Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sardaukar

5 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez volt a második szerszámgépem, az új házba költözéskor, kutyaház-gyártáshoz szereztem be, ha jól emlékszem, kemény 7000, akkor még valamivel többet érő forintért. Utóbb azt gondolom, nem volt jó ötlet - egy körfűrész sokkal használhatóbb lett volna nút-féderes vékony…..
Sardaukar 2009.12.18 13:02:12
@Emene: Egészen kedvet kaptam hozzá. :)

Olyan mint az üres parkoló, akkor sose tudom hova álljak. :)
Azért ha már tudod hogy szerszám, előnyben vagy hozzám képest az ajándékozást illetően. :S
Sardaukar 2009.12.18 11:03:23
Ismerem az érzést :) én is B&D-s voltam.

Feltűnt egy idő után, hogy szerelőnél, asztalosnál sosem látok B&D-t. Nekem az első gyorstokmányos fúróm egy narancs B&D. Elég kutyaütő módon bántam vele, lecsavarodott a tokmány rögzítőcsavarja olyan terhelésnél, amikor a fúrófej izzott és a körülötte lévő anyag ráolvadt - tényleg durva volt, meg én is, hogy szegényt ilyenbe belevittem.

Nagyon kényelmes használni (a gyorstokmány miatt), de egy idő után elgörbült a tengelye (még a fenti eset előtt, normál falfúrásos munkákkal).

A hosszúfúrófejes famunkához egyértelműen gyenge volt (asszem 550 W), és utána kapott utódot egy nagy Hyundai fúrókalapács és egy kicsi, de 900 W-os Hyundai fúró "személyében", amikkel elégedett vagyok, összesen egy komolyabb, extrázottabb SKIL vagy egy Bosch kézifúró áráért.

A fentiektől függetlenül, nem hiszem, hogy bármilyen, a méretezésének megfelelő hobbi munkára rossz lenne a B&D, ráadásul annak a márkának is vannak kategóriái, a márkásság kérdésköre akkor merül fel, amikor pl, mint a gonosz Jegenyeartúr, betont keverek szegény kézifúrómmal, vagy 25 éves betont olvasztok vele erre alkalmatlan fúrófejjel - azért nem erre valók, csak kibírják. :)

Én a B&D-ről azért mondtam le, mert ahhoz drága, hogy eldobjam (masszívnak kinéző 900W-os Hyundai fúró 5000-ért akciósan, na? :) ), viszont amióta házba költöztem, elkezdtem gyűjteni a szerszámokat, és hosszú távra gondolkodom, kényelmesben, megbízhatónak gondoltban - vagy eldobhatóban. De ahogy a Hyundai-kat elnézem, lehet hogy az eldobhatónak gondolt hosszú távú lesz, tényleg robosztus darabok. Bár dekopírt nem vennék belőle, a fúrókalapáccsal nem akarok finommunkát végezni, de azért a dekopír az legyen már precíziós, a Hyundai meg inkább olyan, mint a régi szovjet, magyar öntöttvas fúrógépek, és olajszagúak (konkrétan a fúrókalapácsból dől az olaj :) ).

Van egy másik szempont is, a B&D kínai, a Bosch itthon készül.

De ha el kell helyeznem a B&D-t, akkor mindenképp a fenti Kinzo fölé tenném, szóval szerintem nem jársz rosszul azzal sem. Azt nézd meg szerintem, hogy mennyire kényelmes használni.

Körfűrészből egyébként én nézegetem az olcsó asztalban lévőket, valahol láttam egyet 15 körül. Azért tetszik, mert a munkadarabot mozgatom, nem a fűrészt, és nagy az átmérőjük. Ha van hely, lehet hogy érdemes megfontolni azt, főleg babaháznál. Teraszoszlopnál az sem lett volna jó persze... sajnos a szerszámgyűjtést nem lehet abbahagyni, ha az ember rájön, hogy elsősorban a szerszámon múlik, hogy milyen munkát tud végezni. Mostanában már ritkán verek be fapapuccsal, könyvvel, húsvágó deszkával vagy klopfolóval szeget, inkább lemegyek a kalapácsért a pincébe. :o)
Újabb történet érkezett. Levágott ujjak, vér, szenvedés, egykedvű ügyeletes, majd a végső kétségbeesés pillanatában egy mindent megoldó kötetlen hangulatú telefonbeszélgetés. Száz drámai perc és egy boldog végkifejlet.   Kezdjük rögtön a tanulságokkal – egy…..
A Zugügyvédnek az alábbi ügyet  egy híres-hírhedt blogger bejegyzéséből küldték át, mindenképpen jogi csemege, és ezért ne politikai szemszögből vizsgáljuk. Érdekes a felperes gondolkodásmódja, gondoljuk végig, az analógia alapján milyen jogi konzekvenciája lenne annak,…..
Tesztelek Siemens Nitro 16 CIC 2009.09.20 23:43:00
Olvasói levelet kaptunk, egy nem szokványos tesztleírást olvashattok alább. A Siemens Nitro a hallókészülékek legújabb generációját képviseli. 2009 eleje óta kapható Magyarországon, jelenleg még egyik változatát sem támogatja az OEP. 55 és 70 decibeles létezik, 6 és 16…..
A liberalizmus nem működik. Pontosabban liberális alapokra nem lehet liberalizmust alapozni. Ebben a konzervatívnak kell lenni. Történet: Belgium, Antwerpen (lásd bővebben Economist.com:). Hol is máshol, mint Belgiumban. Belgium ugyanis, Irakhoz hasonlóan, egy műállam.…..
Sardaukar 2009.09.18 22:26:20
@kanbatu: vallási attribútumok viselésének megengedése NEM liberalizmus.
Tesztelek Web 'n' Walk Stick 2009.09.02 09:35:00
Mobilinternet. Ez a szó jelentette nekem a megváltást, ugyanis a hátam közepére nem kívántam azt, hogy újabb kábelek lógjanak a lakásomban. No meg ugye az sem elhanyagolható, hogy laptophoz csatlakoztatva szinte az egész országban használhatom. De nézzük magát a kütyüt! USB…..
Tesztelek Moleskine noteszek 2009.08.20 07:00:00
A Moleskine noteszokkal közös történetünk tipikus geek sznobizmus fellángolásával kezdődött. Egyszerűen akartam egyet, egy kis, zsebbe illő százlapos sima oldalas riporternoteszt. Sose volt rá szükségem, de kellett. Itthon nem lehetett kapni, és mivel azokat a hónapokat nagyrészt…..
Terasztető-projektemhez szükségem volt egy komolyabb fűrészre. Dekopírfűrészem már volt, de az nem igazán alkalmas 15*15-ös gerendák darabolására - meg egyébként sem ilyesmire való, így végül a képen látható Bosch fűrész beszerzése mellett döntöttem. Nem volt olcsó, de a…..
Budapest megtévesztő nagyváros. Fekvése a Duna két partján és természeti környezete a budai hegyek lábánál, a város látképét meghatározó középületeinek nagyszerűsége a tájékozatlan látogatóban egy nagyhatalom fővárosának látszatát keltik. Mi magyarok is sokszor…..
Sardaukar 2009.08.18 08:51:26
@félemelet: ha elmagyarázod, mit értesz "blogtulaj" alatt?
Pánczél Hegedűs János írása      Hazajőve a családi nyaralásról az a hír fogadott, hogy "támadás ért engem". Gondoltam, hogy talán a baloldalon prüszkölni fognak néhány dolog miatt, de sajnos a támadás jobbról jött és egy régi kedves ismerős tette…..
Sardaukar 2009.08.08 20:41:00
Bangkok Charlie 3 éve írja blogját Thaiföldről, a legkülönbözőbb témákban. Hírek, információk, hasznos vagy érdekes apróságok, mítoszok, tévhitek és cáfolatok. Gazdagon illusztrált, friss posztjait idén tavasszal rendszeres viszontláthattuk az Index.hu címlapján is.Tudja-e…..
Sardaukar 2009.08.07 20:50:07
@rewriter: Úr Isten
Tesztelek (Re)start 2009.08.07 12:38:58
A blogban mindennapi tárgyainkról szeretnék majd teszteket írni, beleértve azokat a dolgokat is, amikről egyébként is szoktak tesztet írni (pl. számítógép), de olyasmiről is, ami nem feltétlenül, pl. pénztárca, táska, cipő, motoros fűrész, porszívó, stb. Közösségi jellegű…..
Szerkesztőségünk összeállított egy kabinetet, mely azokból az eddig - politikai értelemben -  méltatlanul hanyagolt közéleti szereplőkből állna, akiknek véleményünk szerint kulcspozíciót kellene a válság idején betölteniük. Sem a honvédelmi, sem a külügyi tárca…..