Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halbikvera

1 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több éves külföldi angoltanári tapasztalattal rendelkezem. Tanítottam teljesen kezdőket és egyetemi hallgatókat is. Diplomámat az ELTE-n szereztem. Nagykanizsán, a Rózsa utcában, otthonomban várom tanítványaimat kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsgára való felkészítésig.…..
 Bár tudom, hogy sokaknak okozok csalódást s kevesebbeknek örömöt, de nem akarok illúzióban ringatni senkit: ennek a blognak vége.Meguntam magamat, az okoskodást, az állandó, gyakran terméketlen vitát, a politika napi sarában való hentergést, a kétes dicsőséget az Index…..
halbikvera 2010.06.10 23:45:11
@jaegtoer: Sasika egyértelmű pártszimpátiája viszont korántsem az. Ez nem gond, de kár lenne tagadni, hogy az írásaiból ez mindennemű különösebb képesség nélkül megállapítható volt, illetve hogy a pártrajongókhoz hasonlóan (legyen szó bármelyik párt rajongóiról) ennek függvényében írt.
Ettől függetlenül érdekes színfolt volt.
halbikvera 2010.06.11 09:57:35
@jaegtoer: Ebben lehet valami, mert mást még nem volt gyomrom végigolvasni, ide meg visszajártam.
Azért az üdvözítőbb cél lenne, ha az emberek nem rajonganának egy pártért sem, nem egészséges.
halbikvera 2012.11.28 06:52:27
@Kalimera: úgy néz ki, nem csak nekem jutott eszembe újra ez a blog.:) Bár őszintén bevallom, arra már nem emlékeztem, hogy annak idején megszűnt.
Viszont rákerestem, kíváncsian vártam, hogy a narancsos forradalom ideje alatt változik-e vagy hogyan változik Sasika véleménye.
De ezek szerint ezt már nem tudjuk meg...
Az eheti játék tíz festményt vonultat föl meglehetősen objektív szempont szerint rangsorolva. Ez az a tíz kép, amelyért a legtöbb pénzt adták. Hogy jogosnak érezzük-e egyik-másik képnél a rá költött összeget, mindenkinek az ízlésén múlik. A megfejtés mellett azonban…..
halbikvera 2012.10.29 11:41:35
@Zolimoni: az íriszesben semmi. A pasis kép viszont nekem már az.
Feltételezem, hogy a fenti művészemberek jó eséllyel tudnak "szépen", realistán is rajzolni, s amikor nem ezt teszik, azzal valami céljuk van, de ettől függetlenül nekem a végeredmény alapvetően gagyi. Mint írtam az előzőben is, nem igazán tudom értékelni, a személyiségem távol áll tőle nagyon.
Most, hogy pártunk és kormányunk bizonyította, hogy egyrészt külpolitika terén még bénább, mint belpolitikában, másrészt pedig, hogy még gazemberségben sem igazán dörzsölt, úgy gondoltam, a Reckl-blog tágítja a kormánytisztviselők amúgy sem túl széles horizontját. Mai…..
Hiába írja a Homár évek óta, hogy a mediterrán szállodacsillagozás nem azonos az európai csillagozással, mindig van, aki meglepődik. Naiv ügyfél családja a helyiekkel éhezik, bár még el sem kezdődött a Ramadán: Nyár, átverés, e kettő Magyarországon elválaszthatatlanul…..
Elég keveset járkálok gyalogosan, BKV-val közlekedve a városban, biciklin ülve pedig sokkal kevesebb öltözködéssel kapcsolatos rossz tapasztalat ér. A minap azonban fel kellett szállnom ilyen-olyan járatokra és az a rossz érzés fogott el, hogy a lányoknak egy része elképesztően…..
halbikvera 2012.07.07 12:09:04
@futuramatura: a többiek nevében nem beszélhetek, de engem személy szerint nem érdekel, hogy divatosan öltözködöm-e vagy sem. Azt veszem fel, amihez kedvem van. Nevezhetsz igénytelennek, ha attól jobb. S tény, nekem nincs igényem arra, hogy a minimálisnál többet foglalkozzak az öltözködésemmel. Ez van. Ha nem tetszik, nem kell szeretni. Én személy szerint attól tudok a falra mászni, amikor valakinek e körül forognak a mindennapjai, mégsem írok róla posztot.
S ami lényegesebb, azt se mondom, hogy szerintem mit vegyen vagy ne vegyen fel. Ennyi.
halbikvera 2012.07.07 17:25:38
@wolf girl:
"mert az öltözetnek jelentése is van, nem csak értelme."

Szerinted. Szerintem elsősorban funkciója van, mint bármely más használati tárgynak.
Reckl Amál blogja PorTré 2012.07.03 23:11:00
A hosszú szünet után a blog éledezése nem volna igazi játék nélkül, hiszen az utóbbi időben ez sarkallja az olvasókat a leginkább aktivitásra. A játék persze a péntekekhez kötődött eddig, és ezen nem is nagyon szeretnék változtatni, mégis a rejtvények visszatérés kicsit…..
Magyar a magyarnak addig barátja, amíg tud hasonulni vele... Észrevettem, hogy a magyar azokat az embereket kedveli, akik az övéhez hasonló házban laknak, hasonló ételeket esznek, hasonló helyekre járnak szórakozni, hasonló javaik vannak. Azokkal az emberekkel, akik másféle házban…..
halbikvera 2012.06.13 20:28:42
@Blogger Géza:
"Még jó, hogy nem a snassz Csehországba került ki, hanem a flancos Bohémiába, ahol csinos ruhákban járkálhat jól öltözött üzletemberek és üzletasszonyok között... "

:D:D:D majdnem kiköptem a kaját a röhögéstől.:D:D
Mindig csodáltam Varnus Xavért azért a huncut dekandeciáért, amely átszövi életét, és amelyről szerencsére részletesen számol be a közönségnek. Szimpatikusan szabad életszemléletéről könyveket is írt, melyeket egy fél élettel ezelőtt imádtunk olvasni. Bár mostanában…..
Reckl Amál blogja Szintén zenés 2012.04.20 09:11:17
Egyik nap pont azon morfondíroztam a reggeli buszozás közben, hogy nagyon rég volt zene a blogon. Aznap bukkantam a most következő képekre.Tartok tőle, nem annyira szellemes, mint egyik első, legendás játékunk (melyhez a legtöbb megoldás érkezett a pénteki Amál-játékok immár…..
halbikvera 2012.04.22 12:19:17
Egy hétig figyeltük lélegzetvisszafojtva, mikor jön el az igazság pillanata. Többször is eljött. Először akkor, amikor a szőrmentén fogalmazó bizottság kenegette a felelősséget mindenkire, akire csak lehetett. Ha ők bátrabban fogalmaznak, akkor már egy szűk hete lezárultak volna…..
Reckl Amál blogja Seggaszáj 2012.02.11 02:53:00
A Megasztár 6 első adása minden előzetes várakozásomat alulmúlta. Pedig igen alacsonyra tettem a lécet. A TV2-től megszoktuk már a dilettantizmust, és azt is tudjuk, hogy az utóbbi két széria alkalmával egyetlen igazán sikeres műsoruk nimbuszát is megtépázták. A Megasztár…..
Miután Madonna pénteken kiadta új, Nicki Minaj és M.I.A. közreműködésével készült dalát, a Give Me All Your Luvin'-t, és annak a MEGAFORCE által rendezett videoklipjét, ma hajnalban a Super Bowlra hónapok óta nagy erőkkel beharangozott, szuperlátványosnak ígért félidei…..
Hetek óta Madonnával van tele a zenei sajtó, aminek az oka többek között az alább látható, ma délután háromkor megjelent vadonatúj videoklip és a benne hallható dal, a Give Me All Your Luvin', ami az énekesnő márciusban megjelenő új, MDNA című nagylemezének beharangozó dala,…..
halbikvera 2012.02.04 01:00:51
A gazdasági problémákkal, elhúzódó válsággal küszködő országok közül sokan – beleértve hazánkat is – a kínai befektetőkre várnak, tőlük remélik a megváltó beruházásokat, államkötvény-felvásárlásokat, sőt, az egész világgazdaság felpörgetését.…..
Reckl Amál blogja Közösség 2012.01.21 13:30:00
Eheti játékunkban a nagy melót már elvégezték előttünk gondos és szemfüles képszerkesztők: a párok már együtt vannak. Egy híres és egy hírtelen ember portréja áll egymás mellett, annyi csupán a feladat, hogy ki kell találni, mi az a közös tulajdonság, amely miatt egymás…..
Fotó: fortepan.hu - Pest a Gellérthegyről nézve, elől a Belgrád rakpart házai (30-as évek vége) Az már az Urbanista indulásakor úgy volt, hogy egyszer majd szépen felszabdaljuk a várost és kitaláljuk melyikben mi a jó és mi nem. Aztán - mint minden itt az Urbanistán - szépen…..
Boros Lajos a Saty-Rock nevű egyszemélyes zenekarával 30 éve énekelte a "Ne dőlj be" című számot, aminek a refrénje közben hanyatt vágta magát a színpadon és mint egy hintaló, úgy dőlt be minden "nedőljbe" közben. Szeretnék most én is bedőlni és úgy…..
halbikvera 2011.12.08 08:19:17
,
Jóhiszemű fürdőző a Rudasban annyit látott, hogy két beszélgető külföldit szétültetett a fürdőmester egymástól 50 centire. Reméljük, tényleg csak ennyi történt és jogos a felháborodás. De az is lehet, hogy nem jó szögből nézte a jelenetet.A minap a Rudas fürdőben…..
halbikvera 2011.12.07 23:43:43
.
Reckl Amál blogja Muzikogramm 2011.11.26 04:52:00
Remélem, a most következő piktogrammok kárpótolják azokat, akik péntekre várták a játékot. Hasonló játék már volt itt pár hónapja. Akkor híres filmekhez készített Victor Hertz alternatív plakátot, most az elmúlt öt évtized slágereit dolgozta föl grafikus stílusban. Bár…..
halbikvera 2011.11.27 23:58:16
Hosszú ideje vissza-visszatérő vita Csöncsön, az öcsém és köztem, hogy Amerika vajon jó-e. Nekünk tetszik alapvetően, bár én semmiképp sem élnék ott; igaz, én legfeljebb Bécsbe települnék, ha Budapesten már semmi maradásom sem lenne, túl régóta él a családom ezen a…..
halbikvera 2011.11.17 21:18:44
@Reckl_Amál: House-t nézem meg a Gyilkos elméket is, bár egyik sem a kedvencem.
Jobban szeretem azokat a sorozatokat, amelyekben vannak átívelő szálak. Persze ezek élvezhetőségéhez szükséges, hogy ne maradjanak ki epizódok, míg egy helyszínelős sorozatba bármikor be lehet kapcsolódni. Feltehetően pont ez az alkotói cél is, így stabilabb, fegyelmezettebb közönséget tudnak magukénak. Amúgy a Feleségek pont most ér véget, az idei nyolcadik évad a befejező is egyben.:)
Jelenleg 400 ezer ember él az egykori magyar-szerb határsávon felépített Duna-parti városban. Új-Belgrád a mai napig a Balkán félsziget legnagyobb lakótelepe. A "szerb New York"  Josip Broz Tito nélkül sohasem épült volna fel. A szerb sas megtöri…..
halbikvera 2011.11.14 17:45:25
Reckl Amál blogja Nyúltotó 2011.11.04 22:47:00
Szerencsés dolog, hogy idén e jeles nap péntekre esik, így a játékra éhes közönség és az ünnepelt egyszerre lelheti örömét a mai kvízben.Két variáció volt a fejemben Stivanleroy bloggerkolléga, elv- és padtárs születésnapjára. Egyfelől logikus döntés lett volna valami…..
halbikvera 2011.11.05 09:01:16
Reckl Amál blogja Igaz és hamis 2011.10.21 11:53:00
Elnézést kérek a címért! Ma ugyanis ételekről lesz szó, kicsit félek is. Amikor megírtam első igazán nagy szabású gasztronómiai cikkemet, a véremet kívánta néhány hozzászóló, mert én bizony úgy tanultam otthon, hogy a tésztafőzéshez egy csepp olajat teszek a vízbe. Most…..