Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Székhelyszolgáltató

28 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért is fontos, hogy egy székhely szolgáltató cég megbízható és stabil legyen? Nincs annál nagyobb bosszúság, amikor egy nagy székhely szolgáltató egyszercsak felszámolás alá kerül. Ilyenkor gyakran 100-nál több cégnek kell új székhelyet keresnie magának. Nézegettem a…..
Milyen jó lenne, ha egy nagy forgalmú cégnek nem kellene helyi iparűzési adót fizetnie. Gondoljon csak bele! Akár egy 30 milliós forgalmú cégnél ez akár 600 ezer Ft megtakarítást eredményezhetne.Amit tudni kell róla:1. Nem az árbevétel a helyi iparűzési adó alapja. Kereskedelmi…..
Linkmarketing a gyakorlatbanManapság internetes karrierünket nagyban segíthetjük azzal, ha megismerkedünk a gyakorlatban SEO–ként emlegetett szakterülettel, a keresőoptimalizálással. Oldalunk elhelyezkedését tudjuk javítani a Google találati listáján. Természetesen csínján…..
Figyelem!Felhívás minden székhely bérlőnek és annak is akinek a székhelye a sajátja. Nincs összefüggésben az adószám megszüntetése a székhellyel, de naygon fontosnak tartom, hogy mindenki figyeljen erre.Aki néhány napon belül (egészen pontosan május 31-ig, tehát hétfőig) nem…..
A mai bejegyzésemben újabb érdekességet mutatok be, most azonban a jogalkotás részéről: Eddig a felszámolókat a bíró jelölte ki. A nyár közepétől viszont - ha addig nem születik változás a szabályozásban - számítógép fogja kijelölni. Vajon miért volt erre szükség? Vajon…..
Egyes székhelyszolgáltatók... .... mindent megengedhetnek? Egy apró vicc. (Ismert, de azért mondom el, mert pont a témába vág.) Amikor ez a vicc nem mai. Még akkor keletkezett, akkor még 2 forintért lehetett kakaót innni az automatából.       Megérkezik hazánkba egy…..
Kötelezhető-e nyilatkozattételre a vizsgálat alá vont személy?   Először is kezdjük azzal, hogy mire is használhatja nyilatkozatunkat az APEH? A hatóság a szóban adott, és jegyzőkönyvben rögzített nyilatkozatot felhasználhatja az adózó ellen. Figyelem! Az első…..
Hogyan fognak átcsúszni az APEH vizsgálatokon azok a cégek, akik most kezdik el felszámolásukat?Az APEH idén új feladatot kapott. Ha egy cég a bevallási határidőig nem nyújtja be a bevallását, akkor az APEH először felszólítja a hiány pótlására. Ekkor a cégnek 30 napos…..
Figyelem a székhelyszolgáltatás piacot. Nézem, hogy milyen szerződéseket kötnek az egyes szolgáltatók. Találtam egy gyöngyszemet: Idézek a szerződésből: A honlapon közölt szerződés adott pontja arról szólt, hogy a szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal, ha…..
Természetesen törvényesen és tisztességesen. Miazhogy'?Mert ugye a cégek kötelessége, hogy a cég székhelyén cégtáblát helyezzen. A törvény semmilyen kötelezettséget nem ír elő, hogy ennek milyen anyagból, hol helyezzék el. Elég-e, ha csak a postaládára tesz ki egy cég egy…..
A magyar törvények úgy rendelkeznek, hogy az a magánszemély, amelyik céges autót magáncélra használ adót köteles fizetni. Ez független a tavaly bevezetett céges gépjárműadótól.Mi ebben a kockázat? Hiszen az autó szlovák rendszámmal, szlovák cég tulajdonában van? Akkor nem…..
Ha valaki székhelyét Szlovákiába szeretné tenni, valóbna kedvezőbb adórendszert talál.Óriási tévedésben van viszont az, aki azt hiszi, hogy a Szlovákiában megadózottpénzével azt csinálhat, amit akar. Hiába van a kettős adózás elkerüléséről szóló egyezmény a két ország…..
A biztosító társaságok eddig azt a gyakorlatot követték, hogy amennyiben az ügyfél nme tudott számlát felmutatni, akkor egy megállapodás szerinti összeget felvehetett és aztán abból megoldhatta a javítást. Ez megkönnyítette bizonyos esetekben a javítást, mert így nem…..
Egyre több székhelyszolgáltató jelenik meg a piacon. Ez még nem lenne baj, de sajnos olyanok is székhelyszolgáltatónak hívják magukat, akiknek az alapvető adózási kérdésekről sincs fogalmuk. Vesznek egy lakást, beültetnek valakit - jobb esetben maguk ülnek be - és várják a…..
Székhelyszolgáltató 2009.12.07 08:28:12
@TF113:
A székhelyszolgáltatást ügyvédek is végezhetik, de a törvény nem szűkíti le a kört az ügyvédekre.
Korábbi bejegyzéseimben viszont többször írtam, hogy a szolgáltatáshoz érteni kell. Nem elég, ha van valakinek egy lakása, ahol ilyen szolgáltatást szeretne végezni.
Sem a megbízó sem a szolgáltató nem jár jól, ha egy apró hiba miatt esetleg lebukik a szolgáltató. Ilyenkor lavina szerűen a többi megbízó is vele csúszhat...
Amikor én tovább bővítem a székhelyszolgáltatás helyszíneit, akkor több munkanapos képzést adok a kollégáknak. És folyamatosan felügyeletem alatt van az új iroda.
Nagy eredménynek könyvelhettük el, amikor nyilvánossá tették a cégadatokat. Bárki az interneten megnézhette a vele kapcsolatba kerülő összes vállalkozás szinte minden adatát. A cegjegyzek.hu oldalon cég neve, adószáma stb. alapján eddig sokmindent meg lehetett tudni egy…..
Azt hittem, hogy csak nekem nem tetszik az az adórendszer, amit a nyakunkba próbálnak varrni. De megnéztem a legújabb közvéleménykutatás eredményeit és azt látom, hogy én is abba a többségbe tartozom, aki nem érti, hogy egyáltalán miért mondják változásnak a jövő évi…..
Miért fontos hír ez annak, aki székhelyszolgáltatást akar igénybe venni? Azért mert így az APEH nem mondhatja az, hogy milyen székhely az, ahol nem folyik munkavégzés? Mert ugye az Alkotmánybíróság sem Esztergomban ülésezik, nem ott hozza határozatait, mégis a közlönyben…..
Nézem az APEH reklámját a Tv-ben...Egy jólszituált úriember ül a számítógép előtt és egy táblázatot tölt ki. Először beírja, a másfél milliós összeget. Ekkor megjelennek rémítő képsorok arról, hogy nem működik a mentőszolgálat pénz nélkül, iskolák falak…..
Ráadásul talán ez a legfontosabb!Vajon nem hozom-e nyakamra az hatóságokat, ha olyan helyre jegyeztetem be a céget, ahol már más cégek is vannak?Ez szerintem a korrekt székhelyszolgáltatás kulcsa! Mindig is csodálkoztam azokon a székhelyszolgáltató cégeken, amelyek nem törődnek…..
Ugye emlékszel a vecsési számlagyárra?Ha nem elmesélem:Volt Vecsésen egy cég, aminek a főtevékenysége az volt, hogy a "megrendelő" igényei szerint számlákat készített. Ha valakinek éppen kertépítésről kellett 4 milliós számla, akkor csak mondani kellett, hogy milyen…..
Nincs két egyforma vállalkozás, így nincs két olyan cég sem, akinek ugyanolyan igénye lenne az irodával kapcsolatban.van, aki vidéken lakik, de tudja, hogy egy budapesti címen könnyebben tudna üzletet kötni.külföldi vállalkozásoknak, off-shore cégeknek budapesti irodát csak akkor…..
Egy érdekes kérdéssel kerestek meg. "Ha egyéni válllalkozó régi lakcíméről elköltözik, akkor maradhat-e az eredeti székhelyen a vállalkozó igazolvány bejegyzése?"Először nem értettem, hogy miért probléma ez? Ha új címre költözik, akkor bemegy az illető az…..
Meddig marad életben a megkötött szerződés?A székhelyszolgáltatás szerződések leggyakrabban előre fizetős szolgáltatások: vagyis a bérleti díjat előre kell fizetni. Ha a szerződés fizetése megszűnik, akkor székhely szerződés is.De mi van akkor, ha egy cég székhelye…..
Mint vállalkozót mindig is bosszantott, ha bementem egy irodába és ott a titkárnő vagy passziánszozott a gépen, vagy a körmét lakkozta.Erre az időre is fizeti őt a főnöke! Fizeti utána a TB-t SZJA-t stb.ÉS a titkárnő sosincs megelégedve a fizetésével.Önnek nem kell ilyen…..
Ha egy cég névjegyén nem csak mobil szám, hanem vezetékes szám is szerepel, akkor még komolyabban veszik a céget. Ez amolyan pszichológiai kérdés: a stabilitást, a biztonságot és a mindenkori elérhetőséget sugallja a vezetékes telefon.A problémát az jelenti, hogy a vezetékes…..