Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bolhabetu

0 bejegyzést írt és 943 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az USA-ban minden évben kitör a háború karácsony körül ilyen dolgokon, hogy szabad-e „kellemes ünnepek”-et kívánni „kellemes karácsony” helyett, vagy hogy szabad-e a „christmas”-t „xmas”-nek rövidíteni, s ezzel kilökni a „Christ” (Krisztus) betűket a szóból,…..
bolhabetu 2012.12.22 14:23:00
@Caenorhabditis elegans:
Ezt én akartam megjegyezni, csak nem akartam kukacoskodónak tűnni. :)
A téli napforduló ünnepe valóban inkább csak a nappal hosszabbodását ünnepli, a természet ébredése inkább köthető a farsangi illetve húsvéti hagyományokhoz. Az is jó kérdés persze, hogy az ókorban a mediterrán tájakon milyen volt a klíma.

Én sem vagyok éghajlatszakértő, de az alábbi tippjeim vannak:

1. Decemberre hótakaró borítja a hegyeket és az északi régiókat végig, ami rengeteg hőt ver vissza, és amíg el nem olvad sokkal hidegebb az időjárás az adott féltekén.
2. Az óceánok hatása. Hatalmas víztömegeket kell lehűteni és felfűteni. A globális felmelegedéssel kapcsolatos egyik nagy félelem, hogy felborul a Golf-áramlat és Európában beköszönt a jégkorszak, mert oda a "távfűtés".

De csak tippek. Annyira jó olyan dolgokról spekulálni, amikben nem vagyok szakértő, és egy szakértő valszeg öt perc alatt mindent elmondana. :)

(Most vettem észre, hogy közben más is nagyjából leírta ezt.)

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Ezzel most mit lepleztél le?"

Mindig ez a konteókon edzett gondolkodásmód. :) Szerintem finoman szólva érdekes, hogy semmi szükség Zeitgeist szintű porhintésre és dezinformálásra, csak az ami a Bibliában írva vagyon elég egy WTF pillanathoz.

"A dal pedig gusztustalan."

Akkor rossz dalra kattintottál? Nem véletlenül ezt nézted?
www.youtube.com/watch?v=Sph8Qu8wLAk
Bár nekem ez is tetszik.
bolhabetu 2012.12.22 20:07:46
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
" Ez így valóban a ZG színvonala - közismert tényeket szenzációs leleplezésekként mond el. "

A ZG-ben nem sok tény volt, a valláskritikai része különösen fájdalmas.

Közismert? Ateisták körében biztosan.
newsfeed.time.com/2010/09/28/survey-atheists-know-more-about-religion-than-believers/
bolhabetu 2012.12.23 10:44:03
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ha viszont elég sok van, akkor talán túlzás azt állítani, hogy a teológia és egyháztörténet "közismert" állításai valóban közismertek, és ezeket elősorolni olcsó szenzációhajhászat.
Ezen az alapon el lehetne ítélni a "100 történelmi tévhit" vagy az "50 pszichológiai tévhit" és más hasonló könyvek szerzőit. (De minek ezeket felemlegetni, a te blogodon is van Biblia-i tévhitek bejegyzés.)
Mert amiket a szenzációhajhász címek mögött írnak, az közismert - a szakmának, meg a tájékozottabb laikusoknak. Csak a nagyérdemű publikum hiszi szentül az ellenkezőjét.
2012. november 17. szombat 10-18 óráig Óbudai Egyetem, Alba Regia Egyetemi Központ Székesfehérvár, Budai út 45. (bejárat a Hadiárva utca felől) Google Térkép Megközelíthetőség Immár tizennyolcadik éve annak, hogy a hazai szkeptikusok összegyűlnek Székesfehérváron, és a tudomány és az értelem…..
bolhabetu 2012.11.17 10:28:48
A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Földvári Gábor szkeptikus, fakír bemutatóját nézhetjük meg. Előadónknak gyerekkorában volt egy nagy problémája, egy állandó hasfájás, ami megnehezítette az amúgy is nagyon „hosszú” tanórákat. Viszont kialakult benne egy képesség.…..
bolhabetu 2011.04.10 23:33:52
@Kéry Zsuzsanna:
Jómagam nem voltam ott, így csak tippelni tudok,az ismertető szöveg alapján.
Általában az ilyen fakírmutatványokat valamilyen természetfeletti képességgel szokták magyarázni. A szkeptikus bemutató célja az volt, hogy a fakír mindenkit meggyőzzön arról, ezekben a mutatványokban semmi rendkívüli nincs, teljesen összhangban van a biológiával és fizikával a legextrémebbnek tűnő mutatvány is.
bolhabetu 2011.04.11 18:40:18
@Kéry Zsuzsanna:
"Tehát teljesen természetes, hogy valaki üvegpoharat és zsilettpengét eszik és nem lesz tőle semmi baja"

Ezek olyan mutatványok, amiket némi okítással bárki megcsinálhat. Úgy tudom, ennyi a titok, a Youtube tele van üvegpohár evős videóval.
bolhabetu 2012.03.26 19:33:47
@Szilágyi András: @Kéry Zsuzsanna:

Bocs a kései utánlövésért.

Nem kasza, kard:
www.youtube.com/watch?v=jwg7_58zqdY

Innen, ahol én ülök, a szögeságy egy módosított változatának tűnik. A hosszú pengék felülete még nagyobb is mint a szögeságy tüskéié. A kard nem azért vágja ketté az uborkát, mert éles (nyilván egy bizonyos pontig azért is azért is), hanem mert teljes erőből, lendületből vágja hozzá a pengéhez. Amikor az ürge ráfekszik, akkor már óvatosabb.

Nem lehetetlen tehát, és itt sem dőlt meg még csak a Newton-i fizika sem.
IDDQD Csak az a szép zöld gyep 2011.07.10 09:20:00
A brit tudósok valószínűleg Hollandiába helyezték át a székhelyüket, mivel a Culture néven futó, az orvosi cannabis használatáról értekező webmagazin egyik cikkében ezúttal arról merengtek, hogy milyen hatást gyakorol a marihuána és a videojáték az Alzheimer-kórosok…..
bolhabetu 2011.07.11 09:14:03
@sashimi:
Nem, ez nem az a vizsgálat, amiről a cikk beszámol.
Vagy szerinted az Alzheimeres betegeket az orvosi szaknyelvben "old rat"-ként emlegetik.

Ewoud Joost
Dr. Gary Wenk

Ezt a két nevet említi a cikk.

Lehet, hogy a publikálatlan kutatásról van szó, mert a Google Scholar semmilyen használható találatot nem hoz nekem ezekre a nevekre.
Péter és neje adócsaló lett. Lakáshitel után elvileg jár vissza valami, de az adóhatóság ettől függetlenül izomból ugrik, ha valakinek fizetnie kellene: Csatoltan küldöm feleségem adóbírsággal kapcsolatos panaszát. Az államigazgatás határidő szegése miatt a NAV szerint…..
Képzeljétek, a japán kormány a Fukusima prefektúrában élő gyerekek sugárzásterhelésére vonatkozó egészségügyi határértéket kicsit feltolta. Jó magasra, az erőművi dolgozókkal azonos, 20 millisievert/évre, azaz a korábban felnőttekre vonatkozó szintnek is a hússzorosára…..
Érdekes cikkek jelentek meg a napokban: cikk1, cikk2. Ebből egyesek arra következtethetnének, hogy a zsidók nem is emberek, hanem egy külön faj. Társaságunk felvállalja a terhet, hogy elmagyarázza az egyszerű pórnépnek ezeknek a szent kutatásoknak az értelmezését: Ez a…..
       A Gyülekezet egyik legnagyobb problémája, hogy egyes keresztények túlságosan is naivak. Jézus arra figyelmeztett: „Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.” (Máté 7,15). A nyájból…..
bolhabetu 2011.04.10 23:35:10
 Akinek még mindig nem világos, mi a baj a Viskóval, képzelje el a következőt:       Egy fiatal lánynak az egyik barátnője nagy lelkesedéssel beszélni kezd valakiről, akit nemrégiben ismert meg. Annyi szép és jó dolgot mond el neki az újdonsült…..
bolhabetu 2011.04.10 23:31:27
Aki követte vitánkat az Értelmes Tervezettség hazai képviselőivel az erre a célra közösen létrehozott blogon, bizonyára észrevette, hogy a kéthetenkéntire tervezett levélváltások elapadtak, miután ellenfeleink közel egy hónapja nem válaszoltak legutóbbi írásunkra. Az Értem Egyesület saját honlapján…..
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
bolhabetu 2011.02.07 10:02:35
@A Galaxis Elnöke:

Kedves Elnök Úr!

Bár pontosan tudom, hogy az Ön pozíciója pusztán szimbolikus, és a valódi döntéseket más hozza, de azért megkérdeznem kedves Schmit... akarom mondani Zaphod Úr, hogy végigolvasta-e a cikket, vagy végignézte-e Hraskó Gábor bevezetőjét a nagy túladagolás előtt, mielőtt sommás véleményét a szkeptikusokról kialakította?
Maradok tisztelettel

Prostatikus Vogon Jeltz
bolhabetu 2011.02.07 12:58:23
@Látnokzsálya:
" Amikor olyasmivel találkozik, amit maga sem tud hova rakni, akkor csak hümmög, majd azt mondja, hogy idővel erre is meglesz a magyarázat. "

A szkeptikus már csak ilyen állat, ha valamiről kerek perec véleményt mond, akkor ő az arab terrorista, ha óvatosan fogalmaz, akkor meg kertel.
Ha nem ismernéd: menj a google translate-re, írd be, hogy Will Justin Bieber ever hit puberty, forditsd le angolról vietnámira, majd másold ki a fordítást és forditsd le vietnámiról angolra. (thx bbtt)..
A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Dr. Orsovai Imre geológus tart előadást Gyógyító ásványok régen és ma címmel. Az ásványok, különösen a drágakövek az ókortól napjainkig vonzzák az embereket. Erre az érdeklődésre valódi ipar épült. A kereskedők között vannak jóhiszemű misztikusok és…..
bolhabetu 2011.01.19 20:12:09
@antivmiki:
"Valahol azt olvastam ,hogy a horoszkópkészítők indokoltabban hivatkozhatnának a szülészorvos testsúlyára a profil elkészítésénél mint holmi bolygókra"

Phil Plait egy videójában ezzel a kérdéssel foglalkozik
www.youtube.com/watch?v=GOmqza3Y6Wc
Nem álltam neki számolni, de szerinte ha nem is minden, de a közelebbi bolygók gravitációja összemérhető a szülészorvoséval. Bár az asztrológiával kapcsolatos álláspontja ettől még nem változott meg.
Egyébként úgyis mindegy, mert majd Derwish elmagyarázza, hogy az asztrológia egykor egy ősi szimbólumokkal operáló spirituális fejlődési rendszer volt, ma viszont már a nosztalgia sem a régi.
Orosz Ágnes írása Azzal a fejjel gondolkozunk ma is, amit az evolúció a pleisztocéntől fogva kialakított bennünk. Vagyis kőkorszaki aggyal a kőkorszaki problémák megoldására vagyunk „bedrótozva”. De még ennél is hosszabb időre nyúlik ez vissza. Már a főemlősök is így működnek. Arra…..
Karrierépítési tréning Geszti Péterrel 14,875 Ft helyett 5,950 Ft-ért minek van?..
bolhabetu 2011.01.05 19:26:43
@Agyfasz: Bájos, először beleköt a blogba, majd egy lehetséges választ ad a blog nevében és minden posztban feltett kérdésre. Tehát igazolja a blog létét.
Az is magyar sajátosság, hogy a blogot fikázásnak és nem iróniának, viccnek érzekelik sokan. (Magam is. Ezzel együtt tetszik.)
IDDQD FPS élőben 2010.12.31 08:00:00
Nem, nem valami vicceskedő videó jön az afganisztáni amerikai katonáktól, csak Freddie Wong jött ki egy újabb filmmel. A srácról két dolgot érdemes tudni: egyrészt ő nyerte a 2007-es World Series of Video Games Guitar Hero 2 versenyét (ez a kevésbé fontos, bár 2625 dollár nem is…..
bolhabetu 2010.12.31 09:47:13
Bocy sparos számlája szerintünk is prímán néz ki így egyben, akár a magyar fogyasztók mottója is lehetne. Főleg így karácsony előtt...
IDDQD Odaver az új Deus Ex trailer 2010.12.11 19:00:00
Kevés játék létezik, aminek a trailerét hajlandóak vagyunk bekötni ide, de a készülő új Deus Ex játékkal (alcím: Human Revolution) már egyszer kivételt tettünk, és az új trailernek is itt a helye. Én egészen filozofikus hangulatba kerültem tőle. Néha hihetetlennek tűnik,…..
bolhabetu 2010.12.12 08:52:25
@Lekwar: Azért az 56-ban megjelent Tigris!Tigris! bajosan kortárs.
IDDQD Megszakad a téridőkontinuum 2010.12.10 12:36:02
Te mennyi idő alatt nyomtad le anno a Portalt? Pár nap, egy hétvége, vagy egy ültő helyedben megvolt egy este alatt? Na, akkor tessék nagyon figyelni 9 perc 25 másodpercen keresztül:  Igen, kicsit nehezen követhető a dolog néha még magukat profinak tartó Portal-zsokék számára…..
Subba WTF: Sárgát sugárban 2010.12.09 14:38:47
Ez a szimpatikus albínó moncsicsi bácsi sárgát pisil amióta a hölgyeket ismeri!   ..
bolhabetu 2010.12.11 19:21:26
Indafilm blog Hibabejelentő 2009.11.11 18:34:00
Drága néző és reménybeli néző! Jó sok álmatlan óránk ment rá, hogy az Indavideó Film minél egyszerűbben és megbízhatóbban működjön. Mivel azonban a számítástechnika ingoványos terület, az ember pedig gyarló, lehet, hogy egyes felhasználóknál gondok adódnak.…..
Nem tudom, miért alakult így, de az utóbbi időben a világ különböző pontjain működő ateista szervezetek úgy próbáltak meg vitát generálni a vallási kérdésekről, hogy a buszok oldalán vett hirdetési felületeken helyeztek el provokatív üzeneteket. Itt az addicton is volt már…..
bolhabetu 2010.12.04 18:14:20
@thinker_:
Egyrészt sehol nincs előírva, hogy ateista=liberális. A világ diktátorai között is voltak szép számmal.
Másrészt a liberalizmusnak sehol nem mond ellent, hogy ateisták kinyilvánítják a véleményüket. Cseppet sem lenne liberális az a világ, ahol senkinek a világnézetére nem lehetne rákérdezni, és ahol csak ártalmatlan dolgokon lehetne vitázni, azon is csak egy picit, hogy nehogy valaki megsértődjön.
Már megint itt vagyunk, és itt vagy te is!Caesar Junior2x-es anyuka, feleség, és családjaDr. SzerelemDr. SintérSzelebriti Fotosop ArtistaAndré AngyalaiKomoly nézésNyár Ha október 4.-én szürke hétfőre ébrednétek…akkor is van remény! Hétfőn este az Arénában az…..
bolhabetu 2010.10.02 23:06:21
@Blackwitch Willow:
Lehet. Azon kívül, hogy ebben a korban Twilight rajongó, semmi rendkívülit nem látok az oldalán.
Mondjuk az elég gáz.:)
Nekem sem az esetem, de hát ez egyéni szociális probléma.