Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kissertés

30 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint kedves olvasóink azzal szembesülhettek, a Fostalicska blog már jó ideje meghalt. A szerkesztőség tagjai szétszéledtek a nagyvilágban, s eleve mindenféle egyéb dolguk akadt, ahelyett hogy az olvasót örvendeztették volna a fostos cikkekkel. Ezért mindannyiunk kurva anyját! Sajnos…..
Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni. Kérem a…..
Sárándi kirándulásunkból okulva ezúttal úgy döntöttünk, városi szórakozóhelyet választunk, így némi pezsgő és martini hatása alatt egyenesen Komlóig, a Laguna névre keresztelt diszkóig gurult a talicskakerék.Akárcsak legutóbb Sárándon, itt Komlón is csodálkozó arcok…..
kissertés 2011.09.29 11:04:09
@kittikeee: Őszintén örülök, hogy személyesen megtiszteltél minket a jelenléteddel.:)
 Nem vitatva Szabó Máté, ombudsman jó szándékát, meg kell erősítenem a címben írtakat: úgy beszél a magyar valóság egy szeletéről, az iskolákról, mint aki a Holdról csöppent ide.Mint aki nem látott még működő iskolát. Mint akinek egyetlen gyermeke sem járt…..
kissertés 2009.11.27 22:43:04
@sesshomaru: akkor üdítő kivétel vagy.
Legjobb tudtommal nem kötelező osztálykirándulásra vinni a tanárnak senkit, ha annyira nem megfelelő a potyaút vagy túl nagy a felelősség.
Kretén meg a hadd ne mondjam, hogy kid.
A hétvégének vége,  fel is tolták az agyam egyből, hát nyomjunk egy kis demagógot, az most könnyen menni fog, ugyanis egyrészt hétfő van, másrészt,Drága, elbasszott országom,  kirúgtad a tesómat a munkahelyéről!Testvérem varrónő, a textiliparnak sem megy jól,…..
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
kissertés 2009.10.04 07:26:58
@kutasbandi: ha a 4 ember egyenként csak 2 embert szervez be, az csak 8, nem tizenhat és így tovább...
Következő "sorozatunk" (valószínűleg nem lesz túl hosszú) a román történelem 'nagy' alakjaival foglalkozna. Miután a címben, és az első mondatban már hemzsegnek az ironikus megfogalmazások (és nem ígérhetem, hogy ez nem lesz részben így a továbbiakban), azért vegyük…..
Tudom, döglődik ez a blog, sajnos minden előbbre való mint a publikálás, százszor is a kurva anyánk - de ez van. Talán összeszedjük magunkat, talán nem.Ellenben Sertéséknél ma rádió szólt, s ennek során olyan kellemetlenül fostos nótákkal bombázták ezen ölelnivaló…..
 Lajos, szokatlan lesz az a hangnem, amelynek használatára kényszerítesz, „tudom, hogy keményen hangzik”: Ismered, Lajos, milyen a kőművesszex? Mész a picsába! Nem titkolom, hogy mindig is utáltalak. Már a Horn-kormányból is te voltál a legellenszenvesebb figura,…..
kissertés 2009.05.22 01:06:28
@sasika61: Ha a hangnem miatt törölted, az csak az írásod miatt lett ilyen.
Egyébként fenntartom az álláspontomat. Annyit azért tudok a gyereknevelésről, hogy engem is felneveltek, s a családban is vannak picik. Pont ezért is írtam, amit írtam.
Ha neked négy gyereked van, lelked rajta. Nekem ezzel semmi bajom nincs, ahhoz azzal se, ha valakinek egy van. Mindenki döntse el, mennyit szeretne, mennyivel bír akár mentálisan, akár anyagilag.
De gondolom az talán nem vita tárgya, hogy téged sem kényszerített rá senki, hogy ekkora családod legyen. Jóindulatúan feltételezem azt is, hogy nem a gyerekek után járó családi pótlék vagy szocpol motivált az utódaid számát illetően. Innentől viszont tényleg nem tudok megérteni senkit, aki azért sír, mert nehéz a helyzete a sok gyerek miatt. Tetszettek volna megállni egynél/kettőnél/stb. vagy nem gyereket vállalni, ha nem tudják ellátni. Hadd ne állami támogatáson múljon a gyereknevelés.

@betyár: vagy épp élek majd a megtakarításaimból. Egyébként miből gondolod, hogy a sanyarú sorsú, elegendő támogatást nem kapó nagycsaládosok 4-5-6 gyereke több adót fog előteremteni munkanélküliként (hisz szegényeknek nem telik semmire, nemhogy minőségi iskoláztatás, különórák), mint az az 1-2 gyerekes család szülöttje, aki úgymond nem nélkülöz és minőségi képzéshez, ezáltal hasonló munkához jut? (Amúgy tisztában vagyok vele, a képlet nem ennyire egyszerű, de ha elfogadom, hogy a sírás jogos, akkor bizony ez a felvetés is az.)
kissertés 2009.05.22 12:44:06
@betyár: Hm... nem, eddig eszembe se jutott a nagycsaládosok esetében a cigányság. Róluk is lehetne írni, de most szerintem ne menjünk ebbe bele.
A hozzászólásaimban emlegetett nagycsaládosok nem roma emberek, akik összehoztak 4-5-6 gyereket s most sírnak, h kevés a támogatás.
kissertés 2009.05.23 12:11:53
@sasika61: Az említett szó, amit akkor én se idéznék újra, bár nem irodalmi magaslatokból merít, nem hiszem, hogy rosszabb, mint ezen cikked nyelvezete.
Amúgy meg a sértődés oka nem világos, tetszik, nem tetszik, jelentsen számodra bármit egy gyerek, hacsak nem lombikbébiről van szó, így készül.
Az Invitel állítólag Kínában érzi magát. Bár első fokon elítélte a Pirate Bay üzemeltetőit egy szerzői jogi aktivista, tehát bizonyára nem elfogult bíró, a torrentoldalt nem záratták be, tehát az zavartalanul üzemel. Az Invitel Zoli szerint azonban nem tűrheti meg a…..
w Kim Dzsongil köszöntése 2009.04.18 15:00:00
Ügyes döntés volt a Crysis című játék alkotóitól, hogy a halomra mészárlandó ellenséget a Koreai Népi Felszabadító Hadsereg katonái játsszák, mivel az észak-koreaiakat gyakorlatilag a világon mindenki rühelli, ők maguk pedig szinte egyáltalán nem vásárolnak…..
kissertés 2009.04.20 16:57:38
Észak-Korea legfontosabb segélyezője Kína, csak ez jóval kevésbé publikus. Amíg a nyugati segélyek alkalmasint politikai manőverek részeként leállnak, Kína évről-évre nyomja a minimális gabonaszállítmányt, ami ahhoz kell, hogy még épp ne omoljon össze a rendszer.

@Naszta: a HVG pont most cikkezett arról, hogy az NDK-s rész leszakadása az egyesítés óta (pár év javulás után) csak nőtt a nyugati országrészhez képest.

@Pantagruel: koreai bomba vagy sem, egy Dél-Koreához hasonló fejlettségű ország esetében - a németekhez hasonlóan - csak a szándék hiányzik az atomtöltetek kifejlesztéséhez.

@Tóta W. Árpád: pontosan. Sem a déliek, sem Kína nem érdekelt az északi rendszer összeomlásában. A déliekre rászakadna egy katasztrofális állapotú gazdaság, az amerikai érdekszféra pedig kitolódna a kínai határig.
kissertés 2009.04.23 16:51:09
@molnibalage: Egy nagyon fontos apropója a kérdésnek, ami meggátolja az esetleges É-Korea elleni támadást, az Kína.
A koreai háború idején is a kétmillió kínai katona részvétele miatt nem esett el az északi rész. Most a világpolitikai helyzet jelentősen más, de Kína támogatása maradt, segélyezi a rendszert, az ellene hozandó szankciókat rendszeresen megvétózza.
A gazdasági károkon túl (menekültáradat) amiatt sem engedheti meg Kína É-Korea elvesztését, mivel ezáltal kitolódna a Jalu folyóig (kínai-koreai határ) az amcsi érdekszféra.
kissertés 2009.04.24 15:43:42
@molnibalage: Lehetséges, h konkrét harcok esetén nem avatkozna be, de politikailag mindent elkövet, hogy ez ne következhessen be. Ha Korea nagyon kekeckedik, akkor mindig szorít egy kicsit a pórázon, amitől Kimék kicsit lenyugszanak, s új tárgyalások jönnek.

Kim feltehetően nem ostoba ember, tudják ők nagyon jól, hogy a jelenlegi helyzetben nem éri őket támadás. Ezt jól bebiztosították az atommal, no meg Szöul sakkban tartásával (mint arra többen is rámutattak, egy háború esetén Szöulból lófasz se maradna).
És ott van a már emlegetett Kína is, akinek azért annyira nem nagy kolonc Korea, a gazdasági gyarmatosítás sokkal erősebb a kínai oldalról, mint délről.
 Egy bestiális gyilkosság aligha a legalkalmasabb eset politikai népnevelésre, hisz aki megszólal ilyen módon, az rögtön azt kockáztatja, hogy számára maga az eset egyáltalán nem megrendítő, fájdalmas, csupán ürügy valamilyen hátsó szándék kinyilvánítására. Én…..
 Falusi származású vagyok, munkásszülők gyermeke, nagyszüleim azonban parasztok voltak, mint ahogy az utcabeli társaim szüleinek többsége is. Mondhatni: már csak emiatt is nehezen viselem, ha bárkit „leparasztoznak”, ha ezzel az egyébként sajnálatosan elterjedt…..
 Senki nem tévedhetetlen.Gondolom, van néhány olvasóm, aki úgy véli, még az Isten is tévedhet, s erre bizonyítéknak látja, hogy létezem, blogot vezetek stb.Én is tévedhetek: elfogult vagyok bizonyos irányban – nem tagadom -, előfordult, hogy itt a blogon is ellenőrzés…..
kissertés 2009.04.14 22:27:32
@ubuntu: Azt egy szóval sem írtam, hogy jó, ha 7-8 millió ember marad, csak azt írtam, hogy önmagában akkora nagy baj lenne.
Vágyaim azzal kapcsolatban sincsenek, hogy az itt élők magyarok-e vagy sem. Ezeket mind beleképzelted a hozzászólásaimba.

Egyébként mi teszi magyarrá a magyart? Akik az évszázadok folyamán integrálódtak a magyarságba, azok már magyarok? És akik most integrálódnak esetleg, holott csak pár éve/évtizede kerültek ide? Hol van meghúzva a határ?
Mindenkinek vannak nem magyar ősei.


Ami az ellátórendszeri reformot illeti, ha létezne valódi öngondoskodás, az pl. a nyugdíjasok nagy száma által generált kiadásokra gyógyírt jelentene. Ha az emberek gondolnának az öregkorra, mindenki a befizetéseinek arányában kapna nyugdíjat, akkor lényegtelen lenne, hogy aktuálisan hány dolgozó van, mivel nem rájuk hárulna a nyugdíjak értékének megtermelése.

A bevándorlási politika már más kérdés, sokkal kevésbé egyértelmű. Számos európai példa mutatja, hogy a gyökeresen eltérő kultúrkörből származó bevándorlók nagyon nehezen integrálódnak. Ide aránylag zökkenőmentesen jöhetnének Kelet-Európából, de hát ott is erősen fogyóban van a népesség. Az ésszerűséget pedig úgy értem, hogy olyan embereket fogad be egy ország, akikre gazdasági értelemben szüksége van. Ha kevés itthon az orvos, akkor pl. dokik jöhetnek csőstül, ha meg nincs elég segédmunkás, akkor képzetlen munkaerő is jöhet.


Összeségében persze nem jelent jót, ha stabilan csökken a lakosságszám, mert hosszabbtávon munkaerőhiány lesz, de a jelen gazdasági helyzetünkben ez azt hiszem, nem a legégetőbb probléma.
kissertés 2009.04.15 00:16:31
@ubuntu: Azért az elöregedés nem így megy végbe, hogy holnaptól elvágták, s 20 év múlva a legfiatalabb emberek 20 évesek lesznek. Plusz amíg korántsem a munkaerőhiány jellemző hazánkra, addig gazdaságilag sem fog különösebben hiányozni, ha párszázezer inaktív kiesik.
De az itteni logikát követve akkor éljünk afrikai színvonalon. Szüljön mindenki 4-5 gyereket, hadd fialjon a magyar, hogy munkájuk esetleg nem lesz, az kit zavar.
kissertés 2009.04.15 00:21:38
@ubuntu: A kettőt össze lehet kötni. Olyan bevándorlók is jöhetnek, akik kulturális hagyományokat tekintve kevésbé állnak távol, gazdasági értelemben pedig szükség van rájuk.
 „Gazdag vagyok,határtalan.Azt sem tudom,hány ingem van!Hány ingemenhány gomblyuk van,hány gomblyukbanhány gombom van!”Tamkó Sirató Károlynak ezt a rövid kis versét dúdolgatom, mióta csak olvastam, hogy Gyurcsány Ferenc az utolsónak hitt kormányülésen…..
kissertés 2009.04.11 09:35:55
@mig8: Ha esetleg félreérthető volt, nem buzdítottam a nem szavazásra, csupán felsoroltam, mint egyik demokratikus jogunkat. Bár az is igaz, ha holnap választás lenne, elég nagy bajban lennék, mert lövésem sincs, kire kéne szavazni.
kissertés 2009.04.11 18:04:56
@Okostojás: Bokros alapvetően nem tűnik rossz választásnak, csak ugye akárhogy is nézzük, hiába jelöli őt bárhová az MDF, még egy igazán kiváló és hihetetlen választási eredménnyel - ami legyen mondjuk egy igencsak álomszerű, igazán nem realisztikus 10% (örülnek, ha a parlamenti küszöbön nem botlanak el) - sem mennek semmire. Önálló kormányalakításhoz kevés, ha valami koalícióba be is kerülnek, biztosan nem a kispárt fogja adni a miniszterelnököt és a kormányzati programot. Szóval szerintem a most Bokrosba kapaszkodó MDF sem túl jó választás.
 Kisebbik lányom azzal jött haza a napokban, hogy eljöhetne-e velünk egyik osztálytársa az uszodába. Persze, mondta feleségem, szívesen elvisszük (nekünk bérletünk van). A kis barátnő még nem járt ott, a gyerekek nyilván beszélgettek egymás közt, így került szóba, hogy…..
kissertés 2009.04.03 20:57:27
@Tűzvillám: Nem hiszem, hogy az uszodahasználat annyira lényeges szükséglet lenne egy ember életében. Én se járok uszodába, sőt még strandra se. Az a baj, hogy az embereknek sose elég ami van. Nem éheznek, van fedél a fejük fölött, sőt, még a jelek szerint munkájuk is. Többmilliárd embernek egészséges ivóvize sincs, nemhogy az uszodahasználat lenne a legnagyobb gondjuk.
kissertés 2009.04.04 00:07:04
@Dr. Morcz: Valóban nem ez volt a poszt lényege, belátom. De hogy arra is reagáljak, bár nem ismerem az érintett család pontos anyagi helyzetét, azért - mint ahogy erre valaki feljebb rávilágított már előttem - kétlem, hogyha nagyon akarnák, pont ezt az 550 Ft-ot ne tudnák kinyögni. Mindenkinek mások a prioritásai, ebbe a gyerek uszodai szórakozása épp nem fért bele, mert másra kell most az a pénz, vagy mert a szülei se érezték úgy, hogy pont ez a leglényegesebb kiadás, amire szórhatnák a pénzüket. Az pedig, ha beosztással élnek, s úgymond felesleges vagy legalábbis nélkülözhető dolgokra nem költenek, csak becsülendő.
kissertés 2009.04.04 00:10:14
@Dr. Morcz: Egyébként a sertések szeretnek fürdeni, kimondottan tiszta állatok. Más kérdés, hogy egy ólba zárva a saját mocskukban kénytelenek fetrengeni. Amúgy meg én sem személyeskedtem egyik posztolóval sem, neked sem kéne.
w Póttandíj 2009.04.03 05:35:00
Ha egy magyar embernek 800 ezer forint hiteltartozása van, akkor tízmillió magyar ember mekkora gödröt ás? Ennyi háztartási hitel jut mostanában és körülbelül egy magyarra, és ennek négyötöde devizában. Az eloszlása nyilván változó, van, aki ötvenmilliós házat vett…..
Nem nézem többet a Dr. House-t. Sajnos a karakter elfáradt, már mindent kihoztak belőle, amit lehetett.Már az előző évadot is végigszenvedtem. Jogos volt, hogy kissé hátrébb tolták a régi teamet, hiszen bennük sem volt már több. De akiket a helyükre hoztak, nélkülöznek mindent,…..
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
 Szokásomtól eltérően nem fogok valami bevezetőfélét írni, hiába tanította meg jó néhány évtizede Juhász tanító néni, hogy bevezetés-tárgyalás-befejezés: ez minden fogalmazásnak az alapja; nem akarom én húzni az időt, nem akarok visszaélni senki türelmével, hogy…..
Barack Obama minap Pekingben kérte meg Kínát –mint az amerikai államadósság legnagyobb (kb. 1/3-ának) finanszírozóját-, hogy továbbra is szíveskedjenek vásárolni az államkötvényeiket. Ez még 10 éve is elég meglepő hír lett volna, hát még Mao halálakor, amikor az 1…..
kissertés 2009.03.28 10:23:49
@ibn_battuta: Sajnos a magyar átírásnak sokszor még kevesebb köze van a kiejtéshez, úgyhogy szerintem maradjunk a pinyinnél. A pinyin ezzel szemben teljesen fonetikus, tökéletesen visszaadja a kiejtést, más kérdés, hogy ha nem ismered a kiejtési szabályokat, akkor nem sokra mész velük.
De hogy Cexi-nél maradjunk, magyarosan Ce-hszi, valósan meg kb. Chö Si, szóval nem tudom, a Ce-hszi mért lenne jobb.
 Holnap kiderül, hogy csütörtököt mond-e ez alkalommal is az annyiszor becsődölt jogállamiság, vagy végre tiszta lappal kezdhetünk hozzá a romeltakarításhoz, Kovács László egykori szép szavával élve: a kármentéshez. Vannak persze bennem kételyek, főleg amiatt, hogy a…..
kissertés 2009.03.26 16:36:58
@sasika61: Ha az ország érdekét néznék. Ez volt a hangsúlyos. De ez elmondható a másik oldalról is.
Ha az MSZP az ország érdekét nézné, lemondana és így megválasztódhatna egy olyan kormány, amit ideig-óráig nem piszkálnak a választók.
Csak épp, a konzenszus egyáltalán nem buta államépítő gondolat. Szerinted mi lesz, ha a Fidesz elkezdi szanálni a kiadási oldalt? Az emberek hőbörögni fognak, a szocik meg majd fújják, hogy "ne a zemberek fizessék meg". Legalább nagyvonalakban meg kellene állapodni a hozzátávra ható változásokról. Így marad minden továbbiakban is, egymást marják, s mivel ilyen szépen kibővült a paletta népszavazásokkal meg előrehozott választásokkal, az eszközök is nagyon szépek lesznek.
kissertés 2009.03.27 15:07:22
@Corry: Van különbség, ezért írtam, hogy a Fideszt egy ideig kevésbé fogják csesztetni a kedves választók. De azért olyan sokáig nem fog tartani ez az állapot, az is tuti. Mint valaki valamelyik kommentben írta, a választók zöme nem ért a gazdasághoz, szimpátia alapján szavaz, támogat.
Ha mondjuk a 13. havi nyugdíjnak annyi lesz, az érintett nyugdíjast kurvára nem fogja érdekelni, hogy a frissen hatalomba került Orbánék veszik el, vagy a 7 éve vergődő szocik. Ha csökkentik a segélyeket, az ezen élők szintúgy nem fognak belegondolni, szükség van-e rá, vagy sem. Aki meglépi, az lesz a szemét, nemzetnyomorító, amire az aktuális ellenzék is tökéletesen rá fog játszani. Nem egy pálfordulást láttunk már demokratikus történelmünk alatt, ezúttal sem lesz másképp.
kissertés 2009.03.27 17:46:24
@Corry: És szerinted csak ezért kussolni fog majd az ellenzék?:) Ha jól húzzák az időt és nem lépnek a választásig semmit, akkor majd elmondhatják, hogy ők bezzeg csak adtak, a fidesz meg szükségtelenül elvesz mindent, mert ne a zemberek fizessék meg!:)