Regisztráció Blogot indítok
Adatok
káposzta

16 bejegyzést írt és 398 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 60-as évek végén nagy mennyiségű briliáns hagyott el két magyar üzemet, ám a „gyémántkor” alig egy évtizedig tartott...
káposzta 2020.08.07 11:39:54
@lomposfarkas: És még csak nem is ritka a természetben :)
A budapesti FIDESZ egy olyan (azóta már törölt) képet tett közzé a Facebook oldalán, amelyen Szálasi fejét Karácsony Gergelyére cserélték.  A főpolgármester persze ezt rossz néven vette.  Igaza van Karácsonynak? Elsőre persze rávágja az ember, hogy naná, ki ne érezné sértőnek, ha a XX. századi…..
káposzta 2020.06.19 10:39:03
@cicmen: Te amúgy munkanélküli vagy, vagy hogy van időd ennyit írogatni? :D
káposzta 2020.06.19 11:28:24
@cicmen: vicces cicus :) Most pont ráérek, azért írogatok. Te viszont mindig ráérsz? Csak van valami jobb dolgod is mint kioktatni a lipcsiket egész nap :D Én mondjuk tökre el szoktam fáradni két-három komment írásával is, egyszerűen nincs akkora élvezet ex-munkásőr fidesznyuggerek és mihazánkos suttyók alázásában, hogy megérje folytatni :)
Nos, 2020 van, kicsit eltávolodtunk a járványtól, ami, a szerencsének köszönhetően is elkerült bennünket, és kevésbé sújtott, mint egy dél-európai országot. Ez persze nem jelenti azt, hogy vége lenne, viszont a kormányzati ciklus első felével ideje számot vetni: - Fidesz: A Fidesz kormányzásának…..
káposzta 2020.06.12 14:18:16
@cicmen: Te vagy kínos :)
káposzta 2020.06.15 17:34:32
@cicmen: haha, te még trollnak is gyenge vagy :D
Mindketten a XX. századi tudomány meghatározó alakjai voltak, Neumannról még sem csinálnak pólót, bögrét és nem jön velünk szembe egyetlen Neumann idézet sem a Facebookon. Ennyivel okosabb volt Einstein, vagy ennyivel jobb volt a marketingje?..
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
káposzta 2020.04.16 13:27:39
@Opportunista mikroba: Én értem. Ilyenek a futárok :)
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
káposzta 2020.04.08 13:37:38
@aptijankót kedvelő Kompínó:
Nem is mennék reggel vásárolni. Délután 2 órakor van a legkisebb tömeg, szinte üres a bolt. Aki otthonról dolgozik, az 7-9 között meg délben letudta a vásárlást.
Azért az megnyugtató, hogy vannak jelenségek, amiket egy világjárvány sem tud eltörölni. Ilyen a tévesen kiírt ár, na meg probléma idegesítő kezelése. Olvasónk a 48 darabos, citrom illatú Finish mosogatógép tablettát szerette volna megvenni a termék alatt feltüntetett 2399 Ft-os áron, ám a…..
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
via GIPHY Olvasónk még azelőtt elindította a hitelkérelmét, hogy kiderült, december 31--ig nem kell fizetni a lakossági fogyasztási hitelek törlesztőrészleteit. Nem erre alapozott akkor, amikor a felvette a kapcsolatot a Cetelemmel és úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a folyósítással. Jó adós, jó…..
káposzta 2020.03.23 14:48:35
@Navarone: Én nem ugyanezt írtam? "Ami nem feltétlenül baj" A postolónak van baja a hitelezéssel, nem nekem, én leszarom, tőlem mindenki annyi hitelt vesz fel / fizet vissza / nem fizet vissza amennyit akar :)
Ha vállalkozó vagy és az egyetlen laptopod a munkaeszközöd, akkor nem csak bosszantó az az időhúzás, amit az iSTYLE csinál Fannival, de bevételkiesést is jelent. Az egy hetesre ígért szervizelés egy hónapja húzódik, pedig a fogyasztóvédelmi törvény elég egyértelműen leírja, hogy: "A jogszabály…..
Aki követi az NB I-es kosárlabda meccseket, az biztosan tudja, hogy a közvetítéseket kizárólag a MindigoSport-ra előfizetve tudja megnézni. Nincs alternatíva, így az olvasónk szerint kizárólag automata kamerákkal felvett, kommentár nélküli közvetítéseken szurkolhatnak a szurkolók, ha éppen működik a…..
Dénes csomagja november közepétől egy hónapon át tekergett a futárszolgálat különböző futárjai és depói között. A nyomkövetés szerint többször is megpróbálták a kézbesítést, ám Dénes szerint ennek egyszer sem volt nyoma. Vajon mi történik ilyenkor a valóságban? Begurul a cucc az ülés alá? Update: A…..
via GIPHY Fantasztikus gordiuszi csomó, ami látszólag nem is olyan nagy gond, viszont a következtetés igen. Mi van, ha a levél követelésről szól és végül a végrehajtó is ide jön majd végrehajtani? 2015-ben (!) vásárolt ingatlanomra a mai napig küldözget levelet a Telenor az előző lakónak…..
káposzta 2019.11.27 14:00:43
@Egri2: Nem számít semmit a kijelentés, mi 5(!) embert jelentettünk ki, akikről nem is tudtuk, kicsodák, de múlt héten jött egy végrehajtó, hogy XY itt lakik-e. Mondtuk nem, de már ki is jelentettük, mondta, hogy az nem érdekes, ez az utolsó ismert lakcíme, ezért itt keresi, de ha nem itt lakik, akkor kiállít egy jegyzőkönyvet és békén hagy.
Gondoltátok volna, hogy ez a házi vízmű olyan népszerű, hogy csütörtök reggel 9 óráig már 7-et el lehetett adni belőle? Sőt, frissítés után egy olyan felirat jelent meg, hogy velem együtt már 8-an nézegetjük párás szemmel ezeket a gömbölyű formákat, szóval ez iszonyú nagy biznisz lehet. Hiába na,…..
  Legutóbb júniusban szörnyülködtünk egy gyanús Adidas webshopból érkezett cipőn (azóta az az oldal szerencsére az enyészeté is lett), de az a Kínában postázott példány - bár nem volt szép, és pláne nem volt Adidas - semmi  az alábbi képeken szereplő darabhoz képest. Igen, a nyitóképen balra a…..
via GIPHY Zolinak gyors segítségre volt szüksége, miután a szervizelésre visszaküldött robotporszívó doboza olyan állapotban érkezett vissza, ami azt feltételezte, hogy a robot sincs túl jól. Vagy reméljük igen, de akkor mi történt a dobozzal? Gyorsan írtunk a szakértőinknek is, hogy legközelebb…..
Úgy tűnik, tovább folyik a vita arról, mi történne, ha hazaköltöznének a külföldön élő magyarok. Ma Endre véleménye következik, amivel persze megint lehet vitatkozni (nyilván fogtok is…), de ez nagyon hasznos is lehet. Válaszát a 10 év után hazaköltözött Orsi írása inspirálta. Szerinted mi…..
Számlacsomag-váltás egy bankban? Ugye, hogy nem hangzik ördöngősségnek? Nem is kéne, hogy az legyen. Olvasónknak mégis ritka kalandosra sikeredett, amin mi szerencsére nem érintett félként elég jól szórakozhatunk. Kedves Homár! Nem egy egetverő történetről van szó, nem is biztos, hogy az oldalra…..
Cérnáknak szakadása Pécsett. Mert mindenki tudja, hogy az olcsó, kínai  piacos cuccoktól nem várhatunk el ugyanannyit, mint a német minőségtől, na de könyörgöm: egy táska, ami csak kiegészítő és nem lehet bele pakolni, az minek van? Vagy hogy tetszett ez gondolni a boltvezető hölgynek? Szombat…..
Kínos csend. Szinte tapintható volt a feszültség Az ügyvezető behívta Csabit, (mintha tudnám ki is az Csabi..) mint kiderült a pénzügyes kollega, akitől megkaptam volna a borítékot minden hónapban. Vagy ha épp Csabira csúnyán nézek az irodában, esetleg nézeteltérésünk van, gondolom akkor nem kaptam…..
A Momentum új főpolgármester-jelölt-jelöltje beszállt egy versenybe, amelyet a posztkommer pártok rendeznek egymás között a vezető posztkommer párt funkciójáért. Ez eleve nem volt egy bölcs ötlet, ti. nem szabad versenyezni ott, ahol a szabályokat -- ideértve a verseny értelmezési keretét -- az…..
káposzta 2019.06.07 19:22:18
@HaFr: És ürgebőrbe vannak kötve.
Régóta az első választás ez, aminek a végén mosolygunk. A várakozásokhoz képest sokkal jobb lett az eredmény, több szempontból is.  1. Két képviselőt küldhet a Momentum, rögtön a harmadik legerősebb erő lettek. 2. Mocskos mód megbüntették a választók a kétharmadhoz tevékenyen hozzájáruló,…..
káposzta 2019.05.27 11:37:24
@kvp: Mondjuk a Momentum hivatalosan, és nem hivatalosan is ellene van a tömeges bevándorlásnak. Senki sem akarja (még a legliberálisabb ember se), hogy az országban egyszer csak megjelenjen 100 ezer (millió, csillió) külföldi Afrikából vagy Ázsiából. Szerencsére ez a menekültáradat leginkább a szegény megbabonázott nénik fejében létezik :)
Az egyik legnehezebb helyzetben a magyar konzervatívok vannak Európában, mert nincs pártjuk, sőt a nehezen kialakítható preferenciájuk is olyan megalkuvást igényel, ami már-már értelmetlenné tenné a választást -- ha Magyarországon nem volna éppen diktatúra. Mert ebben az esetben a választás…..
Bár felháborító, hogy az MTA kutatói közül néhány százan hamarosan elveszítik a munkáját, távol tartottam magam a megnyilvánulásoktól. Pályakezdő kutatóként több mint egy évet töltöttem az akadémia kézirattárában, és a jegyzőkönyvek olvasása közben meggyőződhettem arról, hogy nincs új a Nap alatt. A…..
káposzta 2019.02.16 22:19:25
@Kocsobur Ekese: és mi van az 500 milliárd focira szánt pénzzel? annak mi is az eredménye pontosan?
káposzta 2019.02.16 22:21:13
@Borondot jol pakoljatok be lippsik: a fidesz szavazói inkább ne ugassanak bele, mert akkor csak falusi alkoholista és fogyatékoskutatást lehetne végezni :D