Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szepujvilag

896 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlésének döntése alapján a következőkben a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának külsős tagjaként szakmai tudásommal kívánom segíteni a város kulturális területet érintő döntéseit. Mivel az elmúlt időszakban divat lett az egyes pozíciókba került delegáltak…..
Hagyjuk a PC-t: Szombathelyen hamarosan időközi választás lesz. Tudom, a politikailag korrekt dolog az volna, ha kivárnánk, hogy Czeglédy Csaba egy évet hiányozzon a városi közgyűlés munkájából, de lássuk be, erre kevés az esély, viszont az idő rohan. Az ellenzéknek egy olyan jelöltet kell találnia,…..
Február 16-án klubbeszélgetést tartott az LMP Szombathelyen. Németh Ákos, a párt Vas megyei elnöke, aki egyben az este moderátora is volt, így foglalta össze a történteket: Este hat órára hirdettük meg a beszélgetésünk a Malom sörözőben, bár már majdnem megtöltöttük a számunkra fenntartott kis…..
Legutóbbi bejegyzésünkben beszámoltunk Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője, frakcióvezetője szombathelyi látogatásáról. Németh Ákos, az LMP Vas megyei elnöke összefoglalta a Falco Zrt-nél tett gyárlátogatás tapasztalatait: Szombathelyen évtizedek óta feszültség van a Falco gyár, és a…..
Január 24-én Szombathelyen járt Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője, frakcióvezetője, aki a Falco Zrt. meghívására gyárlátogatáson vett részt. Képviselőasszony korábban több alkalommal egyeztetett már a gyár környékén élő lakókkal, akikkel Szombathelyen és Budapesten is tartott már…..
Az LMP lemondásra szólítja fel Huszár Gábort, Szentgotthárd Fideszes polgármesterét. Huszár Gábor a november 16-i rendkívüli testületi ülést megelőző bizottsági ülésen próbálta meggyőzni a képviselőket arról, hogy ne menjenek ellen a kormány terveinek, miszerint…..
Általánosságban elmondhatjuk, hogy az LMP Szombathelyi Csoportja támogatja a városba érkező beruházásokat, ha azok későbbi fenntartása nem okoz problémát és Szombathely hosszú távú érdekeit szolgálja. A stadion beruházásával kapcsolatban korábban már jeleztük, hogy jobban…..
Az LMP a felelősöket keresi a Zala folyó Őriszentpéter és Nagyrákos közti szakaszán történt szennyezés miatt. Tudomásunkra jutott, hogy az őriszentpéteri szennyvíztisztító telepen történt meghibásodás miatt több helyi lakó is szennyezést észlelt a környéken. A…..
Tisztújítást tartott a Lehet Más a Politika Vas Megyei Szervezete, ahol újra Bogáti Andrást választották megyei elnöknek. Az LMP megyei szervezete elsődleges céljának a következő egy évben a szervezetbővítést jelölte meg céljaként. A folyamatosan bővülő taglétszám…..
2012-ben készült el végleg, de már évekkel előtte elkezdtük forgatni alkotótársaimmal (Boros Ferenccel és Kozma Gáborral) azt a filmet, amely a Vas megyei határsávról, az ott élőkről, illetve a vasfüggöny után maradt mementókról szólt. A határvidék sajátos kultúrát…..
Amióta egy eszement ötlet következtében, a legapróbb társadalmi egyeztetés nélkül bezárták egykori gimnáziumomat, a Szent-Györgyi Albert Középiskolát, több alkalommal is szóba került, hogy mi legyen az épület sorsa. Elsősorban az LMP Szombathelyi Csoportja ütötte az asztalt,…..
A szombathelyi városvezetés malmai lassan őrölnek, de hosszú évek után az áprilisi Közgyűlés végre elfogadta az LMP által szorgalmazott Klímastratégiát   A Lehet Más a Politika 2011-től kezdve folyamatosan megfogalmazta a város közgyűlésében a klímastratégia…..
Az LMP Szombathelyi Csoportja írásban kezdeményezte a város polgármesterénél, Puskás Tivadarnál, hogy a napelemek termékdíját kompenzálja az önkormányzat. Az Országgyűlés Fideszes többsége a napelemet a „jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok”…..
Szombathely után Szentgotthárdon is leállították a közgyűlés tv-s közvetítését December 17-én tartotta utolsó ülését Szentgotthárd város képviselő testülete. Az ülés keretében módosították az SZMSZ-t, melynek értelmében a helyi televízió nem közvetíti a…..
Nem tudom, hányan lepődtek meg azon, hogy a rendkívül szoros eredmény után a Pro Savaria koalícióra lépett a Fidesszel az októberi választást követően Szombathelyen. Én semennyire. Annak ellenére sem, hogy a választási kampányban heves egymásnak feszülések voltak a két, egykor…..
A Szombathelyi7 című önkormányzati hetilapunk továbbra is követi azt a taktikát, hogy az ellenzékről nem igazán kíván tudomást venni. A választási kampány során már megtapasztalhattuk ezt, ám most már a utcai ellenzékról sem vesznek tudomást. Az egyetlen olyan helyi médium…..
Tegnap fiatal, közélet iránt érdeklődő magánszemélyek szervezésében Szombathelyen is netadó elleni tüntetés volt. 3 napos szervezéssel sikerült (rendőrségi becslés szerint) 1.300 embert megmozgatni az ügy érdekében, ezzel a vidéki városok közül Szombathelyen volt a legtöbb…..
Október 23-án, az ünnepi közgyűlés Szombathelyen egyben alakuló közgyűlés is volt. 4 év után ez volt az első testületi ülés, amelyen, mint "közönség" vettem részt. A választási bizottság elnöke beszámolt az eredményről, a polgármester és a képviselők letették…..
Egyszer volt, hol nem volt. Talán éppen Vas megyében történt. Talán a megye második legnépesebb, idegenforgalmáról is ismert városában, talán máshol... Élet egy férfi. Talán Vas megyei volt, talán Baranyai, mindegy is. Bár nem ő volt a városka nagyhatalmú ura, azért rendes…..
Valószínűleg a bonyolulttá vált szombathelyi közgyűlési helyzet miatt (Fidesz-ellenzék: fifti-fifti) még semmit sem lehet hallani arról, hogy mikor lesz az alakuló közgyűlés. A háttérben még megy az alkudozás, gondolom senki sem adja olcsón magát. Viszont van egy érdekesség:…..
A szombathelyi választási eredmény fej-fej melletti arányt hozott ki a jobb és baloldal között. 9-9 képviselője lesz a Fidesz-KDNP-nek, valamint a baloldali tömbnek. A jobboldalnak ehhez képest lesz még egy plusz szavazata a polgármesterrel, ám így sincs meg a többségük, hiszen a…..
Hát, ez most nem sikerült Minek szépítsük, csúfos kudarc volt az LMP számára Szombathelyen a vasárnapi választás. A 4 éves aktív önkormányzati munka, a (véleményem szerint) a 2010-esnél jobban sikerült kampány, a mind a 14 körzetben felálló képviselőjelölt, valamint az…..
Kutnyánszky László eddigi városi főépítész nyugdíjba vonul. Helyét pótolni kell. Szombathely városképét, a helyi fejlesztéseket nyilván nagyban befolyásolja, hogy ki tölti be ezt a pozíciót. Mondhatni a főépítész személye közügy. A madarak azt csicsergik, hogy a mai napon…..
Egy évvel ezelőtt, 2013. szeptemberében kötött szerződést az önkormányzat a REAL-PR 93. Kft-vel, hogy a cég végezzen közvélemény kutatást Szombathelyen a Szentkirály városrész közelébe tervezett biomassza erőművel kapcsolatban. Azóta se tudni, hogy a városvezetés mit kezdett…..
Az LMP, és a vele szövetésben induló Negyedik Köztársaság Párt (4K!) szerint nem lehet úgy vége az önkormányzati ciklusnak, hogy a városvezetés ne számoljon el a város lakói felé a 4 éve elfogadott társadalmi és gazdasági programról (úgynevezett ciklusprogramról), és…..