Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mítoszirtó

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az alternatív államfő gondolatai Orbán Viktor legutóbbi blamázsával kapcsolatban, amelynek során az azerbajdzsáni kormánnyal közösen sikerült lejáratnia Magyarországot. Lassan rá kell ébredni, hogy a karizmája csak hazánkban működik és képességei alapján nem több, mint…..
Mítoszirtó 2012.09.05 10:38:42
@DopeManTV:

Pityinger fiam! Ülj le, egyes!
Van baloldal. Van jobboldal. Baum kolléga, fent és lentes szerzőtársam, írt egy posztot „Gondolkodjon szekértáborokban, akinek hat anyja van” címmel, amelyben rendkívül népszerű párt-ellenes húrokat pengetett. A Baum által bemutatott gondolatmenet egy eléggé divatos…..
Bús Tímea Valós társkeresés 2009.12.21 15:38:00
Társkeresőink egzisztenciával rendelkező, értelmiségi emberek, akik személyesen regisztráltak budapesti irodánkban. A személyes találkozó megnyugtató szűrőt jelent klubtagjaink számára: társkeresőink valós személyek, s testi-lelki párjukat keresik.Jöjjön el hozzánk Ön…..
  Lipót nyomására avatták hivatalosan szentté I. István királyt 1693-ban egy politikai mutyi melléktermékeként és egy földbirtokért cserébe? I. István királyunk szent volt-e, vagy inkább véreskezű és családgyilkos? Pogány egyenlő magyar és nem keresztény? Interjú részletek Bognár Józseftől, aki…..
Mítoszirtó 2012.08.20 11:18:50
@hannibal:

Akkor nem is kellett volna 600 évvel később az akkori pápának megismételnie.
Majdnem mindegy, hogy újabb példáját látjuk-e a gumicsizmás retorikának, vagy a Fidesz elnöksége tényleg komolyan gondolja az előzetes választói regisztráció bevezetését: 2012 augusztus huszadikán a legfontosabb magyarországi politikai hír az, hogy a nép által a Parlamentbe…..
Mítoszirtó 2012.08.20 11:16:17
@Dr. Cica75:

A szerző többek közt a Magyar Demokrata újság szerkesztőségének a tagja is:

szent István 1693-as szentté avatási mutyija
vilagnezet.blog.hu/2010/08/18/szent_isvan_1693_as_szentte_avatasi_mutyija
Talán ti is észrevettétek, hogy egyes könyvesboltoknak nem mindig sikerül megkülönböztetniük a tudományt az áltudománytól. Bár az ezoterikus és vallásos polcok méretben általában jóval felülmúlják a tudományos szekciót, nem egyszer találni az utóbbiban is isteni teremtést vagy más természetfeletti…..
  Az utóbbi időben stressz- és koleszterinproblémák miatt az orvos utasítása szerint tartózkodnom kellett a blogolástól, így ebben az időszakban pharmacisttal meg a Tónival alkoholterápián és faölelő kurzusokon vettünk részt, ám most már az őszi szezon, meg augusztus 20.…..
Mítoszirtó 2011.08.16 13:36:05
@(pelikán*):

+ még egy közös vonás. Mindkettőt széthordták darabjaiban a sírjukból.
Február 26-án szombaton kerül megrendezésre a nyolcadik Budapesti Szkeptikus Konferencia. Idén a fő téma a mágnesesség lesz. A konferencia a BME Fizikai Intézetének rendezvénye. Időpont: 2011. február 26., 09:30-18:30 Helyszín: BME Fizikai Intézet F29-es tanterem Program: 09:30 - 09:40 Megnyitó:…..
Pilu Szalai Annamária: Miami Press 2010.12.28 09:24:00
 Olvasni mindig öröm, de most nem lesz az. Megpiszkálván még egyszer az oroszlán bajszát, - sokak kérésére - a Miami Press teljes száma álljon itten örök mementóul a tróger hatalom szervilis embereinek.  (Csak így sikerült megoldani a beágyazást, de…..
Mítoszirtó 2010.12.28 12:50:11
@fekete kecske:

Nekem laptopon nem lehet olvashatóra felnagyítani. Idéznél egy-két mondatot, ami nagyon ciki belőle?
Mítoszirtó 2010.12.28 12:55:24
@fekete kecske: Még is sikerült. Igazad van. Ez a szöveg még sokkal cikibb, ebben az összefüggésben, mint az egész újság.

Érdemes lenne feldolgozni.
Komoly feltűnést keltett  XVI. Benedek Pápa Karácsonyi üzenete, mely Irakot és Kínát emelte ki mint olyan helyeket, ahol a kereszténység és általában a szabad vallásgyakorlat joga aggasztó mértékben sérül. A kínai keresztényeket arra kényszerítik,…..
ÖRÖMÜZENET ISTVÁN VÉRTANÚ 2023.12.26 00:02:00
AZ ÜNNEP ISTENTISZTELETI LEKCIÓI ÉS /VAGY TEXTUSAI Isten szeretetének tanúiként a világban Tisztelt Látogató! Kérem, hogy az alább kijelölt négy igeszakaszt a PROTESTÁNS ÚJ FORDÍTÁSÚ REVIDEÁLT BIBLIA https://abibliamindenkie.hu/uj (=RÚF) szövegéből olvassa el. A kiválasztott linkre kattintva, a…..
 Négy gyertya van az adventi koszorún.Tudod, mit jelképeznek? Én most hallottam a négy gyertya meséjét:" Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy gyertya. Annyira nagy volt körülöttük a csend, hogy tisztán lehetett hallani amint beszélgetnek. Azt…..
Kételyeink vannak...   ... a tekintetben, hogy ... a homeopátiás Oscillococcinum szer - amely pézsmakacsa szíve és mája alkoholos oldatának hihetetlen hígítása - tényleg hatékonyabban javítja-e a gyerekek fütyülési képességeit, mint a természetes és magyar sárgarépa; a fütyülés…..
Nem szeretnénk kimaradni a Homeopátia Nemzetközi Figyelemfelkeltő Hetéről való megemlékezésből (bár mintha múlt évben is egyedül emlékeztünk volna), amely pénteken fejeződött be. Ebből az alkalomból egy különleges csemegére szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét. Egy 2006-ban megjelent cikk szerint…..
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
Mítoszirtó 2009.09.22 22:57:22
@pounderstibbons:

Nos akkor szerintem Isten nagyon is a tudomány felségterülete. Mégpedig az orvostudományokon belül a pszichiátriáé.

Éppen úgy lehet Istent vizsgálni, mint bármely más emberi téveszmét, gögeszmét, agyzizit.

Isten létezése éppen olyan egyértelmű, mint mondjuk az agorafóbia létezése.
Mítoszirtó 2009.09.22 23:00:27
@neofin:

Ez dettó Anzelm istenérvének a mutánsa, az meg irtó cikisen meg lett már vagy százszor és százféleképpen buktatva.
Mítoszirtó 2009.09.23 16:17:32
@alagi:

A te írásod sem elég helyes, mert ez sokkal pontosabb:

Az emberek megteremtették i/Isteneket, több ezernyit, egymástól szögesen eltérőeket, a saját képükre és hasonlatosságukra.
Tegnap, szeptember 20-án vasárnap nagyon fontos lépést tett meg a Magyar Katolikus Egyház, melyet reményeink szerint más felekezetek is követnek. Minden katolikus templomban felolvasták a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelét, mely elítéli az „okkultizmust, a…..
Évekkel ezelőtt számtalan tudományos és sajtós helyre juttattam el hasonló levelet, amely talán el is érte a kívánt eredményt. (További írásim a témában)  JFEry vázlat illusztrációja Magyar Tudományos Akadémia Biológiai Tudományok Osztálya Tisztelt Elnök Úr!…..
Mítoszirtó 2008.10.16 11:25:40
"Egely György 2008.10.14 15:54:39
15-től a könyvesboltokban is kapható lesz a könyv.
Egy fejezet erejéig Iván Gáborról is szólok."

Gondolom nem éppen dicsérő szavakkal, de mindegy. Azt megígérem, ha esetleg bármilyen sértőt és valótlant is írsz, nem fogok hatóságokhoz rohangálni miatta. Max a szokásos stílusomban, cikkekben, riportokban, esetleg egy könyvben válaszolok. Vegyük úgy, hogy elkezdődött egy olyan új szakasz kettőnk vitájában, ami esetleg egy értelmes párbeszédet, vitát is eredményezhet és nem csak a fej homokba dugását a részedről. A vitalitásmérővel és a vele kapcsolatosan kiépített téves elméleteiddel kapcsolatosan előbb-utóbb úgy is visszavonulót kel fújnod. Azt szerintem nem tagadhatod, hogy én vagyok az a személy, akivel szemben, vagy akinek a segítségével ezt úgy teheted meg, hogy a legkisebb presztizsveszteség érjen. Sőt akár hasznodra is lehet, ha elég okos vagy hozzá. Hiszen nekem az a több éve felvállalt célom, hogy arra vegyelek rá, hogy ahogyan egy valódi tudós gondolkozóhoz illik, ÖNKÉNT BELÁST TÉVEDÉSEDET.

Azt viszont megtehetnéd, hogy ha már rólam is írsz a könyvedben, akkor illik egy dedikált díszpéldányt is készítened a részemre. Örülnék, ha valamicske kis őszinte szöveg is lenne benne a részemre és nem szokásos reklámszöveg. Ne kívánom ingyen sem. Otthagyhatod bárhol a hozzád legközelebbi könyvesboltban, plázában, akár egy könyvesbolti kifizetetlen példány formájában is és én érte megyek.

Üdvözlettel: Iván Gábor a
Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság 13 tagsággal rendelkező tagja
(csak a hivatalos, állami bejegyzés szűnt meg egy bejelentési hiba miatt, a szelleme és a tagjai élnek)

www.egely.hu/?lang=hun&page=vendeg
Örömmel értesültünk róla, hogy a Szkeptikus blog a Goldenblog 2008 versenyben a Hírblog kategóriában az 5. helyezést érte el (75 versenyző közül).Köszönjük annak az ismeretlen személynek, aki nevezett minket (mi nem is tudtunk a dologról), a zsűrinek, és természetesen szerzőinknek, olvasóinknak,…..
w Míg a halál el nem választ 2008.09.12 06:00:00
A kormánybuktatás karnyújtásnyira került. Régi, kéjes álmok válhatnak valóra. Az SZDSZ például ismét szert tehet a Mérleg Nyelve megtisztelő címre. Ott a gomb, nyomjad, Gábor. Meri vagy nem meri? Tudja-e, mivel játszik? Sürgős válaszra vár az a kérdés, amiről már legalább…..
Mítoszirtó 2008.09.13 15:28:43
A megoldás egyszerű és magam sem értem, hogy egy ilyen harmad Kárpátok géniuszának, mint GyF. miért ne ugrott még be. Az SZDSZ meghirdette, hogy reformot és adómegtakarítást akar, meg a vallás magánügy és nem közügy. Mi is következik ebből? GYF-nek be kellene emelni a programjába az Oktatási és megbukott EÜ-hoz hasonló VAllási reformot:

"Sok a felesleges templom és felesleges egyházi, teológiai oktatási intézmény. Ezek gazdálkodás pazarló és felesleges a társadalom egésze szempontjából. Minek egy kisvárosban 4-5 templom és 3-4 további vallási intézmény, amelyek látogatottsága kritikán aluli. Ezeket a hazai kórházakhoz és egyetemekhez hasonlóan össze kell vonni. Reformokat kell bevezetni a vallási költségvetésben."

"Jelenleg a különféle csatornákon, kesze-kusza összetételben kb. 250-300 milliárt forint vándorol át évente a közpénzekből vallási csoportokhoz. Ezen pénzmennyiség kb. 50 közepes hazai kórház éves költségvetését teszi ki. Az egészséghez való alapvető emberi jog, meg még is csak fontosabb, mint a vallásokhoz, azaz a hülyeséghez való jog. Privatizálni szükséges az egyházakat és meg kell köztük teremteni a valódi piacgazdasági feltételrendszereket. Az müködtesse az egyházat, aki tud az adott eszközökkel hatékonyan gazdálkodni. A nem hatékony egyházak részére ki kell dolgozni az egyházi csődtörvényt és lehetővé tenni, hogy ezen intézmények a társadalom egésze számára hasznos más intézménnyé alakulhassanak át."

USA - 0 az állam hitéleti támogatása
Franciaország - 0 az állam hitéleti támogatása
Kína: 0 közpénz hitéleti támogatása
India: 0 közpénz hitéleti támogatása
Csehek - nem is ratifikálták a vatikáni szerződést
Németek: -a munkahelyen volják le az egyházadót. Az állam nem támogat
Dánia: -a munkahelyen volják le az egyházadót. Az állam nem támogat
w Találkozás egy fiatalemberrel 2007.09.26 19:00:00
163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan…..
gömbvillám Köszöntés, bazz! 2007.06.27 09:42:00
Szevasztok Ismerősök!Kedvet kaptam én is a blogolásra, mer' annyi állatság gyűlt össze a fejemben, hogy muszáj (ez mióta pontos jé, bazz?) kiírnom. Tehát az iwiw-es-üzenőfalos köcsögöléseimet átteszem ide. Ennek bizonyára maj' sokan örülnek. ("Napi poén" rovat…..