Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lb0420

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kereken húsz évvel ezelőtt, 1989. november kilencedikén a már napok óta mozgolódó keletberlini polgárok, akiknek negyven év folyamatos szívás után már teljesen teleszaladt a zsákja a Honecker-féle bagázzsal, egy kommunista pártfunkci (Günter Schabowski) felkészületlenségének (no meg egy olasz…..
lb0420 2009.11.10 00:35:11
@molnibalage: Már miért olvasztották volna be?
Örültek a háború után, ha találtak épen maradt, vagy kijavítható vasúti járművet!
Az S-bahn jellegzetes bordó-okker fekete fedelű kocsijai kitűnően funkcionáltak. A BLW (Borsig Lokomotív Werk)-ből ideiglenesen Hans Baumler Werk névre átkeresztelt járműgyár elkezdte gyártani az új S-bahn kocsikat a 80-as években. (Mellékesen ez a cég szállította a jelenleg Budapesten közlekedő BHÉV szerelvényeket is, az MX és az MXA sorozatú vonatokat.)

Ma már ebben a tekintetben is túlkínálat van. A Düwag, a Siemens, a Bombardier, a svájci Stadler, a francia Alsthom, stb. ontja a jobbnál jobb járműveket.
Ezek már mnd fékezéskor energia visszatáplálásos, fejlett technológiájú aszinkron hajtású járművek.

Ami követendő példa lenne itthon is: Az oldaláramszedős metró jellegű kocsikkal üzemelő S-bahn hálózatot a DR (Deutsche Reischbahn), amiben annak idején az volt a vicces, hogy a szocialista DDR a Demokratikus Németország államvasutjának a neve magyarul: "Német Birodalmi Vasutak" volt. Lényegében átvették a régi nevet, (DRG) csak a végéről levágták a "Geselschaft" (Társaság) szót. Tehát mindig az államvasutak üzemeltette az átkosban is, jelenleg pedig az egységes DB (Deutsche Bahn)a német államvasút.
Nálunk is össze lehetne mi több kellene már régóta a budapesti metróhálózatot, a BHÉV hálózatot vonni a MÁV-al, mert így sokkal könnyebb lenne összehangolni az égetően fontos fejlesztéseket.
De így van ez Franciaországban is, ott meg a gyorsvasúti- és metróhálózatot az SNCF a francia államvasutak üzemelteti.
lb0420 2009.11.10 00:45:49
@tiboru: Nagyon szívesen!
Ennél a témánál még egy kicsit elidőzve, régóta foglalkoztat a gondolat, hopgy a Halál 50 órája című filmben a Shermanok szerepét miért játszotta szintén más hk?
Ugyanis a film valamikor a '60-as években készült és egész sor országban pl. a legközelebb Izraelben akkor még tömegesen álltak hadrendben a Sherman hk család legváltozatosabb altípusai.
Pl. Az angliai csata című filmben a spanyol légierőtől kölcsönzött Heinkel He 111-esek repülték - saját szerepüket.
Egyedül az látszott rajta, hogy nem eredeti német gyártmány hanem hazai HS (Hispano Suiza), hogy az orrésze a gépeknek szemből nézve asszimetrikus ("fogfájós") volt.
Mellékesen ennek a filmnek az egyik technikai szakértője a nagyszerű Adolf von Garland volt, a híres második világháborús ász, aki már 22 éves korában tábornoki rangban szolgálta a hazáját.
Jellemző rá, hogy még az ellenfelei is tisztelték és a "levegő lovagjának" tartották.
Hasonlóan, mint az első világháborús magyar ászpilótát Kiss Józsefet, a '49-as mártír Kiss Ernő honvédtábornok unokáját. De ez egy másik történet.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevélben hívja fel a hívek figyelmét a katolikus hit megőrzésére az újpogányság egyre terjedő szellemével szemben. A testület levelét, melyet szeptember 20-án minden katolikus templomban felolvasnak, az alábbiakban adjuk közre.Krisztusban…..
lb0420 2009.09.22 23:48:59
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevélben hívja fel a hívek figyelmét a katolikus hit megőrzésére az újpogányság egyre terjedő szellemével szemben. A testület levelét, melyet szeptember 20-án minden katolikus templomban felolvasnak, az alábbiakban adjuk közre.

Krisztusban Kedves Testvérek!

Szent István király intelmei ma is időszerűek. Közülük az első a katolikus hit megőrzésére vonatkozik. Mi, akik mint püspökök a tiszta katolikus hit őrei vagyunk, nem hagyhatunk figyelmen kívül néhány olyan jelenséget, amely napjainkban híveink körében is terjed.

Azt tapasztaljuk, hogy ismét erőre kapott egyfajta pogányság. Ahogyan Szent István halála után, úgy most is támadja a kereszténységet. Néhány évvel ezelőtt még az elvilágiasodást tartottuk szinte az egyetlen veszélynek. Bár továbbra is jelen van népünk körében ez a fogyasztói szemlélet, az élvhajhászás és a hedonizmus bálványa, ma az újpogányság szelleme is erősödik.

A kommunista évtizedek alatt próbáltak mindent elfelejtetni, ami magyar és keresztény azonosságunkat erősítette. Kisebbrendűségi érzést tápláltak belénk, azt sulykolták, hogy utolsó csatlósok vagyunk, nacionalisták és soviniszták. Ehhez újabban a kirekesztő és a rasszista jelzőt is hozzáteszik. Mindezeket a szeretettel ellenkező magatartásokat határozottan elutasítjuk. Szükséges és jogos, hogy helyes öntudatra ébredjünk, keressük, újra tudatosítsuk igazi értékeinket, magyar örökségünket kulturális, történelmi és tudományos területen egyaránt. Ennek része az is, hogy megerősödjünk keresztény öntudatunkban, hiszen a krisztusi kinyilatkoztatás magyar kultúránkban is megtestesült, azt megnemesítette és megszentelte. Ezeréves magyar kultúránk a keresztény hit nélkül nem érthető. Ezt az öntudatra ébredést mi is nagyon fontos keresztény és magyar feladatnak tekintjük.

Sajnos azonban ennek az öntudatra ébredésnek vannak vadhajtásai is. Ezek egyike a különböző vallási elemeket keverő ún. „ősmagyar szinkretizmus“. Ez a jelenség azért is nagyon veszélyes, mert kereszténynek tűnő vallási nyelvezetet használ és könnyen megtévesztheti még a vallásukat gyakorló hívőket is. Ezek közé tartoznak a Jézusról és Szűz Máriáról szóló tudománytalan állítások. Ilyenek pl. a „Jézus, pártus herceg“-elmélet, vagy a táltosok, a sámánok és a pogány ősmagyar vallás egyéb valós vagy vélt elemeinek újraélesztése. Olykor még a legnemesebb hagyományőrző mozgalmakat is felhasználják arra, hogy a pogányságot népszerűsítsék. Keresztény hitünk nem pusztán az ember istenkeresésének az eredménye, hanem Isten kinyilatkoztatásán alapul, amely Krisztusban teljesedett be. Ő az út, az igazság és az élet az egyének és a nemzetek számára is.

Ezért kell megemlítenünk a hitünk igazságát fenyegető egyéb veszélyeket is, mint pl. az okkultizmust, a spiritizmust és a bálványimádás különböző formáit.

Arra kérjük katolikus testvéreinket, hogy óvakodjanak minden ilyen megtévesztő kezdeményezéstől.

Pál apostol figyelmeztetése napjainkban is időszerű: „Mert jön idő, amikor az egészséges tanítást nem hallgatják szívesen, hanem saját ízlésük szerint szereznek maguknak tanítókat, hogy fülüket csiklandoztassák. Az igazságot nem hallgatják meg, de a meséket elfogadják“ (2Tim 4,3-4).

Katolikus hitünk elleni támadás érkezik a szélsőségesen liberális eszmék irányából is, amelyek a relativizmus diktatúráját erőltetik ránk, azt a szemléletet, amely kétségbe vonja magának az igazságnak a létét. Ez az irányzat az élet tisztelete helyett a halál kultúráját terjeszti. Tagadja vagy relativizálja a férfi és a nő különbségét, valamint a házasságot és a családot. Ezzel szemben mi elfogadjuk a teremtő Isten tervét az emberről, a családról, a kultúráról, a nemzetről. A globalizációval szemben a katolicitást valljuk. A katolikus igazság nem nemzetközi, hanem nemzetek feletti, de hogy konkrétan létezhessen, a nemzeti kultúrákban kell megtestesülnie.

Katolikus hitünket kikezdheti az a felfogás is, amelyet így szoktak megfogalmazni: „vallásos vagyok a magam módján“. Csak akkor vagyunk és maradunk katolikusok, ha az Egyház élő hitével összhangban hiszünk, mert egyedül egyházának ígérte meg Jézus Krisztus: „Én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig“ (Mt 28,20).

a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
Forrás:
uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1386
Címkék: egyház magyar keresztény

Válasz:
Ennek a körlevélnek a tartalma - elgondolkodtató.
Mint ahogy az is, hogy - szerintem – a kiadványok sorából hiányzik még egy körlevél, amelyet a véleményem szerint illett volna a Magyar Katolikus Püspöki karnak megfogalmazni és köröztetni - a "Meleg Büszkeség Napja" című, államilag (A Rendőrség egységeinek túlméretezett bevetése.) nyíltan támogatott ocsmányságon, amely legalább négyrendbeli bűncselekményt kimerített!
(Pl. az Egyház és egyáltalán a keresztény-keresztyén ideológia nyílt gyalázása: "Krisztusnak is két apja volt..")
Nos Tisztelt Püspök urak - akkor mindehhez - szavuk nem volt!???
Hogyan???
Ennek jegyében megkérem ne csodálkozzanak, hogy a gondolkodó emberek - jogosan - kezdik kutatni a gyökereiket és eljutnak az ősi magyar vallásról szóló tanok kutatásához!

Miért is?

Pl. boldoggá lett avatva a velejéig degenerált - a magyarságot fél évezreden keresztül sanyargató-pusztító Habsburg család egyik legtehetségtelenebb tagja: IV Károly. Ez minden jóérzésű magyarban igen erős visszatetszést keltett!
Pl. annak idején Wojtila (II. János Pál) pápa figyelmen kívül hagyta az erdélyi csángókat a látogatásakor, nem nevezett ki magyar püspököt a Felvidékre, ráadásul az egyházmegyék átszervezésével – egyházi szempontból jóváhagyta a trianoni határokat!.
A pápa nem győz elnézést kérni attól a terrorista bandától - amelyik a világ egyik tűzfészke - jogutódja a Megváltó gyilkosainak! ("Az Ő vére, rajtunk, s fiainkon!")
Nem szégyelli magát, amikor ugyanez a bagázs - pénzügyi hatalmával visszaélve - a világ dolgozó embereit nyomorgatja - közben tagjai hedonista életmódot folytatnak közben ezekkel kokettálni?
Maguk sem szégyellik magukat, miközben "jóságos atyailag" igyekeznek bennünket - megbotránkozott embereket - rendre(?)utasítani, nem vágnak vissza az elvtelen és ocsmány rágalmakra, amikor katolikus papokat - bizonyítékok nélkül támadnak, nevetség-megbotránkoztatás tárgyává tesznek???

Ezek után csodálkoznak, hogy "mint a szarvas" kezdenek tömegek vágyódni vissza az ősi kristálytiszta forrásokhoz???
Megvédtük Európát 1000 éven át. A "köszönet" mindezért Trianon, 1948 Párizs békediktátum!
Felvidéki véreinket drasztikusan támadja a tót államvezetés, maguknak különösebb szavuk ehhez sem volt, jelenleg sincs!
A tanítások szerint "Minket különösen szeret az Isten!"
Kérdésem: Mi lenne, ha haragudna ránk???
Kérdéseim kizárólag a történelmi sérelmeinken alapszanak!

Az elmúlt több mint hét év, kizárólag a pusztulást hozta a Nemzetre! A magukfajták reakciója???
Úgy mise közben nagyon szépen hangzik: Ha megütik az egyik orcádat, tartsd oda a másikat is!"
Ha bele gondolunk, ebbe az "alapigazságba" valószínűleg ennek a mentalitásnak "köszönhető" hogy a Nemzetünk itt tart!
És tetten érhető a magukfajták kollaborációja a mostani kormánynak hívott bűnszövetkezettel!
Ha nincs Szent László, Mátyás királyunk, ilyen mentalitástól vezérelve a nyomunk sem maradt volna ősi lakhelyünkön, a Kárpát medencében!

Kérésem, ne az ősi gyökerek után kutatókat tessenek elítélni, hanem azokat a profi nemzet megrontókat, akik az életünkre törnek, ma már leplezetlenül!

Tessenek talán az utolsó nagy bíboros prímás nyomdokaiba lépni Mindszenthy Józseféba, akit a tulajdon főnöke VI Pál pápa fokozott le, holott ehhez jogköre nem volt!
Ugyanis az esztergomi érsek Magyarország első számú zászlósura! Közjogi méltóság, az Államelnökkel azonos szint, ami a belpolitika szférájába tartozik,ebből adódóan ebbe külső hatalom, még ha a pápáról is van szó be nem avatkozhat!

Ne a magunkfajtán élezzék számítógépeik billentyűzetét, hanem azokon, akik Nemzetünket és az Anyaszentegyházat folyamatosan gyalázzák!