Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Em.MA

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tetvekről senki nem szeret beszélni, de néha szükségszerű. Most felvesszük a kesztyűt, annyi lesz a levéltetveknek és a növényeink végre fellélegezhetnek...
Március elején a facebook felhasználók arra eszméltek, hogy totál megváltozott a közösségi oldal felülete. Más design új köntösben. A nagyobb gombok és az átrendeződött felület sokak számára volt zavaró. Ekkor még azt gondoltuk, hogy a változás egy gombnyomással visszaállítható a klasszikus…..
A karikatúra története tele van gúnyrajzokkal, amelyek alkotóit vallás- vagy istengyalázással vádolták. Ezekben a napokban Pápai Gábor is így járt. A tiszti főorvos asszony egyik kijelentését értelmezte a maga módján, a háttérben pedig feltűnt Jézus is a keresztfán. A bírálók, köztük a bűnvádi…..
Em.MA 2020.05.08 12:35:55
@Ekrü: Hú de nagyon kiosztottál!
Tanár Úrnak/Úrnőnek jelentem, tisztában vagyok vele.
A mai fogalmak szerint, ha a református, stb egyházakra is vonatkozik, akkor a keresztyén és NEM a keresztény kifejezést használjuk.

Ha nem tudod értelmezni a ne csinálj magadnak bálványokat kifejezést semmi baj. A kat. egyh. sem tűri a bálványokat. A kat. templomokban található ábrázolások nem bálványok, hanem illusztrációk. Ha úgy tetszik felkeltik a hívőben az áhítatot, esetleg az adott témában elmélkedésre késztet. Még soha nem hallottam, hogy a templomban a falakon található festett képeket, vagy szobrokat dicsőítették volna, esetleg azoknak mutattak volna be áldozatot. Az a szentmise részeként mindig Istennek szól! Nem Jézusnak, nem Máriának, nem a Szentléleknek, csakis Istennek.
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
Em.MA 2019.10.21 18:00:05
A Poszter már nem sokat tehet, majd megszokja a fürdőszoba látványát.
Van, ahol csak koszos a felület, azt ne rójuk fel. Úgy látom, hogy a valóságban a fürdőszobaszekrény több helyet foglal, mint a látványterven. Az a kapcsolót jelképező tyúkbél úgy maradt ott, hogy a kivitelező közölte, hogy a munkát befejezettnek tekinti?
A csempe illesztésére, és arra a vörös izére, mint fugára valóban nincs mentség, a tipikus igénytelen 'jóvanazúgy' hozzáállás szülte.

Egyszer volt olyan felújítás az életemben, amikor úgy gondoltam, most nem én csinálom, elegem van belőle, mégiscsak nő vagyok, még ha műszaki végzettségű is. Megfizetem, csinálja akinek ez a szakmája.
A vége az lett, hogy 1 hónap határidőcsúszásnál kidobtam a generálkivitelezőt. Az addig elvégzett munkán tételesen mentünk végig, mutattam a hibákat, hogy ez mi, az mi, hogy néz ki, stb, majd a kért összeg 1/3-t egyszerűen nem adtam oda neki. Sírt, hogy de a kőműves így meg úgy, mondtam neki, küldje csak hozzám a kőművesét, majd megbeszélem vele.
Egy hónap múlva még egyszer visszasunnyogott, hogy na de hát kellene a pénz, mire közöltem, hogy soha. Így is túl lett fizetve.

A villanyszerelője volt az, akinek a munkáját, hozzáállását csak dicsérni tudom, a többi ... a tipikus "falura parasztnak jó lesz az". Amiket az ismerőseimtől hallottam még örülhetek is, hogy tulajdonképpen jól jártam.

Ezekben az építőipari történetekben az a szomorú, hogy általánosnak mondható, hogy az ott dolgozók képtelenek az igényes, minőségi munkára, nincs olyan fórum, ahol tényleges jogorvoslatra volna lehetőség, csak feszültséglevezetésként panaszkodni lehet itt-ott.
Egyre több otthont hirdetnek amerikai konyhás nappalival. Vannak jó tulajdonságai, de az éremnek mindig két oldala van, így most egy kicsit mögé nézünk ennek a típusú konyhának és kivesézzük, hogy milyen hátrányokkal jár, ha valaki ilyen lakás mellett dönt...
Em.MA 2019.10.05 08:49:23
@Girhes: Ott a pont. A jó öreg lakókonyha, ahol nincs láb alatt a család, ha veled akarnak lenni, mindenki elfér étkezéskor.

A panelok konyháit is csak melegítésre találták ki akkor, amikor elkezdték a panelépületeket tervezni. A szocializmusban ugye.
Akkor az volt az elképzelés, hogy mindenki a munkahelyén, iskolai menzán ebédel, hétvégén meg étteremben. Még ha így is lett volna, ott van az az egyszerű tény, hogy meg kell nézni az alapterületét!
Az egyik ilyen lakásban a konyhám 3,60x1,50 volt a konyhabútorig. Na ott ülje körbe a család az étkezőasztalt! Falnak tolva, ha leült valaki mellé, már nem fértünk el mellette. Na jó, szűken.

Az amerikai konyha igényét szerintem ezek a tapasztalatok alakították ki. Én is gondolkodtam rajta, hogy beáldozom a szomszédos szobát, ott legyen a lakókonyha, a konyha elég szülői hálónak, a másik megmaradhat a gyereknek. Sok hűhó semmiért. Egyszerűbb volt továbbállni.
Valami talán megmozdult az emberekben környezettudatosság terén, legalábbis egyre gyakrabban kerül elő a téma, és egyre többször lehet találkozni azzal, hogy az keresik a módját annak, hogyan tudnak kisebb ökológiai lábnyommal élni. A Facebookot görgetve mostanában lépten-nyomon abba lehet botlani,…..
Em.MA 2019.07.12 12:52:45
@midnight coder:
" Miért is építsünk egy-két olyan helyet ahol a szemetet gazdaságosan és környezetkímélõ módon lehet tárolni vagy újrafeldolgozni, tároljuk inkább szerteszét minden országban, az biztosan jó lesz mindenkinek."
Nem tárolni kell, feldolgozni! A szállítás környezetkímélő? Nem. Munkahelyteremtő beruházás? Igen.

Én úgy látom, egyenlőre az a gond, hogy feldolgozás helyett bizonyos országok bedobják az óceánba a szemetet, hogy a fejlettnek nevezett országok szemétlerakónak használják az un. harmadik világot.
Ha nem lehet kivinni a határon túlra a szemetet, minden ország lakossága hamarabb fog szembesülni azzal, mennyit termel, és talán hamarabb elgondolkodik azon, hogy személyesen neki is tenni kell az ügy érdekében.
Nyilván jó megoldás, ha csak újrahasznosítható csomagolást alkalmaznak, de azért attól még lehet abban is mértéket tartani.
A többi kissé személyeskedő hangvételű megjegyzéssel nem tudok mit kezdeni. Tudod az ing meg az ő tulajdonosa. Nem kívánom másokét hordani. Ezeket a dolgokat, mivel nem ismersz, jobb lett volna ha nem nekem írnod, hanem önálló hozzászólásba.
Amikor Máté megszületett, és megtudtuk, hogy Down-szindrómás, az első, legsötétebb gondolataim egyike az volt, hogy az egész családunk élete romba dőlt, és a testvéreinek egyszer s mindenkorra befellegzett. Mostantól bizonyára semmi időm nem lesz rájuk, el lesznek hanyagolva, és borzasztó életük…..
„Amikor megtudtam, hogy sokan vagyunk, akiknek ezt a kényelmetlenséget el kell szenvednünk, elhatároztam, hogy mozgalmat indítok ellene” – nyilatkozta Isikava Jumi japán színésznő a hazájában nők számára kötelezővé tett magas sarkú viselet elleni KuToo alapítója. A magas…..
Ismét itt van régi jó ismerősünk, a Spurifuvar! A költöztető cég 2015-ben többek között félrekalkulálásért és ügyeskedésért járt nálunk, idén tavasszal pedig tönkretett búrotok és eltűnt holmi is szerepelt a panaszban. De hogy ne unjuk meg a sztorikat, a harmadik rész egy óriási csattanóval fog…..
1899. Hippolyt Romanov, orosz arisztokrata mérnök szentpétervári elektromos, kísérleti autóbusza..
Em.MA 2019.04.14 18:08:59
@totelcamp: Bizony. Vagyis az nem számított mikor éhes, akkor kellett ennie, amikor a tudálékos tudósok meghatározták. Szigorúan 3 később 4 óránként.
35 éve is még bőven az volt a gyakorlat a szülészeteken, hogy adott időpontokban szoptathattak csak a kismamák. És ezt még otthon is be akarták tartani, a védőnők rendre rákérdeztek, tartjá-e az etetési időket. Egészen addig ez volt a gyakorlat, amíg végre ki nem harcolták a baba-mama barát intézményeket.
 Sokaknak furcsán hangzik, de mint vendég is alázatosnak, előzékenynek, és udvariasnak kell lennünk. Az a játék, amit úgy hívnak, hogy vendéglátás, kétoldalú és mindenképp előzékenységen alapuló közösségi történés. A szakmaiságon kívül bizony a legfontosabb az emberi oldala, amit sajnos sokszor…..
Egy közeli hozzátartozó elvesztése nemcsak érzelmi traumát jelent, hanem sokszor óriási anyagi megterhelést is a családnak. A kiadási problémának az enyhítésére a cihában gyűjtött temetéspénztől a kegyeleti biztosításokig terjedő széles skálán többféle megoldás létezik. Utóbbinál szokás szerint nem…..
Em.MA 2019.01.22 16:03:22
@Bryan élete: Semmit nem ajánlottak, csak választási lehetőséget.
Elmondtam mi a terv, mit szeretnék. Tüzetesen átnéztem a végszámlát, nem találtam benne semmi olyan tételt, ami indokolatlan lett volna.
Ennek ellenére nem vonom kétségbe a rossz tapasztalatokat, mert volt olyan ismerősöm, aki vállalkozó közbeiktatásával 100 ezerrel többet fizetett egy hasonló tartalmú temettetésért.
Én közvetlenül a helyi temetőben intéztem a dolgaimat, nem szoktam közvetítőket igénybe venni. Azt szoktam mondani, nem vagyok olyan gazdag, sem pedig olyan lusta, hogy azért fizessek, amit magam is meg tudok csinálni.

A biztosítóktól pedig én is óvakodom, mint ördög a tömjénfüsttől. Való igaz, akkor legyen valami kis vésztartaléka az embernek, akár havi 2 ezer de nem náluk, akkor legalább nincs huza-vona, ha kell a pénz.
A barátzóna létező jelenség, bár olvastam már egy cikket Barok Esztertől, aki ezt tagadta. A témához szorosan kapcsolódik a férfi-nő barátság létezése körüli állandó polémia is. Véleményem szerint férfi-nő barátság csak abban az esetben működik, ha egyik fél sem érez semmilyen vonzódást a másik…..
Em.MA 2018.08.06 17:54:00
@ArriMedes: Ez egy olyan jó megfogalmazás, ami után már csak pontot lehet tenni.
Mióta családanya vagyok, jobban odafigyelek a háztartási hulladék szelektálására és csökkentésére. A városunkban a szelektív hulladék elszállítása profin meg van oldva, minden háztartásban, aki igényli, ingyen elviszik havonta egyszer a hulladékot és gyűjtő tárolót is biztosítanak. Így ha…..
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
Em.MA 2018.05.15 20:57:54
@Nikoletta Pajor: Minden szóval egyetértek.
Az előző részben azt elemeztem, hogy miért nem jutott el az ellenzék üzenete a választókhoz, így azok nem tudhatták meg, hogy miért is lenne jobb az ellenzék jelöltje képviselőnek vagy épp kormányfőnek, mint a Fideszé vagy Orbán Viktor. Ám az se baj, ha a választó a…..
Em.MA 2018.04.13 11:31:28
@Ad Dio: Jaj de nagyon egyetértek!
Hangulatjelentés Egyenes vonal 2018.04.09 08:36:02
Az idei évbe nagyon belehúztam továbbképzés szempontjából, április van, de már megjártam 3 tanfolyamot, több előadást és még kettőre vagyok belejelentkezve. A flossing második részén mélyítettem a gyakorlatomat, illetve a Masszőrök konferenciájára tértem be lelkesen, amikor épp nem otthon kómáltam…..
Em.MA 2018.04.09 16:33:55
@stim: Egyetértek!
Azt javasolta, hogy jelezzem az orvosi kamara felé, hogy nem volt hajlandó ellátni gyermekemet, mi több, elküldte őt a rendelőből. Tisztelt Praxis blog!   Nem egészen vagyok tisztában az iskolaorvos jogaival, ezért fordulok önökhöz. Lányomnak, aki jelenleg tizedikes, le kellett…..