Regisztráció Blogot indítok
Adatok
világoszöld

0 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fővárosi közgyűlés március 30-án szavaz arról, hogy a Hegyalja út felvegye-e Mádl Ferenc köztársasági elnök nevét. Ebben a posztban csak a Hegyalja út kialakulásának, elnevezésének történetét szeretném röviden összefoglalni hitet téve amellett, hogy ezt az utat a jövőben is Hegyalja útnak kell…..
Sokáig gondolkoztam, hogy ezt a receptet leírjam-e, mert például emberem nem volt tőle elragadtatva a végeredmény színe miatt, nekem meg a recepten történt kényszervariálás miatt összejött íz volt túl erőteljes, mondhatni pofánb@szós. Ráadásul a kedvenc török húsosomnál borjúlábat, bocsánat,…..
Jó lesz, ha Csányi összeszedi magát, mert a Nemzeti Borosta összevonta ismét a szemöldökét. Mikor először kicsit összevonta, akkor két hét alatt kisöpörte az egész országból a félkarúkat. Mikor kicsit jobban összevonta, akkor újraosztódott a dohány-kiskereskedelem. Most…..
A címbeli kérdésre gyanítom a többség válasza egy fejcsóválással kísért határozott nem. Múlt héten ünnepelték a szerelmesek Valentin napját, mikor is sok ajándék virág lelt gazdára, az ezzel kapcsolatos írások zöme (köztük az enyém is) azonban értelemszerűen a nőknek…..
Kerényi Imre hivatalos tisztsége, csak hogy mindenki jól megjegyezze magának: a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki…..
világoszöld 2013.02.16 07:47:49
Bayer Zsolt: „A tömeg” című írásának ez az első mondata is már finom kis hazugság, miszerint Papcsák Ferenc zuglói polgármester feljelentette az őt rágalmazó „kommentelőket”. Ugyanis nem a rágalmazókat jelentette fel, hanem a becsületsértőket. A kettő között igenis…..
Proszektúra A béke segge alatt 2012.10.19 09:37:08
Bayer Zsolt, velejéig civil magyar állampolgár a főszervezője a nemzeti ünnepünk napjára időzített újabb békemenetnek, aki erről nyilatkozott a köztelevízióban a Ma Reggel-ben. Igen, jól hallották, az a Bayer Zsolt, aki újságjában alig néhány nappal ezelőtt még bőszen…..
Kéne valami virág az ablakba, párkányra, balkonra, mi legyen az? Hát muskátli! Feltételezem sokunk fejében megfordult már ez a gondolat, bizonyítja ezt, hogy bármerre járunk-kelünk az országban, muskátlis ablakot, erkélyt mindenhol találunk. A muskátli igazni népnövény, szép,…..
világoszöld 2012.10.06 13:57:05
@msnick: A citromuskátli általában nyár elején virágzik és rövid ideig, nem igazán a virágaiért tartjuk. Viszont a szunyogok és a darazsak utálják , egy-egy ágat leteszek a teraszasztalra, ha pl. grillezünk, és elzavarja a darazsakat. De a virágzást elősegíti, ha áprilistől kap egy kis " virágzás-inditó" oldatot, én minden nyári virágos növénynek adok, pl muskátli, leánder, hibiszkusz stb. Meghálálják.
Vastagbőr Budai Gyula bevallotta 2012.08.13 13:01:00
Korábban már írtunk a teljesen véletlenül egységes dinnyeárról, ami ugye nem volt kartell, csupán az összes áruháznak ugyan a szám jutott az eszébe dinnyeárnak, egy kis kormányzati rávezetés után, természetesen.Most Budai Gyula államtitkár a Csongrád megyei gazdakörök…..
A kert, ha szépen karban van tartva, igazán élő, lélegző terület, többek közt azért, mert a növények mellett élőlények is benépesítik, elsősorban rovarok, hisz egyébként is ők vannak a legnagyobb számban jelen a bolygón. Statisztikailag törvényszerű tehát, hogy ahol fű,…..
Már nagyon rég óta szoros figyelemmel követjük a Klub Rádió vs. Médiatanács deathmatch-et, hogy most egy kicsit hátrébb lépünk a médiapolitikától, és belefüleljünk a rádióba, ugyan mi is az, amiért Szalai Annamária süllyesztőbe akarja küldeni Arató András…..
Sokan csak a "puccsot" és a Békemenet "csattanós válaszát" idézik Kövér László minapi interjújából, holott az igazán érdekes az, hogy a házelnök szinte mindenkit kritizált. Ha meg akarjuk érteni, milyen idegállapotban, milyen feltételezések és összeesküvés-elméletek…..
A Budapest Pride alapvetően egy tök visszafogott, zenére színes ruhában sétálós rendezvény. Furcsán hangzik? Ha a médiában az utóbbi években látott képek alapján ítélünk, akkor igen. Nehéz helyzetben van a sajtó, amikor a melegfelvonulásról kell tudósítani. A kamionon…..
Erősen vitatható, hogy a választópolgárok között az MSZP támogatottsága tényleg beérte-e már a Fideszét, ahogy azt például Mesterházy Attila állítja. Nem meglepő módon az interpretációiban legendásan erős intézet gyorsan jelezte is: „az olló zárulása azonban csak…..
A Kereszténydemokrata Néppárt már megint nem fért el Orbán Viktor nadrágjában. Addig fickándozott a kis huncut, addig nyomakodott és furakodott, amíg be nem terjesztett egy törvénymódosítást, ami betiltaná az önkényuralmi rendszerekkel összefüggő személyek, szervezetek,…..
Imádja Orbán Viktort, és közben azt gondolja, hogy jobb lenne, ha Európa visszavenne, hiszen itt arcoskodnak nekünk, miközben náluk verik a négereket? Ha azt hallja, "külföldi", rögtön az jut eszébe, hogy "holdudvar, szoknya, kettős mérce"? Önnek sosem…..
világoszöld 2012.02.14 13:47:29
@Jani haverja: Mindegy mibe csomagolod, csak nemzeti szín szalaggal legyen átkövetve, úgy minden "zöldséget" könnyebb eladni.
világoszöld 2012.02.14 14:48:19
@Németh András: Van narancssárga "büdöske" is, ha már becézni akarjuk
Legkedvesebb ellenségünk, borzongva szeretett Vlagyánk!A hideg futkos a hátamon míg levelemet írom, de nagy úr a muszáj. Az van kedves barátom, hogy ez a mi kormányunk egy tehetetlen puhapöcs, aki a ájrópai unijó neoliberális nyámnyiláival ül egy melegedőben, ott…..
 Oszkó és a Reformszövetség is bocsánatot kérhetne a magyar néptől, mert évekig mantrázták az egykulcsos adót. Mert itt lapulunk a bokorban egy kifejezetten keleti jövedelemadó-rendszerrel, amit már az IMF is eltörölni javasol. Miután a kormány által eleinte hangoztatott,…..
Fideszes civilek kormánypárti tüntetést szerveznek, amelyet "Békemenetnek" kereszteltek el. Ez a békemenet elég furcsa, miközben a kormány saját bevallása szerint "szabadságharcot" folytat valamint "kokikat és sallereket" oszt.Külön öröm, hogy a…..
világoszöld 2012.01.13 14:11:08
@manes: Hogy lenne ugyanaz. Ma a kormánypártnak 2/3-a van, az csinál vele , amit akar, nekik nem diktál senki / Brüsszel sem/. Élni kellett volna vele nem most, hanem 1,5 éve, a gazdasággal foglalkozni, ha nem tetszik az IMF felvenni a hitelt a szabadpiacról, ahogy ahogy folyamatosan hírdették, átalakitani a nagy elosztó-rendszereket, nem pedig csak saját hatalmuk bebetonozására használni a 2/3-ot, mint ahogy tették. A zemberek nem mentek volna az utcára, ha úgy érzik, hogy jó irányba mennek a dolgok, mert minek is??????Anno a Fleto is elrontotta, és jogosan voltak az emberek felháborodva, felháborodásukat pedig kifejezte a választási eredmény. De a 2/3-os kormánypárt hiveinek ki-mi ellen is kell utcára vonulni?????A világ ellen , a világbékéért???Senki nem kötötte meg a kormány kezét semmiben, csak nagyon elkszurt valamit , és duzzog, hogy nem nyitják ki szó nélkül a pénzcsapot. Én se vállalnék kezességet a lusta, alkoholista szomszédomért a bankban, akiről tudom, hogy elissza, elkártyázza a pénzt.