Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mehley

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Vas Zoltán, Hártyásszárnyúak gyűjteménye Az emberben kifejlődő, kitörésekor gazdáját elpusztító élősködő rémképe csak a mozivásznon létezik. A gerinctelenek életében ugyanakkor ez valós, mindennapos jelenség. A cikkben a rovarvilág „halálfalói”, a fürkészdarázs lárvák útitársául szegődünk a…..
A tehetségkutatás az egyik legrégebbi tévés vetélkedőformátum, nálunk is nagy hagyománya volt ugye a Ki mit tud?-dal, ami tulajdonképpen a Csillag születik nagyapjának is tekinthető. 1962 és 1996 között tíz ilyen megmérettetés volt, az első győztesei pedig a baráti…..
comment:com Kirúgták Bear Gryllst 2012.03.13 21:52:00
Azonnal hatállyal felmondta a Discovery Bear Grylls szerződését, így már az sem biztos, hogy az augusztusra tervezett új évadot egyáltalán műsorra tűzik. A Hollywood Reporter szerint a tévécsatorna nem tudott megállapodni a brit túlélő sztár szerződéséről, a pletykák szerint…..
Ebben a bejegyzésben nem lesznek képek. A következő két nap az elemekkel való dacolásról szólt, eszembe sem jutott elővenni se a fotógépet, se a videót. Másnap reggel zuhogó esőre ébredtünk. Esőben bontottunk tábort, bármennyire is siettünk a pakolással mindenünk vizes lett.…..
Életem munkagépekre legfogékonyabb korszakát Bólyban, a mezőgazdaságáról (és legó-iparáról !) messze földön híres faluban kisvárosban töltöttem. Lett is eredménye! Kerülhettem azóta bárhova az országban, élhettem városban bárhány évtizedet, a traktorokért, és úgy…..
Ismét a múltba kalandozunk, az egyik kedvenc témámról írok nektek egy áttekintést, mégpedig a monorail vasúti készletekről. A téma 3 teljes értékű készletet, és 2 kiegészítő szettet vonultat fel, 1988-1994 közötti időszakból, és szokásomtól eltérően most…..
Mehley 2012.01.21 16:48:03
Egyedi monorail modellek:

sariel.pl/category/monorail/

Ne szomorkodjatok, bricklinkről 20 ezer Ft körül össze lehet vadászni a pályát, motort...
Mai 6894eske által írt végigjátszásunk egy meglehetősen hosszú lére eresztett prológussal kezdődik. Ennek első felével annyira nem értek egyet, hogy szükségét éreztem - a kockagyár nevében is - annak, hogy külön posztban rögzítsem komoly fenntartásaimat az ott leírt…..
Ahogy tavaly, én idén sem úsztam meg a karácsonyi legótlanságot. Remélem ti kaptatok ném műanyagot! Jöhetnek kommentben az ajándékok, irigykedni szeretnék! ..
Simon Reay a reality műsorok Jack Bauerje, ő az, aki mindazt megcsinálja, amit a Túlélés törvényei című műsor főszereplője, Bear Grylls, csak nála még egy öt-tízkilós kamera is van. Az operatőr karrierje elején, amikor a Teletubbies című gyerekműsorban dolgozott, nem is hitte…..
Arról, hogy a nagyvárosokban lehangoló a levegőminőség a közelmúlt szmogriadói után felesleges beszélni. A helyzetről annyit kell tudni, hogy ha néhány napra leáll a szél az országban, akkor a falak közt rekedő levegőről kiderül, hogy az valójában emberi fogyasztásra…..
Mehley 2011.12.11 04:59:48
@hagyma: Úgy látom kedves hagyma, hogy ezzel az "igényes" hozzászólással sikerült minősíteni magad.

Az emberek élőhelye leginkább Nyugat-Európa, míg a barmok akolban élnek. Nézd csak, ők például az első kategóriába tartoznak, te pedig az utóbbiba.

www.youtube.com/watch?v=2rETLfzQrIw
Mehley 2011.12.11 12:28:50
@totyatotya: Jobb lett volna akkor, ha mégsem szólsz bele. Bizonyára a holland egy primitív aljanép, sőt, kifejezetten barmok, hiszen még a hóban is képesek bringára ülni, mi? Nézd már meg akkor a skandináv országokat és a többi kulturáltabb államot. Vagy a videó talán nem eléggé győzőtt meg? Majd ha az átlag szarmagyar még néhány tucat szintet ugrik a törzsfejlődésben, akkor várható esetleg némi változás itthon, vagy ha az nem is, legalább tolerancia és értelmes gondolkodás.
Bár felnőtt blog vagyunk, kezdjük az e heti összeállítást gyerekekkel, a Kockaáruház Szeretem a LEGO-t építőverseny pályamunkáival. Ráadásként egy határidő lejárta után érkezett mű, ami nem is lehetne más, mint egy VW T1. Van egy sanda gyanúm, hogy tutu ebből a…..
Épp csak pár órája okoskodtam itt a blogon arról, hogy a moduláris házak nem a CITYbe valók, és már itt is a megoldás, a city-modular – orangyal007 értő kezei közül. (Értő abból a szempontból is – talán nem árulok el titkot –, hogy orangyal007 patikus…..
Mehley 2011.11.03 23:15:23
@melee sc: ez a célzás már kimeríti a burkolt reklám kategóriáját :) Zseniális produktum, bár egy patikusnak ugye minden összetevő a rendelkezésére áll :)
Bear Grylls ezúttal Utahban él túl, bár szerintem arrafelé az az igazi túlélő, aki mormonként kihúzza három feleséggel a tripla aranylagziig. Ezúttal kommandósunk nem ejtőernyővel ugrik a tájra, hanem egy világháborús szállítógépből pattan ki, miközben az egy picit…..
6894eske (granada_turnier) nagyon eltalálta microscaleben: Dutra D4K. Hasonlítsd csak össze az eredetivel! Amikor csak kevés kocka áll az alkotó (BrickCityDepot) rendelkezésére, hogy valami modular-szerűt készítsen, máris szerethetőbb, (legó-)emberibb a végeredmény.  Ha kicsit…..
Mehley 2011.10.20 18:01:15
@Drakolder: Brutális egy jószág, kár hogy alig van róla valami infó a neten :( Nem tervezted megépíteni? :)
Mehley 2011.10.20 21:51:44
@Drakolder: Ahogy mondod, nekem is rengeteg ötletem van, a Ford T modellt remélem sikerül rövidesen befejeznem. A traktorod baromi jó lett, kár lenne ha nem kamatoztatnád a tehetséged további alkotásokban!
Mehley 2011.10.20 22:16:57
@Drakolder: Kíváncsian várom!

Láttad ezt a szörnyeteget:
technicbricks.blogspot.com/2011/10/week-techvideo-2011-41-jcb-3cx-backhoe.html

Mekkora ötlet ez nagy kerék.
Nem csoda, hogy már a Wall Streeten is tombol a világforradalom, hiszen az Egyesült Államok történetében először haladja meg a legalizációpártiak aránya a tiltókét a Gallup felmérésében. Take it away, TASZ:A megkérdezettek 50 százaléka igennel felelt arra a kérdésre, hogy…..
A Technic zászlóshajót még nem ismerjük, pedig ha az elmúlt években jól figyeltem, az a legfontosabb. A fekete gépekből nekem az jön le, hogy legóék keményen ráálltak Amerikára. Végül egy keveseket érdeklő bónusz, de csak azért, mert Spongya Bob kurvajó arc. Igazából nem…..
Mehley 2011.10.18 23:47:42
@tutuka: Hogyan szűröd ki a gyerekeket? 18-as karikát sem láttam kint :) Nem érzed felelősnek magad irántuk is, ha már játékokról írsz és emiatt nyilvánvaló, hogy ők is olvassák? Az 5 éves kölyködnek vásárolt szuper lego-ajándékra is azt fogod mondani, hogy nézd kölyök, ez k.... jó? - ugye, hogy nem?

Nézd meg az index mocskát és a hozzá kapcsolodó szennyblogokat.. olvashatatlan... ez az egyedüli olvasható blog! Csak azért mert mindenhol igénytelen és alacsony szint van, ez még nem mentesít téged, hogy itt is ilyen nyelvezetet használj!

Értem én, hogy privátban is így beszélsz, meglehet én is elejtek néhányszor hasonló szavakat, de a szó elszáll... az írás és az ütés pedig marad :)

Az viszont új, hogy az olvasók közül szándékosan ki akarod zárni a gyerekeket. Ezt remélem nem gondolod komolyan. Milyen minőségi, legóról szóló oldalakat olvasnának, ha nem ezt? Technikailag ezt hogy szeretnéd kivitelezni?

Ha továbbra is ilyen nyelvezettel és csak felnőtteknek íródnak a cikkek, akkor javasolnám a következőket:
- Legóból készült szexuális segédeszközök részletes bemutatása. Végigjátszás (hahhaha) és tervrajz :)
- Valós történet a legós cukros bácsi(k)ról - gondolom történt már ilyen, fel kellene kutatni az esete(k)et.
- Ha mocról készült írást küldök be, legközelebb kénytelen leszek a hosszas alkotói "szenvedés"-ről élethű, valós, eredeti mondatokat írni.... vajon megjelenteted akkor is? :)
Mehley 2011.10.18 23:57:34
@Llew: Megkerestem, ez volt az ominózus mondat, amit meglehetősen gusztustalannak találtam:

"12 éves korom körül mindenáron magyarázatot próbáltam lelni arra a kérdésre, hogy amíg az összes kis barátom sikítva élvezett el egy-egy új commodore 64-es játék feltünésekor, addig engem miért hagynak a számítógépes játékok ha nem is tökéletesen, de hidegen."

kockagyar.blog.hu/2011/03/29/joystick_vs_lego#c13060689
Mehley 2011.10.19 00:45:39
@tutuka: Tényleg, egyre inkább nem értelek. A neten képtelenség kiszűrni bárkit is. Google keresésből simán jöhet bárki az oldalra...

Ez elég mókásra sikeredett: "hülyén és nagyképűen fog hangzani, de IRL kifejezetten választékosan beszélem a magyar nyelvet." Az IRL mi? :)) Valamilyen magyar szó? Vagy magyar szavak rövidítése? ugye, hogy nem...

Jó, hogy most erről beszélünk, mert legalább hangot adhatok annak a problémámnak is, hogy számtalanszor idegen szavakat használsz. Még akkor is, amikor tökéletes magyar megfelelője van az angol verziónak...

3 évig gigamultinál gályáztam a végeredmény pedig az volt, hogy már a magánéletben is akronímekben beszéltem, és kevert angol-magyarban kommunikáltam... Nem hinném, hogy ez jó út lenne. (szerencsére azóta visszatértem a magyarra) Ha választékosan beszélsz, akkor hajrá, itt a lehetőség, mutasd meg! Angol szó pedig csak akkor legyen, amikor magyarul 1 mondat lenne helyette, vagy nincs rá szó...

Azért, mert az index segítségedre volt a blogban, még nem jelenti azt, hogy építő, korrekt, és kulturális tevékenységet folytatnak... :)

A zenével kapcsolatban pedig végképp nincs igazad! :) Egy 2 hangos "sláger" ugyanúgy lehet jó, mint egy 1 millió hangot megszólaltató komplex zenemű.
Szerintem Sebő Ferenc is megirigyelné. Mi egész biztosan. Diósgyőr Bob Carney-től.    | még több kép |  Kicsit kisebb, kicsit sem rosszabb. | DARKspawn munkája | Mindig vágytam egy jó legó gyárra. Hát tessék. (Jön még ennél jobb is, de az majd külön posztban.)…..
Mehley 2011.09.28 21:54:45
@tutuka: Apropó rezi vár. Kb. 5 éve jártam ott, és a kirakott tábla közepén (ami leírta a vár történetét) ez volt olvasható: "A vár középkori történelme jelentéktelen események sorozata"!!!!!! :)
Végy egy 8285-öt 2006-ból, annak is a B modelljét: Ha te vagy az a Péter, aki ilyet meg ilyet tudsz csinálni, akkor úgy fogod gondolni, hogy ez a B modell "annyira ronda, meg egy csomó funkció hiányzik belőle, hogy fel kell tuningolni". Alapul a 70-es évekbeli Peterbilt…..
Mehley 2011.08.09 12:08:50
@Gabesz_1985: Köszi szépen!
Mehley 2011.08.11 22:07:33
@artuditu: Most már mindenképpen kíváncsiak vagyunk rá akkor! :)

Ahogy látom a többiek nagyon rá vannak kattanva a T ezresre...azon a vontatón viszont volt egy komoly daru, azt még érdemes lehet ráépíteni :)
Mehley 2011.08.12 11:13:55
@Anak: Való igaz, de nem a nagy daruskocsira gondoltam, hanem a T2-ben a Freightlinerre - ami üldözte John Connort - erre hasonlít a fenti alkotás, ahogy a többiek is említették - csak nincs rajta daru, mint az eredetin:

www.youtube.com/watch?v=k7ETNeeZBe4
Ha a nem lépünk ki az űrbe, a Castle vonalnál talán nincs látványosabb, kívánatosabb, főleg egy (kis)fiú számára. Egy-egy korszak zászlóshajóját ebben a témában a legkönnyebb megtalálni, hiszen vitán felül a várakban (kastélyokban) csúcsosodik ki a téma újra és újra.…..
8110 Unimog U400. Kéne? A 8110 Unimog U400 talán még jobban várt készlet, mint tavaly a 8043 Motorized Excavator volt. Komoly hype van a doboz körül, nekem úgy tűnik, korábban nem legózó felnőtteket is meg akarnak nyerni vele a játéknak. (Úristen, egy…..
Mehley 2011.07.26 16:36:56
Itt találtok róla egy elég részletes végigjátszást:

technicbricks.blogspot.com/2011/02/tbs-techreview-13-8110-unimog-u400.html

Az új és különleges alkatrészek közül egyedül a kerekekre fáj a fogam, de azokra nagyon :) A narancssárga paneleket nincs mihez párosítani, portál tengelyt és egy pontos felfüggesztést (pendular suspensiont) a "régi" alkatrészekkel is meg lehet építeni. A 8043 egy komplett elektro-mechanikai modell, az azért valamivel több ilyen szempontból. Persze egy teljesen beelektronikázott unimog azért ütős lehet :)

Attól tartok, hogy a Truck Trial őrület már bőven túlment a gyári legó készleteken, ezért is kellett már végre előrukkolniuk egy komoly terepjárművel :)

Sok a 45-50 érte, ennyiből kb. 4-5 ezer használt technic alkatrészt lehet venni :)
Hétfőn elhangzott egy kérdés a kommentek között, hogy a Technikc vagy a Star Wars a menőbb, ha választani kell.De miért is kellene? Antti Hakala munkái. Ahogy elnézem az asztalát a képeken, elég renenszánsz csávó lehet...
Bár sokan nem értitek miért pörgök a témán, továbbra is meggyőződésem, hogy a legón kívüli világ legfontosabb hazai legós mémjét, a Mizut – melynél egyébként sem született komolyabb széles e hazában mostanáig –, figyelemmel kell kísérnünk. fotó: Barnie Rap,…..
Mehley 2011.06.07 15:45:33
@tutuka: Nem kellene a magas színvonalat alulmúlni!

Akkor ennek alapján ha jól értem arról is készülhet cikk, hogy egy kedves cukros bácsi lego-val "édesget" magához gyerekeket? Mert akkor ez is lego-jelenség, mint ahogy pl. a legóból készült szex játékok, stb stb....

Nem a hangmennyiséggel van gond, mert lehet pár hangból is jó, ütős számot csinálni. Nézd csak meg pl. a legtöbbször pentanonra épülő magyar népdalokat! Többé kevésbé eléggé egyszerűek - mégis az öncélú igénytelenségen túl azért jóval többet közvetítenek!

Lefordítom a felsorolásod:
tömegek - zombik
média - mind control és propaganda eszközök
mém - az előbbiekből létrejött.. hm antibálvány? valahogy így lehetne definiálni...
Unimog: ezt bizony egy gyári készletből rakhatod majd ki. Még kép itt.A legópiac kiállításon járt. Jó is volt meg nem is. Értékes beszámoló.Mostantól te viszel engem sétálni?Kakukk, kakukk!LEGO-naptár örökre.Delfineket lehet nézegetni sütögetés közben egy nagyon kedves…..
Mehley 2011.06.03 16:23:03
@klarky: Itt már előre meg lehet rendelni az unimogot:
www.2ttoys.nl/contents/nl/d59_lego_technic.html

161 euró, azt viszont nem vágom, hogy a fuvar mennyi...