásra úgy tűnik, nincs min gondolkozni, engedni kell a zsarolásnak és azonnal át kell lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Mi azonban nem vagyunk ebben olyan biztosak. (Fotó: regionaplo.hu) A múlt hét óta tudjuk, hogy akik magányugdíjpénztári tagok maradnak 2011.…..
Salata 2010.11.30 07:49:35
Haho EBRESZTO MAGYARORSZAG!

Ha meg mindig azzal a hulye begyepedesedett kommunista agyatokkal gondolkodtok, akkor sosem fog valtozni semmi, sem az orszag, s nem lesz jobb senkinek sem. Azert kell mindent megvaltoztatni, mert az elmult 20 ev alatt olyan rendszert epitettek ki maguknak a most a felelemtol rettego mszpsek, hogy vigan teljesen hulyenek neztek az allampolgarokat s jol eltek belolunk. Eleg volt. Ezert most jelen pillanatban minden olyan kiskapu es penzforras be lesz fagyasztva orokre, amibol eltek ok s amit nevezunk korrupcionak. Ezert vannak nagyon fel lazadva, hiszen a partnak sem akkora mar a kerete mint amekkora volt eddig, s nem lesz mibol fenn tartani sem a partot sem azt az eletvitelt amit eddig csinaltak. Gyurcsany tolvajozik meg hazugnak nevezi Orban Viktor?! Elobb nezzen mar tukorbe s nezzen szembe magaval, a multjaval mibol hogyan lettek milliardjai s nefelejtse el az oszodi beszedet sem, ami teljesen tukrozi az egesz pereputy hozzaallasat viselkedeset s stilusat a dolgokhoz.

A magannyugdijpenztarakra visszaterve, eloszor en is csodalkoztam jajj uristen mit muvelnek, de most mar hetek mulva rajottem s TELJES MERTEKBEN IGAZUK VAN!!!
Csak peldakkal s tapasztalatokkal tudom alatamasztani a jelenlegi kormany igazat.pl:

1. Nincs ki felugyelje az MNYP ket, nem tudja senki hova tunnek el a penzek onnan s mire hasznaljak fel oket
2. Minek adjon az allam havi 30MRD Ft tamogatast az MNYP nek, ha mar egyszer Magan nyugdijpenztarrol beszelunk s nem allami ceg.
3. Hova tunt az a sok tobb szaz milliard Ft amit az elmult 10evben kaptak a havi 30MRDos kifizetesek neven
4. Ki akarta hogy 10 evvel ezelott kotelezo legyen az MNYP? Hat az MSZP! Igy joggal mondhatjuk valszeg mszp kozeli emberkek zsebeit tomtek 30mrdal havonta legalisan
5. en otthon 8 evet dolgoztam, az alatt 3.2M Ft gyult ossze a szamlalom. 2 eve nem dolgozom otthon, a mostani egyenlegem 1.3M Ft. Vajon a 2 ev alatt hova tunt az a 2M Ft amit en vagy a munkaltatom fizetett be a fizetesembol levonva.
6. Valszeg nem en vagyok az egyetlen, akinek igy megapadt a szamlaja, eppen ezert is akarjak megszuntetni az MNYPket, mert egyszeruen nem tudni mi lesz ott a penzel
7. a nyugdijas korodra osszegyulik a 11M, hat ha osszegyulik akkor szerencses vagy, s ha nem, mert egyeb kulonbozo koltsegekre elmegy a penzed nagyresze, mit tudsz tenni ellene, SEMMIT!!!
8. Az allami rendszerben legalabb ott biztosan kapsz valamit!!!
9. Ne aggodjatok ott Magyarorszagon, a mai FIDESZ ugynezki jool megtanulta, s jol csinalja amit csinal. Lehet ez meg most furcsa meg hihetetlen, de ne holnapra varjatok a valtozast, hanem evek mulva, s higyetek el meg lesz az eredmenye s jobb lesz otthon minden.

A mai Orban-Gyurcsany vitat latva, tenyleg az ideges s az fel akinek van felni valoja s hat az mszp-n meg a volt miniszterelnokon jol latszik is. S ahogy lattam Orban Viktort, s neztem milyen jol beszolt Gyurcsanyyak s teljesen igazsagokat mondott neki, hiszem azt hogy vegre megfogjuk erni, hogy ezek a hazug korrupt politikusok mind racs moge kerulnek. Gyurcsany es emberei ettol rettegnek

Vorosiszap: sajnalatos ami ott tortent :( De az nektek jo, hogy 10 M Ftert vettek meg egy olyan gyarat ami tobb MRD ot er es termel, majd ebbol lett par embernek milliardja? Vajon miert szedte ki az MSZP a veszelyes anyagok kozul a voros iszapot? Azert mert Gyurcsany baratai s maga Gyurcsany Ferenc is vorosiszap termelo gyar tulajdonos s nem akartak tobb penzt fizetni, aldozni a karbantartasra stb stb.

Vegre ugy nezki eljott a valtozas ideje! Lehet vannak a mostani kormanynak is rossz dolgai, pl rokonsag magas vezetoi allasban, fizetes emelesek, stb. De ne feledjetek mindenki csak a sajat embereiben bizik s sajat magaban, s a valtozast bizalmatlan emberekkel nem lehet veghez vinni!!

INDEX: Jo lenne, ha minden hirhez lehetne kommentelni!!! Koszonjuk
Salata 2010.11.30 14:55:20
@Zsir@f: Mar ne is haragudj, de nem tom mit neztel. Eleg diplomatikusan valaszolt a kerdesre, amely valasz soraiban erezheto volt, hogy Ferikem bortonbe fox kerulni. S ha neked az amit mondott, nem volt megfelelo valasz, akkor sajnalni tudlak. S egy ilyen Gyurcsany Ferenc meg arra sem melto, hogy beszeljen vele az ember.
Te nem erezted az elmult 8 evben, hogy szarabb lett az eleted vagy talan te is jol eldegeltel, mert elkoetelezett mszp tag vagy!
Csak egy egyszeru pelda: MSZP 2002ben: Nem lesz gaz aremeles!!!! De az elmult 8 ev alatt 9 szeresere nott a gazfogyasztasom ara, pedig a amai napig ugyanazt a m3 fizetem mivel altalany dijas vagyok.

Tudod e hogy Gy. F. nek vannak MOL reszvenyei nem is keves s a gaz ar emelesekkel tobb millio haszna volt?
Ki is mondta azt meg oszodon, hogy hazudtunk az elmult 4 evben s nem csinaltunk semmit

Mibol lett multi milliomos s milliardos a legtobb mszp es mszp-s kormany tag?

Voros iszap: 10M Ftert vesznek meg milliardos gyarat majd milliardjaik lesznek. Szerinted ez jo? Ez nem lopas?
Miert lett nem veszelytetett a vorosiszap? Mert Gy. F is erdekelt volt benne s nem akart tobb kiadast!!!

Akkor mirol is beszelunk. Ki a tolvaj?
Ennyit errol s nem is akarok ez ugyben tobbet irni koszi
Salata 2010.11.30 15:33:27
@M11an: Nehogy azt mond te orulnel annak, hogy a fizetesed majdnem 20% at az egeszegugyre koltod, aztan meg fizetned kellene az orvosnak mikor elmesz egy rendelesre mert faj a torkod??????????
Te fovarosi, varosi vagy videki falusi vagy? Te orulsz a gaz szamladnak mikor megkapod mondjuk igy telviz idejen??????

Inkabb a te fajtadtol kellene megmenteni az orszagot meg attol a sok begyepesedett kommunista gondolkodasu embertol, akikkel meg sajnos vitatkozni sem lehet :( ezert olyan az orszag amilyen. Sajnos
Az RTL Klub közleményt adott ki, miszerint a ma hajnalban, a szemtanúk állítása szerint ittasan balesetet okozó Stohl András ezzel a húzással kigolyózta saját magát a húsosfazékból, és nem vezeti majd a a csatorna soron következő, X-Faktor című tehetségkutatóját. A…..
Titkos szavazás? Csak itthon! (Bár az adatbázisépítő csapatok élénken figyelnek.) A külképviseleti szavazók megszívták adatkezelési szempontból. A 6851 fő nagyvilágban szavazó magyar tulajdonképpen az ujjlenyomatát küldte haza az OVB-nek. Meg kell mondjam, bátrak! (Bár azzal…..
Salata 2010.04.09 18:03:18
Balfaszok!!!! Foleg te okos ujsagirokam, meg hogy te nem vagy barmelyik part elkotelezettje?
NAgyon jol ismered a politikat? Meg ujsagiro vagy? Hol a nepszabadsagnal?!

Talan ra kellene jonnotok, hogy a 2/3 os tobbseg a legjobb mert akkor mindent megtudnak valositani amit szeretnenek, barki is legyen hatalmon. Koalicio miert lenne jobb? Hogy evekig a koalicio kisebb partja zsarolja a nagyobikat, hogy felbontja a koaliciot, mert nem azt csinalja amit az a 19-20 ember szeretne? Ne is csodalkozzatok, hogy idejutottatok meg az orszag is ahol van. Lasd elmult 20 ev mszp-szdsz koalicio. Tok rohej, hogy 19 ember dirigal a kormanynak, hat meg lett az eredmenye koszonjetek magatoknak meg a hulye gondolkodas modotoknak. Egy teny barki is lesz most hatalmon, ha nem oldja meg a dolgokat s nem lesz valtozas, nem indul meg a felelossegre vonas stb. akkor Magyarorszag eltemetheti magat, sajnos. S sosem fog megvaltozni, s akkor mindenki magara vethet.

A kulfondon levo szavazasnal az alairassal en sem ertek egyet, mert igy akkor mar nem nevtelen a szavazat szerintem. Meg miert nem lehet a kovetsegen is megszamolni a szavazatokat s majd az otthoni szamolassal osszeegyeztetni? Egy hetig utaztatjak az alatt barmi tortenhet vele, meg kitudja, hogy bekerult e a dobozba vagy sem. :( A masik furcsasag amit nekem nem tiszta a 11-ei szavazas aprilis 3-4 volt kulfoldon, de viszont a 25-ei az ugyaznap lesz a legtobb kulfoldi nagy varosban, Amerikat kiveve meg egy par orszagot. De 25-en a masodik fordulon, hogyha lesz, akkor nem olyan fontos mar gyorsan hazakuldeni a szavazatokat vagy mi a fene? Emlekezetem szerint aznap este 22-23 ora fele mar tudni kellene az elozetes adatokat s par nap van 1 het mulva a hivatalos eredmenyt. Akkor ebben az elozetes adatokban a kulfoldi szavazat mar nem lesz benne, hogy hogyan jutttatjak el s mikor Magyarorszagra a szavatokat. Amugy kulfoldon is nagyon sokan szavaznak, mert igen nekik is annyira fontos mint az Otthon eloknek, talan most mindenki akarja, szeretne a valtozast, mert a tobbseg ugy latja eljott az utolso esely erre. Ugyhogy bizzunk a legjobbakban, lesz ami lesz, de legyen lathato es kezenfoghato eredmenye s jojjon el a valtozas!!!! Tudod lehet kulfoldon elunk dolgozunk, de sokkal jobban szeretnenk otthon lenni. Csak hat a korulmenyek, ha tudnad mi van kulfoldon, tobb ralatatasod lenne az otthoni dolgokra es tudnad, mi lenne jo mit lenne erdemes otthon megvalositani. Kulfoldon legalabbis abban az orszagban amelyikben en vagyok itt olyan jo a szocialis hatter a megelhetes, hogy egyik ember sem aggodik mindennap a befizetetlen szamlai miatt mint otthon, s nem is latszik rajtuk hogy gond terheltek, s a minimalberbol is megelnek rendesen! :(
Kezd kissé kínossá válni, hogy a hazai ún. műveltségi vetélkedőkben, vagy legalábbis azokban, melyekben olyan kérdéseket tesznek fel, amik túlmutatnak mondjuk a "hogy hívják a szétszilikonozott ajkú playmate kutyáját?" kérdéskörön, egyre több bakit követnek el a…..
Salata 2009.11.26 17:20:23
Jajj istenem, hat annyira be lehet a magyar nepet ettetni, minden marhasaggal. pl. Slager es Danubius. Sok hulye megy szimpatia tuntetni s meg elerzekenyul mikor Balazsek sirnak az utolso adasban. Mire fel? mindegyik milliokat keres s csak szineszkednek megjatszak magukat, hogy ok a sztarok. Ha annyira szar volt, hogy megszunt a mnunkahelyuk stb. stb. s ezert sirni kell a radiomusorban. Akkor megkerdeznem, akkor nem sirtak mikor elkeszitettek a Class FM reklamjat a tvben, amit nap mint nap latunk? Mert ugye egy ilyen reklam nem egy ora s nem egy nap alatt keszul el! s kiket latni a Class Fm hirdeteseben, Balazs, es pereputtya a Danubiusrol. Akkor most hogy is van ez? Hetekkel honapokkal elobb tudtak s alairtak a millios szerzodeseket az uj csatornahoz. Aztan az utolso nap meg jatszak az alszentet sirnak hogy elveszett a munkahelyuk.Meg ha nem is dolgoznanak meg akkor is jol elnenek annyi penzt kerestek mar. Lasd mennyi helyen tvben csatornan musorban mukodnek. S meg ezeket sajnalja az orszag. Az az egy sajnalatos az egeszben, ahogy megszuntettek a radiokat, s nem azhogy ok allastalanok maradtak, mert ok mindig kapnak allast barhol. S a legsajnalatosabb a sok hulye magyar, meg nem veszi eszre ezeket a dolgokat s meg sajnaljak oket. Mig vannak emberek akik 60-50 ezerbol elnek nap mint nap idegekednek hogy elveszitik a lakasuk meg nincs mit enniuk addig az ilyeneket nem sajnalom. Foleg azok utan hogy hallom sirni oket az utolso adasban, masnap meg az uj radio reklamjaban latom oket a tvben. Undorito. Ez Magyarorszag! :'( ezen kellene sirni
Salata 2009.11.26 17:35:28
@oregebb: 1et ertek. Nem reg olvasom az itteni kommenteket, de igen jokat nevetek rajta s fogom a fejem, mennyire hulye raeros barom van ebben az orszagban, s mindeki milyen okosnak hiszi magat.s z utolso mondatod a legjobb, szanalmas!