Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maurer Feri

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Mese pappal 2007.04.30 08:30:00
Vallási vitákban előbb-utóbb előjön az evolúció vs. teremtés című témacsokor, akkor is, ha épp semmi köze az aktuális kérdéshez. Mint ahogy az eggyel előbbi postnál. Gondolom, azért, mert az Isten oldalán prókátorkodó kollégák minden, az övéktől különböző véleményt…..
Maurer Feri 2007.04.30 11:56:30
Furcsa dolog ez a hit nevű afrodiziákum. Rengeteg embert ismerek aki melldöngető módon keresztény (főleg katolikus), sziruposan csöpög a szavaiból az álszent világszeretet, de a boltban elrágja a kiflit a pénztár előtt. Alapvetően nem is a hit a fontos az ilyeneknek, hanem a hit nyilvános megvallása, ami absztrakt módon föléhelyezi az egójukat a hitüket nyilvánosan meg nem vallók egója fölé, mégis egyfajta besz@rásérzés van bennük, mert a saját ürességüket próbálják ebbe a cukormázba csomagolva eladni, abszurd módon saját maguknak.
Szóval átverés az egész. Korlátolt gondolkodás, pontosabban a gondolkodás hiánya, amikor a logikailag meg nem magyarázhatóval találkozást elegáns (vagy inkább csak primitív) módon egy "hitnek" nevezett szófordulatba fojtják.
Az absztrakt gondolkodás teljes hiányát mutatja amikor Jézus fizikális feltámadásáról és mennybemeneteléről próbálnak meggyőzni, és a nyilvánvaló ökörségeket ezzel a cukros sziruppal próbálják beadni gusztustalan módon éppen a gyerekeknek. (Momentán a hit olyannyira elvont fogalom, hogy gyermekkorban tiltanám a hittan(sic!) tanítását.) Már ez a szó, hogy "hittan" is bizonyítja, hogy egy előre kitalált és unalomig begyakoroltatott pótcselekvésról van szó, ami éppen a valódi "hit" kialakulásának megakadályozására lett kitalálva. Mert amíg megmondják nekik, hogy mit higgyenek, addig nem kell törni magukat a valódi hitért. A "miatyánkot" és "hiszekegyet" meg "üdvözlégyeket" zsolozsmázó és az egyház által zombikká alacsonyított emberekről van szó, akik nem hisznek, csupán készen kaptak valami hitnek csúfolt egységcsomagot, és azt fogyasztják... És éppen ez a "vallás" meri felemlegetni, hogy "ne halat adj neki, hanem tanítsd meg halászni..." :) Röhej.