Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pig_Bodine

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus 20-án feldobtuk magunknak a témát: nekünk a magyar? Pár napra rá a mikrobloggereket kérdeztük meg, mit jelent számukra a magyarság. A napokban október 23-ra készülünk: annak idején, '56 forradalma előtt irodalmárok hallatták egyre erősebben hangjukat a közéletben.…..
Pig_Bodine 2012.10.20 12:05:50
@jose maria padilla:

Ennél azért lehetünk megengedőbbek is: irodalmár lehet az is, aki irodalommal foglalkozik, szerepet játszik az irodalmi életben, esetleg abból él, pl. rendezvényszervező, irodalmi újságíró. A hozzászólók némelyike ebbe a kategóriába tartozik, tehát sem alkotó, sem kritikai tevékenysége nem jelentős. Ettől még az "irodalmárságba" szerintem beleférnek. De a fiatalabb költők között is vannak olyanok, akik szerkesztenek, szerveznek, kritikákat írnak, talán még tanítanak is. Persze, ha jól tudom, olyan is van, aki még tanul.

Amúgy meg az is eléggé magyar (és bájosan tizenkilencedik századi), hogy a feltett kérdésre a választ íróktól és irodalmároktól várják a szerkesztők. De persze a válasz lehetőleg legyen öt pontba szedett, az internetes közönség által is gyorsan áttekinthető, a populáris igényekhez alakított. A szándék mindenképpen megsüvegelendő: legyen szorosabb a kapcsolat az irodalmi élet és a tágabb nyilvánosság között. De azt, hogy ki milyen író vagy irodalmár, én nem biztos, hogy az ilyen megszólalások alapján dönteném el.
Pig_Bodine 2012.10.20 12:23:56
@jose maria padilla:

"irodalmár az aki az irodalmat tudja"
Én csak erre reagáltam. Szerintem még ez sem biztos, bár ennek nem kell feltétlenül örülnünk :-)

Hogy mit jelent AZ irodalmat tudni, abba inkább ne menjünk bele. Bár ha valakinek van hozzá kedve, erről vitatkozni talán még az időpocsékolás tanulságosabb módjai közé sorolható.
Pig_Bodine 2012.10.20 12:34:51
@jose maria padilla:

Oké, akkor úgy értem, velem lehet beszélni.
  Leültem egy iskolaigazgató-helyettessel, és átbeszéltük az új közoktatási törvény tervezetét (A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója). Ha nem is átfogó jelleggel, de összeszedtünk pár problémás részt, amelyek feleslegesen keseríthetik meg mind a…..
Mandiner blog A nevelésről I. 2011.03.14 08:01:00
Jean-Baptiste Chardin: A tanító   „De sohasem a kényszernek, hanem mindig kedvtelésnek vagy a vágynak kell ezt a figyelmet megteremtenie. Nagy gondot kell fordítani arra, hogy meg ne terhelje, és ne feszüljön az unalomig. Legyen tehát a szemetek mindig résen, és bármi…..
Kicsit eltűntünk a mezőnyben, magunkra húztuk az ellenfelet, de a következő napokban saját magunknak adunk zseniális gólpasszt, amit kegyetlenül be is verünk. A szóvirág mögött ezúttal komoly tartalom is van, durván nagy cuccra készülünk, hogy ne fogalmazzak rögtön úgy:…..
Pig_Bodine 2010.08.10 16:18:51
@poolfanati: @Fernando Torres:
És az alcímet is meg kellene változtatni?
(Az index blogja a világ legjobb futballjáról.)
Pig_Bodine 2010.08.10 18:39:12
@poolfanati:
Touché
Mivel az NST történetében páratlan módon voltunk trógerek angolposztilag, úgy gondoltuk, hogy ezután minimum páratlan módon kell tisztelegnünk a Chelsea csapata és szurkolói előtt is. Megmerítkeztünk a múltban, hogy jobban megérthessük a jelent, majd több szempontból nézve…..
Levélírónk egy olyan témát vet fel, amely sokunkat fájdalmasan érint, ez pedig a szakkönytámogatás összegének megkurtítása. Az évi bruttó(!) 14 000 forint sem volt elég, de hogy milyen (szak)könyvet is vehetnénk a bruttó 4000 forintból, el sem tudom képzelni. Talán, ha…..
Pig_Bodine 2010.05.17 19:01:50
@Cartman (ex Cartman):
Egyetértek, csak arra próbálnám felhívni a figyelmet, hogy néha nagyon könnyen homogenizálunk különböző eliteket (például az a hsz., amelyre fönt reagáltam).
Egy "értelmiségi család" törvényszerűen része a társadalmi elitnek? Vagy egy gazdag üzletember az intellektuálisnak? Természetesen rengeteg átfedés van az eltérő csoportok között, de feszültségek is lehetnek köztük.
Akik például a gyakorlóiskolákat mint az "elit" újratermelődésének a terepét támadják, éppen arról feledkeznek meg, hogy egy ilyen intézményrendszer legalább az elvi esélyét megadja annak, hogy a társadalom alacsonyabb rétegeiből valaki az intellektusa révén fölemelkedjen.
Pig_Bodine 2010.05.17 19:26:12
@Videofon:
Valóban sok mindennek kellene változni. De a "szakértői" réteg is megosztott, több versengő oktatási koncepció létezik -- többnyire persze pártvonalon elkülönülve, de nem csak úgy.

@kolbászoszsömle:
Ne haragudj, de fogalmam sincs, hogy amit írsz, az miképpen kapcsolódik az általam felfetett kérdésekhez.
Pig_Bodine 2010.05.17 19:54:05
@kolbászoszsömle:
Igazad van abban, hogy az egyéni boldogulás és a társadalmi igazságosság szempontjai nem mindig egyeztethetők, és ezeket a konfliktusokat bizony hosszú társadalmi alkufolyamat során kellene kezelni.
De amit te mondasz, az inkább általában a szabad iskolaválasztás, nem a szűkkörű elitképzés problémája. Az ELTE gyakorlóba talán még ma sem olyan könnyű "átmenekíteni" a gyereket, csak mert a család úgy akarja.
Az is előfordulhat, hogy minden kérdés eldől a hétvégén, de mi inkább a jövő heti horrorra esküszünk. Lesznek teljesen érdektelen meccsek, köztük olyan is, ahol egy magyar focistát fognak ünnepelni, lesznek félig érdektelen meccsek, és lesz két óriási téttel bíró…..
Pig_Bodine 2010.05.01 08:37:43
@bag:
Mint véresszájú MU-drukker, az alábbi felajánlást teszem:
ha a Liverpool legalább döntetlent ér el holnap, veszek egy üveg Carlsberget, és megiszom Steve Gerrard egészségére.
A hétközi "félig eldőlést" követően most gyakorlatilag ténylegesen megkerülhet az arany gazdája, bár mi inkább olyan "háromnegyed eldőlést" jósolunk. Greater Manchesterben az év meccsét rendezik - a 4-3-as dráma visszavágója következik -, a Tottenham pedig…..
Pig_Bodine 2010.04.19 13:54:28
Levélírónk a nappalis és a levelős képzést hasonlítja össze, saját tapasztalatai alapján. Véleménye szerint, aki minőségi képzést szeretne, az ne levelezőn keresse, a tanárokat nem nagyon érdeklik a levelezős diákok. Olyan is előfordult, hogy az egy tárgyra szánt 4…..
Itt a húsvét, itt a nyúl, szombaton meg Cselszi-Mú - skandálhatnánk a faszipántos rímet, ha nem az Old Traffordon rendeznék a forduló rangadóját. Sok mindenről dönthet a koradélutáni összecsapás, de semmiről sem fog. Szerintünk egy döntetlennel mindenki ellenne egy darabig,…..
Pig_Bodine 2010.04.05 17:01:59
@bag:
Egyrészt nem sír az egész MU-sereg, többen leírtuk, hogy megérdemelten kapott ki a csapat.
Másrészt Everred arról írt, hogy a United bírói hátszeléről csak akkor lehet beszélni, ha tendenciózusan megfeledkezel az ellenkező előjelű ítéletekről, amely taktikát te aztán gyönyörűen megismételsz a saját hsz-edben.
Persze az ilyen esetekről mindig lehet azt mondani, hogy "most az egyszer nem kapták meg a bírói támogatást".
Vagyis: ha a Unitedet támogatja egy ítélet, az egy összeesküvés része, ha őket sújtja, akkor elszigetelt eset. Gyönyörű, körben forgó, cáfolhatatlan logika.
Pig_Bodine 2010.04.05 17:23:28
@bag:
Ha csak az egyértelműen téves ítéleteket nézem és csak a rangadókról, a Chelsea ellen mindkét meccsen megadtak szabálytalan gólt az ellenfélnek, a Liverpool ellen idegenben nem állították ki Carraghert Owen lerántásáért.
A hosszabbításokról: a Pool ellen odahaza is 5 perc volt a hosszabbítást, pedig a United vezetett. A City ellen, amikor bemondták a hosszabbítást, még ugyancsak hazai vezetés volt, arra a gól és utána az ünneplés miatt tett rá a bíró. Tegnap hasonló történt az Everton-WHU-meccsen (3 percből 5 lett ápolás miatt), senki nem kiabál csalást.
Pig_Bodine 2010.04.05 20:20:00
@bag: @ZenZo:
1, Evanst ki kellett volna állítani, el is kellett volna tiltani.
2, Ez a jelen kontextusban irreleváns, tekintve, hogy bag kolléga azt sugallta: a szezonban egyetlen bírói ítélet sem sújtotta a Unitedet. Senki nem mondta (én biztosan nem), hogy a Chelsea-t a bírók tették a bajnokság fő esélyesévé. A vita Everrednek abból a kijelentéséből indult, hogy a tegnapi meccs (is) bizonyította: nincs United-párti bírói összeesküvés. Ebből semmilyen módon nem következik, hogy bárki szerint lenne United-ellenes vagy bármilyen más csapatot támogató konspiráció.
(És igen, azon a meccsen valószínűleg a Liverpool győzelméért, de legalább ikszért fogok szorítani én is - a körülményektől függően -, de erre nem leszek büszke :))
Sajnálhatja mindenki, aki nem semlegesként nézte az európai klubfutball két szőrtelen művészegyletének londoni bemutatóját. Egyszerűen semmi nem hiányzott a meccsből, a dráma komédiával indult, Almunia révén tragikomédiává változott, a végén pedig a Fabregas kontra Puyol…..
Hét forduló maradt, huszonegy megszerezhető pont, két egységen belül az első három. Tömegesen rohamozzák meg a népek a feltárásra váró negyedik pozíciót, Rambo visszatér a pokolba, a strandlabda visszavág. Egyébként meg az tegye fel a kezét, aki nem szkrollol le naponta minimum…..
Egy friss diplomás levélírónk meglepő adatot oszt meg velünk, a felvett hallgatók csupán töredéke szerez diplomát, az ő konkrét példájából kiindulva az évfolyama 16%-a  jutott el a diplomáig. Ennek több oka is van, az egyik nyilván a sokat szidott finanszírozás, sokkal…..
Pig_Bodine 2010.03.26 15:56:43
@Günsergebirge:
Én is szörnyű dolgokat hallok ezekről a filozófusokról. Megrontják az ifjúságot, kétségbe vonják az istenek törvényeit és a társadalmi szokásokat. Bürökpoharat nekik!
Próbálok asszimilálódni. Mert az angolok, ugye, ferde szemmel néznek az olyan emberre, aki a kocsmában nem a futballról beszél. Valahogy nem tartják teljesen normálisnak, az ilyen alak igyon csak egyedül. Ez abból a szempontból teljesen érthető, hogy az angol szurkoló is –…..
Régen látott sokszínű mezőny maradt állva a Bajnokok Ligája negyeddöntőire. Az utóbbi évek elangolosodásának, vagy a korábbi elspanyolosodásnak/olaszosodásnak nyoma sincs. A továbbiakról ma délben döntenek Nyonban, ahogy már megszokhattuk. A sorsolás teljesen nyílt lesz, nem…..
Pig_Bodine 2010.03.19 19:08:49
@rizla:
Hargreaves a héten 45 percet játszott a tarcsiban.
Persze ettől SAF igazolhatott volna még egy normális labdaszerzőt...
Egy, csak egy legény nem keresgéli az állát a Real Madrid kiesése után. A csilliárd dollárból felpimpelt luxusverdát pirostól pirosig alázta a sufnituningolt francia roadster, ami lehet, hogy nem is csak annak volt köszönhető, hogy az előbbit vezető Gonzalo Higuain elváltotta…..
Pig_Bodine 2010.03.12 14:36:41
@Jo_Jo:
Igen, de "annak a bandának [mob]" még egy "vírust sem adna el", nemhogy saját magát.
Nem tisztünk eldönteni, hogy csak udvariaskodnak/hitegetnek a felek, amikor azt mondják a Manchester United-Milan visszavágó előtt, hogy nyílt a továbbjutást kérdése, de annyit feltétlenül szeretnénk jelezni, hogy szerintünk bizony az. Lehull a lepel, Garcia bőrmester is színt vall…..
Pig_Bodine 2010.03.10 21:43:38
@nekedX:
Tegnap pont erre gondoltam én is az Arsenal-meccs közben.
Az ég kék, a fű zöld, Rooneyt meg nem szabad egyedül hagyni. Magas futballtartalmú, elragadtatásra bőven okot adó játéknappal támadt fel 2010-ben a Bajnokok Ligája, a nyolcaddöntők első részét bátran nevezhetjük maradéktalannak. A Milan és a Manchester United megmutatták azt…..
Pig_Bodine 2010.02.17 17:18:46
@Azazello007:
De ha fordítva nézzük, az ezredforduló környéki Unitedben is meghatározó ember volt Yip-Jaap Stam (is a big Dutchman!), Ronny Johnsen, Nicky Butt, Gary ÉS Phil Neville, nem is beszélve magáról Keanóról. A 99-es FA-kupa döntőben kezdő volt David May (van, ki e nevet nem ismeri?). Rájuk legalább annyira ráhúzható a "robothentes" jelző, mint ma Vidicsre vagy Fletcherre.
Vagyis az általad felállított kontraszt alighanem (ha megengedsz ennyi feltételezést) az ifjúkor iránti nosztalgia, nem pedig körültekintő helyzetértékelés eredménye.
Két évvel ezelőtt a Milan egészen elsőrangú produkcióval lepte meg a Manchester Unitedet, az óriásit futballozó olaszok keresztbe lenyelték az angolokat. Lássuk be, ennek most jóval kevesebb az esélye, még ha ez a United nem is olyan erős, mint az volt, és nem is függött annyira…..
Ha londoni derbi, akkor vadkutya: az őszi párharc beharangozója után ismét vendégposzttal örvendeztetett meg minket az egyáltalán nem gőgös gúnár. Nem tudunk eléggé hálálkodni a kiváló posztért ezekben a nehéz időkben, így aztán át is adnám a szót: hajtás után tehát…..
Pig_Bodine 2010.02.08 10:14:55
@progvog:
Ja, ez fönt van?

ABU:
Sore loser. Believes in old wives' tales. Spews utter nonsense.
A poszt írásának pillanatában az már biztos, hogy az aktuális PL-forduló felét nem fogják lejátszani a hétvégén (illetve hétfőig). Hiába a világ legjobb focibajnoksága és a jól működő állam, pár hópihe secperc alatt el tud rontani mindent. Az külön bosszantó, hogy pont…..