Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jo-e

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rettentő fáradékony vagyok mostanában. Kábé fél éve. Mára virradó éjjel is tíz órát aludtam (fél kilenctől!). Mivel rengeteget álmodom, gondolom, azért akarok folyton aludni, mert mélyen a tudat alatt nagy meló van. Ma éjjel megint anyával álmodtam (szinte mindig vele…..
Amitől nem tarthatom magam feministának, az talán csak egyetlen dolog, de alapvető. A feministák azt kommunikálják, hogy nincs szükségük a férfiakra, jól megvannak nélkülük is. Nekem meg nagyon is szükségem van rájuk, de sosem kaptam meg, amire vágytam, ezért tudok olyan…..
Jo-e 2009.07.28 00:30:54
Szia!
Nem gondolom, hogy a véleményeddel vitatkozni kellene. Kinek lehetne ahhoz joga? Talán csak annyit tehetek, hogy elmondom azokat a gondolatokat, amiket a soraid ébresztettek bennem.
Elsőre az jutott az eszembe, hogy akárhogy is feminizmus ide, férfisovinizmus oda, sajnálatos módon(?), biológiai kötöttségek mellett kell tengetnünk sivár életünk. Ez a megosztottság, meg mindenképpen meghatározott szerepekhez vezet, feltételezve, hogy a nő is és a férfi is a "faj" túlélését tűzte ki célul. (Jobb híján, mivel az "Élet valódi célját még senki nem súgta meg".) Márpedig, ha ez a képlet az alap, (ha lemaradtam volna egy brosúrával, lécci szóljatok) akkor én nem tudok a szerepektől elvonatkoztatni.
Az egy másik kérdés, hogy ez az általános esetre vonatkozik. Arra az esetre, amikor az egyén a szellemi hierarchiában a tölteléktömeg, a homokzsák, a ballaszt szerepét tölti be. Nemtől függetlenül. Szomorú, de majd' mindannyian ide tartozunk, még talán azok is, akik ennek az ellenkezőjét fennen hirdetik magukról.
Az apaságról: Engedtessék meg nekem,hogy én meg az anyaságban kételkedjem. Legalább annyira, mint amennyire Te nem hiszel az apaságban. No nem mintha annyira akarnék revánsot venni az engem ért sérelemért :) hanem mert ezek számomra megfoghatatlan fogalmak. Szintén általánosítás. Noha nem tudok semmilyen kritériumot állítani, hogy egy nő mikor jó anya, (ez is általánosítás szagú) mégis, ha úgy érzem, hogy egy nő jól funkcionál (brrr, micsoda utálatos szó) ebben a szerepben, akkor őt választom. Ha ez fontos nekem. Rossz nyelvek szerint: hagyom magam kiválasztani.
Minden emberi kapcsolat egy üzlet. Adok és kapok. És mint ilyen köthető és bontható. Nekem senki ne mondja, hogy sínylődni kell egy kapcsolatban! Ki lehet lépni. Vagy lehet nyavalyogni, sajnáltatni magunk, belebetegedni, belehalni. De nem a kapcsolatba, hanem a saját hülyeségünkbe, félelmeinkbe.
A Férfiről: Hát erről tegyél le! Ilyen nincs. Van nekem néhány (kettő mindenképp) hímnemű ismerősöm, akik leginkább megfelelnek a "felébredt", meg a "transzcendensre vágyó" fogalmaknak. Olyannyira megfelelnek ezeknek, hogy már csak a nőknek nem felelnek meg. De nem is akarnak. És egy ilyen folyamat eléggé tendenciózusnak tűnik.

Üdv
Jo
Ha nem volna a tánc és a szex, azt hiszem, sokkal jobban érdekelnének a nők. Mintha belülről jobban volnának összerakva. Minden jó dologgal ők törődnek. Ők kezdenek el harmnc fölött önismerettel foglalkozni, ők ülnek a templomokban, ők olvasnak, zenélnek, táncolnak, bárhova…..