Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Treuga Mei

210 bejegyzést írt és 578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reágáló Törvényen kívül 2020.03.30 02:03:24
Szögezzük le: persze, a "felhatalmazási törvény" ritka ízléstelen törvényjavaslat. Olyan formális jogköröket kíván a kormány kezébe helyezni, amik vagy más jogszabályok alapján már adottak, vagy az Alaptörvény által a különleges jogrendben foglaltak, vagy teljesen értelmetlenek. Mivel fölvethetőek…..
Az illegitim és a törvénytelen EP-mandátumszerzés megakadályozása a cél. Az aláírható petíció linkje a bejegyzés végén található. Az Európai Unió, és így az Unió polgárai életét hosszú távon befolyásolják azok a választások, amelyek az Európai Parlament összetételét határozzák meg. Felhívjuk az…..
Treuga Mei 2019.05.17 22:04:05
@MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-összeesküvése.
Azért tehetségesebb trollt is küldhettek volna, ez nem csak hiteltelen, de sivár is egy korméánypropagandistától! ;)
Reágáló Az új rend 2018.04.27 21:53:28
A ligetben kicsit meggyepálták az állampolgári jogukkal élő, bejelentett tüntetésen részt vevő állampolgárok egy részét. Nem, nem a rendőrök. A liget-projektnek nevezett barbár rombolás eszközeit védő magáncég biztonsági őrei, vagyonőrei tették. A rendőrség a feszültség kialakulása pillanatában…..
Reágáló Hozzáférés megtagadva 2018.04.21 18:24:13
Ne vegyétek át a mandátumot!Ettől az aktustól nem csupán morális gesztusként várható bármi. A mandátumok visszaadása teret nyit a rendszerellenes tevékenységnek, míg a mandátumok felvétele elszív minden levegőt a rendszerellenes tevékenység elől. A mandátumok visszaadása az egyetlen térbe…..
Polgártársaim! A választásnak vége, a pártállami rendszer immár formálisan is bebetonozódott. Az ellenzéki pártok úgy döntöttek, részt vesznek egy látszat-demokrácia potemkin választásában. Naivitásuk becsülendő, de sikertelenségük kódolva volt a rendszerbe. Az eredmény aligha volt kétséges, és a…..
Az újrendies rendszer bebetonozódott. Nincs jelentősége, hogy 100%, 67% vagy 51% az állampárt többsége. Álságos a számolgatás. Főként ilyen alaptörvénnyel, ennyire kiürült parlamentarizmussal, ilyen médiával és ilyen intézményi pártállami struktúrával. A kétharmad nem érdekes, hisz az állam egy…..
Reágáló Elit nélkül 2016.11.02 00:08:53
Megy az ember az utcán, keresi a hajléktalan ismerősét, akitől meg szokta venni a Fedél Nélkül új, az állampárt által megfojtott Népszabadsággal közös kiadását – évek óta tőle, mert szerencsére a hajléktalan úr fönntartja magát még mindig, él a társadalom közönbössége, lassan kollektív szociopatává…..
Eszes Beáta írása Gyors körkép az idei októberi tüntetésekről. Idézetek és események következnek párba állítva. „Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a parlamenti ellenzék egységes fellépése révén az Országgyűlés mihamarabb változtasson a tisztességtelen és aránytalan választási…..
Treuga Mei 2016.10.25 01:47:03
@a BircaHang Média szerk.: Hát, igen, megint az Oslo - Tel-Aviv - tengely.
De ne felejtsük ki az izlandi tuggyikik összeesküvését sem a Katmandu - Wellington - tengellyel!
Éberség!
Reágáló Ütős beszédek 2016.10.25 01:40:09
Munkásabb lesz, mint remélhettük. Bájos idős hölgyek és urak pofoztak a hatalom ellen tüntető sípolókat. A rajongásuk határtalan a Nemzet Atyja iránt. Mint Türkmenisztánban.Nyilván az ünnep méltóságát megőrizendő történt a néhány tetllegesség. Nem, nem személyekkel van a baj, hanem a rendszerrel.…..
Ady másként gondolta ezt a Duna–Olt – projektet, de ha fordítva sült is el, legalább ellepte a glóbuszt egy évszázad alatt. Duzzadjon hát a honfiúi kebel! Derűt csalhat az orcánkra, hogy mindez a poetikus kiteljesedés a divat, a ruházati termékek viselete terén szökkent szárba.   Tiltott…..
(Kis, homályos szoba, két személy átellenes sarkokban, az egyik kezében kard, a másik üres kézzel, oldalt ajtó. A háttérben szól a Kossuth Rádióban a migráncsozás. A falon egy menekültellens plakát. Az üres kezű megszólal.)  - Bocsásson meg, de Ön irdatlanul büdöset szellentett!  - Kikérem…..
Elfogadom félelemtől vezérelt, vagy egyszerűen csak szélsőjobboldali borzalmakat is elsajátító polgártársaim némely aggodalmát. Igen, ki kell szűrni minden potenciális terroristát a háború, a félelem és az éhség terrorja elől menekülők közül. Persze ehhez a szögesdrót alkalmatlan. Egységes uniós…..
Reágáló Rendszeren belül 2016.07.28 01:23:18
Jól láthatóvá teszi a rendszer jellegét, amit a népszavazási kezdeményezésekkel vagy az ügyészségi eljárásokkal művelnek. A Nemzeti Választási Iroda szégyen nélkül akadályozza a földek új grófoknak osztása elleni népszavazást (és amikor a vasárnapi nyitva tartásról szólót nem tudta megakadályozni…..
Treuga Mei 2016.07.28 09:06:34
@a BircaHang Média szerk.: Nem, nem kiáltják ki. Miért tennének ilyet?
A szöveg melyik része nem világos vagy melyik részét kívánja cáfolni? Az ügyészségre, a rendőrségi intézkledésre, az NVI-re, esetleg a Kúriára vonatkozót? Ön melyik tekintetében lát egyértelmű független és elfogulatlan működést ebben az ügyben?
Konkrétan, kérem, ha lehet! Hátha a balos libsibolsiknak tanulására szolgálhatnak szavai!
Megjegyzem, az utolsó bekezdéseken érdemes volna elgondolkodnia! A kollaborációt is följegyzi majd egy tisztességes rendszerváltás!
Treuga Mei 2016.07.28 15:45:58
@a BircaHang Média szerk.:
Mentegetni a népszavazás akadályozását, az ügyészség általi - bármelyik - hatalmi elit védelmét pártalapon, verőlegények attrocitásait, a Kúria iustismordját valóban kollaboráció. És bizonyosan nem a népért, hanem a nép ellen.
Remélem, ma kellő jutalmat kap ezért a mentegetésért, hogy megérje Önnek, amikor a méltó díját is megkapja a néptől.
Azok a sunyi autoriter rendszerek, melyek kizárólag önmaguk újratermelését, az alternatívák elfojtását, a társadalmitőke-mobilitás megrekesztését célozzák – főként ha újrendies vonásokkal bírnak, így a társadalmi erőforrások folyamatos, hűség-elven történő privatizációján alapulnak – nem feltétlenül…..
Treuga Mei 2016.07.28 09:00:49
@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Ah, most látom, mily esztétikusakat gondol és ír itten, elragadó lidérc!
Arra azért hadd emlékeztessek, hogy az Ön szellemi elődei, az ÁVH-s értelmiség tagjai 1956 októberének elején hasonlóakat gondoltak és mondtak egy másik, hasonlóan leváltható kormány demokráciájában. Aztán 1956. október 30-án meg is kapták a nép háláját, méltó jutalmukat a néptől.
Nem kívánom a hasonlkókat Önöknek. De nem zárom ki.
Reágáló Londoni plakátüzenet 2016.06.28 23:43:48
Tisztelt Választók! A népszavazást követően London polgármestere is plakátkampányba fogott.  ..
Ha egy szabadságharc győzedelmeskedik, a brit unió is szétesik tőle. Adott egy angol – ezért stílusában talán kevésbé irritáló, a diplomáciai asztalra ritkábban szellentő – Orbanolini, aki úgy akarja megszilárdítani a miniszterelnöki pozícióját, hogy a leggusztustalanabb, legtaplóbb zsigeri…..
Reágáló Mai Pilátusok 2016.03.31 01:16:41
Palkovics államtitkár elvárja a kerekasztal konzultációira a tiltakozó tanárokat. Mint nyilatkozta, ott folyik a munka, hisz ott vannak a szakemberek!   Igaza lehet. Szavait alátámasztja, hogy ott ül a Magyar Művészeti Akadémia is, ez a kiváló köztestület, ami véletlenül sem egy – egyébként…..
Reágáló Van válasz 2016.03.24 02:39:10
A TEK csúfos kudarcot vallott. Úgy szambáznak át Magyarországon a terroristák, hogy még élőzenekart is fizethetnének hozzá. A sok milliárdnyi adóforint a semmibe hullott. És kerítés ide vagy oda, amiért fölhúzták, arra láthatóan nem alkalmas. Csak a szerencsétlen, nyomorból, háborúból, rettegésből…..
Reágáló Válsághelyzet 2016.03.22 17:08:13
A több sebből is vérző törvény alapján megszületett válsághelyzet kihirdetése a törvényben foglaltaknak megfelelő indokok nélkül történt. Immáron több hete áll fönn törvénytelen állapot, alkotmányos válság. A valódi válsághelyzetet tehát a miniszterelnök és tettestársai okozzák.   fotó: Index A…..
Reágáló Tél ünnep 2015.12.24 00:48:00
Ez az időszak az ünnepeké. A téli napforduló számos kultuszban jelentős esemény volt. Az egyik jelentős elterjedésű ókori vallási rendszerben, a Mithrász-misztériumban erre az időszakra tehető az egyik legjelentősebb ünnep. Az általában is elmondható, hogy igen régi a…..
Reágáló Gyarmatosított álmaink 2015.12.22 13:12:19
A rezsim lassan elfoglalja a nyelvet és gyarmatosítja a társadalmi gondolkodást. Szívósan kiiktat mindent, ami az elnyomást, a kizsákmányolást, a hatalom logikáját felszínre hozhatja, láthatóvá és nyilvánvalóvá teheti. A törzsi-mágikus gondolkodás nyelvi rétegeit terjeszti…..
Reágáló Arany idők 2015.12.19 18:40:55
(A Házmester Úr megint szellentett egy nagyot a száján át – de ezt már neki is le kellett íratni, ekkora bűzt nem tud teremteni magától. Őt erre tartják, mint Gulyás Gergelyt az emberarcú NER-társnak. Semmiről nem szólnak szegénykék, csak ennyiről. Most akkor arról megy a vita…..
1933. március 23-án a náci Németországban megszavazták az ún. felhatalmazási törvényt. A törvény törvényalkotó jogkörrel ruházta föl a végrehajtó hatalmat, hogy törvényt alkosson. Ez a kancellár-államfőnek, Hitlernek teljhatalmat biztosított.   Égünk, mint a…..
Orbán! Maga akkora lúzer, mint ide Nagykáta! Mi a fenét keresnek még itt a menekültek? Miért nem hagyja, hogy oda menjenek, ahová akarnak, és ahol pont várják és befogadják őket: Németországba? Értem én, hogy el kell terelni a figyelmet a földrablásról, az újabb grófi szérűk…..
Treuga Mei 2015.09.01 01:14:39
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Igen lelkiismeretesen dolgozol, ez szép. De ilyen rövideket írni ennyi pártpénzért méltánytalan azért!
@dont be such a jew: Látjuk. Be is válik - mint az látható.
@Medgar: A Genfi Egyezmény minimum, nem maximum.
@monddazigazatmar: Bár a styled kiiratkoztat az emberiség közösségéből, utoljára még válaszolok: "Die östlichen EU-Staaten Slowakei, Tschechien, Polen und Ungarn wollen nach Kritik an ihrer Haltung das gemeinsame Vorgehen am Freitag auf einem Gipfeltreffen in Prag abstimmen. Die vier Länder gelten als Gegner fester Umverteilungsquoten und befürworten eine vergleichsweise harte Asylpolitik." und "Und auch Bundeskanzlerin Angela Merkel räumte ein, dies habe offenbar zu einer "gewissen Verwirrung" geführt. Doch bleibe Dublin weiter gültig. "Die Staaten müssen die Verantwortung für asylbegehrende Flüchtlinge teilen", sagte die CDU-Vorsitzende." Doch, azaz mindazonáltal, azaz annak ellenére, hogy most befogadják őket - ferstehen Sie?
És mi következik üde és szofisztikált szavaidból? Hogy maradjanak a pályaudvarok körül minden tisztálkodási esély nélkül, hogy a határzár jól működik és megéri a milliárdokat, hogy nem kell költeni a menekültek szállására és ellátására, hogy itt kell fogni őket - és hogy a vidék tönkretétele is rendben van? (Ezek nem kérdések, bár biztos mindent frappánsan meg tudsz magyarázni, és az én kurva anyámat, hogy a megoldást keresem, nem a zsigeri gyűlölet és idiotizmus veszi át az agyam fölött az irányítást...)
@Tudományos libsizmus: Ha csak nyolvannyolc, akkor az egész nem is érvényes? És az fölvetült, hogy egyik sem civilizált - bár momentán mindkettő európai? Ami Európa civilizáltságát is jól mutatja - de a hozzászólások is jól mutatják, persze...
@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Szerintem jobban járnánk, ha a rasszista barmok jelentkeznének: egyből élhetőbb lenne az ország a többségnek is!
Reágáló Az utolsó nemzedékek 2015.08.30 13:05:53
Amit Ady, Bartók, Berény és még számosan megkíséreltek egy évszázada, a magyar hagyományok talaján állva a modern, a törzsi gondolkodást meghaladó közösség megszületésének elfogadtatását, meddő és gyászos végű próbálkozás volt.Nincs mentségünk: mi hagytuk magunkat…..
Treuga Mei 2015.08.31 00:18:18
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Ejnye, csak ennyi? Hát csak egy rovid kérdésre futja? Ennyi fizetségért nem kellene jobban megdolgozni?