Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csaggasz

1 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hét bloggere Kanapé kiadó 2012.11.26 16:18:21
Ha belegondolunk, rengeteget változott az utazás kultúrája az évszázadok során: kezdetben a nemesek kizárólagos elfoglaltságának bizonyult a világ felfedezése, majd teret hódítottak a vonatok és repülőgépek, a 70-es években a fapados járatok megjelenésével pedig megszűnt a…..
Csaggasz 2012.11.26 21:09:10
@ibn_battuta:
a couchsurfing egyik lényege, hogy az ember nem dugja a seggébe a fejét és ellát messzebbre is, mint a saját országa.
"The first low-cost airline was Southwest Airlines which started flying in 1971.[8]"
en.wikipedia.org/wiki/Low-cost_carrier
Folyamatosan követem az iWiW látogatói számának az alakulását - a valamikor népszerű oldal egyre jobban csúszik lefelé, és érdekel ezen változás sebessége, és esetleges megállíthatósága. Miközben úgy tűnt a nyár elejéig, a lecsúszás megállítható, sajnos mára…..
Sziasztok!   Az a helyzet, hogy igazából nincs nagy problémám a munkahelyemmel, normális munkatársak, normális vezetőség, amennyire ez lehetséges, nem akarnak kirúgni sem, nem terrorizálnak bennünket. Ellenben most, az Olimpia alatt megszaporodtak a leb..ások, a kisebb…..
Csaggasz 2012.08.09 13:12:03
Vasárnap reggel Tihanyban ébredtünk, a reggeli mellett gyorsan végignyálaztam telefonon a hireket. 8:54-es keltezéssel kint volt egy hír: kamion felborult az M7-esen, teljes útzár Budapest felé. Fasza. 11-kor elindultunk hazafelé, rádióban mondták, hogy a pályazár még mindig tart.…..
Valamelyik frissítésnél megtanult magyarul kedvenc mobilos ébresztőm az alarm droid - én pedig tegnap este úgy döntöttem, nem állítgatom naponta, munkára fogom az "ismétlődő riasztás", "napok/hetek megadása" opciót. Szépen be is állítottam, hétfő, kedd, szerda,…..
Egy egészen meglepő reklámkampánnyal rukkolt elő az utóbbi napokban a Szerencsejáték Zrt. Elsősorban azért meglepő, mert ezeket az anyagokat nézve úgy tűnik, mintha végre nem debil, ötéves gyerekeknek nézné a vállalat a szerencsejátékosokat, hanem gondolkodó lényeknek, akik…..
Nem lesz ez így jó, nagyon nem. Miközben a gazdaságot tovább lassítja a II. Széll Kálmán terv, egész egyszerűen kilátástalanságba csúszik a vállalkozói szegmens is. Márpedig ha valami, akkor a vállalkozások, a hazai vállalkozások rángathatnák ki ezt az országot a gazdasági…..
Onlinemarketing blog Ügyködés 2012.04.17 23:25:17
Tanácsadóként dolgozva az ügyfelek kicsit máshogy "nyílnak meg" az embernek, és elmondanak érdekes véleményeket is. Például az ügynökségekről. Furcsa azt látni, hogy miközben az ügynökségek elvileg azért vannak, hogy egyfajta szakértőként értsenek bizonyos…..
Életünkben napról napra mind nagyobb szerepet tölt be a szakszóval felhőnek hívott jelenség. A hatalmas adatközpontok számítási felhőiben tárolódnak leveleink, zenéink, fényképeink és státusz-üzeneteink, mindaz, amivel barátainkkal és családunkkal a neten át kapcsolatban…..
A Flurry-n jelent meg egy tanulmány a mobilalkalmazás-használatról. A legérdekesebb grafikon azt mutatja, hogy az app megvásárlását követő hónapokban a felhasználók hány százaléka használja aktívan az alkalmazást.  A kismintás, és ilyen módon nem reprezentatív mérés…..
Csaggasz 2012.04.12 17:00:33
@csiszi: androidon ez mindig is így volt

egyébként egy kritikus pont után mindenki eljut oda, hogy elkezd kemény mészárlást végezni az appok közt.
leginkább a költözésre hasonlít a dolog. sokáig egy helyen laksz, felgyűlik minden szar lom, amiket kidobsz, amikor költözöl. a harmadik negyedik költözés után már tudni fogod, hogy adott pillanatban akármilyen szar érzés kidobni a szülinapi üdvözlőkártyát meg a tengerpartról hozott kavicsot és a cirillbetűs cigisdobozt: vagy most dobod ki vagy később.

na pont így vagyok már az appokkal is.

a játékoknál nehéz dolog, hogy végigtolod, ott vannak a csillagok meg mindenféle badge. azokat néha jó megnézni. de leszámítva 3-4 kedvencet, ezzel sem kell törődni.

ami azonnal uninstall, az, amikor egy app indokolatlanul fogyasztja az erőforrásokat. könnyű azt mondani egy mobilra, hogy szar az üzemideje, de pl a minap a sanoma mozi24-et (amit pár nappal korábban tettem fel) dobtam kukába gondolkodás nélkül, mikor megláttam, hogy 1,5 órányi gps használattal szívta az akksit egy olyan napon, amikor el sem indítottam.

a lényeg: CSAK KEMÉNYEN.
végre elértünk a kvantitatív korszakból a kvalitatívba mobilon is.
A magyar sztárzenész és pop-ikon Ákos zenei Nobel-díjat vehet át az év végén. „Nagyon örültem, amikor az ABBA menedzsere felhívott és közölte, hogy the winner takes it all. Boldogan nevettünk, majd mondtam neki, hogy mani mani mani, mert a Kossuth-díj 13 milliója mellé…..
Csaggasz 2012.03.23 11:34:29
Gon@Artie: gondolom azért is, mert az a buta paréj popsztár ákos még a végén beperelte volna őket. :)
feltöltesz a netre egy ákos számot, megkeres és tudod mit csinál veled. vigyázzá'
Salgótarjáni üveggel és ajkai timföldből készült alumíniumból gyártják a Kelet-Európába szánt iPad 3-asokat. Ezen kívül reagálnak a helyi igényekre is.Az új iPaden lesz hirtelen hangosító gomb is, amivel irigyeink figyelmét tudjuk felhívni készülékünkre és a Siri olyan…..
MOST van az, amikor nem tudni, mi lesz. A héten két komolyan és régóta szervezett konferencia marad el, amire mentem volna - és az a meglepő, hogy ez nem meglepő. Ha valaki megkérdezi bármely üzleti szereplőt, hogy na mi lesz itt jövőre, akkor mindenki széttárja a karját, megvonja a…..
Az az igazság, hogy tegnap óta olyanokon gondolkozom, hogy milyen lehet annak az embernek a helyében lenni, aki azt a feladatot kapta, hogy barna gyurmából formázzon egy disznószart, és hogy felkészült-e rá vajon, elment-e egy tanyára, hogy alaposan tanulmányozza a disznószar formai,…..
Sorba jönnek a hihetetlen dolgok az Amazon eseményéről. Imént írtam a hihetetlen olcsó Kindle Fire tabletjéről, most még több érdekes hír érkezett. Frissítették a Kindle vonalat, 3 új ekönyv olvasó is érkezett. Az új Kindle Már az előző verziója is roppant sikeres és…..
Kapanyél Az Eiffel tér 2011.09.20 09:21:00
Emlékszem, hogy tavaly lezárt terület volt az építkezés miatt, de úgy látszik, sokáig nem jártam arra, vagy nagyon csendben történt minden, mert a múlt héten tűnt csak fel, hogy a Nyugati pályaudvar és a posta épületei között, az új irodaház előtt lett egy új park.Kicsit…..
Csaggasz 2011.09.20 10:32:33
@LaLona: barom
Több budapesti polgármester, köztük Rogán Antal javaslatcsomagja nyomán a kormány egy országos, átfogó rehabilitációs programot indít hajléktalanoknak még az idén. A sajtótájékoztatón Rogán Antal V. kerületi polgármester elmondta, hogy az "Új kezdet" nevű…..
Múlt héten írtam itt az Egy nap a városban blogon arról, hogy a Budapest-Prága-harcban bizony vesztésre állunk, de megígértem azt is, hogy rövidesen beszámolok a kilábalás esélyéről. Arról az útról, amin végigjárva lehetőségünk nyílik arra, hogy Budapest a régió…..
Csaggasz 2011.03.22 10:00:22
A kérdés főleg a rendszerváltás óta érdekes: azelőtt a kutya sem látogatott nyugatról keletre, aki mégis, az a Balaton felé vette az irányt, aztán leomlott a vasfüggöny, a német, brit, olasz turisták nem féltek többé attól, hogy a határra érve szovjet katonák kutatják majd…..
Csaggasz 2011.03.19 10:48:48
@Őszinte Őrült: vendégéjszaka lesz a 20 millió
tényleg rohadt sokan mennek, ezen kár agyalni.
illetve a prágai GDP 5%-át a turizmus adja.
A Világevő elég jólértesültnek számít az ilyen ügyekben, szóval nagyjából biztosra lehet venni, hogy nem beszél hülyeségeket. Ezek alapján kimondhatjuk, hogy Budapestnek még egy Michelin-csillagos étterme lett a Costes után, mégpedig az tadadadamOnyx!Nagy dolog ez, a…..
Az egyik tumbász talált rá egy érdekes tereptárgyra, a Lánchídtól északra, a Dunában: Amíg a fotosopperek megszakértik, hogy mi lehet ez (térképhiba? merülő óriáspenge? lebegő betonlap?), addig szeretném az egyik legnagyobb fájdalmamat megosztani veletek Google…..
 egyelőre csak egy helyen, az androidportal.hu-n láttam kihírezve, amúgy teljes hallgatás van róla, pedig szerintem egy nagyon jó kis dolog történt budapesttel: elérhetővé vált a google maps forgalomfigyelő szolgáltatása. a maps.google.com-on sima maps nézetben…..
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..