Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vizimazsom

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az európa parlamenti választások közeledésével egyre több szó esik Európáról, annak előnyeiről és hátrányairól. Szép számmal akad mindkettő, de valószínűleg a legelszántabb euroszkeptikusok sem vitatják, hogy a határok átjárhatósága az Unión belül jó dolog. Hogy nem…..
Proszę zakończyć wejściem do pociągu! – azaz kérem, fejezzék be a beszállást. Ugyan nem hallottam, illetve nem értettem a lengyel nyelven bemondottakat, de valahogy ehhez hasonlóan hangozhat. Nemrég bemutattam Wrocław főpályaudvarát és három másik állomását, egy…..
A sport Audi Nissan a II. kerületben a Budagyöngye és az Akadémia villamosmegálló között keresett magának méretben megfelelő parkolóhelyet. Meg is találta. Olvasónk megmutatta a képet egy környéken talált rendőrjárőrnek, akik azt mondták neki, hogy sajnos nem tudnak mit…..
Vizimazsom 2014.05.08 15:31:37
Namost ha egy tv műsor alapján fel lehet jelenteni valakit, aki nem kapcsolja be a biztonsági övét (lásd: comment.blog.hu/2014/05/08/tenyleg_feljelentettek_sebestyen_balazst_egy_tevemusor_miatt), akkor ennek a képnek az alapján is mehetne a feljelentés, nem? Amúgy pedig a friss kutyaxart nem is szélvédőre, hanem a légbeszívó rácsba dolgoznám bele, hadd érezze jó sokáig odabent is a friss ájert.
Jelenleg nincs olyan hivatal Angliában, amely vállalná, hogy Rodin Calais-i polgárok című világhírű szobra, amely Londonban a parlament mellett áll, a tulajdonában lenne. A Calais-i polgárokat a Nemzeti Műgyűjtemény Alap, ma Művészeti Alap adományozta a…..
Budapesten a jelenlegi fejpályaudvari rendszerből való továbblépés lehetősége mintha egyre távolabb kerülne tőlünk, eközben Bécsben épp a vasút hőskorát idéző léptékekben készül annak betonból öntött emlékműve, az új főpályaudvar. Bizonyos nézőpontból három…..
Vizimazsom 2014.02.26 10:26:38
@VT22: "Kelenföldnek van egy tükörképe a pesti oldalon, Kőbánya-Kispestnek hívják. Ott is van egy metró, mégis tovább utazik az utasok nagy része."

Csak, hogy megerősítsem, mennyire igazat szóltál: én nem továbbutazom, hanem pont ott szállok fel a vonatra, és csak akkor választom a metrót, ha 25 percet késik a vonat, mint tette azt épp ma. :)
Tetszik a "mű"vésznő, habár én inkább egy orrhangú kóris­tának hívnám. Ha lehetősége lenne újraszületni, még akkor is vérátömlesztésre lenne szüksége, hogy megközelítse Lindát. Opportunista seggnyaló! Ezt kommentelte a Facebookon Király Tamás, Király Viktor apja,…..
Vizimazsom 2014.02.25 14:25:33
@wabai: ott a pont!
Amióta láttam a fenti képet Török András Budapest könyvében, azóta keresem. Bass Tibor 1947-es fotóján lábon hajtják föl a marhákat Budapestre a vagonhiány miatt és épp a Blahán korzóznak át (a háttérben az akkor még álló Nemzeti Színház). A lábon hajtás csak a ma…..
Hurrikán erejű széllel és hatalmas esőzéssel érkezett meg az elmúlt évek legnagyobb vihara Nagy-Britannia partjaihoz. A dél-keleti partoknál egy tizennégy éves úszó fiút elsodort az ár, akit mindeddig nem találtak meg, így nagyon valószínű, hogy már halálos áldozata is van a…..
Vizimazsom 2013.10.28 13:46:18
@ProsTata: Érdekes, nekem semmilyen reklám nincs az elején. Lehet, hogy az Adblock Plus segít? Nem tudom, de kipróbálhatnád.
A Költészet napja van, és József Attila születésének évfordulója, adná magát, hogy vagy egy J.A. vagy egy másik kortárs verset tegyek a posztba, de inkább Téged kérlek ma, oszdd meg Velünk kommentben a TE kedvenc versedet. Itt vagy a Facebookon, mindegy is, annyi verset…..
Vizimazsom 2013.04.15 09:32:05
Kicsit töprengtem, hogy a Hajnali részegséget válasszam-e, végül mégis emellett döntöttem:

Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani
mek.oszk.hu/00700/00753/html/vers0682.htm#22

Azért legyen itt a Hajnali részegség linkje is, az is nagy szerelem (meg persze temérdek más is, tudod ugye, milyen nehezet kérdeztél a "kedvenc verssel"):
epa.oszk.hu/00000/00022/00566/17685.htm
ágy - asztal - tv Stílus-hatások 2013.04.03 20:02:23
Évek óta egyre erősödő tendencia, hogy a városi enteriőrökben a rusztikus elemek, a vidéki enteriőrökben pedig a nagyvárosi elemek vannak jelen, nem is kis mértékben. Egy magára valamit is adó mai stílusmagazinban biztos találunk olyan lakást a cityben, ahol mondjuk egy nagy…..
A mai posztban bejárunk egy olasz vendégházat jól, a Casa Olivi-t, ami Treia szívében található. Ilyen az, amikor svájci építészek (Markus Wespi és Jerome de Meuron) nyúlnak egy 300 áves olasz házhoz, ami nyílván védett. A külső megmaradt, de a belsejét már teljesen…..
Mikor ezeket a sorokat írom, csütörtök későeste van. Még langyos a teraszon a kő a talpam alatt, de már nem kell messze néznem, hogy akkora villámlást lássak a távolban, mintha a Világok harcát forgatnák. Pár napig hűvös lesz megint... pár nap nyugi a tikkasztó…..
Vizimazsom 2013.04.05 15:11:25
@robotnő: Nekem is pont az tűnt fel, hogy a legtöbb képen mintha egy ikea katalógust látnék.
Rég volt már, de mára ez jutott: csak 22 inspiráló kép a posztban, ami eddig egy mappában várta, hogy megmutassam nektek. Meg irodalomvisszavág. Egy rendezvényen hallhattam élőban, a szerző tolmácsolásában, vigyázat: ütős a cucc :)   Erdős Virág: mikor ha majd…..
Több ismerősöm állítása szerint az angoloknak egyáltalán nincs érzékük a lakberendezéshez, összeraknak mindent amit csak nem szégyellnek. Igaz a franciák ugyanezt csinálják, csak pepitában, azt mégis mindenki hájpolja, nem tudom, ez gusztus dolga, hogy a francia stílmix a szebb…..
Az ÁAT-ről beszélgettünk minap egy ismerősömmel, és toltam egy kis siránkozást, hogy "éngemmilyenkevesenlájkónak", meg minden, erre Ő mondott egy érdekeset. Szerinte azért van, mert nálam nincs olyan sok habosbaboscukijajdeszépcsajszis lakber cucc, mivel pasiként nyilván nem is…..
Már megint fel megyünk (kár, hogy a felhők fölé nem bírunk, így egészországilag, csak úgy, ukmukkfukk), méghozzá egy londoni toronylakásba. Bizonyos részei nagyon tetszenek, a többit jól átrendezném...lehet, hogy nem is ezt, hanem azt a másikat, azt a napsütéses spanyol…..
ágy - asztal - tv Spanyol villa 2013.01.25 16:04:00
Tavaszvárás-csinálás? Nem? Még nem? Na, mire a poszt végére érsz, meglesz az érzés... Ha meg már Benned is megvan, akkor hunnyuk be mindannyian jól a szemünket, oszt kívánjuk eccerre idefele. Hátha gyorsabban jön kicsinykét. Zenemeg: Hiatus and Shura - First by…..
Amikor az első Moszkvai Autószalonról még odakint írt posztomban megpróbáltam összegezni az első benyomásaimat erről a városról, csak enyhe, rettegéssel vegyes hüledezést éreztem. Igaz, az estély és a színhely csodás volt, de az, hogy a reptértől a belvárosi Intercontinental…..
Vizimazsom 2012.09.04 12:37:43
@Atyu: Hehe, ez a mentőautós sztori jó! Amikor mi kint voltunk egyetemistaként, azon röhögtünk, hogy fogjuk majd a trolit eltéríteni pár rubelért arra, ahol nincs is felsővezeték. :)
1952 óta tízévente összeállítja minden idők legjobb filmjeinek listáját a Brit Filmintézet (BFI) filmművészeti folyóirata, a Sight & Sound. A rendezőknél az első helyen Jaszudzsiro Ozu Tokiói történet-e végzett, a második helyen döntetlen alakult ki a 2001: Űrodüsszeia…..
A konkrét poszt előtt némi közérdekű információ: A posztokhoz ezentúl rövid történelmi leírást és lehetőség szerint videót is társítunk, ezek a Tovább gombra kattintva lesznek elérhetők. Az új külső elkészítése is folyamatban van. Bár Kádár János 1988-ban még…..
A mostani hőség már nem mondható kellemesnek, sőt, ez már veszélyes. Nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot juttass be és ahogy tudod, hűtsd magad. Mielőtt magasabb szintű tanácsokat adnék, térjünk inkább rá a bejegyzés lényegére: tudd, honnan tudsz hűsítőt szerezni, még…..
pica pica szerelem 2012.02.29 10:28:00
 Drága jó anyám borzalmas szakács. Emlékszem, mikoron egy semmiben nem kirívó, hosszúföldi reggelen zokogva panaszolta apámnak, hogy képtelen még egy lágy tojást is megfőzni. Pedig esküdött a Teremtő nevére, ezt az utolsót itt - és a tenyerében rejtegetett, apró tojásra…..
Vizimazsom 2012.05.25 13:49:04
TComment A hurkok mindenit! 2012.05.16 06:10:00
Az utakon nem kizárólag közlekedéstechnikai mérnökök közlekednek, hanem csipkeverők, pékek, sőt, méhészek is. Honnan a fenéből kéne tudniuk, hogy az téglalap alakban összevagdalt aszfaltnak bármi köze is van a lámpához? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Vizimazsom 2012.05.16 16:39:25
@SadBoobie: Ritkán járok arra, de pár hónapja már biztosan ott van. Hogy mikor került ki, az kizárt dolog, mert nem tudom. A táblát a Szt. Imre H. utcán a Jahn F. kórház felé haladva láttam.
Mr.Garner es en Mr.Garner 2009.12.21 16:21:00
Meg soha nem irtam blogot es ezen szokasomon a jovoben sem kivanok valtoztani,viszont  ez most kikivankozik.Nevezzuk egyszeri blognak.A tortenet 2007 nyaran kezdodott amikoris az akkori ferjemmel kikoltoztunk angliaba egy ugynoksegen keresztul.Persze az ugynokseg atvert,ami kulonosebben…..
Vizimazsom 2012.04.20 13:19:35
@chipshop: Jól fogalmaztál, érthető. :) Viszont elgondolkodtató. Nem is az, hogy mit kerestetek egymás mellett ilyen eltérő értékrenddel, mert erre még magamtól is tudok válaszolni. De hogy van az, hogy van melletted valaki, aki a párod, és aki tétlenül figyeli a Te vergődésedet, miközben tudja, hogy a megváltást jelentő lépést úgysem teszed meg. Ha tudja, látja, hogy szerelmes vagy, akkor fel kellett volna oldoznia, engedni repülni, aztán ha onnan visszatérsz, visszafogadni (vagy nem - ha magamból indulok ki), ha meg nem térsz vissza, akkor tudni, hogy megtaláltad a helyed, vagy legalábbis rájöttél, hová nem tartozol (hozzá). Mire ezt leírtam, rájöttem: ha valakit ennyire "nem érdekel" a párja, akkor az nem egyszerűen más értékrend a szememben, hanem igenis hiba, a másikkal szemben elkövetett bűn.
Meg aztán mi az, hogy úgysem csalod meg? Szerintem megcsaltad. Lélekben elhagytad őt, és egy másik férfiba lettél szerelmes. Pont. Szerencsére olyan korban és helyen élünk, ahol erre azt lehet mondani: ilyen az élet. Persze akkor, ott ezt felismerni, okos, jó döntéseket hozni piszok nehéz, több ilyen meg aligha esik meg az emberrel egy életben. Így marad az utólagos bölcselkedés a magam vagy a más sorsán. :)
Vizimazsom 2012.04.23 16:36:07
@chipshop: Most csak erre reagálnék: "Hidd el,abszolut szerencses vagy,ha nem voltak meg ilyen "elmenyeid",ezeket csak olvasni jo,megelni mar nem feltetenul"
Lehet, hogy van, aki szerencsésnek érzi magát, ha az élet megkíméli őt az ilyen "élményektől", de én nem véletlenül szóltam hozzá a bejegyzésedhez. Szerintem irigylésre méltó, akinek ilyen intenzív élményei vannak szerelemben, barátságban, gazdagabb, sokszínűbb egyéniség és még inkább azzá válik ezen élmények átélése után. Persze ezeknek az útkeresős élményeknek is megvan a maguk ideje, amit aztán másféle élmények, a családépítés, gyereknevelés élménye kéne, hogy kövessen, és szerencsés az, aki e kettőt megfelelő sorrendben tudja végigvinni az életén (a fogalmazásomból talán kiderül, hogy ez nekem nem igazán sikerült, már két gyermekem volt, amikor a nagy szerelem felforgatta az életemet, és sajnos a gyerkőceim életét is, bármennyire is igyekeztem ezt feléjük a minimálisra csökkenteni). Szóval szerintem inkább az a szerencse, ha ezek az "élmények" életed megfelelő szakaszában találnak meg, és persze ha utána te is megtalálod azt, akivel könnyű a - számomra is magától értetődő - hűség.
Vizimazsom 2012.04.27 16:37:42
@chipshop:
"Amikor a nagy szerelem betoppant akkor hazas voltal?Elvaltal miatta esetleg?" Igen és igen. És - ahogy írtam - volt már két gyerkőcöm. Azóta született még egy. Nehéz sztori ez. Nemcsak nekem, minden benne szereplőnek. Volt benne bulvárbotrányba illő elem is, romantikus kalandos fordulatok, minden.
"Gyakorlatilag 14 eves koromtol kezdve folyamatosan szerelemes voltam..." Nem lehet könnyű téged elfogadni a múltaddal együtt, de azt hiszem irigylésre méltó az a férfi, aki mellett lehorgonyzol majd. :)
Még sok-sok kérdésem lenne hozzád, gondolataid újabb gondolatokat ébresztettek, roppant izgalmas, sokszínű egyéniség vagy, de ebben a formában beszélgetni nem igazán nyerő. Úgyhogy a továbbiakban már csendben figyelem tovább a blogodat, hátha mesélsz még valamit magadról.